Jump to content

Den store lommelykttråden


5,56

Recommended Posts

Er Bruker "LIGHTMAN" å få tak på her igjen da?

 

Etter som jeg IGJEN ikke får kontakt via siden deres for kundeservice.

 

Fikk riktig nok en del ekstra utstyr med lykten når endelig fikk den, så jeg ble på god siden med bedriften deres, men at det ikke går an å få tak i dere for support / service etter kjøp sender troen rett ned for andre gang.

Link to comment
Share on other sites

 

Nå har vi fått en Ledlenser P14 med to sett oppladbare batterier og ekstern lader. Den er jo mye mindre og letter, og med et greit lys, men har mine tvil på at den tåler 5 brukere. Time will show :P

 

Får håpe at den er bedre enn H7 til Ledlenser.

Jeg har fått ny hver gang den svikter , men H7 har ikke holdt her i hus. Har min 5 nå.

 

Jeg har hatt en 5-6 H7 jeg og. Har holdt maks noen måneder før den har gått dukken. Nå siste H7`n "tok kvelden" valgte jeg heller en H14, og det var noe annet!!!!. Det var ei solid og mye mer robust lykt. Veldig mye lykt for 649 kr. Er godt fornøyd med mi, både lystid og styrke. Har også 2 sett med oppladdbare batterier. Synes dem lyser både lenger og sterker enn vanlige kjøpe AA.

Link to comment
Share on other sites

Det eneste jeg synes er litt synd med H14 er den ''reguleringa'' som gjør at den senker lyset mange titalls % ned før den blir skikkelig regulert.

Prøve en H14 på skitur og den virka rimelig god den, DEFINITIVT et laaaangt høyere steg enn H7, men holder meg til Magicshine og Fenix :mrgreen: Ble positivt overrasket over H14 på mange måter. En god lykt!

HP20 er overraskende kraftig. Ligger vel noen beamshots på nettet et sted, SKIKKELIGE saker.

Link to comment
Share on other sites

Erstatter til Fenix TK40?

http://www.cpfmarketplace.com/mp/showthread.php?249157-Fenix-TK41-Coming-Soon!

 

En god del kraftigere enn TK40 (med tanke på at TK41 er målt etter ANSI) og TK45. Bra brenntid og bra throw ser det ut som.

AA batterier!

 

Noen som begynner å sikle på denne? :wink:

 

Dette må da være en god søkelykt med alminnelige AA batterier.

Link to comment
Share on other sites

Har fått med meg tk41 ja, er jo skikkelig throw på denne også over 50000 lux, blir gjerne en sånn ja, og muligens tk21 og 35, for ikke og snakke om tk 70, 2000 lumen høres jo greit ut det, kan jo bruke den som balltre også visst det skulle knipe :) , tror jeg har fått litt dilla på fenix i det siste. er i allefall veldig fornøyd med de jeg har

Link to comment
Share on other sites

Har i lengre tid vært på jakt etter en kompakt , solid og kraftig lykt til allround bruk.

Etter mye søking på nettet var valget gjort , bestillingene sendt og den uutholdelige ventingen startet! :)

Har lenge hatt sansen for SureFire , så valget falt på en C2 med orange Ceracote finish , en Cryos Bezel , en Triad Tail med FETtie bryter og en P60 Quad drop in med 3 level og maks teoretisk output på 1780Lumen.

Delene dukket etterhvert opp i posten. Quaden ble påført kjølepasta og montert i lykta. FETtie bryteren som faktisk er en mosfet ble så montert i Triaden , et 18650 batteri (2900mAh) satt inn og lykten var klar for testing.

Med 13 cm lengde og 1780 teoretiske Lumen blir dette mye lys fra en liten lykt.

Slik ser den ut:

 

normal_DSC02357.JPG

normal_DSC02358.JPG

normal_DSC02356.JPG

Link to comment
Share on other sites

I den prisklassen foretrekker jeg definitivt Zebralight, de kommer sikkert med en større hodelykt snart får vi håpe! :mrgreen: . Du har ikke sett Fenix HP20 a? :) Under 1 000 kr og sammenlignet med H14 så har ikke H14 så mye å stille med.

Magicshine hodelykta kommer jo også under 1 000 kr.

Link to comment
Share on other sites

Den H14 er ikke så ille. Jeg mener den er den beste hodelykta i 500 til 1000 kr klassen for tiden.

 

Hvis du kjøper en Princeton Tec Apex (4AA) på XXL så tror jeg de har dem til 6-700. Bare husk å ta en som det står 200 lumen på ikke 130 lumen. Forskjellen er ikke bare i lysstyrke, men i oppgradert materialbruk og slitestyrke. Livstidsgaranti på dem også.

