Hennesy Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Har ei hjorte ribbe av ei kolle (ca 60 kg) som eg ville salta og tørka. Eg har aldri salta hjorteribbe.Eg lurte på kor lenge eg må salte ribba(tørrsalting). Kor lenge må den henge. ¨Nokre gode forslag?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Vist du bruka grovt salt så dekk ribba med salt,under og over,la ho ligge i 0,8 dager pr kilo ribbe og så let du ho henge og turke til den konstistensen du vil ha ho på.så enkelt er det. Men du bør vente med det no,dette er berst å gjera tidlig vinter når det byda å bli kald og turt i lufta,så sant du ikkje har tilgang til kjøleromm då. skattebo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Siste 6-8 årene har eg laga ein del pinnekjøtt sjølv. og det med hard salting og tørking har eg funne ut at er stort sett bortkasta i grunn. Dette var gjort på grunn av konservering i gamle dager, når det ikkje fanst frysemuligheiter. Eg har i grunn salta vanlige pinnesider av lam i ca 2 døgn, så har eg tørka dei 1 døgn og røykt dei. Dei får så henge i et par døgn etter røyking for å dra til seg røykesmaken skikkelig. Så fryses dei rett ned.. Då slepp ein unna det som har med utvatning i ettertid før servering, kun legg dei i ca 30 minutter i vatn før du damper dei, så har du flott mat. Når det gjeld hjort, kan du i grunn salte litt mindre, pga det er lite fett på sida. Eg vil tippe at 2-3 døgn er nok på den, men det er uten ryggen, kun pinnesida.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cipheron Posted April 24, 2010 Share Posted April 24, 2010 Jeg salter kollesider 2 døgn, tørk i 2 uker. Kalv klarer seg med et døgn tørrsalting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hennesy Posted April 24, 2010 Author Share Posted April 24, 2010 Takker for svar,då blir det hjorteribbe for første gang.Har som regel blitt til kjøttdeig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stihl Crazy Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 fungerer dette også til elg og rådyr? har aldri hørt om pinnekjøtt av disse da, der jeg kommer fra er pinnekjøtt av lam vanligs men hjort brukes også er bare nysjerig på om elg og rådyr også kan brukes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted June 19, 2010 Share Posted June 19, 2010 Bør ikkje være noko problem det, men du må justere saltetida, vil tippe at på ei rådyr side, så bør det holde med 1-2 døgn, og på elgen ( bør være ungdyr ) så kanskje 3-4 døgn med tørrsalting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roy67 Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Hei jeg lurer på hvor lenge en rein side skal ligge i grov salt?? tenkte å røyke di litt etterpå, også henge opp til tørking, skal brukes til,,, snacks tørket reinkjøtt. Takknemlig for svar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bardp Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Om det skal brukes til snacks og altså ikke utvannes før bruk bør du ikke salte det mange dagene før du vasker det opp og tørker det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted November 17, 2021 Share Posted November 17, 2021 Helge Hagens bok "Røyk og rak, tørk og grav" er etter min mening et meget godt oppslagsverk for en hver jeger som ønsker å foredle sine råvarer. Omhandler bl.a. pinnekjøtt av vilt og speking. Løp og kjøp! Eller sett den på årets ønskeliste til jul. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.