Jump to content

remington 700 sps 308, bra jaktrifle for allsidig jaktbruk?


salbahis

Recommended Posts

Unødvendig quote av innlegget over er fjernet. Kjell Olav

 

Jeg vett va det er å skyte med anlegg nå då :lol:

Jeg viste vell egentlig va det var, bare spurte for å se om jeg hadde rett.

Var flere anleggs metoder som ble vist i jaktfilmen.

Det er mulig jeg skal være med far når han skal jakte hjort snart. Da får jeg nokk mer inblikk i hvordan ting ska gjøres. Jeg holder til i sandnes.

Skal nokk fordype meg mer i hvilke våpen jeg skal ha når den tid kommer.

 

Hva betyr "å trolle"?:)

 

https://no.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internett%29" target="_blank" target="_blank" target="_blank

Link to comment
Share on other sites

Var kanskje litt krasst skrevet, men begynn med de elementære tingene.

Lær deg om skytesikkerhet, de forskjellige artene, avstander og ulike former for jakt.

Alt dette får du innblikk i igjennom et jegerprøve-kurs.

Du vil nok også få følelsen av hvilken type jakt som appellerer mest til deg - ihvertfall til å begynne med - og det er et mye bedre utgangspunkt

for å anbefale deg rifler enn hva som ser "rått ut" i butikkvinduet.

 

Og for guds skyld, finn deg noen andre å jakte med enn han kevlarkompissen din..

Link to comment
Share on other sites

Jeg holder faktisk på å leser om di elementære tingene.

Akuratt nå så sitter jeg å leser om forkjellige typer jakthunder.

Ska klare 50/50 på prøven min!

Tenkte det at jeg skulle prøve det meste for å se hva jeg liker.

Syns egentlig ikke 700 eller tikkaen ser noe serlig ut, men det bryr meg heller lite hvordan di ser ut egentlig. Det jeg bryr meg om er at jeg får godt utstyr som jeg kan utvikle meg med og slippe å kjøpe for mye nytt når jeg faktisk blir flink. Det at en på jobben min velger å bruke carbon fiber plater under camoen for sin sikkerhet, byr meg mitt der rompa deler seg. Han har jo faktisk jakta rundt 15 år.

Er folk redd det ska bli påbudt eller? Han sier at det er så lett at han ikke merker serlig til det. Ellers har jeg jo erfart at jeg kan noen elementære ting som andre folk som faktisk har jeger prøven ikke kan. Takker for å tar selfølgelig i mot gode råd! :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns å si at han går utkledt som abb er en ganske drøy påstand som ikke har noen rot i virkeligheten. Han jakter hele tiden med kamerater å elsker det, punktom. Har max lyst å bruke opp til 20 tusen på pakka, men kan strekke meg lengre om jeg føler ett sterkt behov for det.

Link to comment
Share on other sites

]Jeg bruker vernebriller på poser med mye stein, det ser sikkert dumt ut for mange men man lærer av sine feil...... Har mine timer/år med kevlarvest og at det ikke veier noe, kan jeg avkrefte, men den dagen en eller annen full elgejeger kliner en 6,5 i plata til kameraten din.... den som ler sist ler best :)

Når det gjelder kjøp av første rifle annbefaler jeg å kjøpe brukt, det gjorde jeg nettop en 700 i 308, nå som jeg har funnet ut at dette ikke var riktig valg for meg, kan jeg selge med begrenset tap

Link to comment
Share on other sites

Det at du er venstre hendt betyr vel ikke direkte at du skal skyte links så vidt jeg har forstått... F.eks. broren min er venstre hendt men skyter ikke links da han har høyre dominant øye så det føles ikke riktig ut for ham.. Dette er noe du må finne ut selv hva som føles riktig ut for deg.

Link to comment
Share on other sites

For mange slår det vel mer ut å ha feil dominert øye hvis man skyter med jernsikter. Slik er det for meg i allefall. Jeg skyter rechts men har venstre dominert øye. Med optikk er det ikke noe sak, jeg kan til og med skyte med begge øyner åpen. Ag3 på øvelse derimot kunne være en utfordring.

 

Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Har selv en 700 sps rustfri 308, kjøpte den som allround rifle og det er den perfekt til. Godt avtrekk, god bakkappe som tar mye rekyl, solid lett å vedlikeholde og bra presisjon men dønn kjedelig, "alle" har en 700 i 308. Nå er den til salgs siden jeg trenger linksbørse og skapet begynner å bli noe fullt, men kommer garantert til å kjøpe 700 igjen.

Hvis du kun skal ha en rifle, ville jeg ikke kjøpt tactical med "sniperstokk" og greier, det blir fort tungt og klumpete, gå for en helt standard rifle og legg heller penger og vekt i en lyddemper.

