Jump to content

8X68S

Members
 • Content Count

  1,282
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

8X68S last won the day on November 17 2017

8X68S had the most liked content!

Community Reputation

279 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 8X68S

  150 grs Barnes 308 win.

  Jeg ser absolutt grunn til å bytte enten krutt eller kule, hvis det skal skytes på hold ut mot 300m. Jeg har skutt elg på slike avstander med tsx. Men jeg har både vesentlig høyere hastighet, tyngre kule og litt større diameter på kula enn TS. En kombo som fungerer greit, på hold fra 5m til 300m. Det er jo litt av cluet med tsx at den holder sammen på kortere hold, med de hastighetene en bør ha for sikker ekspansjon på maksholda.
 2. 8X68S

  150 grs Barnes 308 win.

  For maks hastighet med 150grs tsx eller andre blyfrie kuler i 308W. Så er det vel cfe 223 krutt som gjelder. Søk opp trådene om cfe 223 som ligger her på Kammeret. Er litt i tenkeboksen selv om 150 grs tsx og cfe 223, blir vårens griseladning i en kortpipa 308W. Det er fristende med så kort pipe som mulig når den skal tres ut gjennom luka. Har ikke ladd annet enn 150 grs treningskuler, med dette kruttet selv enda. Moderate ladninger på 48grs, som ga god presisjon på 200m. Jeg har heller ikke kronografert, så jeg har ingen resultater å dele med deg. Men det finner du i overnevnte tråder.
 3. 8X68S

  Dagens annonse på finn.no

  Det kan hende at målet med å legge noe ut for salg, ikke er å selge det. Men å tilfredstille Dragen.
 4. 8X68S

  CCI Blazer haglepatron 22 LR

  Må være ideell til å få tatt livet av den ene pokkers flua, som selfølgelig får dilerium, akkurat når jeg er i ferd med å sovne. Ikke pokker om den vil sette seg slik at den kan slås heller. Men med en slik så tenker jeg det skal bli nattero, ja.
 5. 8X68S

  Ny her - med spørsmål om kjøp/salg

  For å gjøre dette ordentlig og være sikker på at kjøper er over 18 år, så kan du jo be om å få tilsendt bilde av godkjent legitimasjon på mail eller mms. Velkommen til Kammeret forresten.
 6. 8X68S

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Det er ikke større tillit til norske forskeres arbeid og funn, når det gjelder DNA på den "norske" ulven. Enn at Stortinget har vedtatt at resultatene skal kvalitetssikres av uavhengige utenlandske forskere. Så da bør det være greit at vi lekmenn, heller ikke tar alt for god fisk . Det er sunn skepsis og ikke å se spøkelser på høylys dag, som noen liker å hevde.
 7. 8X68S

  Anskaffe jakthund

  Jeg ville nok reist på et valpekurs eller alliert meg med en dyktig hundejeger. Når det kommer til dressur og trening av valpen. Det er mange "skoler" om dressur og hundehold. En kan bli bra forvirra hvis en leser alt en kommer over av bøker og artikler. Etterhvert så finner du ut hva som passer for deg. Bikkjene mine er jaktkompiser og verktøy, de trenes og behandles deretter. De bor ute hele året og trenes ekstra opp før jakta, utenfor sesong har de litt ferie. Det er forskjell på å skaffe seg en bruklig og lykkelig jaktkompis og på å få barn. Tipper dette går utmerket for TS jeg, selv om han ikke går tur med bikkja tre ganger om dagen. Kjøp valp fra en seriøs oppdretter, med gode referanser og som har bikkjer med god jaktlyst. Da kan du lære minst like mye av bikkja, som den lærer av deg. Er du alikevel uheldig og får noe som ikke jager, så kast ikke bort 10 år på den. Livet er alt for kort og jaktdagene er alt for verdifulle til det.
 8. 8X68S

  Kombi + hagle

  Jakta endel med en 412 kombi 12/222 som jeg lånte av far min. Det jeg likte godt med den og som jeg savner, er de åpne siktene. Det er kanskje de beste jeg har prøvd.
 9. 8X68S

  Finne COL på 7x57r kombi

  Pussestokkmetoden funker fint på kombi. Det er en enkel og grei måte å måle col på. Jeg har så lang friflukt i min, at jeg stort sett setter kulene med kulehold lik kaliber. Lader på samme måte som til rifle, inkl delvis ompressing av hylsen. Ikke noe hokus, pokus på noen måte dette.
 10. 8X68S

