Jump to content

stardust

Members
  • Posts

    233
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stardust's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. hei og gratulerer med ny børse i et alletiders småviltjakt kaliber. bruker cci gamepoint på all jakt. den exp ikke noe særlig i en rypeskrott så den gir minimal kjøtt ødleggelser. gamepointen er laget for å trenge dypt inn i større småvilt så noen mener den exp for dårlig i hare etc. den erfaringen har ikke jeg så jeg bruker bare gamepointen fordi da er du skodd for all småviltjakt. hp er også ei god patron den exp mer og gir mer knall og fall effekt men med noe mer kjøtt ødleggelse. valget mellom helmantel og hp så hadde jeg brukt hp.
  2. stardust

    "Suhl" hagle

    kan bare si meg enig i det som er skrevet tidlegere i tråen. har en kjenning med ei slik "suhl sauer" 127. nett og velbalansert og befriende fri fra jålerier.
  3. husker ikke hva mer enn rws ammoen jeg brukte hette,men den hadde synlig blyspiss var dyr og god. ble solgt gjennon g-sport,men dei eksisterer ikke lokalt hær lenger. bruker derfor i dag cci gamepoint på alt. den er like god og billigere. rws fungerte fint på rev etc "før" i hvertfall så den fungerer nok like godt i dag også..
  4. 22wmr er et godt valg til småvilt. men hvorfor 1/2 auto? det er kjent at 1/2auto har dårligere presisjon i 22lr og oppover,og presisjon er viktig på småvilt. har selv cz22wmr m bolt og presisjon er god.
  5. hei og gratulerer med børse. den såg jo veldig fin ut da! har en winchester supreme selv som er bygget på samme fabrikk i følge nordskog og har ikke en enklere,men annerledes mekanisme.
  6. stardust

    Steiner kikkert

    EJ- tja russeren er fra sovjet tiden... dengang det var kvalitet på noe av det dei solgte til oss farlige folk fra vesten .. så min russer er en fornøyelse i bruk. men trengte en vanntett og duggfri kikkert så derfor ble steineren kjøpt. som sagt helt grei kikkert men ikke verdt penga syns nå jeg da.
  7. hmm,jeg har akkurat motsatt erfaring syns 70mm ammo har jevnere skuddbilder i mine hagler. du må tenke på at det finnes 70mm og 76mm ammo med varierende skuddbilder fra børse til børse. valmeten setter kanskje finere bilder med et annet fabrikat. se etter haggelstørrelsen også. nytter lite å sammenligne ei fulladet 76mm i us5 med ei veldig lett ladet 70mm med us2 haggel. helt ærlig så har jeg jakta endel og effekten i viltet har jeg ikke merket noen forskjell i. det er begrenset hvor mye mer haggel og krutt man får ekstra på 6mm lengre patron. senk skuldrene dine,valmeten er ei fin børse og 70mm er plenty sterke nok.
  8. hva med å sende forespm direkte til beretta da? kjedelig med ei børse som sies å skulle gå i generasjoner unntatt hvis stokken sprekker.... s55 er da vitterlig ikke så gammel at deler skulle være problem.
  9. fjærer svekkes nesten alltid hvis den står under press. men det kommer ann på presset og stålkvaliteten også. tviler på at folk flest jekker opp bilen sin etter bruk og setter den på bukker for å unngå belastningen på fjærene. men hvis bilen hadde vert parkert med full belastning,sammenpressede fjærer så hadde nok fjærene blitt hurtigere svekket. spm er vel om børsa sine fjærer i spenn er presset opp mot maks belastning,eller om fjæra i spent posisjon bare er 50% belastet av kapasiteten. uansett blir fjærer noe svekket. det er ikke uten grunn at momentnøkler skal spennes ned etter bruk.
  10. stardust

    Steiner kikkert

    har en steiner hunter 8x30. helt grei kikkert men ikke mer en grei heller. min russer til 500kr er nesten like god... men steineren er vanntett og fokus free. hadde nok ikke kjøpt hunteren i dag. fujinon 7x50 blir den neste kikkerten min.
  11. til andejakt er 22wmr kaliberet helt perfekt. kulen er mantlet så den "skjener" ikke på vannflaten på samme måten som 22lr som er utstyrt med rene "myke"blykuler. den er egnet,og fullt lovelig på rev og nedover. helt enkelt en sprek "salong"...
  12. det er nok sant det ja, men egentlig litt spennende tanke egentlig.. når ammoen skal opp i fart så skulle man jo tro at den var avhengig av et fast og ikke "fjærende" mothold for å nå maks hastighet.
  13. utgangspunktet for høy hastighet på et skudd er akselerasjonen.... så hvis børsekollben holdes mot et berg stor stein med mye masse som ikke beveger seg en eneste mm under avfyringeren så oppnår man teoretisk høyere hastighet enn hvis man holder kolben mot en skulder som "fjærer" mye....??? noen som har målt hastighet?? kansje derfor mag ammo ikke får nyttig gjøre seg den tyngre ladningen fordi 0 punktet ikke er o... det fjærer med engang det blir ubehagelig....?
  14. hadde forløperen til børsa di,ei beretta st390. fremtung,og fuska med lærdueammo selv om det ikke skulle skje.... solgte børsa og har ikke angra på det.
×
×
  • Create New...