Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

Skjøt et par rever med helmantel for noen år siden med .308w. Den første fikk kula sentralt i lungeområdet. Den knela med en gang. Den andre reven såg jeg aldri igjen, bare en del blod. Da den kom seg inn i et område uten snø ble det umulig å søke videre. Da bestemte jeg meg for å bruke ekspanderende kuler. Og dette var i kal. 30.

Link to comment
Share on other sites

joda, veit det finnes mye bra kuler som kan funke fint på rev, men nå som jeg er avhengig av hva min lokale våpenhandler kan hoste opp. Så har jeg bare to alternativer, å det er helmantel eller blyspiss.

PS.Ladeutstyret fra Alvestad ligger på posten :lol: men kan sikkert ta en stund før jeg våger å bruke hjemmebakst på levende vilt......

Link to comment
Share on other sites

Lemmy å meg la oss på åte post i kl.2250 Speidet etter luringen som vi håpet skulle komme på åtet. ca 2335 så jeg en skikkelse fare fram å tilbake å på kryss å tvers i skogen bak åtet. den ble ikke lett å ta, siden den stilte seg bak trær å kom ut av syne mange ganger. Etter ca 2timer speiding med hånd-kikkert, Krysset reven et lite åpent felt i skogen, å da var jeg ikke sen å legge en stopper for den. ca 15m inn i skogen bak åtet ente reven sine dager. den ville liksom ikke ut på åta :roll: Vi jakter uten kunstig lys, å Hånd-kikket er virkelig et must. Noe jeg tror er undervudert hos mange som jakter :roll: stemmer det :?:

21mzvk9.jpg

Vekt 6,42. skutt med 6,5x55. sako gamehead 10,1g softpoint 165grs. ca 170meter.

Link to comment
Share on other sites

håndkikkert er et must.......uansett om jeg er sikker på aet er en mikkel som er der, må jeg ta en titt på han før jeg legger opp rifla. Vært synd om det var gammelmånsen til nabon :lol:

PS..en stor jækel den også, har flere ganger trodd det var ræv når han kom gående. Eneste som har berget han er at han har tynnere rompe enn ræven :lol:

Link to comment
Share on other sites

Da blir det ein tur på åte i natt også.. setter meg ut litt tidligere i dag i håp om og få se noe rev tidlig.. har litt problemer med og få tak i skikkelig åte for tiden, så blir mest hundefor det går i... og måser, og eit par ravner og noe gammelt hjorteslakt som ligger der..

Link to comment
Share on other sites

enig i alle innlegg som taler i mot bruk av helmantel på revejakt. skal ikke være altfor kategorisk men mener at helmantel hører hjemme til skyting på blink..

 

pelsen er lite verdt ved salg og skal du stoppe ut en eller 2, ja så er det veldig greit å bruke hagla.

 

nå skal jeg forøvrig ut å poste ved siden av en skogsvei etter en rev som nekter å gå bort på åta men har faste vandreruter 8) kan godt hende at jeg ikke klarer den i vinter heller..

Link to comment
Share on other sites

Hei santo 1 ,å gratulerer med fin rev !

 

Det du skriver anngående bruk av hånd kikkert tror jeg egentlig ikke er tilfelle, de som har holdt på med revejakt noen år tror jeg nok bruker det konsekvent om de jakter med eller uten kunstig lys.

håndkikkert er et must.......uansett om jeg er sikker på aet er en mikkel som er der, må jeg ta en titt på han før jeg legger opp rifla. Vært synd om det var gammelmånsen til nabon :lol:

PS..en stor jækel den også, har flere ganger trodd det var ræv når han kom gående. Eneste som har berget han er at han har tynnere rompe enn ræven :lol:

Godt å se dere bruker hånd-kikkert :thumbup:

Jeg har hørt med andre om di bruker hånd-kikkert.. å har fått til svar: -Trenger ikke hånd-kikkert. Fordi jeg ser det jeg skal skyte på, å det er innen 100meter.