 

Jeg prøvde min første og nye rifle i går på banen. Kjøpt på jakt og friluft i Akser Remington 700 sps ss i 308w, med Leupold VX-R 3-9x50 med opplyst retikkel og hardcore tmd 45 lyddemper. Leste fler steder at dette skulle være en grei nybegynner rifle og skal kunne brukes til det meste. Det tror jeg absolutt stemmer. Selv om det meste var positivt så synes jeg avtrekket var litt hardt, hvor kan jeg fikse dette? Og synes at kolben var litt kort, men dette er kanskje en vanesak i forhold til hvordan man skyter rifle? skeptsik når han i butikken sa det, men men. Jeg er 185 cm og dette var standard størrelse. Jeg ville ha plaststokk og rustfritt siden jeg skal ha dette til bruk, ikke på veggen hjemme;)

 

NB: spør du de om et tilbud så får du denne til noe under 37k som ble nevnt tidligere:)

Link to comment
Share on other sites

Og synes at kolben var litt kort, men dette er kanskje en vanesak i forhold til hvordan man skyter rifle? skeptsik når han i butikken sa det, men men

Du kan skru av kolbekappa og legge imellom plater. Dette er noe du kan gjøre selv, eller får en børsemaker til å gjøre. Det er kanskje en vanesak, men en vil skyte bedre, mer behagelig, og fenomenet "røde halvmåne" vil inntreffe sjeldnere dersom kolben passer.

Rifler stor sett for korte for folk, og det er fordi, som han sier det lages en std. lengde. Det går nemlig helt fint å skyte med ei for kort rifle, men er verre å skyte med ei for lang.

Det er også mye enklere å legge imellom en å kappe av.

 

Jeg har noen rifler som passr, og noen som er for korte - jeg irriterte meg senest igår på dette, og her må jeg først sage av før jeg kan legge imellom. Får se om jeg gidder.

 

K

Link to comment
Share on other sites

Tenker jeg skal venne meg til å skyte med vanlig rifle i stedet for links.

Får se hvordan det føles først. Virker som det er for mye stress med links.

Er ikke så veldig mye mer stress, våpnene finnes jo og når man først vet hva man skal ha, er det bare å be om links utgave dersom den finnes. Finnes ikke ønsket våpen i links går man til neste på listen osv. For øvrig er det utrolig hva vi mennesker klarer å tilvenne oss. Et morsomt eksempel er jo Kurt Nilsen som gjør noe så sært som å spille gitaren links men ikke har vendt strengene slik at bass strengen er nederst som er vanlig. Ser ikke ut til å plage han nevneverdig.

Link to comment
Share on other sites

Ser du spør om våpenhandler i Stavanger regionen, stikk innom Våpenhuset på Storhaug for eksempel han får tak i hva det skulle være. Du finner også mye brukt der, så en fin plass å begynne.

 

700 er bra og 308w er universal, bra valg.

 

Skal du på hjortejakt i regionen er 2-7x kikkert eller deromkring under 380 gram vekt bra valg. Jeg hadde en superduper rockandroll kikkert som var svindyr den solgte jeg da den var blytung og kjøpte en Leupold vx-r 2-7x33 som er lett, ypperlig på korte og lange hold, og takket være belyst retikkel kan jeg bruke den til det er veldig lite lys. En annen jeg har er Meopta 1,5-6x42 men den har ikke belyst retikkel så den blir nok byttet ut om en stund til noe annet.

 

Lykke til med prøven og fremtidig jakt

 

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Har hørt om våpenhuset. Var en på jobben som nylig kjøpte seg cz-550 der.

Den var fra 96 med demper å sikte for rundt 6k. Blir nokk leupold på meg også. Fint at di kommer med livstids garanti, også med så fine priser. Hvordan kan du se at di har belyst retikkel? ved bestilling på nett. Min far syntes at Vanguard som xxl selger så billig burde være ett bra valg å starte med. noen som har erfaring med de? De koster rundt 4k.

lykke til med jakt til deg også :D

Link to comment
Share on other sites

Hvis du er venstrehendt vil jeg på det sterkeste annbefale deg å skyte links! Akkurat dette vil jeg påstå at er noe jeg vet litt om!

Jeg er høyrehendt og har alltid skutt rechts men i fjor sommer fikk jeg en stålsplint gjennom høyre øye og ble tilnærmmet blind, jeg var fast bestemt på å fortsette å jakte og trente mye på linksskyting, det går overraskende greit og har ingen problemer med feks skyteprøven skyter også hagle links. Men jeg merker at jeg må trene mye mer for å holde meg på det nivået jeg var på som rechtsskytter.

Når det er sagt, er det ikke sånn at du er pokka nødt til å ha linksvåpen for å skyte links, har to boltrifler i rechts ikke noe problem å bruke som linsskytter, bare litt tregere lading. har drilling i rechts ikke noe problem, passer som bare det men kinnstykket kommer på feil side uten at det har noen praktisk betydning

Link to comment
Share on other sites

Det kunne vert interessant viss noen hadde laget ei nett side der du fikk opp alle modeller av rifler, hagler, pistoler, dempere, sikter, ammo osv.

Der du kunne rate de fra 1-10, å skrive in fakta eller egne erfaringer.

Folk som besøket siden kunne lagt inn bilder å modeller som manglet.

Muligens også satt opp billigste kjøpe link/linker.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det kunne vert interessant viss noen hadde laget ei nett side der du fikk opp alle modeller av rifler, hagler, pistoler, dempere, sikter, ammo osv.

Der du kunne rate de fra 1-10, å skrive in fakta eller egne erfaringer.

Muligens også satt opp billigste kjøpe link/linker.

 

 

Bare du å gjøre det ;) Kommer til å ta deg skamlang tid

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...