Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

Målte vel H14 fra start, så den dimmer vel ned etter 3min eller noe sånnt, registrerte bare at det var forskjell på boost og å slå den på. tok den med i siste liten da jeg tenkte det var en del her på forumet som var interresert i den. skal sette den på nå og måle etter en stund så får vi se. Ja m3x er virkelig wow!! det er forsåvidt tk35 også, men med den store reflektoren virker olighten mye kraftigere når en tester de mot hverandre. lurer på hvordan tk41 hadde klart seg mot olighten?

Link to comment
Share on other sites

Ok! :)

 

Hehe, TK41 skal visst ha over 55k lux og M3X 48-50k lux (følge to forskjellige testere) så de har vel ganske likt throw :)

 

Tenker jeg må skaffe meg en TK41 en gang. Ser helt rå ut i forhold til det som er der ute nå, AA batterier er jo et skikkelig pluss og.

Link to comment
Share on other sites

Målte den nå, datt ned til 11.6 lux etter noen minutter, egentlig rart hvor lite en merker fallet i lystyrke når en bruker den ute.

kunne tenkt meg tk41 ja, er greit og ha noe kraftig på aa batterier også, tk40 er jo ikke fullt så gøy lenger. men har lovet meg selv at jeg ikke skal kjøpe flere lykter før det blir mørkt om kveldene igjen, så får vi se hvor lenge det holder, he he.

Link to comment
Share on other sites

Har noen forslag til alternativer til Led lenser T7, men som er eletronisk regulert, helst med rundt 200 lumen? (slik at de lyser like sterkt hele tiden)

 

Kjøpte Led lenser T7 for noen dager siden men ser at denne fort mister mye lysstyrke.. Skulle gjerne hatt noe i samme duren uten at den mister så mye styrke i lengden.

 

Thnx! :)

Link to comment
Share on other sites

Zebralight SC51 er mitt tips.

 

Støtter!

 

Kjempelykt! Med noen gode kvalitetsbatterier er den helt genial! Med alkaline så mister den lysstyrke relativt fort (med Duracell alkaline) Så lithium eller gode Nimh er vel best å bruke der.

 

Svein, har du tenkt å bruke AA batterier, eller vil du bruke CR123 batterier og slikt?:)

Link to comment
Share on other sites

Er Zebralight SC51 elektronisk regulert? Ser ut som enhver annen liten lykt og finner ikke noe spesifikk info om akkurat det.. :roll:

Men ser ut som et mulig alternativ ja. Skulle gjerne hatt med AA eller AAA batterier siden disse er langt lettere å få tak i, og den lykten har den beste batteritiden, men det er vel kun på grunn av størrelsen. (Bra at den er liten for min del)

 

fenix tk 21 ser også bra ut, men finner ingen norske sider som selger akkurat de modellene dere nevner.. Er bare en haug av modeller som ligner og alle har forskjellige specs så er vankskelig å vite om de er elektronisk regulert eller ikke :?

Link to comment
Share on other sites

SC51 er regulert ja, men på Alkaline batterier debber den fort av. Lithium og Nimh anbefales (som jeg nevnte over) og da er det kanskje greit med CR123 istedet, faktisk. Er jo alltids greit å kjøpe CR123 fra utlandet, gode priser der.

Her er en omtale av SC51: http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?291124-Zebralight-SC51-(XP-G-R4)-amp-SC50w-(XP-E-Neutral)-1xAA-Reviews-RUNTIMES-BEAMSHOTS

Jeg er veldig fornøyd med den Zebralight SC51, fantastisk lykt! :)

 

TK21 er vel såpass ny at den ikke har kommet til Norge ennå, men det skader jo ikke å handle fra utlandet heller.

Fenix og gjengen er som regel elektronisk regulerte, har ikke sett noen som ikke er det fra Fenix. De leverer bra saker.

