Jump to content

8X68S

NOJS
 • Content Count

  1,169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

8X68S last won the day on November 17 2017

8X68S had the most liked content!

Community Reputation

229 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 8X68S

  Avliving av grevling

  Sett iallefall buret på et mykt underlag, før du skyter. Tenk på vinkel. Skyt vekk fra deg selv. Send nysgjerrige tilskuere inn, dette er ikke noe sirkus. 30-30'n plystrer nok rett igjennom. Så du kan jo gå ut på plenen og dra av et skudd i bakken. Da ser du hva du kan forvente. Og er litt bedre forberedt. Bruk god tid når du skal skyte grevlingen. Jeg ville stått bak dyret og skutt det i bakhodet med 30-30'n. Eller allerhelst overgang nakke/hode med hagla. Dette kommer til å gå bra det.
 2. 8X68S

  Kilopris for skogsfugl og rype

  Jeg ville satsa på en stk pris på storfugl. Feks 500,- Det er ingen upris på en fin råvare som blir middag til flere personer.
 3. 8X68S

  Norma N-11 og Nosler CC 6.5mm 123grain.

  Det bør være helt innafor å bruke ladedata for 202, det vil sansynligvis gi noe lavere hastighet enn med 202. Norma 11 har som regel en brennhastighet som nærmer seg 203-B. Da gjenstår det å finne data for en tilsvarende kule, mtp bæreflate, form, hardhet og hvor mye volum kula tar opp i hylsa. Du bør også ha kontroll på patronlengde. Hvis du finner data på Norma.cc kan det være greit å vite at de bruker magnumhetter i ladedataene. Det er heller ikke dumt å sjekke data fra flere kilder, når en holder på sånn for seg selv. Ellers bør alle tillempninger gjøres slik at du øker marginene. Feks bruke std hetter istedenfor magnum. Så må en på skytebanen og sjekke hastighet og presisjon. Hastigheten bør nå være litt lav i forhold til det du kan forvente ut fra data og erfaring med rifla. Lad opp til god presisjon eller likt treffpunkt med annen ammo hvis det er målet. Det kan jo selvfølgelig hende at start ladningen er god nok til bruket. Når du kjøper en ny lott så kan den ha ulik brennhastighet, da må det kanskje justeres.
 4. 8X68S

  Ulovlig våpensamling

  Dette er vel et eksempel på godt arbeid fra tollvesen og politi. Det er tydelig at de vet hva de skal se etter. Så det er nok liten sjans for razzia, hos dere andre.
 5. 8X68S

  Fersking tren vegleiing på kjøp av brukt våpen og søknadden

  Godkjent søknad sender du komplett til selger. Sammen med bilde/kopi av legitimasjon. Lykke til.
 6. Det normale og taktisk smarteste er vel først å søke, for siden å klage på et eventuelt avslag. Da kan du henvise til det rundskrivet du har funnet frem. Erfaringsmessig er det ikke alle i forvaltningen som setter like stor pris på voksenopplæring.
 7. 8X68S

  Partizan

  Jeg har meget gode erfaringer med Nova Grom kuler fra Partizan. Lader disse selv i 7x65r og 308w. Det er ei formidabel jaktkule til en latterlig pris. Men den ammunisjonen du snakker om har vel den vanlige sp-kula. Det er ingen grunn til at ikke den skal fungere likt som, andre tilsvarende kuler. Jeg har sett mye elg skutt med kuler jeg aldri hadde villet brukt på jakt. Og de fleste av de daua ganske greit. Men det har også vært ettersøk, som muligens kunne vært unngått ved at det blei brukt bedre ammunisjon. Slike kuler kan brukes på storvilt, gitt rette forutsetninger. Hastigheten ved anslag bør være moderat og en bør nok holde seg unna grove bein. Helst bør du skyte reine sideskudd i hjerte eller lunger og holde deg unna bogkule, bogblad og bein. Det betyr at hvis en bruker kuler som denne på storvilt så får en noen begrensninger, spesielt med tanke på skuddvinkler/plassering. Nå er det så mange bedre kuler å få tak i at jeg ser ingen grunn til å bruke disse på elg, hjort og rein. Men går de godt i rifla di kan du jo bruke de på andre dyr du vil bruke blyspiss på. Slik som feks rev. Ammunisjon til storvilt blir bestandig et kompromiss. Jeg bruker kaliber/kuler som funker på alle hold og vinkler det er aktuelt for meg å skyte på. Kjøttødeleggelser skyldes stort sett for høy hastighet og skuddplassering. Et tips for god effekt og lite ødeleggelse er å bruke ei tung kule for kaliberet.
 8. 8X68S

