Jump to content

Våpenskap


janove

Recommended Posts

Jepp, med egne vekter ja, men ikke utstyr som lagres i skapet.

 

Ellers må man påregne at man i det minste må kunne sansynliggjøre ektra vektenes vekt samt dokumentere skapets nominelle vekt (instruksjonsbok/reklame etc,), er det boltet fast utgår alt slikt.

 

Ellers anbefaler jeg uten videre at alle som kan bolter fast skapene sine, etter å ha sett hva som skjer ved tyveriforsøk der skapene er skikkelig boltet fast er jeg overhode ikke i tvil om at dette med bolting er den beste beskuttelsen av ens verdier. (I skytterlaget har vi våpenskap med mange kampskader etter innbrudd som fortsatt er i daglig bruk, men hadde det vært løse hadde det nok vært det siste vi hadde sett av innholdet).

 

Ellers kan man jo tenke seg hva som skjer med optikk etc. når svina velter ett våpenskap. Skal man sikkre verdiene sine er det kun bolting og/eller store vekter som gjelder. Om det kun er loven en skal holde seg innenfor, holder det med løst skap og 150kg +.

 

Eventuelt bolte sammen flere skap slik at disse ikke er mulig å flytte eller få ut av huset, når ting begynner å krype over 300kg og er store og uveisomme, så må man nesten regne med at de får stå (= at de må jobbe på stedet om de vil forsøke seg på de).

Link to comment
Share on other sites

Det fine med de nye vektreglene er at man kan bolte de fast litt og fortsatt være godkjent. Eksempel er de S5 skapene som XXL selger. De veier 88 kg, og skal være festet med 4 bolter/skruer for å være godkjent. Problemet er at de bare har lagd 2 hull i ryggen på skapet, samt 4 i bunnen. Med 62 kg bly i bunnen av skapet kan en helt lovlig feste skapet med bare 2 skruer i veggen, siden du egentlig ikke trenger fastbolting i det hele tatt. Da har man fordelen av (litt) fastbolting samtidig som man slipper å ødelegge parketten. Dette er nok særs viktig for folk som leier, men selv for mange av oss som eier hus selv er det nok lettere å lage noen hull i veggen enn i gulvet.

 

Det viktigste er dog ikke tyveri. Mange normalstørrelse våpenskap er forholdsvis høye og smale, og vil nok ikke være så fryktelig vanskelig å få til å tippe. Hva hvis barn får skapet til å tippe under lek og en av dem får det over seg? Det kan fort bli stygt, og er for meg et viktig argument for å slenge ihvertfall en skrue i veggen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...