Vil tro di som svarer sånn, ville sett mer dyr med kikkert :shifty:

Link to comment
Share on other sites

Satte meg i glugga halv tre. Etter en mislykket tur i går med snøvær og dårlig sikt.. Mn mye spor på veien inn og noen nye på åtet. Det første som møter meg er ett virvar av spor på 50m åte og også noen nye på 100m

2011-02-18023553.jpg

Etter bare 5 min lyser det i reveøyne på 250 m jg tenker mitt og håper denn vil komme iallefall 100 m nærmere. Mn den bare sitter der og glor. Går fem minutter til og en ny rev kommer tilsyne i venstre øyekrok. Denne vesentlig nærmere rundt 100 m.. Plukker opp tlf og håper på og kunne ta ett bilde av den hvis den kommer nærme nok.. Den vinkler litt av og holder på og bli borte for meg da jeg kommer til meg selv og tenker jeg er da her for og jakte rev.. Legger fra meg tlf og finner den i tråkorset.. Bang 40grs sierra varminter i kal 22-250 gjør susen.... kl 02.37 hanne 7,0 kg

2011-02-18032556.jpg

jubileumsreven nr 20 i fra glugga vår er ett faktum. Og 30 min senere

2011-02-18032715.jpg rev nr to hanne 6,7 kg kl03.11 to stykker på 30 min må si meg meget fornøyd, min 11 for sesongen

2011-02-18033829.jpg

2011-02-18033853.jpg2011-02-18033845.jpg

rev nr to maglet pels på krysset lurer på om det kan være skabb hva tror dere??

Link to comment
Share on other sites

Hadde ei økt på loftet i går kveld. Det er mulig å knipe noen flere rever om man følger med litt, og ikke notorisk stoler på at de skal komme innenfor sensorens område. For det er det ikke alle revene som gjør. Begynte å bli lei i 01-tida og kikket litt på hjortene som står 50 m unna og spiser rundballer. Da jeg kikker ned mot åtet igjen ser jeg en rev som står ved skogkanten rett nedom. Jeg arbeider lydløst med å få rifla i anlegg. I mellomtida har reven forsvunnet igjen. Ikke sulten nok. Speider en halvtime til og ser den med ett bortpå atlega. Sliter med å få nok vinkel på rifla/benchresten. Så jeg får ikke avlevert skudd. Men, jeg har funnet tidspunktet den er i området, så jeg skal følge mer med nå. Denne reven er som sagt ikke så sulten at den går helt på åta.

Link to comment
Share on other sites

ble en liten tass i natt også gitt :mrgreen: så en eller flere rever som tusla fram og til bake på jordet 5-600m unna, etter en drøy halvtime time så dukket det opp en rev på 140 m som ruslet rett over jordet. Begynte heldig vis for min del og lete etter mus, og når børsa var på plass, så var det et par kjappe trykk på musepipen for og få reven til og stå helt i ro, plasserte trådkorset midt i bogen og da var det gjort. :wink: Rev nr 13 for sessongen

(denne ble skutt kl 21:54)

 

xkssk0.jpg

 

Så også en rev i 4-5 tia som dukket opp på samme plassen. Stod rolig leenge, men ikke lenge nok, da jeg presterte og bruke alt for lang tid med vinduet, så da røyk den kjangsen. Får satse på og ta'n i morgen istedet :wink:

Link to comment
Share on other sites

Etter å ha vært en uke i varmere strøk så følte jeg at jeg hadde litt å ta igjen. Satte meg til i glugga rundt klokken 22 på onsdagskvelden.

 

Klokken 23:05 kom denne tispa. Vekt på hele 4,8 kg :D

DSCF5401_resize.JPG

 

DSCF5404_resize.JPG

 

Klokken 23:53 dukket denne opp. Matchvekt på 6,6 kg

DSCF5417_resize.JPG

 

DSCF5428_resize.JPG

Hennes svakhet for Max Dog ble hennes bane :P

 

Dette var årets nummer 5 og 6. Fem av dem har vært tisper. Hvordan er statistikken hos dere andre?

