Jump to content

nilsegil

Members
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nilsegil

  1. Har noen tips om hvem som har erfaring med avtrekk på Tc Encore? Jeg har skiftet fjærer men det er fortsatt ikke godt nok. Er det noen som vet hvem som skaffer løp eller lager løp til disse? Er på jakt etter et løp i egnet småviltkaliber.
  2. Bra at det er liv i tråen igjen! Har 416 rigby løp med demper, diesett og ladekomponenter, hysterisk morsomt å skyte med men litt overkill for mitt bruk. Byttes i småviltkaliber.
  3. nilsegil

    Blackcloud

    Jeg bruker blackcloud på andejakt, tester gir gode resultater og de få kronene det koster ekstra å være lovlydig konta bly er lommerusk i forhold til hva jeg kaster bort på unødvendig dyre børser og alt annet tull ila et år
  4. MYE klokt har allerede blitt sagt! 1. kjøp brukt, da finner du ut hva slags våpen og jakt du liker og kan event kjøpe noe annet og få igjen pengene dine +/- en tusenlapp. 2. Kjøp mindre sikte (hvis du ikke skal skyte rev på glugge for å bevise at rev kan bli kjempegodt bare kokken er god nok) 3. "train as you fight" tren stående og sittende skyting, sikkert morsomt å skyte godt liggende på 8-900meter men det er få som jakter på så lange hold 4Vurder å kappe løpet litt, startet selv med remington 700 med full løpslengde, diger demper og diger kikkert. brukte den et par turer før jeg kjøpte noe annet, siden har den samlet støv. 5 du trenger ikke å bruke 30lapper for å få en god riflepakke, spar litt til hagle, sekk, jaktradio, klær og ØL! 6. fine kslibervalg og smart med demper. Lykke til
  5. Jeg kontaktet cci med omtrent samme spørsmål, fikk dette svaret : Concerning the 22 LR I don't think that the barrel length will matter, SV ammo will go pretty much the same speed in a 16" barrel as it will at 22". The same with the other 22's. Another point would be that it is all up to the barrels characteristics, some shoot fast and some shoot slow. I have no answer for the 22 Mag but I would guess that shorter barrels will produce slower velocity's because the Mags use large charges of slow powder. Regards Til min sako quad heavy barrel endte jeg opp med 50cm løp i 22lr, god god presisjon, den går subsonic med vanlig cci ammo. 22wmr kappet jeg til 40cm, kort hendig og er kronografert til ca 5m tregere enn oppgitt på pakka, veldig fornøyd med lengden rå presisjin med riktig ammo.
  6. Dette ordnet seg bra, det tok litt tid men jeg fikk nytt sikte i bytte der de har løst problemet.
  7. Takk da er det nok håp for min også
  8. Takk for svar, googlet i 30 min men fant ikke noe. Satser på at garantien dekker dette. Ang din kommentar om redring, er jeg stort sett enig. For alle med normalt syn er redring bare TULL. I mitt tilfelle har den vært nyttig. Jeg kjøpte ny hagle, en uke etter ble jeg blind på høyre øye og måtte skyte links med rechts hagle, dette gikk fint da tilpasning og riktig montering har null å si med redring. Etter litt over et år fikk jeg igjen synet men ser dårlig på høyre øye og hvilket øye som er dominant varierer fra sekund til sekund, dette løser også redringen på en fantastisk måte. Nå skyter jeg rechs, høyre øye oppfatter ringen, venstre gjør resten. Jeg vurderer alikevel å kutte ut redring og kjøpe linkshagle og skyte med høyre lukket.
  9. nilsegil

