Jump to content

Palmer

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Palmer last won the day on September 19 2023

Palmer had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Palmer's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

8

Reputation

  1. Allemannsretten jf friluftsloven og vannressursloven gir deg lov til ferdsel til fots og til å ferdsel i vassdrag utan bruk av motor. Med til fots gjeld ski, kiting, og hundeslede, i tillegg til fottur. Friluftsloven viser i tillegg til at du kan ri og sykle som en del av allemannsretten. I tiltakspakkene er det vist til at de vil bruke speilvendingsprinsippet for å styre kiting, sykling, hundeslede og ferdsel til fots og ski, ("Speilvendingsprinsipp i hele villreinområdet for ulike friluftsformer som per i dag er lite regulert og har stort skadepotensiale, f.eks. kiting og kjøring med hundespann" som det står i presentasjonen.). I tillegg legg dette opp til redusere tilkomst vinterstid og ferdsel og telting i flaskehalser. Så jo dette vil redusere allemannsretten. Det er ikke nødvendigvis feil med tanke på villreinen. https://www.statsforvalteren.no/contentassets/1305325bdd334bc09d2090845985ab27/presentasjon_avslutningsmote_08112023.pdf
  2. Ja det er summen av belastninger som er trusselen, men disse tiltakene tar jo bare turistene, mens grunneierene skal kunne bruke tinnhølveien fremdeles. Og de lokale er like glad i å kjøre skuteren og gå på ski helt bort til reinsdyra. Kanskje staten må ekspropriere hele vidda, da hadde det blitt enklere å ha en god forvaltning
  3. At alt er forbode med mindre det er gjort unntak. Som det er nytta i viltlova, alt er freda med mindre det er gjort unntak for jakt.
  4. Ligg ein film her https://www.youtube.com/watch?v=5IH4hHwLW0E som viser forskjell mellom .22 LR og .223. De som har demper og slikt, her er det liten forskjell, men er lyden her korrekt gjengitt? Og kva dB er rekna som ok utan hørselvern?
  5. Ja avtrekk blir vel børsemakararbeid trur eg.
  6. Ligg ei ute på finn.no til 2000,- inkl kikkert. Veldig frista til å bruke denne på rev og sjøfugl, passe utenfor til at eg synes at det var interessant. Erfaringer med denne? Ser at det er enkelte som peikar på at avtrekket ikkje er godt, dvs tungt og vondt. Nokon som har erfaring med å fikse slikt sjølv eller må det til børsemaker ( må uansett inn og få den gjenga til demper).
  7. Fugl opp til rev er vel det som er mest aktuelt no.
  8. Hei, På kortere hold dvs opp til 100-120 m kva forstørrelse bør eg legge meg på? Kan eg gå for fast forstørrelse på x4 eller x6? Kjem eg til å plutseleg sakna x10 på så korte hald?
  9. Ja, ser at eg meinte å lenke til MD45 og trudde at denne skulle gå til 22 wmr. MEN eg får kun valget i nettbutikken om .17, .22, .6.5 og 30. Forhandler meinte eg burde bruke MD35 og ikkje MD45, utan at eg skjønar kvifor. men når det står at produktet ikkje er egna for magnum så gjeld det ikkje .22 mag antar eg.
  10. Skal presisera at det ikkje er kulediameter eg snakker om men str på lyddemper. Og når valget i str er .17, .22 (LR), 6.5 og 30 så kan eg ikkje sjå kva demper eg skal velge.
  11. Hei, skal prøve å dempe 22 wmr så mykje som mogleg, og har sett på hausken 45. Ser det står på deira heimeside at : MINI MD45.2 Black: 4,50mm - Cal. .17 / 4,5 meget bra for mindre kalibre. Dette produktet er ikke egnet for Magnum kalibre. Kan eg ikkje bruke denne på 22 wmr? Tenkte 17 hmr og 22 wmr ville vera same tingen...
  12. Henger meg på denne tråden siden eg er i same situasjon. Desom eg kjøper brukt, kor lenkelt er det å montere kikkert sjølv på rifla? Er det plug-and-play eller er det masse fallgruber og feil? @Potten Monterer du sjølv? Erfaringer?
  13. Det er rimelig MEN blir karbon for lett i forhold til stabilitet på 22 wmr? Eg er jo glad i litt tyngde i 6.5 for då opplever eg betre stabilitet. Nokon som har innspel om det gjeld for lette kaliber også?
  14. Takk, det var svaret eg var ute etter!
×
×
  • Create New...