 

Edit: Tenker da på tispe vs hann

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Der datt nr 15 og 16 for min del. Først en hannrev, tipper 7 kilo, og så ei lita tispe. Skal veie de i morra og legge ut nøyaktig. Skulle legge meg da jeg oppdaget den ene fra kjøkkenvinduet. Løp opp på badet (glugga) og plutselig var den borte. Så oppdaget jeg den i jordekanten (160 meter) og jeg fikk skutt den etter litt banning og fikling med rifla i vinduet. Da det smalt kom den lille fram, rett nedenfor huset, satt full fart over jordet, men forsvant heldigvis ikke inn i buskene... Den ble stående akkurat der hvor det ligger masse hundefor en halv meter under snøen. :wink: Begge rett ned i smellen, 40 grains v-shok.

 

I går la jeg ut litt griseinnvoller, men de var faktisk urørt. Mulig revene nettopp var kommet, eller at de fyset på de gamle rådyrrestene som ligger der.

Link to comment
Share on other sites

jeg er imponert av alle flinke revejegere her. jammen mange som gjør en innsats for å få ned bestannen her :D jeg har også holdt på i noen år, men ikke skutt allt for mange. jeg har tatt flest på jordene på sommeren( etter 1 juli) i slotten. jeg lurer på en ting. jeg har ikke noe glugge. bor på byggefelt, kan ikke jakte hjemmefra. derfor sitter jeg mye ute. etter noen timer er jeg jo så kald atte jeg må komme i hus igjen. tror dere jeg kan sitte i bilen, uten at reven blir for var til å gå på åtet mitt?? åte er forresten rådyr. jeg har gått noen ettersøk i vinter, så jeg har flere stk, jeg fyller på med. ellers henger jeg meg på meningene om at helmantel ikke er å anbefale til noe jakt. min medisin er blitzking på 45 gr i 223 rem. og ja, håndkikkert er et must til all jakt.

Link to comment
Share on other sites

bruker selv jerven orginal fjellpose+liggeunderlag+sovepose når det er kaldt. det blir litt stivt og støyende når du beveger deg,men finn en god posisjon så du sitter godt. ikke glem å åpne glidelåsene til å stikke armene utav fjellposen før du trenger det! tro meg du klarer aldri å åpne 2 glidelåser lydløst og kjapt når du trenger det......

Link to comment
Share on other sites

§ 21. (bruk av motordrevet fremkomstmiddel under jakt)

 

Det er forbudt under jakt:

a) å løse skudd på eller over offentlig vei eller jernbane

b) å bruke luftfartøy eller motorkjøretøy til forfølging av vilt eller til avledning av viltets oppmerksomhet fra jegeren

c) å bruke luftfartøy eller motorkjøretøy utenfor vei til lokalisering av vilt

d) å løse skudd fra luftfartøy eller motorkjøretøy.

 

§21 i LOV 1981-05-29 nr 38: Lov om jakt og fangst av vilt (viltloven):

:arrow:http://www.lovdata.no/all/hl-19810529-038.html#21

Link to comment
Share on other sites

Ble to jevnstore hanner på 6,5kg i morrest.

 

Denne kom bare noen minutter etter at jeg hadde satt meg. Datt på 10meters hold.

IMG_0553.jpg

 

Skulle egentlig gi meg med den ene, så jeg gikk rett bort og hentet reven og gjorde klart til flåing. Hadde knapt fått reven opp i talja før jeg så nummer to løpe frem og tilbake ute på jordet. Den ble liggende på 120m.

IMG_0554.jpg

 

Nummer 25 og 26 i år. I følge spor-hyppigheten burde det bli langt flere før året er omme. Problemet er bare å finne tid til å jakte.

 

Gratulerer til alle reveskyttere.

