Jump to content

Kikkert med lang øyeavstand !


shooter 2

Recommended Posts

Eit anna, og kanskje vel så godt alternativ er å forlenge kolben sin. Standard kolbelengd på mange av dagens fabrikkrifler er altfor kort til langlemma skandinavar. Resultatet er knotete skytestilling og ofte dårleg rekylopptak. Det finst ei rekkje gode produkt du kan ettermontere, som i mange tilfelle gir meir behageleg rekyl som ekstragevinst.

Link to comment
Share on other sites

Takker for mange gode svar . Men det gjelder min sønn som skyter med et relativt sollid WBY-kaliber og har brukt en Meopta Meostar nå sist, forlenget kolbe og alt men man vil jo ha fult okular når man skyter også men det subber øyenbryna selv på stående så derfor må vi få på en kikkert som egner seg til en slik rifle. På 3-4 gangers forstørrelse er det mer enn nok øyeavstand men på 12 ganger og litt raske skudd blir det nesten som og møte Tyson i ringen.

En kikkert med 10 cm på 12 ganger hadde hvert tingen så flere forslag tas med takk .

Link to comment
Share on other sites

Begynn med stokken. En stokk som er for kort vil nesten uansett gi trøbbel med øyeavstand uansett om den er opp i 10 cm. Slark med skytestilling eller slapt grep om våpenet straffes.

En annen ulempe med ekstra øyeavstand er at synsfeltet vil reduseres ved gitt forstørrelse

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte en Mueller til min far i sommer, etter en del undersøkelser på nettet. Nærmere bestemt en Mueller Hybrid 3-9x40, se http://muelleroptics.com/mu3940eer#more-100.

 

Nå er jakta godt i gang og han er meget godt fornøyd sålangt. Ingen blodstriper nedover ansiktet eller dype kutt over øynene å se lenger :D

 

Utover det rapporterer han spesielt at han liker trådkorset i den og at justeringen funker fint. Ingen negative kommentarer så langt. Og, han har erfaring fra maaange kikkerter, men riktignok svært få i høyere prisklasser.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...