 

Litt mer ''lommevennlig'' 4Sevens Quark Turbo XM-L. http://www.4sevens.com/product_info.php ... ts_id=2621

Tipper den er ganske rå. Jeg har en eldre Quark Turbo R5 (XM-L er en nyere og mer kraftig diode) som er modifisert med en XM-L diode, til rundt 650 lumen. Den er helt genial, og den 4Sevens Turbo XM-L er ganske lik den jeg har, så den anbefales :)

Link to comment
Share on other sites

Hm.. begynner virkelig å helle mot 4Sevens Quark Turbo XM-L etter å ha lest specsa. 450 Lumen, Sinnsykt sterk! .. (Selv om den havner på 585 kr med moms..) Får vel ta CR-123A betteriene allikevel :P

 

Hva var det du sa om en modifisert XM-L diode, med rundt 650 lumen? Det står jo 450 på den siden?

 

EDiT: Fillern, begge disse er jo nesten dobbelt så sterke som det igjen da.. :forvirra:

http://www.4sevens.com/product_info.php ... ts_id=2583" target="_blank

http://www.4sevens.com/product_info.php ... ts_id=2586" target="_blank

Latterlig dyre batterier som ikke engang finnes på lager der da :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hva var det du sa om en modifisert XM-L diode, med rundt 650 lumen? Det står jo 450 på den siden?

 

Jeg sendte min gamle 4Sevens Turbo lykt (en versjon på opprinnelig 230 lumen) til en kar i USA som satt i et nytt kretskort i lykta + at han byttet ut dioden som satt i (XP-G R5) med en XM-L T6 diode, for bedre effektivitet og mer lys :) Dette var en spesialjobb :mrgreen: Er veldig fornøyd. Helt rå lykt :D

Link to comment
Share on other sites

Du har jo og jetbeam BA20 som lightman selger nå, koster 398 og gir 270 lumen, dette er en av de kraftigste lyktene på markedet med dobble aa batterier, men vær obs på at denne ikke har den samme rekkevidden so t7 lykten, men sprer lyset mer.

Link to comment
Share on other sites

Så vidt jeg har forstått så er et 18650-batteri omtrent tilsvarende 2xCR123A-batterier, og i noen lykter kan disse brukes om hverandre. Stemmer dette?

Og i så fall, er det noen som vet om dette er tilfelle for hensholdsvis Quark 123^2 Turbo-X og Zebralight SC600?

Jeg finner ikke noen info om dette på de respektive nettsidene, men de av dere som henger rundt på CPF o.l. vet kanskje noe mer om dette.

Link to comment
Share on other sites

Og tviler på at det samme går med Quark TurboX. 18650 passer så vidt jeg vet ikke i den lykta (i min Turbo R5 passer det ikke, tviler sterkt på at de har byttet selve tuben)

Det kan kjøpes en ny tube til Turbo lyktene, og den kan bruke 18650 batterier.

Link to comment
Share on other sites

Mulighet for 2 stk cr123 / 1 stk 18650 er greit da man har muligheter til å få tak i cr123 når man uheldigvis skulle stå med utladede 18650 batterier.

 

 

Var just det jeg tenkte og. Ett, eller to 18560-batterier og en lader, samt et lite lager med cr123 som backup, hadde vært en grei løsning.

 

Takk for greie svar til en som ikke har tid og ork til å gå like dypt i materien som enkelte andre her :D

Link to comment
Share on other sites

Nope!

 

Skal jeg gjøre noe gjør jeg det orgentlig.. SC600 er bestilt! :D

Disse skippes fra Zebralight 26. mai for de som lurer.. :mrgreen:

 

Hadde riktignok mer lyst til å ha muligheten til å bruke cr123, men som kompromissets kjente prinsipp tilsier blir jeg evt nødt til å jekke ned på andre krav som lumen, pris, størrelse osv så droppa det :roll:

 

18650 er ikke dyrt på dealextreme, kanskje ikke samme kvaliteten som de dyrere, men bedre enn cr123 uansett :)

Link to comment
Share on other sites

har noen andre prøvd seg på lykter fra dealextreme? kjøpte en 1200lumen der for litt siden, venter i spenning på at den skal komme i posten 8) Man får jo seff ikke like god kvalitet, men vesten tar seg jo veldig godt betalt.