Link to comment
Share on other sites

datt ei tispe i mårrest.hadde sittet oppe hele natta fra 1-halv 6..hadde fått av meg klærne og skulle gå til sengs.måtte bare i vinduet en gang til...og der var den!skaut,og reven ruset ut,og trodde jeg bommet,da jeg heller ikke hørte noe klask da kula traff.

i halv 10 tia sto jeg opp,og hørte kråka lage leven nedi skogen,skjønte da tegninga,og gikk ned for å se.joda der lå reven.den hadde spunnet voldsomt i en 20 meter lang bue,før blodet hadde tatt slutt.litt lågt treff i bogen, har røsket hjertet,og hovedpulsårer, heldigvis bruker jeg bare v-max.... :roll: og det er jeg glad for,for den reven hadde jeg ikke funnet med bruk av helmantel. :twisted:

nr 10.

Link to comment
Share on other sites

Var en tur på åtejakt i går kveld, var -14 her så holdt ikke ut mere enn 1 time, hørte reven løpte å skreik kanskje 200 meter unna, hadde planer om å kanskje prøve å liste meg bort på den, men det knitret for mye i snøen, jeg lå på åta hele tia, mens jeg lå der, syntes jeg at jeg hørte det var akkurat som om noe datt igjennom snøen rett bak meg, men jeg lå stille i håp om at det kanskje kunne være reven som skulle på åta, men der tok jeg feil. Den kom aldri, men når jeg skulle til å gå tilbake så så jeg at det var noen dønn ferske spor som ikke var der når jeg kom, så reven har kanskje blitt var i meg, og stukket av.

 

I dag tidlig skulle vi prøve litt hi-jakt for første gang med terrier. Startet med å få vite hvordan hijakta fungerer, også bar det i vei ned til første hi. Der var det relativt ferske spor, terrieren ga ifra seg lyd nede i hiet også, men den hadde enten gått i samme sporet ut igjen eller så hadde den lagt seg slik til at terrieren ikke kom bort på den, for det lufta rev ettersom terrieren prøvde å presse seg ned i hiet. Var ALT for fint vær i dag, derfor prøvde vi bare 1 hi. Vi sparer det heller til det blir styggere vær.

Link to comment
Share on other sites

var nede en tur på åta nå nettop. Ikke rart at det ikke har vært rev der på noen dager.....den var helt nedsnødd. Var et tykt lag is også oppå den, så tror ikke mikkel har orket å gravd seg ned. Gravde opp det lille som er igjen av juret og strødde noe hundemat rundt. Så nå håper eg på ny aktivitet.

Fikk min "driveway patrole" i går, så har også testa ut den i dag. Ble positivt overrasket hvor lang og god dekning det var :P har gjort som "pulver" skrev, tatt ut antenne ledningen av senderen. Å det virket fantastisk :D

Link to comment
Share on other sites

det vareierer fra år til år,med kjønnsfordelingen.

forleden sesongen var det 15 tisper av 20 rever jeg skaut.

i fjor ca 50/50 av 16 rev.

og i år har jeg skutt 7 hanner,og 3 tisper.

 

Det er godt å høre at det går mye tisper andre plasser også - og at bestanden ikke lider av den grunn. Jeg blir jo litt bekymret for neste års sesong når det faller såpass stor andel med valpemaskiner :P

Link to comment
Share on other sites

Tro ikke man trenger å bekymre seg for bestandem selv om vi bare hadde tatt tisper en hel sesong. Skulle vært artig å visst ca hvor mye rev det er i hele landet . Må vel være noen som har statestikker på slikt????

Samme hadde vært morsomt å se statestikker tilbake i tid (landsomfattende) hvor mange som er felt av forsjellige kjønn.

Link to comment
Share on other sites

La ut ein hjortekalv på åte i dag.. Den blei funnet på ein tursti og har død av sult! Aldri sett ein så tynn hjortekalv før var nesten ikkje noe kjøtt igjen på ribbeina og samme rundt hoftene , men denne kalven drog eg over isen med masse av pelsen av, for og lage vei inn til åte og få litt god lukt i sporet.. Deretter delte eg kalven i biter lår, forbein og litt ribbein blei fordelt ut over åte plassen.. Håper på litt aktivitet av kråkefugl der ute for og lokke inn revene i område :D så blir det jakt igjen om ikkje lenge :D

Link to comment
Share on other sites

Om du ikke fester delene av hjorten kan du gjøre deg selv en bjørnetjeneste, reven stikker av med store biter og kommer ikke igjen den natta. Kun pellets er smått nok til ikke å bindes fast..... :wink:

 

Sjekka åtene i dag før jeg dro på skogen. Det hadde vært bra aktivitet der i natt. I tillegg hadde en rev gått helt opp til låven for å dra inn lukta av tispa som henger på veggen.

