Kriegh Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Jeg brukte en vanlig sag i fjor, men det ble litt vel røft. Tenkte å prøve med stikksag i år, er det noen som har bedre forslag? Har ikke tilgang på båndsag... mvh Kriegh Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hjort'n Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Vi bruker ei vanlig handsag, går fint det bare den er ny og rein. det kan vere lurt å bruke en treklosse/plankebit til å føre ned bak saga så skrotten ikkje kniper. Bajonettsag er det mange som bruker funker fint det og. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saan Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Jeg bruker bajonettsag. Det funker fint. Har du langt nok blad, med grove nok tenner, burde stikksag også gå bra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Kjøpet Bajonettsag på Coop Mega, Keller (Coop sitt merke) Helt ok. Gjør jobben mye enklere. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
8X68S Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Bruker bajonettsag med et rustfritt blad. Bladet er egentlig til is, tanninga passer bra og det er lett å reinholde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krunern Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Kjøpte bajonettsag med bacho-blad i rustfritt stål, 30 cm, idag..på Jula. Supertilbud 298,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjakken Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Bruker bajonettsag med et rustfritt blad. Bladet er egentlig til is, tanninga passer bra og det er lett å reinholde. Heilt enig! Bladet som er beregna på is er det som etter mange års utprøving fungerer best på bein osv. + at det er lett å halde reint! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moose Hunter Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 bruker dere bajonettsag må dere være forsiktige, i fjor hadde de ikke festa bladet skikkelig og han som sto på motsatt side fikk nesten tenna slått ut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.E.A. Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Kjøpte ei bajonettsag på Jula i vinter for 200kr, ser de har fremdeles. Har saget noen dyr med den og det går helt fint med viltsagblad. Litt vanskelig å styre helt igennim dyret enkelte ganger, den har jo ingen styring ytterst på bladet. I alle år tidligere har jeg brukt ei lang proff kjøttsag (handsag) viktigt at den er lang da blir den framtung og jobber selv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haavard Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Motorsag såklart! Blir en sånn fin rød stripe på veggen bak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Slaktersag ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kriegh Posted September 16, 2010 Author Share Posted September 16, 2010 Kjøpte et langt blad til stikksagen. Gikk som en lek. Nå ligger pinnesidene i grovt salt, kjøttdeig i frysen, biffer, fileter... - the lot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjella Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 En slakter eller pølsemaker ville sagt kløyveøks Knepet er å få delt alle ryggbeina på midten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jegerak Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 kom så motorsag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saan Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Bruker dere motorsag ? Blir ikke kjøttet tilgriset av sagkjedeolje? Eller bruker dere eget kjede/sverd og tom oljetank til disse jobbene ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eivind338. Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Vi bruker bajonett sag på elgen, går fint som snus det med kjøttblad. En i jaktlaget hadde hørt en historie om at de brukte motorsag på elgen i alaska når de delte den i terrenget, den er jo litt større elgen der så det går sikkert fint. Det vi kom fram til var at det måtte være en fordel å bytte ut kjedeoljen med mat olje i så tilfelle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
900SS Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Øks gir renest slakt uten spon av ben og slikt. Motorsag kombinert med girolje og lowsmoke er et stykke ned på lista. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjella Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Øks gir renest slakt uten spon av ben og slikt. Motorsag kombinert med girolje og lowsmoke er et stykke ned på lista. Og ikke minst hindring av bakterieflora!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jegerak Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Bruker dere motorsag ? Blir ikke kjøttet tilgriset av sagkjedeolje? Eller bruker dere eget kjede/sverd og tom oljetank til disse jobbene ? Håper dere såg ironien i innlegget........... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
6x47 Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 En slakter eller pølsemaker ville sagt kløyveøks Knepet er å få delt alle ryggbeina på midten Det å klyve med "øks" er en kunst. Jeg er så heldig av jeg fikk opplæring av en usedvanlig dyktig slakter. En benytter ei overdimensjonert kjøtt øks med langt skaft, en hugger ikke rett ned, men litt på skrå igjennom hver rygg\nakke virvel. Annen hver vei. Finnes også en vanlig øks modell, men denne er vanskeligere å bruke når en kommer inn i høyrygg nakke området pga alt kjøttet, men det går. Hele poenget med klyve øks er at det skal se pent ut og det SKAL ikke være sagspon på kjøttet. Det er et ekstra viktig poeng ved grise slakting, men mest ut fra engelsk\fransk slakte tradisjon. Industrien har gjort at det ikke er tid nok til å bruke øks, men det hadde vært skøy om det hadde blitt bakt inn i svennebrev utdanningen for slaktere. Jeg måtte feks trekke storfetarmer på min svenneprøveprøve men det er ikke helt det store mustet for å bli slakter i dagens industri Har ikke link. Men F.Dick produserer disse. Sist jeg sjekket het "kjøttøksa" jeg brukte 40cm ladenspalte(tysk). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
C.E.A. Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 En slakter eller pølsemaker ville sagt kløyveøks Knepet er å få delt alle ryggbeina på midten Det å klyve med "øks" er en kunst. Jeg er så heldig av jeg fikk opplæring av en usedvanlig dyktig slakter. En benytter ei overdimensjonert kjøtt øks med langt skaft, en hugger ikke rett ned, men litt på skrå igjennom hver rygg\nakke virvel. Annen hver vei. Finnes også en vanlig øks modell, men denne er vanskeligere å bruke når en kommer inn i høyrygg nakke området pga alt kjøttet, men det går. Hele poenget med klyve øks er at det skal se pent ut og det SKAL ikke være sagspon på kjøttet. Det er et ekstra viktig poeng ved grise slakting, men mest ut fra engelsk\fransk slakte tradisjon. Industrien har gjort at det ikke er tid nok til å bruke øks, men det hadde vært skøy om det hadde blitt bakt inn i svennebrev utdanningen for slaktere. Jeg måtte feks trekke storfetarmer på min svenneprøveprøve men det er ikke helt det store mustet for å bli slakter i dagens industri Har ikke link. Men F.Dick produserer disse. Sist jeg sjekket het "kjøttøksa" jeg brukte 40cm ladenspalte(tysk). Jeg jobbet også som slakter (ikke kjøttskjærer/pølsemaker) i yngre dager og har kjøyvd tusenvis av gris med øks. Husker vi brukte ei vanlig litt stor rustfri? øks. De eldre slakterne fortalte at de også kløyvde storfe på den måten på 60tallet og før. Det er en kunst og jeg vet ikke om jeg hadde gjordt en fin jobb med øksa idag men hadde sikkert raskt kommet inni det igjen. Som skrevet over her så slipper man sagsponet men dette er nå lett å skrape bort også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hjortejeger Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 Eg, og mange med meg, har hatt gleda av å sjå den gamle sjefsslaktaren på Hed-Opp sitt slakteri på Rudshøgda kløyve storvilt med øks. Den karen hadde kunsten inne kan du seie... Det var ei fryd å sjå han arbeide med øksa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.