Jump to content

Hjort'n

Members
 • Posts

  108
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hjort'n's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter

Recent Badges

0

Reputation

 1. Hjort'n

  NTX til rev?

  Er det noen som har prøvd NTX eller annen lett blyfri kule til rev? Siden det er blyfritt, regner jeg med den gjerne har litt lengre bæreflate å muligens er lettere å stabilisere i kjapp snurr, tenker da fortrinnsvis i 223rem.
 2. Ser det mange har kommentert uten å vite hva en skytekino faktisk er...tar det som et tegn på at det nok er bare en tilgjengelig i Norge. For dei som lurer så er det innendørs, trygg bakgrunn, våpen med skudd, smell, rekyl og god kruttlukt😅 ser for meg det må være en veldig fin ting for opplæring, trening for jakt skyting. om det fortsatt skurrer, så søk på skjutbiograf på YouTube så ser dere hvordan det funker i Sverige.
 3. Ser det begynner å bli mange skytekinoer i Sverige, men er det bare Oslo skytesenter som har her i Norge? Er her noen som har prøvd skytekino som kan dele noen erfaringer med det?
 4. Flott, da skal det testes👍 Vil helst ikke ha altfor god rekkevidde heller, blir bare forstyrret av andre jaktlag da.
 5. Så det du mener er at selv på bilen er jordplanet ikke noe tema? Så det er ikke skadelig å prøve den antenna selv om den ikke står på noe som leder strøm? Jeg må dessverre ha det inn litt med teskje🤣 har aldri hatt annet interesse for dette temaet, enn at det virker når jeg har bruk for det...
 6. Ja det er selvsagt en mulighet, er rimelig fingernem men har lite peiling på antenneteori🤔 Siden jeg alikavel har en god magnetfotantenne i bilen, så hadde det vært enkelt å kunne bruke den på hytta også....tenkte jeg. Men er redd for å ødelegge radioen om jeg prøver den uten jordplan...men jeg aner heller ikke om det er skadelig for radioen...
 7. Jeg skulle gjerne hatt litt bedre mottager forhold for jaktradioen når jeg er på hytta. I bilen bruker jeg magnetfot antenne som funker snus👍 Kan jeg da bare ta en hvilken som helst metallplate i hendig størrelse å sette den antenna på for å gjøre det litt bedre på hytta? Har ikke behov for noe optimalt og ultra rekkevidde, men med håndpisken er det litt for dårlig.... noen som vet?
 8. Har leika litt med tanken på å skaffe meg en NES å få den godkjendt til ettersøk og bruke den til bandhund og jakt kammerat ellers. Men korleis er det å kombinere dette, vil hunden klare å skille mellom ettersøk og jakt på ein god måte? Kan nok leve med å ikkje ha verdens beste jakthund, men ønsker å ha en god ettersøkshund om eg skal drive med det til andre.
 9. Ja det er plast tupp på alle v-max kuler, å det er sovidt eg veit berre en type v-max i kal 17hmr
 10. Jaktåret 98/99 var et toppår med 920000 feldte småvilt, dette blir vel ca 250gram bly pr vilt. Om vi tar dei 400000 vilta som blei med heim fra skogen i 12/13 blir det ca 100 tonn så at volumet det blir opperert med er skivebom er det ingen tvil om.
 11. Mulig mine antagelser er riv ruskende gale, men vi må desverre ha i tankene at det var en massiv hamstring av bly siste to åra før forbudet trådte i kraft... Men det som er heilt sikkert er at i jaktåret 2003/04 blei feldt 830764 småvilt mot 400200 i 12/13 sesongen så ei halvering bør være et litt realistisk Edit: Tok å las litt i Miljødirektoratet sin konsekvensutredning fra den tid forslaget om inføring av blyforbudet kom, ser ut å ha blitt skrevet i 2000 eller deromkring. Der opperer dei med ca 230 tonn i 1998 og skriver videre om den feilslåtte inntensjons avtalen som det var med NJFF om å få ned blyutslepp med 90% til år 2000, dvs. der måtte være mange leirduebaner som brukte bly på slutten av 90 tallet, i mot NJFF sine anbefalinger. Så kom sansynlig vis hamstring som gjer att importen øker mot 2004 trass i nedgang i småvilt og inføring av stål på lerduer.
 12. De er fullt mulig du har rett, men dette gjelder bly på jakt dermed faller lerdue og figurjakt ut å vi står igjenn med småvilt tillat felt med hagle. Der er det i følge SSB feldt 400200 småvilt jakt året 2012/13. Det er et tall som vi kan forholde oss til. Trekk vekk våtmarksjakta og fellefanget mink, mår og rifleskutt vilt. så er vi sikkert (har ikke regnet det ut) nede i rundt 250-300000 vilt og bruk 2 skudd pr vilt så blir det rundt omking 550000 skudd. Tror jeg
 13. Flott noen har brakt dette spørsmålet videre Det jeg ser er at jeg var litt kjapp i kildedataene mine, men tidsklemma med å røre i grøtpanna samtidig som jeg skulle gjøre dette enkle regnestykke blei forvanskelig multitasking for meg Litt mer korrekt er: Jakt året 2012/13 400200 stk felte småvilt. Da er alt med å ikke bare utvalgte arter som ssb skrev med små bokstaver. Dermed er fellefanget, rifleskutt og fugl skutt i våtmark med i totalen. Det er vel lite sansynlig at forbudet blir opphevet i våtmark så dei skudd bør trekkes ut av regnestykket, men å anslå det antallet vill ikke jeg begi meg utpå. Så vi kan vel anslå med fratrekka at det dreier seg om 550000 skudd? I tilfellet blir regnestykket forutsatt 36gram ladning: 550000 x 0.036kg= 19800kg bly. Så ok jeg bomma litt ca 3 tonn, men det er fortsatt langt fra 260tonn. Uansett gir jeg meg aldri på at jeg er nermere et realistisk tall en direktoratet. Stå på å mas på alt å alle, så vi får røyka ut regnestykket til 260tonn.
 14. Om vi skal stikke fingeren litt meir i lufta, så kan vi sjå på SSB sine tall fra 12/13 at det blei felt ca 220000 småvilt og om alle norske jegere er like dårlig å skyte med hagle som eg blir det ca 440000 skudd. Og om vi går ut ifra 36gram ladning må vel det bli ca 16 tonn... Om mil dir sine beregninger er korrekte blir det vel en treffprosent på ca 3,3 på småviltet her i landet. Så dårlig er vel neppe Ola Normann å skyte....
 15. Løpet er 14mm ved munning, og det går dermed akkurat å gjenge dette med M14 om rett person gjer det. Enkelte setter på brøstning og retter, men har og sett velykket arbeid uten brøsning. Så dette går fint berre rett person gjer det
×
×
 • Create New...