    Redring flasser

    Redring siktet mitt har begynt å flasse, det ser nesten ut som rødaktig glitter som løsner. Skal selvføgelig kontakte forhandler men er det noen som har vært borti dette før?
  10. Like mange meninger som brukere her på kammeret, men et godt råd må vel være å kjøpe et nyere pent brukt sikte av et av de kjente merkene. zeiss, trijicon, leupold, meopta, burris, bushnell, det er mange og velge i og for 5000 kr får du grei optikk på finn. Kjøper du brukt får du mer for pengene og kan selge igjen for omtrent samme pris når du får råd til bedre. 2-7 eller 3-9 ser jeg på som greie allroundforstørelse, mitt første allroundsikte var 56mm, men mener persomlig at det var noe strort og bruker 40mm nå. Er forøvrig veldig enig med varj om leupold vxr 2-7x32 eller event 3-9x40 hvis toppjakt/skumringsjakt teller mer enn rådyr elg.
  11. Jeg har to rifler i 308, begge med demper, lik kolbekappe og ca lik vekt. I den ene har jeg en sånn en, et rør med volfram som er borret og limt inn i sjeftet, dette var gjort da jeg kjøpte den men merker at den er mye snillere i rekyl enda den har 15 cm kortere løp. Anbefales.
  12. Tøffere enn meg men faen ikke dummere Joda, den står det respekt av!
  13. Skulle trene på rask montering, den ble litt vel rask og klarer på et eller annet vis å plante den i overgang nese/panne idet det smalt håpet jeg nesten at det skulle blø så jeg skulle få en god historie til dere. Klarte ikke annet enn å le da jeg kjente blodet renne. Skuddredd er jeg ikke, har en 416 rigby og er ikke redd den. Ja Glenn, hadde jeg ikke blitt mobbet for dette, hadde jeg nok blitt litt skuffet og blodet ville vært forgjeves Lenge leve selvironien, uten den hadde ikke vi IDIOTER overlevd
  14. Hva skal egentlig til for å bli ridder av den røde halvmåne ordenen? har klart det både med og uten ammo nå så jeg burde være i nærheten....
  15. De fleste har opplevd å få idiotmerket, fort gjort med litt stress og rekyl men flaut uansett. Jeg derimot stod på stuegulvet i ro og mak og tørrtrente med drillingen, klarte kunststykket å smelle kikkerten i panna. Gjør dette meg kvalifisert tilo medlemsskap i den røde halvmåneklubben eller må man bruke skarp ammo?
  16. veldig forskjellige kikkerter dette her, til allround synes jeg det er viktig å ha lav minimumsforstørelse, 2,5-10 eller 3-9 trives jeg godt med. Favorittkikkertsiktet mitt er en 3-9x40 med opplyst rektikkel. funker på det meste. Valg av rektikkel er viktig, det har jeg dummet meg ut på, anbefaler å kjøpe tysk 4 med lys. Nikon 2,5-10x42 kikkerten har en fin størelse men ville kostet på lys og ihvertfall et annet rektikkel, men det er en smakssak. Sightronen ville jeg ihvertfall ikke kjøpt til ditt bruk, alt for stor!
  17. Det må KviteKrist eller noen andre svare på, min er litt spesiell i forhold til de vige våpen selger siden jeg har trestokk og kickstopen i baksjeftet.
  18. http://www.wingevapen.no/files/file100T ... 0Fiske.pdf Veier 3,3 med 71cm løp og syntstokk
  19. Er det like vanskelig å skaffe vanlig trestokk? Hvis du kjøper tre/laminat, kjøper jeg gjerne plaststokken av deg.
  20. 45-70 opsettet ditt høres veldig fint ut til feks bukkejakt! Hvordan er de uorginale løpene, like bra som orginal? Går ut ifra at det er 7mm rem mag du har, selv om dette er et magnumkaliber, er vel litt å kappe på på dette løpet? kanskje det ville hjulpet litt på balansen?
  21. Har tc encore med treskjefte i 308 47 cm løp og 416rigby 55cm løp begge med demper 600gram kickstop i bakkolbe samt tykk limbsaver. Demontere løp er lett to skruer, bank ut en tykk bolt, ville alikevel ikke gjort det i skogen, lett å miste små deler. Jeg kommer ALDRI til å selge børsa har drilling boltrifle og moderne hagle men denne er favoritten. Jeg er 184 høy store hender og er så tynn at sola ikke treffer meg børsa passer meg bra og "føles riktig" i hendene. Jeg og de som har prøvd den synes balansen er fin med begge løpene ( husk jeg har 600gram i kolben) avtrekket er greit men de fleste mener det kunne hatt en tur til børsemaker. Presisjonen er bra, har rykte for å være veldig bra i noen kalibere (og sikkert dårligere i andre) Treffpunktforandring etter pipeskift får det ikke blitt, kikkerten sitter på løpet, idiotsikkert! Det er ikke sikring på børsa, du spenner hanen før du skal skyte, dette liker jeg veldig godt men noen vil sikkert synes det er ubehagelig å spenne ned igjen, på min som ikke har svingbar hane, blir det litt trangt mellom hane og kikkert. Børsa er typisk amerikansk, solid uten nettskjæring eller gravyr enkelt og greit et solid bruksjærn. Vet om en 22-250 (en på skytebana) og en 7mm rem mag (?) her på kammeret som har måttet "skråfrese" basene for å treffe blinken (ikke nok klikk på kikkert) Det er MYE utstyr og forskjellige kalibere å få kjøpt til disse børsene sikkert spesiallagede kofferter også, for min del skjønner jeg ikke hva man skal med dette? Konklusjon : mulig å bygge en veldig kort børse, fin på trange poster og smygjakt høy morrofaktor elendig magasinkapasitet, elsket og hatet. Denne kjøper du fordi du liker den, ikke fordi den er så mye bedre enn en rem 700 eller en tikka t3
  22. Jeg er snart grunneier, men gården er medlem i et grunneierlag, så jeg må kjøpe småviltkort før jeg kan jakte rev på egen grunn. Hos oss koster småviltkortet 200kr, skyter jeg rev er skuddpremien på 200kr så ser ikke på det som noe problem
  23. Som nevnt tidligere er jeg høyrehendt, venstredominant med mye bedre syn på venstre øye enn høyre. Bruker redring på hagle og det fungerer veldig bra. Har akkurat kjøpt drilling med hakemontert kikkert men ønsker muligheten for å kunne skyte uten kikkert men da kommer dominansproblemene inn... Hvordan vil det være å bruke easy hit?
  24. var så klart og trente før jakta, men fint å trene litt under jakta også
×
×
  • Create New...