Palmer Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Hei, skaut i går mi fyrste stokkand frå kajakk ! Ettersom eg er vane med skogsfugl og rype så vart eg litt skuffa over kor lite kjøt det var i bryststykket på anda. Er det normalt å ta låra og? Noko anna kjøt som er godt å eta på anda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 hele anda er jo forsåvidt grei å spise. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonnyvang Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Var ikke ei krikkand du skaut da? Den har mindre kjøtt enn ei rype og ser litt ut som en stokkand. Eller var det lite kjøtt i forhold til størrelsen du mente? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palmer Posted October 19, 2010 Author Share Posted October 19, 2010 Heilt sikker på at det var ei stokkand! I forhold til størrelsen var eg overaska over at bryststykka var så små i forhold til størrelsen. At heile anda kan etast det er nok så, men eg er for lat til å starte noko ribbeprosess. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jørgen Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 eg er for lat til å starte noko ribbeprosess. Det er veldig kjapt å flå anda! Tar 3 minutter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skarvekongen Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 Heilt sikker på at det var ei stokkand! Stokkanda har blå vingespeil. Krikkanda har grønne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6X45 Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 eg er for lat til å starte noko ribbeprosess. Det er veldig kjapt å flå anda! Tar 3 minutter. Nå er det da forskjell på de to tinga der. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larssan Posted October 19, 2010 Share Posted October 19, 2010 For å si det slik. Noen ribber anda mens andre flår den. Dette er smak og behag. Jeg flår selv da dette er veldig kjapt gjort. Deretter skjerer jeg, som trådstarter sannsynligvis gjør, ut brystfiletene. Jeg flår også bakover forbi lårene slik at jeg lett kan kutte av disse. Lårene bruker jeg til å koke kraft på. Deretter så enten spiser jeg lårene mens jeg lager resten av middagen, eventuelt så finhakker jeg noe av lårkjøttet og har i sausen. Lårene bruker jeg med andre ord ikke som "hovedmat". Andebryst er generelt lengre og tynnere enn skogsfugl, dette kommer vel litt av fuglens anatommi, og selv om det kanskje kan se ut som det er lite kjøtt på ei stokkand, så holder det lenge med en stokkand (to brystfileter) pr pers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 eg er for lat til å starte noko ribbeprosess. Det er veldig kjapt å flå anda! Tar 3 minutter. Jeg pleier å gjøre begge deler, dvs ribbe bryststykkene og skjære disse forsiktig ut og så flå resten. Da slipper man den ekstremt tidkrevende ribbingen av alle de små fjærene på vinger og rygg og slikt og man får deilig sprøtt andeskinn på det beste kjøttet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kvamsgutten Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Jeg anbefaler deg og ribbe og ikke flå, for i skinnet sitter det mye god smak.. Viss du har på noe krydder osv og helsteker anda så bli det smasken<3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.