 

 

Jeg har 2 av disse 1200 lumen lyktene fra DX, og så langt er det helt råe lykter til prisen. Den ene er en dykker lykt som er oppgidd til 1200 lm med 2 stk 32650 batteri, og til prisen lyser den råbra. Bruker den nesten mer på land enn ved dykking. Gled deg, for det er mye lys i den.

 

Den andre er ei hodelykt, som jeg regner med er samme dioden i som i den 1200 lm dykkelykten. Sikker en slekning av den Magic shine hodelykten som har vært solg på div steder siste året. Den lyser nesten like bra som dykke lykten. Tror den har en batteripakke mekka sammen av 4 18650 batteri. Denne lykten var er riktig røver kjøp!!!!!. Kjøpte den på Ebay, og med dagens valutakurs tror jeg den kom på ca 237 kr :) . Mye lys for 237 kr!!. Morro å handle på sånne steder når en bare betaler litt over 200 kr for så mye lys, og levert på døra etter ca halv annen uke helt fra Kina.

Link to comment
Share on other sites

Godt spørsmål, lurer på det samme selv.

 

Ser ut som om den har enda bedre brenntid, og jeg tror nok at den er et par hundre lumen kraftigere enn den eldre.

Den eldre ligger på 550 OTF lumen (testet av en fyr) og jeg vil tro at XM-L vil være kraftigere enn det :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

mulig at dette blir en dobbelpost. beklager det. meldinga var i utgangspunktet ment å havne her.

 

Fenix tk 35.

 

hei allesammen. etter å ha leita rundt både her å der. i stortsett alle fysiske butikker i området jeg bor (vestfold) etter en Fenix tk 35 uten hell. så tenkte jeg at det kansje kunne være værd det å spørre her..

 

er det noen her inne som kan lede meg i retning til en butikk eller nettbutikk som selger fenix tk 35.

vet det er billigere å kjøpe på nett, men av en eller annen grunn foretrekker jeg å kjøpe i fysisk butikk.

 

de allerfleste sports kjedene sverger til ledlenser å maglight. å ser bare rart på meg når jeg sier navnet fenix.

 

 

på forhånd takk for svar.

Link to comment
Share on other sites

Takk skal du ha Sven. regna med at jeg måtte kjøpe via nettbutikk.

jeg klikka på linken til zebralight den ser igrunn mest ut som en stor stormlighter og meget vanskelig å bruke med hansker eller votter. jeg er nødt til å ha knappen bak.

jeg har tidligere brukt surefire i jobb sammenheng å var strålende fornøyd frem til jeg prøvde led.

nå prøver jeg å bli kvitt min engang svindyre surefire.

 

jeg vet at fenix funker fint til å knuse bakruter å sideruter på biler det gjorde naturligvis surefire også når jeg brukte den.

jeg er kjent med fenix`s kvalitet derfor må det nok særdeles mye argumentering å overtalelse til får å få meg til å prøve noe annet.

 

fra før har jeg som nevnt en surefire millennium m3 combatlight.

en fenix tk11 r2.

en fenix hp20 hodelykt.

 

har også hatt det meste av ledlenser sine lykter å hodelykter, har heldigvis klart å kvitte med de ved å gi de bort til venner å kjente.

du får det du betaler for.

 

blir nok til at jeg bestiller en tk35 en av dagene.

Link to comment
Share on other sites

Er vel ikke såå stress å bestille fra utlandet? Eneste haken er vel at det tar litt tid, men høres ikke ut som det haster så mye, "bestiller en av dagene" tatt i betrakning.. :)

 

Kan ikke forstå at alle butikker osv sverger til Led lenser, f. eks T7, som i tillegg til å være svak, dyr og stor ikke er elektronisk regulert..

