Jump to content

slurpefisken

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

slurpefisken's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kjøpte den her (http://www.kystbua.no/produkt/bradley-r ... r-original) i høst og har nå røkt 6 Lakser og 30 kilo Bacon i den.Og jeg må si at jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Tror ikke du trenger å kjøpe den digitale med 6 rister, hvis ikke du skal røyke store mengder på en gang da. Får plass til fileter av 2 stk 7-8 kilos lakser eller 4 store stykker sideflesk i den.
  2. Her er min oppskrift til gode fiskekaker. 1/2 kilo filet kald som mulig og ikke vært frosset 4dl lettmelk eller fløte ,helmelk.fiskekraft, jeg bruker kun lettmelk 1 toppet spiseskje potetmel, og da mener jeg skikkelig toppet. 1/2 teskje pepper. 1/2 teskje biffkrydder ( kan sløyfes) 1 strøken spiseskje salt. Først kjøres filet,krydder salt og potetmel i hurtigmikser, så skal du spe ut farsen litt etter litt til den blir jevn og fin og kjøres i mikseren i ca 3-4 minutter.Kan også bruke 1/4 løk i denne oppskrifta.Jeg bruker den samme oppskrifta når jeg lager hvitball, Men da med løk. Det er en fordel å ha en stor mikser til dette helst med over 800 watt i effekt på motor,hvis ikke er det lett å brenne motoren,for det har jeg selv erfart.
  3. Jeg har også kjøpt meg Lava V.300 Premium og er meget godt fornøyd med denne. En solid og god maskin med stor sugeeffekt,har brukt den mye i høst og pakket hjortekjøtt, laks, bacon og annen fiskemat.
  4. slurpefisken

    Bacon

    Det er klart at temperaturen har litt å si,fryst kjøtt og fisk tar til seg saltet fortere en det som ikke har vært fryst. Tror nok også at til fetere fisken eller kjøttet er kreves lengre saltetid Nå lar jeg kjøttet henge ca 2 døgn i kjølerom etter jeg har saltet det ,for å tørke det før røyking. Jeg kjøpte meg en Bradley Smoker som jeg røyker fisk og kjøtt med ,og er veldig godt fornøyd med denne røykovnen. Jeg bruker en mix av Or og Pecan røykbriketter som gir en mild og god røyksmak,dette bruker jeg både til laks og bacon. Ser at det er noen som bruker bjørk til røyking,tror ikke at den egner seg så godt til det formålet. Det er nok bedre å bruke den til å fyre i ovnen med. Bjørk gir en litt skarp smak mens flis fra bartrær kan gi en ubehagelig tjæresmak på Kjøttet og fisken.
  5. slurpefisken

    Bacon

    Hei Det var da voldsomt hvor lenge dere salter baconet dere lager ,det kan ikke bli noe spesielt godt når det er snakk om 2 døgn og 6/7 døgn .Da jeg begynte å lage meg bacon selv så prøvde jeg med 2 døgn salting med grovsalt ,Men fy så salt det ble når det ble steikt. Etter flere prøv og feil så bruker jeg denne oppskriften. Mellom 5 og 6 timer tørrsalting med nitritsalt og 5-6 timers røyking har jeg funnet ut blir en bra kombinasjon.
×
×
  • Create New...