Jump to content

Vakumpakkemaskin, tips ?


Mauser68

Recommended Posts

Er på jakt etter ei grei maskin til å vakumere kjøtt og fisk med. Har kikka litt på Obh Nordica 7951, den største modellen på Elkjøp til ein grei pris av Kr : 990.-

http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/kjokkenapparater/OBH7951/obh-nordica-vakuumpakker-7951

 

Men lurer på korleis ei sånn maskin er med effektivitet og kostnad på poser/ruller i forhold til ei litt dyrere maskin? Det er ikkje snakk om voldsomt stort bruk, 2 store oppdrag i året i tillegg med viltkjøtt/gris/lam til litt sånn av og til, med mindre kvanta..

Nokon som har god erfaring med sånt og har eit par gode tips?

Link to comment
Share on other sites

Guest graahund

Kjøpte en fra Breens jaktutstyr, husker ikke hva den heter men helt topp den. 2300,00 mener jeg det var.

Er reklame for den i siste Jakt og fiske.

Link to comment
Share on other sites

jeg vil kun anbefale lava

 

http://vapenloftet.no/nettbutikk/produkt/lava-v-300-premium/

 

mange som er plaget med at maxima blir overopphetet og må kjøle seg ned.

jeg har pakket min del av 3 elger + 17 kilo kjøttdeig i 500gram pakker i en omgang uten at lavaen ble varm.

en annen på laget har lik maskin og pakker like mye elgkjøtt som meg, i tillegg har han både villsau og "hærford" som skal pakkes

han så først etter en billig maskin, men endte på denne og er kjempefornøyd :D det er jeg også.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte denne http://www.breens-jaktutstyr.no/index.php?main_page=product_info&cPath=60&products_id=310

Den koster 2.590,- hvis du ikke vil ha den i rustfri utførelse.

 

Nå kjenner jeg ikke alle andre maskiner, men for meg er den en del åpenbare fordeler med denne. Du kan vakumere vinflasker, du må bare kjøpe en propp til dette. For mange er vel ikke dette noe problem, flaska går ned på samme kvelden :winke1: . Jeg drikker ikke så mye.

Du kan vakumere glass med stållokk, kan lage barnemat, syltetøy etc.

Man kan ta av vakumet slik at man forsegle feks gryteretter. Eller hvis du har laget noe som ligger i marinade.

 

Jeg er i allefall fornøyd!

 

Så vil jeg gjerne gi et tips hvis man skal vakumpakke ting som inneholder litt veske. Legg en stripe med kjøkkenpapir like ved der du skal forsegle, da suger den opp vesken og maskinen forsegler. Lurt på feks fisk og ferdiglaget skinkesteik.

Link to comment
Share on other sites

jeg vil kun anbefale lava

 

http://vapenloftet.no/nettbutikk/produkt/lava-v-300-premium/

 

mange som er plaget med at maxima blir overopphetet og må kjøle seg ned.

jeg har pakket min del av 3 elger + 17 kilo kjøttdeig i 500gram pakker i en omgang uten at lavaen ble varm.

en annen på laget har lik maskin og pakker like mye elgkjøtt som meg, i tillegg har han både villsau og "hærford" som skal pakkes

han så først etter en billig maskin, men endte på denne og er kjempefornøyd :D det er jeg også.

 

Jeg har også kjøpt meg Lava V.300 Premium og er meget godt fornøyd med denne.

En solid og god maskin med stor sugeeffekt,har brukt den mye i høst og pakket hjortekjøtt, laks, bacon og annen fiskemat.

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Har endel erfaring med både kammermaskiner (brukes av storkjøkken og slaktere++) og vacuummaskiner for riflede poser som er for hjemmebruk. Og forutsatt sitt bruk, så fungerer begge typer godt.

Maskinene for hjemmebruk som bruker riflede poser er dyrere i bruk, og dette merkes fort hvis det pakkes endel. Beregn ca 2-4 kr pr pose.

Kammermodellene bruker glatte poser og disse kan kjøpes i større kvanta til lavere priser. Fra 0,5 kr til ca 1 kr.

 

En måte å redusere prisen på vakumpakking, er å bruke posene flere ganger. De kan vaskes i oppvaskmaskin o.l

 

Som nevnt over, er det nok ofte samsvar mellom pris og kvalitet.

Jaktlaget vårt fikk tak i en eldre 3 fas kammermodell til knappe 5oookr. Med denne har vi pakket kjøtt fra ca 25 hjorter de siste 3 år. Det blir mange pakker det :overrasket:

 

mvh

Olafen

Link to comment
Share on other sites

Kammer:

http://www.breens-jaktutstyr.no/index.php?main_page=popup_image&pID=311

 

Riflede poser:

http://www.tompress.com/A-2578-appareil-de-mise-sous-vide-tre-spade-takaje-rouge.aspx

 

Kort fortalt legger man hele posen oppi et kammer og den generers et vakum rundt hele posen, denne metoden har kraftigst vakum. På riflede poser "kobler" man maskinen til posen, dårligere vakum. Men klarer seg til husbruk mener jeg.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jeg fikk OBH maskinen til jul. Har ikke prøvd noe kjøtt enda, men tanken var å bruke den til å øke holdbarheten på det jeg jakter.(rådyr).

 

Så en video på youtube fra et dansk firma (husker ikke navn nå i farta) men "benchmark" var hvertfall å suge flat et cola boks sååååå det har jeg testet med den. Og den ble like flat på samme tid.

 

Har 2 forskjellige effekter av vakuum, mulighet til å forsegle underveis og 2 valg på styrke av forseglingen hvis det skulle være noe fukt i posen som gjør at det trengs ekstra forsegling.

 

Så til mitt bruk så skulle jeg mene den skulle holde. Et par rådyr i året, litt okse og kanskje en liten elge betta. Så pose priser sett over et år utgjør ikke det helt store, hvertfall ikke hvis man tar med maskinprisen i regnestykket. Fornøyd så langt og tror det kommer til å vare :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...