Jump to content

6x47

Members
 • Content Count

  783
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 6x47

  CZ 527 & Brno Fox info

  Kikket litt på div cz 527 online. Ser sannelig ut som at det dukker opp 300blk og 6.5grendel i denne låsekassa. Har cz 527 med 17 rem magasin og underbeslag. Skulle gjerne byttet dette mot ett 222 underbeslag/magasin Da mitt våpen er i 221 Fireball og det krangler litt med mating i det litt lengere magasinet som 17rem er. Om noen vurderer å bygge om sin 222 rem til 223 rem, så er det lurt å bytte magasin og brønn. Sånn at 223 patronlengder kan benyttes.
 2. Har sjøl hatt problemer med denne modellen. Ringte J&F, fikk ny kikkert før jeg sendte inn den gamle.
 3. Hvordan rifle har du kjøpt ?
 4. det er 222 støtbunn https://en.wikipedia.org/wiki/.222_Remington
 5. Kjør sørover fra narvik til Fauske. Der finner dere Jaktdepotet avd fauske... Som er importør Kjøp forester diesett. Dette gir en super seater og den beste FL dia som finnes til kaliberet.
 6. 6x47

  Sauer 200 str 6xc pipe?

  Torf ! Denne videoen ?
 7. 6x47

  243 til Rev

  Jeg har bare 6mm br. Men får gjennomskyting på alt av kuler. 60 hp Sierra ble testet fra 1015ms og helt ned til 630ms. Gjennomskyting og masse søl. Har prøvd det meste av kuler.. Men ikke varmageddon. Disse kjøpes inn i løpet av kvelden(trur æ)
 8. http://www.farmhamna.no/doku.php Sjekk denne frua... E ikke sikker på om ho gjør dette lengere. Da dem nu bor på Nordkynn halvøya.
 9. Drøye hold. Prøv amax i den lette enden. Men mine 5 grendel løp fikk jeg aldri max presisjon ut av 530kruttet. Brukte n540 og Norma 19. Norma 19 er ikke egnet for max fart, men det var salig medisin på ryper. Selv med slapp fart. 720ms traff jeg ting på 800m med 123 scenar og nosler CC. Hyggelig at flere oppdager kaliberet... Nesten så jeg begynner å tvile(igjen) på 6br. Jeg brukte 120g speer(og muligens Sierra) blyspiss på gås
 10. 6x47

  Z6i 2,5-15 x 44 P BT L

  Hadde nevnt kikkert, og brukte dem på åte... Reven så jeg greit. I månelys. Da var reven og åtet i skyggen. På samme område er det ei myr. På denne myra blir det månelys. Jeg var 150m unna. Og så noen rare skygger på myra. Men dem var veldig uforståelig. Men etter litt spekulering, så fant jeg ut at det var hare. Og det var kun skyggen jeg så av harene. Kikkerten er bra nok til åtejakt. Jeg har motsatt mening om kikkert montering enn trådstarter. Vil ha kikkerten maximalt fremobver. Og det digre okularet kom i konflikt med låsekassa og lav sako ringmount. Dette var på ei sako 491 kasse i 221. Den lange øyeavstanden gjorde at kikkerten ikke lot seg montere perfekt for meg. Brukte BRX retikkelet med stort hell. Men igjen. Lysprikken er kun i senter. Så BRX retikkelet(juletre) er ikke lurt å bruke under mørke forhold.
 11. Er for øyeblikket uten egnet rype rifle. Leitet litt etter info om reduserte ladninger i 308w. Høgger`n har skrevet litt info.. Enkelt referert. Velg deg ei kule. Bruk Vit n 110 krutt. Begynn på ca 25 grains. Jeg fikk kjenninger til å kjøre en QL("ladesimulator"). Men begynte på 22 grains. Da fikk jeg endel soting på hylsene. Hoppet rett opp på 25grains. Med Nosler 155g CC(hpbt-kule) fikk jeg 670ms. Det var ca 10 sekund meter forskjell på infoen fra QL. Konograferte nesten 30 skudd. Der 10 stk var kaldskudd over ett par dager. Denne ladninga er veldig presis i min sako 591. Sprang opp i det nærmeste fjellet og møtte snekvit samarbeidsvillig ryper. Jeg er særdeles nøye på skuddskader på rypa. Og de første rypene blir bestandig skutt(siktet) "midt i". Da blir det litt skudd skader. Men siden farta er snill. Så blir det ikke "sprengt". 308 w duger på rypa. Men hvis man er entusiast og synes halve moroa er å se innslaget i fugl`n. Så er det vanskelig med 308. Har 6-24 kikkert. Og vil allerhelst ha kikkerten på 24x. Men med 308`n bruker jeg kikkerten på 12x. Da ser man fjær(som løsner på rypa ved treff) i rekylen. Skal nevnes at jeg for øyeblikket ikke eier en lyddemper til 308 rifla. Har utstyr for å lukke hulspissen på diverse kuler. Men ikke til 308 kuler. Har lyst å teste 125g sierra MKBT. Dette er muligens ei speial kule for 300 BLK. Denne kula med lukket hulspiss og en fart på under ,... har jeg trua på. Dessverre er den "dyr". Hjemmelading tar ca 5,5kr pr stk(tatt etter hukommelsen). Tidligere.. i forrige årtusen brukte jeg 80g fmj kuler fra Norma. Og muligens Sako. Seinere når disse gikk ut av produksjon. Da brukte jeg 110g fmj kuler. Disse ble nok ladet litt kvasst. Kula er ganske rund. Og gir muligheten for fjærfokk. Samme kule(hornady 110g fmj) var bedre på gåsa. Jeg fikk best presisjon når kula ble satt langt ut. Da måtte jeg bruke det eneste Lee verktøyet som jeg mener er topp( ). Lee fabrikk krympe die. Trur disse kulene med ei redusert ladning vil kunne være god medisin på rypa.
 12. Har hatt prøvd flere bæreseler til kikkert. Min beste løsning er anorakklomme. Bruker 15x og 10x kikkerter, med andre ord digre beist. Billig bommulls anorakk fra Bergans til barmarks sesongen. Og gammel utslitt norrøna anorakk til vinter bruk. Åsnes har(hadde?) en hvit anorakk. Denne hadde netting i anorakk/kengurulomma. Som lettere ble kald om vinteren
 13. Vertebrae lager 50mm og 45mm mirageband feste til lyddempere. Ett sett med en slik ring og miragebånd koster ikke all verden.
 14. 6x47

  Trumiller

  Det va synd, jeg har knekt flere slike kort og slitt tekst/illustrasjonene. Leitet litt ... Tidligere og håpet Trumiller skulle være lagd i alu.
 15. 6x47

  Trumiller

  Hvordan matriale er denne lagd av ?
×
×
 • Create New...