Alle butikker osv påstod liksom at T7 var det beste av det beste når det kommer til lommelykter :lol:

Link to comment
Share on other sites

det eneste som er stress er betalingen. liker ikke å taste in kort nummer å 3 siffret sikerhets kode online.

aner ikke hvordan men en gang for et par år siden så ble det tatt ut 20000 kroner ved flere utak rundt om i london med mitt kort, mens jeg satt i sofan å ante fred å ingen fare. etter det så har jeg ikke handla så mye på nett. fikk nå igjenn pengene etter litt om og men.

 

men alikevel.

Link to comment
Share on other sites

trur det er med ledlenser som med apple, imac og steve jobs. fenomenet hetter fanboys uansett pokker hva som kommer med eple logo på så blir det rost opp i skyene, å er du så smart at du sier det i mot så blir du bombardert med sure mails å tilbakemeldinger.

 

opplever at det er litt sånn med ledlenser og.

Link to comment
Share on other sites

joda. jeg vet man kan oppgradere enkelte surefire modeller problemet er at jeg har en våpenlykt.

http://www.surefire.com/M3-CombatLight" target="_blank

 

jeg har til nå ikke klart å finne led oppgradering til denne.

jeg skulle gladelig ha oppgradert den om mulig.

 

hvis noen av dere som kansje er litt mere tekniske en meg å vet hva dere skal søke på så gi meg gjerne et tips.

 

fant ikke noe som kan passe hos http://www.surefire.com/M3-CombatLight" target="_blank eller Malkoff Devices

Link to comment
Share on other sites

trur det er med ledlenser som med apple, imac og steve jobs. fenomenet hetter fanboys uansett pokker hva som kommer med eple logo på så blir det rost opp i skyene, å er du så smart at du sier det i mot så blir du bombardert med sure mails å tilbakemeldinger.

 

opplever at det er litt sånn med ledlenser og.

 

Mulig jeg har gjort noen litt sure til tross for at jeg ikke har fått en eneste sur PM.. (Beklager evt det)

 

Men kan ikke de som er veldig tilhengere av Ledlenser forklare hvorfor de er så sinnsykt mye bedre enn alt annet og hvorfor de blir rost så utrolig opp i skyene? Dette er jo urettferdig ovenfor konkurrentene som, etter hva jeg har fått inntrykk av, ofte har noe langt bedre å stille opp med enn hva ledlenser har. (Fenix, surefire, nitecore, zebralight og de andre merkene ingen har hørt om i fysiske butikker)

 

Eneste positive jeg har å si om dem er at det er veldig lett å få nye.. Kisen i butikken sa det bare var å komme tilbake for å få ny dersom jeg klarte å ødlegge T7'en :lol:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Aj aj, det glemte jeg helt, SLØVT AV MEG, sorry! :mrgreen:

 

isåfall, ''D36'' LED oppgraderinger fra Nailbender kan da fungere http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?234953-D36-LED-Drop-In-modules-Red-amp-Green-DD-available-(For-Surefire-Pila-Wolf-Eyes) :?

 

Er vel kanskje ikke ekstremt ideelt at han bare tilbyr eldre dioder..

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Mulig jeg har gjort noen litt sure til tross for at jeg ikke har fått en eneste sur PM..

 

Men kan ikke de som er veldig tilhengere av Ledlenser forklare hvorfor de er så sinnsykt mye bedre enn alt annet og hvorfor de blir rost så utrolig opp i skyene? Dette er jo urettferdig ovenfor konkurrentene som, etter hva jeg har fått inntrykk av, ofte har noe langt bedre å stille opp med enn hva ledlenser har. (Fenix, surefire, nitecore, zebralight og de andre merkene ingen har hørt om i fysiske butikker)

 

Eneste positive jeg har å si om dem er at det er veldig lett å få nye.. Kisen i butikken sa det bare var å komme tilbake for å få ny dersom jeg klarte å ødlegge T7'en :lol:

