Jump to content

8X68S

Members
 • Content Count

  1,285
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

8X68S last won the day on November 17 2017

8X68S had the most liked content!

Community Reputation

286 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I starten bør du holde deg til data fra anerkjente kilder, feks Ladeboken, Norma og Lapua. Følg "oppskrifta" slavisk. Samme/tilsvarende tennhette, samme hylse, samme kule, samme krutt, samme kruttvekt, samme col osv. Når du får erfaring og blir kjent med rifla di kan du bytte ut komponenter, helst kun en om gangen og kun hvis du forstår hva du gjør. Alle tilpasninger gjøres slik at marginene øker. Gjør du det slik blir alt mye morsommere, mer lærerikt og helt trygt. Lykke til.
 2. Har sendt en Leupold til USA gjennom Jakt og Friluft. Sa som det var at jeg ikke viste om den var kjøpt der, eller ikke. Ingen problem overhodet. De opplyste at det kom til å ta lang tid, fordi den blei sendt med andre varer begge veier. Topp service fra J&F, som ikke kosta meg ei krone. Da jeg leverte og henta kikkerten hos en av deres samarbeidspartnere. Reklamasjons/service avdelingen til Leupold er jeg mer skeptisk til. De klarte ikke å finne/utbedre feilen på to forsøk. Det er ikke akkurat Østeriksk nivå på de gutta der, nei.
 3. Skifteattest vedlegges våpensøknad, skriv en liten merknad om situasjonen i merknadsfeltet på søknaden. Det var i allefall slik det ble gjort når jeg kjøpte våpen fra dødsbo. Lykke til.
 4. Jeg ser absolutt grunn til å bytte enten krutt eller kule, hvis det skal skytes på hold ut mot 300m. Jeg har skutt elg på slike avstander med tsx. Men jeg har både vesentlig høyere hastighet, tyngre kule og litt større diameter på kula enn TS. En kombo som fungerer greit, på hold fra 5m til 300m. Det er jo litt av cluet med tsx at den holder sammen på kortere hold, med de hastighetene en bør ha for sikker ekspansjon på maksholda.
 5. For maks hastighet med 150grs tsx eller andre blyfrie kuler i 308W. Så er det vel cfe 223 krutt som gjelder. Søk opp trådene om cfe 223 som ligger her på Kammeret. Er litt i tenkeboksen selv om 150 grs tsx og cfe 223, blir vårens griseladning i en kortpipa 308W. Det er fristende med så kort pipe som mulig når den skal tres ut gjennom luka. Har ikke ladd annet enn 150 grs treningskuler, med dette kruttet selv enda. Moderate ladninger på 48grs, som ga god presisjon på 200m. Jeg har heller ikke kronografert, så jeg har ingen resultater å dele med deg. Men det finner
 6. Må være ideell til å få tatt livet av den ene pokkers flua, som selfølgelig får dilerium, akkurat når jeg er i ferd med å sovne. Ikke pokker om den vil sette seg slik at den kan slås heller. Men med en slik så tenker jeg det skal bli nattero, ja.
 7. For å gjøre dette ordentlig og være sikker på at kjøper er over 18 år, så kan du jo be om å få tilsendt bilde av godkjent legitimasjon på mail eller mms. Velkommen til Kammeret forresten.
 8. Det er ikke større tillit til norske forskeres arbeid og funn, når det gjelder DNA på den "norske" ulven. Enn at Stortinget har vedtatt at resultatene skal kvalitetssikres av uavhengige utenlandske forskere. Så da bør det være greit at vi lekmenn, heller ikke tar alt for god fisk . Det er sunn skepsis og ikke å se spøkelser på høylys dag, som noen liker å hevde.
 9. Jeg ville nok reist på et valpekurs eller alliert meg med en dyktig hundejeger. Når det kommer til dressur og trening av valpen. Det er mange "skoler" om dressur og hundehold. En kan bli bra forvirra hvis en leser alt en kommer over av bøker og artikler. Etterhvert så finner du ut hva som passer for deg. Bikkjene mine er jaktkompiser og verktøy, de trenes og behandles deretter. De bor ute hele året og trenes ekstra opp før jakta, utenfor sesong har de litt ferie. Det er forskjell på å skaffe seg en bruklig og lykkelig jaktkompis og på å få barn. Tipper dette går ut
 10. Jakta endel med en 412 kombi 12/222 som jeg lånte av far min. Det jeg likte godt med den og som jeg savner, er de åpne siktene. Det er kanskje de beste jeg har prøvd.
 11. Pussestokkmetoden funker fint på kombi. Det er en enkel og grei måte å måle col på. Jeg har så lang friflukt i min, at jeg stort sett setter kulene med kulehold lik kaliber. Lader på samme måte som til rifle, inkl delvis ompressing av hylsen. Ikke noe hokus, pokus på noen måte dette.
 12. Arv har med om du skal betale søknadsgebyr eller ikke å gjøre. Før opp arv i merknadsfeltet, er du heldig slipper du gebyr også på Kragen. Affeksjon har med bruksområde å gjøre. Det er våpen du kan ha registrert utenom jaktvåpen garderoben og uten at de er registrert som sportsvåpen, dfs eller njff feks. Disse kan du ikke bruke eller kjøpe ammo til. Du kan ha intill 3 våpen registrert på bakgrunn at de har affeksjonsverdi for deg. Da må du godtgjøre hvilken tilknytning du har til disse. Skriv et vedlegg til søknaden der du grunngir bakgrunnen for at du ønsker dis
 13. La ei bikkje eller katte, som ikke er like sympatisk innstilt til rottene, hospitere i hundegården din ei ukes tid. Så er du kvitt problemet. Beagelen din vil sikkert sette pris på ei uke eller to innendørs nå på vinteren.
 14. Som et økonomialternativ vurderer jeg å få tilpassa ei innstikkspipe i 7x65R. Da slipper jeg unna med 15' istedenfor 35'-40'. Prisen på ekstra løpsett (som må tilpasses på fabrikk) er såpass at en nesten kan kjøpe en kombi og en dobbelrifle. Spesielt hvis en av de kan kjøpes brukt. Mulig Jakt og Friluft fortsatt har liggende det dobbelrifle løpsettet i 9,3x74R, som de aventerte på finn til under 20', det var latterlig billig.
 15. Hvis jaktlykka slår til, så kan du jo lage "ryggsekk" av hjorten. Slik som noen hardiger gjør når de bærer ut elgkalver. Hjorten på ryggen og rifla på tvers over brystet, så er du klar for scootertur. Eller legge igjen hjorten og hente bilen, de få gangene det er aktuelt. Kanskje en bedre løsning, men ikke like spektakulær.
×
×
 • Create New...