Jump to content

Spesial pistol


sindre.S.K

Recommended Posts

Fikk min Walther/Stenvaag i går. I går var den litt tørr, og jeg hadde flere funkfeil. I dag fikk den en skikkelig omgang med olje. I kveld gikk den 65 skudd helt uten funkfeil. 561 i 7SP på første forsøk er jeg godt fornøyd med. Siktene og avtrekket er utmerket.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg krittet opp og tørrklikket. Kan ikke si at jeg så de helt store forandringene i krittet, så det er jo positivt. Jeg tok noen bilder. De ble ikke så fryktelig imponerende, men hvis det er noen som helst form for interesse kan jeg prøve å få lagt de ut senere.

 

Når jeg tar av sleiden og presser frem tennåla med en pinne så ser jeg at den ikke går lengre ut enn fordypningen i sleiden hvor kanten på patrona ligger, altså burde det være fysisk umulig for den å slå borti kanten på løpet ved tørrklikking, ihvertfall på min pistol.

 

Jeg har også sendt mail til Stenvaag og spurt om dette, men ikke fått svar enda.

 

Jeg har funnet noen spor i manualen, men de sier ikke det ene eller det andre ordentlig håndfast, jeg opplever det mer som hinting.

 

På side 27 i manualen, punkt 5 under "Unloading" står det: "If required, the slide can be left open and held by the slide catch (e.g. on a firing range, etc.) or else the slide can be closed after making a visual check by pressing the slide catch or by pulling back and releasing the slide. Point the muzzle in a safe direction and pull the trigger to release the hammer and apply the safety catch (red dot hidden)."

 

Her snakker de om å trykke av med tomt kammmer når du pakker sammen etter endt skyting. Jeg liker å gjøre dette selv, og selv om det ikke blir så mange klikkene i uka ut av dette så er det jo tørrklikking. Her sier jo egentlig manualen at det er greit.

 

Men så på neste side, side 28, punkt 5 under "Minimizing loading faults" står det: "With the slide open, clean the base, extractor, barrel seat and feed ramp; remove dirt, old grease and oil residue and check these points for damage (e.g. damage to the barrel seat by actuation of the firing pin without ammunition, etc.)."

 

Her oppfordres man altså til å jevnlig sjekke pistolen for skader som kan oppstå etter tørrklikking, og det tolker jeg vel som en oppfordring til å ikke tørrklikke.

 

Dette er de eneste stedene jeg finner at de har nevnt tørrklikking i manualen, ihvertfall i den engelske delen. Noen andre som har meninger eller tanker rundt dette? Noen som er stive nok i tysk til å sjekke hva manualen sier på det språket? Det ville ikke vært første gang at noe hadde kommet bort i oversettelsen.

Link to comment
Share on other sites

Stod nok ingenting spesielt i min manual, fant ikke noe spesielt i den engelske delen og skummet raskt gjennom den tyske også.

 

Men jeg satt en bit med elektrikertape foran kammeret og tok ti klikk. Tape-biten var helt urørt, så da vil jeg ro det skulle være problemfritt å klikke uten klikkpatron eller kammerflagget. Jeg vil i hvertfall gjøre det ved nedspenning.

Link to comment
Share on other sites

Har nå endelig fått kjørt noen skudd gjennom "mod Stenvåg" Er svært fornøyd, og 100% funksjonering på de 60-70 skuddene jeg skjøt. Holdet var bare 16-17m, men presisjonspotensialet er mer enn bra nok, prøvde 4 sorter ammo, og cci std fungerte kanskje best presisjonsmessig :) Avtrekket var bra rett ut av esken, vil ikke bli gjort noe med det. Siktene er bra, og det var ikke mange kneppene som måtte justeres før det satt midt i. Trivelig pistol.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en som er kortet av Norén, og slik jeg ser det har den en fordel i og med at man har kappet den delen av beavertailen som stikker bak sleiden og heller beholdt litt lengre løp.

I tillegg har den kappede versjonen lengre siktelinje pga. at det halve kornet som blir stående igjen etter kappingen er plassert max ut på løpet.

Når det gjelder utseeendet, er pistolen noe kun en mor kan elske, og jeg er ikke moren for å si det sånn.

Ergonomien er for meg noe snodig.

Jeg får bare ikke et grep der det føles som at pistolen sitter skikkelig og peker i riktig retning.

Det sagt, så er pistolen nokså grei å skyte med etter at jeg har herpet skjeftet med fil og Dremel for å kompensere for det verste.

Avtrekket er greit nok, men ingen høydare.

Litt kryp og knirk er det jo, men det er mulig det forsvinner når trykkpunktskula har gått seg til etter noen tusen skudd til.

Jeg har tidligere hatt endel funkfeil, men etter en god del pakker ammo og overgang til CCI std. har det *bank i bordet* ikke vært noe tull.

Link to comment
Share on other sites

Utseendemessig er den vel ikke en vinner, men det kan lett fikses på. Plass til et lodd der framme, må kappes litt. Nå skal det sies at ikke alle andre kreasjoner jeg har sett er noen vinnere på den fronten heller. Det man mister av siktelinje betyr egentlig ingenting, om det er problemer forbundet med det så sitter det i hodet. Er ganske så sikker på at jeg hadde kjøpt mod "Stenvåg" en gang til fremfor ett kappet prosjekt. Og så er avtrekket på Stenvågmodellen helt av toppklasse.

Link to comment
Share on other sites

Om jeg skulle ha en spesialpistol som er de andre helt overlegen rent utseendemessig, hadde jeg gått for en gammel Star Model F.

Det var ingen slike tilgjengelig akkurat da jeg helt plutselig fant ut at jeg skulle ha ny spesialpistol, så da ble det enklere å kjøpe hyllevare.

 

Hva skiller avtrekket på mod. Stenvaag og modell Norén ?

Samme konstruksjonen, eller noe helt annet ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...