 

 

 

de fleste ledlenser fanboysa jeg snakker med argumenterer med at ledlenser buker vanelige aa batterier å de batteriene får man tak i overalt. å hvis man er på vintertur å må bryte seg inn i en hytt pga snøvær så er det størst kjangs får å finne aa eller aaa batterier.

mitt svar til det er at vanelige batterier som ledlenser bruker, liker kullde svært dårlig. effekten blir borte hvis det blir kaldere 0 grader.

en annen ting som er possitivt med ledlenser er at de er å få kjøpt så å si overalt. trur tilogmed du kan få kjøpt ledlenser på enkelte bensinstasjoner...

Link to comment
Share on other sites

Aj aj, det glemte jeg helt, SLØVT AV MEG, sorry! :mrgreen:

 

isåfall, ''D36'' LED oppgraderinger fra Nailbender kan da fungere http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?234953-D36-LED-Drop-In-modules-Red-amp-Green-DD-available-(For-Surefire-Pila-Wolf-Eyes) :?

 

Er vel kanskje ikke ekstremt ideelt at han bare tilbyr eldre dioder..

Gå for TK35 du :mrgreen:

 

 

okay. det her ser ut som noe som kan fungere. har bare skumma igjennom artikelen til nå. skal lese nøye igjennom i morgen å se om jeg kan finne ut hvor kraftig lys-dioden gir samt hvor lenge det lyser før batteriene tar kvelden.

Link to comment
Share on other sites

de fleste ledlenser fanboysa jeg snakker med argumenterer med at ledlenser buker vanelige aa batterier å de batteriene får man tak i overalt. å hvis man er på vintertur å må bryte seg inn i en hytt pga snøvær så er det størst kjangs får å finne aa eller aaa batterier.

mitt svar til det er at vanelige batterier som ledlenser bruker, liker kullde svært dårlig. effekten blir borte hvis det blir kaldere 0 grader.

en annen ting som er possitivt med ledlenser er at de er å få kjøpt så å si overalt. trur tilogmed du kan få kjøpt ledlenser på enkelte bensinstasjoner...

 

Hva er positivt med at man får kjøpt dem over alt? Når du først har lykten har det vel ikke egentlig noe å si om den er lett å få tak i eller ei..

 

At batteriene er lettere å få tak i sammenlignet med oppladbare veier i mine øyne langt ifra opp mot alle de andre fordelene, som ekstremt mye kraftigere og myye lengre batteritid, samt at de andre som regel er elektronisk regulerte og tåler kulde mye bedre.. (Legg ekstra godt merke til bruken av ordet "langt" og dens presiserende betydning i siste setning)

 

Men selvfølgelig, folk har forskjellige meninger..

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Vedr. nyheter fra Fenix , f.eks Fenix TK35/21/70/PD31 m fl, så er det komplett stillstand fra den skandinavisk distributør.

Informerer på vegne av flere forhandlere her i Norge om at det ventes . Det er ikke blitt tilgjengeliggjort informasjon gjennom importleddet.

 

 

De fleste andre modeller er på plass.

 

NEX5:

Vedr. LED-oppgradering av SF og MAG, så er det et lite hull i vedr. SF M3/M4. Det finnes diverse custom-løsninger som nevnt på CPF.

Min SF M3 er det eneste lyktehodet jeg selv har oppgradert, det skyldes enkelt tilgang til kort og elektronikk. (lett å åpne).

Basisen var Surefire KL6 lyktehode. Gir bra throw. Det finnes også løse adaptere og lyktehoder fra LumensFactory som enkelt muliggjør

36mm dropins (D36) som nevnt tidligere. Strengt tatt bare budsjett, affeksjonsverdi og et evt. ønske å beholde Surefire M3 som basis som er evt. begrensninger.

 

:-)

 

SUREFIREKL6.jpg

 

Vi har noen lyktehoder fra Lumens Factory liggende, både SSC P7 basert (ca 650 lumen), og SST90 -basert (ca 1200 lumen).