  Våpensøknad på affeksjonsverdi

  Arv har med om du skal betale søknadsgebyr eller ikke å gjøre. Før opp arv i merknadsfeltet, er du heldig slipper du gebyr også på Kragen. Affeksjon har med bruksområde å gjøre. Det er våpen du kan ha registrert utenom jaktvåpen garderoben og uten at de er registrert som sportsvåpen, dfs eller njff feks. Disse kan du ikke bruke eller kjøpe ammo til. Du kan ha intill 3 våpen registrert på bakgrunn at de har affeksjonsverdi for deg. Da må du godtgjøre hvilken tilknytning du har til disse. Skriv et vedlegg til søknaden der du grunngir bakgrunnen for at du ønsker disse to våpna registrert på affeksjonsgrunnlag. At du vil ta vare på jakthagla etter bestefar. Og Kragen som er en viktig del av slektshistorien. Gjengi gjerne noen av historiene knyttet til denne. Hvis du seinere finner ut at du vil bruke en eller begge børsene kan de enkelt omregistreres til bruksvåpen. Lykke til.
 11. 8X68S

  Rotter i hundegården

  La ei bikkje eller katte, som ikke er like sympatisk innstilt til rottene, hospitere i hundegården din ei ukes tid. Så er du kvitt problemet. Beagelen din vil sikkert sette pris på ei uke eller to innendørs nå på vinteren.
 12. 8X68S

  Blaser kombi og dobbeltrifle?

  Som et økonomialternativ vurderer jeg å få tilpassa ei innstikkspipe i 7x65R. Da slipper jeg unna med 15' istedenfor 35'-40'. Prisen på ekstra løpsett (som må tilpasses på fabrikk) er såpass at en nesten kan kjøpe en kombi og en dobbelrifle. Spesielt hvis en av de kan kjøpes brukt. Mulig Jakt og Friluft fortsatt har liggende det dobbelrifle løpsettet i 9,3x74R, som de aventerte på finn til under 20', det var latterlig billig.
 13. 8X68S

  Jaktvåpen på scooter

  Hvis jaktlykka slår til, så kan du jo lage "ryggsekk" av hjorten. Slik som noen hardiger gjør når de bærer ut elgkalver. Hjorten på ryggen og rifla på tvers over brystet, så er du klar for scootertur. Eller legge igjen hjorten og hente bilen, de få gangene det er aktuelt. Kanskje en bedre løsning, men ikke like spektakulær.
 14. 8X68S

  Blaser kombi og dobbeltrifle?

  Siden du skal ha dobbelrifle og kombi løpsett så er det vel BBF97 som er mest aktuell. Da spennes begge slaglåsene samtidig. På BBF95 spennes kun en slaglås. Den er raskere og lettere å spenne. Det kan være en fordel på en kombi. Men fungerer nok dårlig som dobbelrifle. Jeg har en BBF97 kombi, kaliber 12/76 og 7x65R. Den er hendig og god å skyte stående med. Rifleavtrekker (fremre avtrekker) er meget god, det samme er presisjon og samskyting. Jeg har en 2,5-10x56 og et Docter Sight i hurtigmontasjer til denne. Bytter mellom disse uten treffpunktforandrig overhodet. De åpne siktene er enkelt justerbare. På min er det kolbe med svinerygg, nå hadde jeg valgt rett kolbe. Ellers er jeg meget godt fornøyd med den. Ei bruksbørse som er 100%problemfri og krever lite velikehold. Jeg hadde vel vurdert 8x57 IRS i dobbeltløpet og 7x57R i kombiløpet. 9,3x74R gir en viss rekyl i denne mtp andreskuddet. Ville valgt 7x57R foran 7x65R mtp ammotilgang. Du får vel Jaktmatch til den, fin fugle og treningsammo. Selv om mengdetreningen gjøres med andre våpen så må du trene endel med denne også. Tenker du og også bruke kikkert til kombiløpet så må du muligens ha en egen til dette. Det kan være ulikheter i festespora på løpsetta. En kompis av meg bruker samme kikkert på en BBF95 og ei 9,3 pipe til en R93. Jeg kan bytte kikkert mellom kombien og 8x68S pipa på R93'n, men disse passer ikke på pipene i 308 og 45blaser. Men mellom de kan jeg bytte innbyrdes. Egentlig idiotisk at dette ikke er 100% standardisert. En BBF97 med to løpsett og tilhørende montasjer og optikk, koster fort såpass at du også kan vurdere en dobbelrifledrilling. Feks en Merkel L961. På den annenside så ville det oppsettet du tenker på, sammen med ei hagle. Dekket alle mine behov for jaktvåpen. Får se om jeg går for et dobbelrifle løpsett i 8x57JRS den dagen guttungen skal begynne å jakte. Så kan han overta rifla mi.
 15. 8X68S

  "Sekke Krag"

  @M67Kanskje du har rett i det. Men avtakbar bakstokk med brutte gjenger kan fort også bli under 84 cm, hvis ikke pipa er god å lang. Dette ser ut til å være en akseptert løsning. Ser ikke den helt store forskjellen på denne løsningen. Og det å kappe en vanlig riflestokk på samme sted og folde den frem langs siden. Begge deler er for alle praktiske formål ubrukelig uten bakstokken montert. Nesten like ubrukelig som å ta av hele stokken og skyte med rifla. Så jeg ville tro at det var greit, men det kan godt hende jeg tar feil.
×