Jump to content

Hennesy

Members
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hennesy

  1. Då var min første PBGV komt i hus Travle tider. Eg lurte på kortid napper dere pelsen første gang
  2. Takk for Informativ svar Ranger
  3. Skal hente vår Pbgv kvalp om 4 uker Skal hente den med fly.det eg lurte på er:Kor høg/lang er ein 8-9 ukers kvalp. Kan eg benytte meg av ein godkjent flybag til denne kvalpen(inne i kabinen).Vil helst ikkje frakte den i lasterommet. ?? Håper noen som vet....
  4. Hennesy

    Skogs kikkert

    Hei Trenger kikkert til skogsbørsa. Eg er ute etter 1-4x24. Det eg lurer på er:kven leverer desse med dot.(opplyst) Kunne valgt type aimpoint,men vil ha forstørrelse. Nokre gode idear??? Takker for svar.
  5. Eg lagde eit ekstra reimfeste på forskjefte på min Bar og monterte tofoten på "vanlig vis" Ingen problem med presisjon på denne. La eit lite flattjern på innsida av forskjeftet,som var bora hol i og gjenga til reimfeste. Sitter som berre det.
  6. Hennesy

    Skogsrifle

    Var det ein Marlin XS7,du kappa??
  7. Hennesy

    Skogsrifle

    Hei XS7 er 308w,og det er hjort som eg Jakter på. Er det stor forskjell på farten ved kapping av 7 cm?
  8. Hennesy

    Skogsrifle

    Eg er ute etter ei skogsrifle,itilegg til hovedrifla mi. Den må vere lett og kort. Eg kikka på marlin xs7,der eg såg at vekta var rett i underkant av 3 kg(6 1/2 lbs) Lengda på pipa ca 56 cm(22") og total lengd var 106,6 cm(42") Det eg lurte på er følgande: Kva gjer det på presisjonen,viss eg kapper løpet 7 cm?(skal ikkje ha demper på) Kor mykje ca,vektreduksjon vil eg få viss eg kapper 7 cm? Og til slutt og ikkje minst:Er dette eit våpen som det er verdt å kjøpe.Skal brukast i tett skog med type aimpoint/trijicon sikte.
  9. Hennesy

    Remington Seven

    Savna min Remington Seven kaliber 308 som eg selde for 2 år sidan. Angra bitteret idag. Er det nokon som har ei til salgs????????????? Send meg ein PM
  10. Får ein nokon av desse i ein meir "vanlig" kaliber som 308 el.6,5x55. Lader ikkje sjølv
  11. Hennesy

    Zeiss 8x56 RF

    Eg fikk beskjed om dette hos kikkertspesialisten.Hadde ikkje hørt om det før. Iflg.testen deira var det stor forskjell på desse kikkertane. På feks.lysgjennomgang.
  12. Hennesy

    Zeiss 8x56 RF

    Er det tilfelle at dei bruker forskjellig optikk på kikkertane med og uten avstandsmåler???
  13. Har lest det ein del av denne tråden,og eg lurer på følgende? Hvis det nå skulle bli ulovlig med halvautomat,kommer det til å gjelde dei som har dette frå før eller er det berre nyerverving. Kva skjer viss det gjelder alle. Får ein då ein økonomisk kompensasjon eller må ein levere dei inn uten noken form for kompensasjon.I så tilfelle er det vel mange som taper masse penger.
  14. Eg ser trådstarter spørr om det er ulovelig å gå på jakt uten magasinsperre. Etter eg har lest det som er skreve,kan eg berre lese at det er anntall patroner som er diskutert. Kanskje eg ikkje har oppfatta det Men er det lov å gå på jakt uten magasinsperre,viss ein forholder seg til antall patroner som er lovlig. Kan ikkje registrere at det står som eit punkt i dei lovdatane som det er refferet til?
  15. Leste det du henviste til,men her var det mange meiningar. Vart ikkje klokare av det. Får vel prøve det i praksis.
  16. Vi er nokre stykker som har diskutert skyting i oppoverbakke. Under hjortejakta ifjor vart det skutt på eit fjordyr. Avstanden var ca 120-150 m,og dyret stod stille i ei bratt skråning. Der skyttarane stod var det flatt,med godt annlegg. Det vart løsna 5-6 skudd på dyret,men det var 1 skudd som traff. Då sikta skytter høgt(over dyret). Er det slik at: skyt ein på dyr i oppoverbakke må ein sikte høgare enn ved skyting i flatt terreng. Er det motsatt ved skyting i nedoverbakke. Dette var med kal.6.5x55. Vi har tatt høgde for kulebana på 150 m(ca 3 cm) Det var 2 skyttere som skaut og med samme resultat. Var dette dårlig skyting eller er det ein samenheng mellom vinkel og siktepunkt? Vi fikk dyret,men det var ein ubehagelig opplevelse. Håper vi får svar,for vi har diskutert dette i 1 år.
  17. Då var TK70,batterier og ladar ,som Mathias anbefalte henta i posten. Lykta var mykje betre enn eg hadde håpa på Takker for gode råd Mathias
  18. Takker Mathias. Prøver å bestille der eg
  19. Har no bestillt meg ein TK70,men eg såg at eg hadde bestillt uten batteri. Eg har veldig lite greie batteri. Eg trudde at det var berre ein type AA batteri. Eg ser det er stor forskjell på mAh.Nokre opp i 10.000. Er det stor forskjell på batteria.Lyser lykta lenger ved høg mAh,eller sterkare. Kva type batteri bør eg kjøpe til denne lykta.Bør eg kjøpe dei på ebay,eller er det greie priser på dei her til lands. Viss ja,har nokon ein link på batterier og lader. Trenger litt hjelp her
  20. Eg tenkte maks 1500-2000 kr. Eg har ikkje noko formeining om hvilken batteri som er det beste eller det mest praktiske. Har du gode forslag.?
  21. Er int.i ei lykt som kan brukes til å lyse på hjort på bøen,på CA 100-200m.Er det noken som har eit godt forslag til egna lykt.
  22. Takker for svar,då blir det hjorteribbe for første gang.Har som regel blitt til kjøttdeig.
  23. Har ei hjorte ribbe av ei kolle (ca 60 kg) som eg ville salta og tørka. Eg har aldri salta hjorteribbe.Eg lurte på kor lenge eg må salte ribba(tørrsalting). Kor lenge må den henge. ¨Nokre gode forslag??
  24. Skal på messa på hamar neste helg.Noken som veit om rimlege overnattings muligheter i nerheten av vikingskipet.Camping hytter eller bra plass til å sette opp lavoen?
  25. Hva er ein uit-skinne. Er ikkje heilt inne i dette.
×
×
  • Create New...