Har også et par slike lyktehoder liggende.

 

mvh

/Stephan

Link to comment
Share on other sites

joda. jeg vet man kan oppgradere enkelte surefire modeller problemet er at jeg har en våpenlykt.

http://www.surefire.com/M3-CombatLight" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank

 

jeg har til nå ikke klart å finne led oppgradering til denne.

jeg skulle gladelig ha oppgradert den om mulig.

 

 

Lumensfactory.com har LED lyktehoder til M3. Disse er en del større og tyngre enn det originale lyktehodet, fordi lysdioden sprer lyset på en annen måte enn lyspærer og derfor trenger større reflektor.

Jeg har selv en gammel M3 som jeg har konvertert til LED med et "Seraph P7 M series turbo head" fra lumensfactory. Dette er oppgitt til å gi 950 lumens på max, jeg antar at reell verdi OTF kan være 600+. I praksis bruker jeg den mest på svakeste og mellomste styrke, da full guffe blir ubehagelig lyst og gir egenblending når jeg skal bruke lykta til arbeidslys på kort hold. Full styrke er kun for å blende folk eller for søk i terreng. Lykta blir ganske annerledes i bruk med LED-hode, det blir et mye større område med strølys rundt hotspot'en så man får ypperlig arbeidslys i forhold til M3 glødelampe som gir en ganske liten spot og mørke rundt. Ulempen er at man tross kraftigere lys totalt får kortere rekkevidde, den samler ikke lyset like mye og øyet blendes litt av reflektert strølys slik at man ikke ser like bra på virkelig langt hold som med glødelampe. Videre tar det litt tid å venne seg til brukergrensesnittet med 3-mode, man må ikke blinke raskt for da skrur den seg opp og ned i lysstyrke. Det er litt irriterende å brått få svakt lys når man skulle ha max og motsatt :forvirra:

Med litt trening venner man seg av med raske blink når tre-fire sekunders lys kan gjøre samme jobben, da får man mere kontroll på lysstyrken.

 

Jeg ser på lumensfactory.com at de nå har en SST-90 variant som er oppgitt til 1600 lumens, med advarsel om at den blir alt for varm hvis den kjøres på max i mer enn ti minutter :D

 

Den store fordelen med 3-mode er at man får mye lengre driftstid på batteriene når man ikke kjører på max konstant.

 

Jeg har i tillegg boret opp lyktekroppen til å ta oppladbare batterier med nominell 18 mm diameter, og på to 18500 celler får jeg omtrent 45 minutters driftstid på max. I lengden blir oppladbare MYE billigere enn engangs CR123. Desverre gjorde jeg en feil da jeg boret opp til jevn diameter hele veien, jeg burde latt det stå igjen en liten kant i front som ytre kontaktfjær fra lyktehodet kunne ligge an mot. Nå er jeg plaget med at fjæra blir liggende an mot fronten av batteriet i stedet, så det ikke blir kontakt. Har midlertdig løst dette ved å bøye litt på fjæra, men på sikt bør jeg nok lage til ei skive av passende diameter for å få bedre driftssikkerhet ved støt og slag mot lykta.

 

Forresten var jeg i starten plaget med dugg inni Seraph lyktehodet i kaldt vær, dette skyldes nok at lyktehodet er satt sammen i Hong Kong hvor luftfuktigheten er en del høyere enn her. Åpnet lyktehodet og lot det lufte seg godt ut, så forsvant problemet.

Link to comment
Share on other sites

Derav noe moderering av Lumensfactory reell output. Har selv både SST90 + P7 her. Er det av interesse kan du gjerne få teste et, har 3-mode versjon av begge 2.

Send meg en PM med adressen, så skal jeg sende ett til deg. Du skrev våpenlykt her. Hvis du har en tidligere versjon, evt. adapter fra M961x el lign, så kan dette lyktehodet blir for stort i diameter mot løp ved montasje.

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...