Jump to content

One Shot

Members
 • Posts

  285
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by One Shot

 1. Jeg har en Chiappa 1887 fast load versjon for cowboy action shooting. Den ha choker som er 50,9mm og har gjengestigning på 1mm http://www.kammeret.no/bilder/displayimage.php?album=19&pos=0
 2. One Shot

  Chiappa choke tube.

  From the album: Hagle

 3. Da ser det ut for at jeg kommer nedover jeg også. 308w
 4. 375Snipetac klarer fint å dytte en 350 grn kule i over 1000 m/s. 375/ 408 cheytac Hylser kan en få fra reloading international. Export avgift, frakt, moms osv vil bringe hylsene opp i rundt 30 kroner per stk. Ulempen er at man må skyte forme hylsene først. Det er også en noen som har vært i kontakt med Hornerber i Tyskland med tanke på å få produsert ferdige hylser til 375Snipetac. De hylsene vil nok havne på rundt 25-30 kr stykk alt avhengig av kvantum. Ulempen her er at Dieter hornerber har litt lang leverings tid for å si det pent.
 5. Har brukt Barnes TSX i noen sesonger, og er kjempefornøyd med både presisjon og hvordan den oppfører seg i dyret.
 6. One Shot

  Disse 7-talla?

  Definitivt ikke noe sjekketriks om du tar turen til Jæren. Hvis noen kaller deg en Syver (eller Sjuar på lokal språket) Så betyr det at du: Mangler en 5'er på wn hundrelapp, lyset er på men ingen hjemme eller at du ikke fant opp kruttet, men stod veldig nærme når det smalt. Med andre ord du strekker ikke helt til i topp etasjen
 7. Du trenger strengt tatt ikke en "godkjent" bane for å trene. Og du trenger i alle fall ikke skyte opp i Norge for å jakte med .500 NE i andre land. Og du trenger vel strengt tatt ikke en godkjent bane for å skyte opp i Norge heller. Du trenger en klubb/lag som kan godkjenne en skyteprøve. Om denne prøven blir utført bak låven på jordet under sikre forhold, eller om den blir utført på en offisiell bane har vel POD ingenting med. Overformynderi i beste kommunist stil lenge leve
 8. Skulle vært en liker knapp her. +1 på innlegget ditt Olesøn.
 9. Problemet er vel heller å få svar fra NVS. Har ved flere anledninger (senest på for sommeren i år) sendt mail til dem og spurt etter mer info, og om mulighet til å bli kontaktet av noen som kan invitere en med på møter. Men har dessverre ikke mottatt noen mail fra den kanten. Eneste gang jeg har fått noe svar var for 3-4 år siden om at jeg måtte få noen som var medlem til å invitere meg med, noe som er veldig lett når en ikke vet hvem som er medlem (NOT).
 10. One Shot