  sauer 200str våpenkort

  Dette kommer nok helt ann på saksbehandler. Jeg kjøpte 200str fra en forhandler, med en søknad på komplett våpen. Tok med meg rifla hjem og var glad og fornøyd. Forhandler sendte inn papira, og jeg får en tlf fra våpenkontoret. Med klar beskjed om at dette var registrert som pipe og låskasse hver for seg. Og at jeg ikke hadde gyldig søknad for å kjøpe dette våpnet. Argumentet om at ei låskasse og ei pipe utgjør et komplett våpen, og burde kunne registreres som dette, falt på steingrunn. Jeg måtte levere to nye søknader, som blei behandla raskt og uten nytt gebyr. Siden det her blir to våpenkontor involvert, ditt og selgers. Så er mulighetene til stede for at det kan bli litt krøll her. Ring kontoret ditt og hør hva de tenker om det. Det er dessuten absolutt mest praktisk med kort på hver våpendel på systemvåpen.
 9. 8X68S

  Kjøp av hagle, forslag?

  En brukt Winchester 101, kan også være verdt en titt.
 10. 8X68S

  Valg av kikkert til sako 222?

  Ei lita og lett rifle som Vixen kler en liten og lett kikkert. Enten en Swarovski Z3/AV 3-9x36 eller en Leupold VXIII 1,75-6x32 ev en VXII 2-7x32. Dette blir et kompromiss mellom vekt/størrelse og ytelse.
 11. Arv har kun betydning for å slippe gebyr. Affeksjon er kun interessant for den som skal henge børsa på veggen og ikke bruke den. Søk på det bruksområde rifla skal brukes til, så ordner det seg nok greit. Det er vanlig å måtte dokumentere medlemskap, klasseførings/startkort og i noen tilfeller aktivitet. Dette gjelder for våpen til sportskyting. Trening er ikke ervervsgrunnlag, men det er konkurranse. Jegere dokumenterer med kursbevis for jegerprøven eller jegeravgiftskort. Og kan da kjøpe intill 6 våpen som er godkjent til jakt uten ytterligere dokumentasjon. (En sako 22 lr boltrifle er godkjent til jakt.)
 12. 8X68S

  22 Hornet, spor på hylse

  En begynnende hylseseperasjon ser du greit hvis du følger rådet over og splitter ei hylse. Du kan også bøye en binders å kjenne etter fra innsida av hylsa. Dette ser kanskje mer ut som merker fra grader i kammeret eller ladeverktøy.
 13. 8X68S

  Harehund valp

  "Ettan metoden" Sett deg på en stubbe med en boks med Ettan snus, la bikkja være løs og gjøre som han vil. Når du har snust opp hele boksen, har du sitti lenge nok. Dette er vel orginal versjonen. Jeg setter meg ned med ei god bok i tillegg til snusen og jeg sitter i timesvis. Bikkja vil ettervert ta seg lengre og lengre turer fra der du sitter. Når han erfarer at du forsatt sitter der når han kommer tilbake gjør det han trygg på situasjonen.
 14. 8X68S

  Vixen-prosjekt

  Meget pent arbeid. Takk for tråden!
 15. 8X68S

  Elvegrense

  Spør grunneier om hvordan grensa går i forhold til elva. Vi leier et terreng der grensa er tegnet i elvekanten, men grensa går egentlig midt i elva. Det er fint å kunne jakte fra kano der.
×