Jump to content

Barskekarsten

Members
 • Content Count

  411
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ser bruken av luktestoff på feller beskrevet ganske godt i fleres steder, men jeg sliter med finne noe konkret på mengden en skal bruke. Det står, mye, lite, passe, litt etc. hele veien. Hva er da passe mye for en mårfelle? En dråpe? Fem dråper? 1 ml? Smøre inn hele fella med en klut?
 2. Det finner du i Naturbase: www.naturbase.no Hak av for naturvernomeråder i menyen for kartlag, Du finner den nede til venstre. Panorer kartet der hvor det er av interesse. Sideklikk på det skraverte området av interesse. Klikk på "Hva finnes her" Så velger du i menyen og nederst på "atributes" finner du en link til verneforskriften. I verneforskriften står det om det er forbudt med seljakt i området. Husk at det vi omtaler som seljakt ikke er jakt men fangst og regulert av helt andre lover enn jakt.
 3. Barskekarsten

  Amfibi?

  De har vel konka: http://www.fjellforum.no/topic/31319-am ... ?hl=amfibi
 4. Barskekarsten

  Kano

  Det er en Hasle 530 PE av den gamle typen du har Hjortefot. Den er også kalt "Tanks" av kjennere. Veier masse (som en tanks) og omtrent like lett lettkjørt som en tanks.
 5. Barskekarsten

  Prosjekt kano

  Du vet du mangler riper? Laange lengder av ask er best. I unnerkant av ripen på innsiden fester du inn toftene med en vognbolt i hver side. På din kano tror jeg at jeg hadde gått for en eller to tofter. Setene henger du fra ripa med lange skrue med et rør som avstandstykke. Her er det litt bilder du kan se på: http://mohawkcanoes.com/products/seats-seat-backs/ så får du en ide om hva du skal gjøre. Det beste er å feste setene litt på skrå forover, og så høyt at du kan lett få beina ut fra under setet skulle du velte. Jeg vil anbefale deg å kjøpe kneskåler i litt tykk minicel så du får støttet opp knærne. Det koster noen kroner, men er verdt det synes jeg. Eventuelt kan du dekke hele bunnen der du har knærne med et liggeunderlag. Rart at ikke flere ser den klare fordelen av å padle kano i stedet for kajakk på jakt. Jeg synes en får en myye bedre sving på hagla når en sitter på knærne.
 6. Full aktivitet i skogen her på Kongsberg i alle fall. Jeg fikk den jeg skulle ha i fella i går.
 7. Jeg har hatt kameraet mitt i en Otterbox i et år nå. Det har vært med på elvepadling en gang i uka i sesongen. Tåler det jeg har greid å utsette det for. Kameraet er superforsikret så jeg har ikke vært forsiktig med den.
 8. Det er fult mulig å få det til, men der er SVÆRT få som greier det under realistiske forhold. Når du legger til faktorene som kan lede til en velt er det vesentlig vanskligere. Bølger og vind gjør fort at kaneon fylles fortere enn du greier å tømme den. Personlig foretrekker jeg å rulle kanoen: http://vimeo.com/70783506 Phillip Prince (the doc. eller Furtrapper på folkemunne) har en svært god rulleteknikk, min er ikke så god dessverre.
 9. Er det en hull og ikke et vantett lokk en ser som det svarte bak mot det som skal være et vanntett skott? Da er det bare å måle størrelsen på hullet, gå til nærmeste båtbutikk å kjøpe en inspeksjonsluke som passer i diameter. Her er et uvalg: http://www.watski.no/Luker-111mv Regner med at det skulle vært installert inspeksjonsluker der fra før. Det er vel et CE krav om at kanoer skal flyte av seg selv selv når de er fulle av vann. Du må huske at du aldri vil greie å komme deg opp i kanoen og få tømt den for vann alene utpå vannet etter å ha velta. Det er viktig å alltid padle flere kanoer sammen så en kan utføre kameratredning når en skal padle langt fra land.
 10. Leirgryte fra Ikea? Eller en større utgave fra et annet sted? http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/80087711/
 11. Invester i en tørrdrakt og kontakt nærmeste kajakk-klubb. Da har kan du prøve før du kjøper og kjøpe en riktigere kajakk med en gang. Det er mitt tips.
 12. Det sier meg veldig lite dessverre. Har du et datablad på det? 3K betyr vel 3000 fiber per korddel og plain weave betyr at du har ren over under vev, gloss finish tenker jeg er overflaten på det ferdige røret.Det sier ingenting om hva du har på innsiden. Korriger meg om jeg tar feil, men i en slik applikasjon er en vel mest på jakt etter bøyestivhet i aksiell retning? Da er det jo 0 grader fiber som er best. Med en [0/90]_n layup er ca 50% av fibrene bare vekt og ikke styrke. Burde du ikke gått for et pulltrudert rør med kun aksielle fibre for å få optimalisert konstruksjonen?
 13. Hvilken layup kjører du på carbon røret? Det hadde vært gøy om du testet presisjonen med og uten carbonrøret.
 14. OK, det var imponerende om det er en epoxy som er brukbar. Hvilken JB Weld Epoxy er det?
 15. Har du funnet en epoxy som tåler 350 grader celcius og er svært varmeledende vil jeg gjerne vite eksakt hvilken det er. JB weld hadde mange epoxyer. Sikker på at det ikke er målt i Farenheit? 350 Farenheit er 176 grader celcius, noe som høres mer fornuftig ut...
×
×
 • Create New...