 

Husk at alt funker bedre med oppladbare batterier (denne liker NiMH)

Link to comment
Share on other sites

Litt interessant å følge med på denne "hetsen" mot det som nok enten man liker det eller ei er det mestselgende merket i lommelykter og hodelykter i Norge for tiden.

Har hatt og har noen lykter/hodelykter fra Ledlenser og det er en kjent sak at de har vært uheldig med konstruksjonen og materialvalget i H7.

De fleste later til å tro at fordi H7 var en fiasko så er alt annet som kommer fra Ledlenser noe dritt.

Noen som har hatt problemer med lommelyktene til Ledlenser?. Dvs at de ikke virker?

At de har moderat output , manglende eller halvhjertet regulering og bruker AAA batterier gjør dem ikke kvalitetsmessig dårlige. De lyser når du slår dem på og for de fleste er det akkurat det en lommelykt skal gjøre. At de ikke har evnet å følge med på den teknologiske utviklingen er en annen sak men dette viser også igjen på prisen. På den positive siden kommer dette med garantien som jeg tror få matcher.

Å si at man nå holder på med dårlige H7 nummer seks samtidig som man roser sin SPY007 EDC opp i skyene for å ha virket hver dag i årevis tross harde møter med betongen blir litt skjevt.

Stor forskjell på en hodelykt i plast og en spesialdesignet lommelykt i titan som likevel desverre også har sine svakheter.

Til EDC hadde jeg heller gått for en HDS Tactical.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er objektiv, og synes Led Lenser er greie og gode lykter i sin prisklasse. Men den H7`n synes jeg ikke noe om :trist: . Den er spinkel og dårligt laget, med alt for dårlig batteri kapasitet. Jeg har sikkert hatt en 5-6 stk som har "tatt kvelden". Men fikk bytta den siste i en H14, og det var noe annet :D . En robust og kraftig laget hodelykt laget i robust plast, og mye bedre batteri kapasitet siden den har 4 AA batt i stedet for H7 sine usle 3 AAA. Den H14 er satt sammen av komponenter, og deler kan byttes ut om noe går i stykker.

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte H7'en min med en gang de kom for salg, og den tok kveld pga ledningsbrudd. Det samme skjedde med lykta til en kompis for ikke lenge siden. Men han gikk tilbake og fikk ny på garantien, og på den nye var det ihvertfall gjort en forbedring der ledningen kommer ut av batterikassen. Der var det nå laget større hull, og satt inn en gummibeskyttelse, slik som er på de fleste andre elektriske artikler med fare for ledningsbrudd. Så der er vel en viss utvikling også hos ledlenser :)

 

Av 3 ledlenser lykter har jeg nå 1 fungerende igjen, T7'en:)

Hodelyktene er byttet ut med Magicshinen.

Link to comment
Share on other sites

Noen som vet hvor en kan få kjøpt 32650 batterier til ei Magicshine lykt?. Har sett på de vanlige nett butikkene, men ingen respons.

 

Det er vel en D-celle størrelse li-ion og brukes svært lite. Tror den beste sjansen din er å bestille fra utlandet. De har det her, men har ingen erfaring med den sjappa: http://flydragon.me/goods.php?id=52

 

PS! Disse er uten beskyttelseskrets og det kan fort bli litt iffy på så store celler..

Link to comment
Share on other sites

Mmm!, så sånne lion batteri kan være ustabile og ikke til å spøke med altså. Men hvordan skal en behandle og oppbevare dem da?. Ja og ikke minst hvordan gå frem ved lading av dem?

 

Oppbevaring er ikke noe problem; tørt og ikke veldig varmt. Li-ionene mine bor i en boks i kjøleskapet eller kjellern når de ikke skal brukes på en stund.

Så lenge du ikke brenner dem eller stikker hull på dem så er de stabile og fine.

 

En god lader skal ikke overlade dem, men jeg ville fortsatt ikke latt dem lade uten litt tilsyn (lar aldri mine lade om natten eller når jeg ikke er hjemme).

Lurt å sjekke spenningen etter bruk (multimeter). Har de blitt ladet ut for mye må de kastes (ikke gå under 2.7V, selv om de av og til overlever mye rart).

Link to comment
Share on other sites

Nå aner jeg ikke åssen lader du har(ultrafire, står det på den?, for de er mye solgt). Men alle de 18650 laderene jeg har vært borti, er elektronisk regulert, sånn at de ikke overlades. Er nokså sikker på at det er et rød lys som lyser når du har batteriene i laderen?, og det lyset blir grønt når de er ferdig ladet. Det bruker hos meg med en ultra fire lader å ta 2-3 timer.