  Patronporno

  Den til venstre er en .308W
 11. Wano PP er mulig å få tak i flere plasser på vestlandet. sjekk med Maxam. www.maxam.net
 12. Jaktreiser? Eller blinkskudd, og da tenker jeg på alle slags blinker som gode samlinger eller "spesielle/ spektakulære" blinker som poser med mel eller vannkanner i det de blir truffet av prosjektilet.
 13. Har du en kjøleskaps magnet, så kan du jo fort sjekke om det er stål eller noe annet.
 14. Kunne tenkt meg å ha en linse som gir meg både vidvinkel og superzoom. Har i dag en 18-55 og en 55-250. Men i enkelte situasjoner er det ikke så enkelt å skifte linser i en fart. Og derfor ønsket om en som gjør begge deler. Spørsmålet er hvilken jeg skal velge av disse. Kameraet jeg har er Canon 500D http://www.fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Tamron/Superzoom/Tamron-AF-Di-II-VC-18-270-PZD-15x-zoom-123829-p0000134246.aspx eller http://www.fotovideo.no/Produkter/Objektiver/Sigma/Superzoom/Sigma-18-250mm-DC-Macro-OS-HSM-F35-63--Superzoom-med-makrofunksjon-130083-p0000154065.aspx
 15. Vil tro at du får minst 21år for å skyte Karmøy Fra spøk til revolver: Fant dette med å google Karmøy og skuddpremie http://www.karmoy.kommune.no/no/tema/naering/fiske-fangst-og-akvakultur/skuddpremie-rodrev-og-mink
 16. Ta en telefon til tollvesnet/posten. Har opplevd mye rart fra den kanten opp i gjennom årene. Sist gang jeg importerte våpen måtte jeg rett og slett krangle meg til en underskrift og stempel på den hvite delen. Og det var bare så vidt jeg fikk dem til å beholde kopien som normalt er tiltenkt selger. Og toppen av alt var at jeg selv måtte levere den hvite delen til politiet.
 17. Har en hagle s/s som jeg har innstikksløp (ca 50cm) i. Reknes den for dobbelt rifle? Forøvrig er Kaliberet på innstikks løpene er 45/70.
 18. Vanligvis tar det maks en uke her på det lokale lensmannskontoret, men i de tilfellene de sender dem videre til Stavanger (Rogaland politi distrikt), så tar det en evighet. Forvaltnings loven my ass. Enkelte poiliti distrikt er særdeles mer opptatt av at brukerene skal holde seg til tidsfrister, men driter en lang marsj i å overholde tidsfrister selv. Men som nevnt tidligere så er det lokale lensmannskontoret veldig kjappe.
 19. Har også en viper, men har ikke merket noe problem enda. Har skutt noe i overkant av 100 skudd. Og rekylen er relativt heftig.
 20. Og hvordan skal de få det til? jeg har vondt for å tro at noen som overhode ikke har peiling på våpen, eller i beste fall meget begrenset kunskap om våpen skal kunne komme med noe som helst saklig argumentasjon. Det hele som dette "ønskelige" forbudet grunner fra er følelser. Følelser burde ikke være et tema i slike saker. Satt litt på spissen, med referanser til rovdyr debatten, så er det viktigere med mangfoldet enn med de som får livet sitt forringet grunnet følelser (les de som må leve med ulven tett innpå, men ikke ønsker det.) I all for stor grad i vårt "opplyste/innkluderende" samfunn er mange forbud tuftet på: "buuhuu dette er noe vi ikke forstår er og er redde for", eller dette er noe som vi ikke bryr oss om fordi det ikke berører oss. Derfor må det forbys så snart som mulig. Oppfordrer all som er glad i skytesporten, til å gjøre opplysning arbeid om sporten i sitt eget lokal miljø. Få i gang åpne dager på skytebanen, der folk kan komme å få se/prøve det vi holder på med. Lær opp unge (og voksne) om sikkerhetsregler rundt våpen.
 21. Funderer på hvor jeg skal ha min neste jakt tur, og er veldig lysten på en tur til Australia på bøffel jakt. Er det noen som har vært på slik jakt? Eller kjenner til noen norske mellomledd, eller noen outfit'ere i Australia med gode skussmål.
 22. Snakker vi om skytebanen eller jakt etc? På den nærmeste skytebanen som jeg bruker, så er det fullt opp av diverse førstehjelps utstyr. Til og med hjerte starter. Så det er ikke så pissetrengt å ta med seg eget førstehjelps skrin der. Ellers så har jeg en relativt godt oppfylt førstehjelps pute i bilen, og den står vanligvis ganske nær skytebanene, når jeg er der.
 23. Litt "syding" må til. Synest ikke dere kan kalle det et "NM i langhold" ved å sette øvre kalibergrense på .338. Burde vel egentlig hete NM i langhold klasse pysekaliber Hilsen stolt eier av grommere langholds kaliber.
 24. Hvis målet er å få etablert kontakter og samlet info for å bestemme seg hvor en skal ha neste jakt tur. Hvilken messe skal en da reise på i 2013? Holder det med en messe, eller må en ta for seg rubbel og bit.
 25. Gjelder ikke XXL Stavanger, der må du frem med våpenkortet (Rett kort selvsagt) uansett om de har registrert deg 10 ganger før.
×
×
 • Create New...