 

Ang. kjønn så refererer jeg til min egen lille statistikk:

http://solli-mork.com/jaktstatistikkrev.htm

Link to comment
Share on other sites

Ehmm det burde jo kansje eg ha tenkt på ja :roll: får dra ut og gjøre det i måro etter kråkefuglene som forhåpentligvis kommer har vert der :D kjøre ein pinne ned i bakken då og knyte tau i delene??

 

Av 4 rever som eg veit er skutt her i området er alle tisper og alle er av årets kull..

Link to comment
Share on other sites

det vareierer fra år til år,med kjønnsfordelingen.

forleden sesongen var det 15 tisper av 20 rever jeg skaut.

i fjor ca 50/50 av 16 rev.

og i år har jeg skutt 7 hanner,og 3 tisper.

 

Det er godt å høre at det går mye tisper andre plasser også - og at bestanden ikke lider av den grunn. Jeg blir jo litt bekymret for neste års sesong når det faller såpass stor andel med valpemaskiner :P

 

Enkelte vil være glad om revebestanden gikk ned, og setter pris på hver tispe som blir skutt.

Link to comment
Share on other sites

da har 2 rev for sesongen tapt mot v-maxen! kom hjem fra nattarbeid å så mikkel rote rundt på åte, slo på lyskasteren men mikkel stakk.etter 5 min kom han tilbake, dennegangen slo jeg ikke på lyse. ettersom jeg merka han var redd for d.. fant ræven i sikte å fyrte av..... ett bomskudd. mikkel skvatt opp i lufta å pila 200 m oppover jorde. men der stoppa han å kom tilbake til åte. D skulle han ikke gjort!! ble veldig overaska over att han kom tilbake, så jo på åte att jeg hadde vert borti pelsen på han.

Link to comment
Share on other sites

alltid trivelig å lese på bloggen din mr polar :P

 

hadde en oppdatering av åtene i går. fikk en sau som jeg la den i ødemarka der en gris var helt nedfrosset og urørt. det hadde gått en rev tvers over åte uten å grave noe fant jeg ut etter hvert. spretta opp sauen i sånn at den skal lukte dugelig og være tilgjengelig for fugl. men blir vel bare ørn/ravnemat denne også :? vanskelig å se ferske spor nå. en rev jeg la der er bare pelsdotter igjen etter fuglefest.

 

la en rev og en gris på åta med lys. her tror jeg kun det er fugleforing :evil: har satt opp et plot kamera som tar bilder hvert 10. sekund hele dagen her. flere ørner og 2 og 2 ravner er der store deler av dagen og det er ikke rart at det blir tomt for åte!! arti kamera og håper jo på å få se noe annet enn ørn og ravn etter hvert :P

 

lurer på å prøve å skyte en ravn når ørna er der for å se om det går an å skremme de. noen som har tro på det?

Link to comment
Share on other sites

fant i ettermiddag nye revespor ved rådyret jeg fant i en kanal på et jordet sist søndag :D skaut en flott hannrev sist mandag kveld etter bare halv time utesitting..

fant spor etter voff også men får si i fra så den ikke kommer når reven er der :roll:

 

tviler igrunn veldig på at det blir like lett som sist men blir vindretningen ok brygger det opp til mye frysing i natt :P

 

er nok mange som skal jakte inatt når det er flott måne, for da er det sjef å sitte ute 8) burde hatt ei lita flyttbar bu, men vurderer et lite telt til slike tilfeldige poster..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...