Link to comment
Share on other sites

Har samme laderen. Den stopper automatisk når batteriet er fullt, og grønn lampe lyser.

Pila er en av de virkelig gode laderne til slike batterier.

 

Uansett tar jeg alltid batteriet ut av laderen når det er fullt, bare sånn for sikkerhets skyld. :wink:

Ikke lad om natta eller når du ikke er hjemme, det er en god regel å ha slikt under oppsyn.

Link to comment
Share on other sites

Håhå!

 

Fikk nettopp tilbake min 4Sevens Quark Turbo 123^2 fra USA. Turbolykta har vært der for en liten modifikasjon.

 

Er vel sikkert noen som har fått med seg at 4Sevens har lansert sin nye TurboX med XM-L og 450 OTF lumen.

 

Min er også en Turbolykt med XM-L, men min gir 613 OTF istedet for 450 lumen! Lyser som bare rakkern. Sinnsykt mye lys i den lille saken der! Er kortere og betydelig mindre klumpete enn disse Surefirelyktene med diverste drop-ins jeg har brukt tidligere.

 

Eneste jeg savner er brukergrensesnittet den hadde, den lykta jeg har nå går bare lav-medium-høy, ettersom at Casey skiftet ut mye av innmaten.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei, er ganske ny på lommelykter og batterier men kjøpte for ikke så lenge siden Fenix TK15 pluss Pila IBC lader samt noen AW 18650 batterier, meget fornøyd med dette må jeg si :smile:

 

Men har et spesifikk spørsmål, min bror har en dx ultrafire lader (http://www.dealextreme.com/p/ultrafire- ... arger-1251) samt lykten Fenix L2D og lurte på om noen vet 100% sikkert at disse batteriene (http://www.dealextreme.com/p/soshine-aa ... 4-pack-487) kan lades i denne Ultrafire laderen? og det er vel den riktige type batteri for denne lykten?

Link to comment
Share on other sites

Heisann, Falk!

 

Den laderen der lader Lithium-Ion batterier, så de batteriene du linket til kan ikke lades i laderen.

 

Batteriene er riktige til L2D ja. Nimh funker bra til slikt.

 

Og for all del, ikke bruk oppladbare lithium-ion batterier i L2D :)

Link to comment
Share on other sites

Takker for superraskt svar :smile: er det noen lader som ikke koster allverden som er anbefalt til den type batterier? Skal sette meg mer inn i kunnskapen om batterier da jeg har funnet det interessant og spennende etter at jeg fikk tanken om at kjøpebatterier egentlig er dumt å kjøpe i forhold til oppladbare.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg fått meg noen nye lykter, blir vel en pause nå frem til august/september tenker jeg. Fenix tk35, fenix tk21, lumapower signature lx og en thrunite xm-l drop in. er veldig fornøyd med alle disse lyktene, skal prøve og få opp lux nr på lyktene, men kan nevne at tk21 er kraftigere enn tk40 så ting går fremover.

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg tatt lux målinger på de nye lyktene, har også tatt med noen gamle travere slik at men kan sammenligne gammelt og nytt.

lux målingene er gjort på badet denne gangen så tallene er litt høyere enn sist gang da jeg har lyse fliser på veggene her. Har målt totalt lysutbytte ved og skinne lyktene i tak og målt lys som blir reflektert på gulv.

 

Fenix tk10 14.7 lux

Fenix tk15 25.1 lux

Fenix tk40 31.2 lux

Fenix tk21 36.3 lux

fenix tk35 51.0 lux

Thrunite xm-l drop in 31.5 lux

lumapower signature lx 33.2 lux

olight m3x 58.2 lux :shock:

Led lenser h14 16.6 lux

 

Så der har dere litt og sammenligne med visst dere er intressert i og skaffe dere en ny lykt med xm-l diode.

den klart mest imponerende her er olight m3x, best output og kaster lyset utrolig langt.

Kan også annbefale lumapoweren da får man egentlig to eller 3 lykter i en da det følger med 2 stk hoder med en stor og en liten reflektor, man kan da velge om man vil ha masse strø lys eller mye throw, følger og med en forlenger av kroppen for flere batteri mulighter. Fenixene er vel de som gir det beste kvalitetsintrykket, har også veldig bra output. da håper jeg dere ble litt klokere. Kan og nevne at led lenser hodelykten har en bost mode, da er lux`en 19.1. men bare for kortere perioder.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...