Jump to content

REVEJAKTA 2010/2011.


jmonsen

Recommended Posts

YESS!!! Endelig... etter mye prøving og feiling, shjit og lort, bråstopp i enorm aktivitet...; mine første bilder av rev fra åtekameraet mitt på årets åte:

 

PICT0048.jpg

 

:D

 

 

Mange bilder av rev... tror det er flere individer... de går en dyster fullmåne i møte! ...moa-ha-ha-ha...

Link to comment
Share on other sites

I natt var jeg invitert av HSE til den flotte glugga hans :mrgreen:

Der var det tåke og null sikt, så vi satt og fortalte skrøner til 23.30. Selv om jeg fikk godstolen, HSE mente vel at jeg trengte den, så fikk jeg nok av tåka. Hadde fortsatt revefølelsen så jeg tenkte å dra innom glugga til galaxy på veien hjem.

Sendte en melding, ikke no svar... jaja enten er han der eller så er den ledig... Riktig ingen bil ved glugga :twisted: Da kjører vi. Satt meg ned og slappa av med Angrybirds... hadde vel sitti en halv times til så kom åtekatta... jaja greit å ha noe å se på... plutselig begynte katta å nistirre mot meg... Humm det var da rart... jeg sitter jo 100m unna... så jeg kikker skrått ned fra glugga... og jommen stod det ikke en rev der. jeg prøvde å lirke børsa nedover, men pga vinkelen så skrapa jeg borti kanten på skyteskåret. det var såvidt jeg rakk å klemme av før det var for sent.. Mikkel fikk god medfart og var død i smellen. En kan faktisk se på bildet at den hadde litt fart, legg merke til hvordan den skled bortover i snøen.

 

Og det beste av det hele, jeg fikk innvia min nye 22-250 ;) nå er den både orma, og det er drep i den. :twisted:

ammo 55 grain vmax - 1100 m/s

 

normal_slide_rev.JPG

 

Trodde først det var en liten valp.... jaja jeg er kjent for å se dårlig :mrgreen:

Viste seg å være en hanne på 7.3 kg...

normal_reven_2.JPG

 

Halespissen på denna var støgg... godt å fån bort :)

normal_skabb.JPG

 

 

Nå er det snart jobb.... *gjeeeesp*

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

jeg villa ikke ha gått ned på åte når det netopp hav vert trafikk

 

i tilegg kan jeg informere om att reven her ikke reagerte på att jeg slo på lyset.

 

har å kjørt opp spor med snøskuter til åte å d gjorde nokk utslaget her! hadde fulgt spora til åte

Link to comment
Share on other sites

Far min ringte for et kvarter siden. Det piper i varsleren, sa han. :D

Under tre minutter senere var jeg i gluggposisjon. Ser reven stå ved åte. Den har ikke brydd seg om at jeg kom i bil. Parkerer 80 m fra åte på andre siden av huset.

Lader opp med 35 grs. v-max og venter til den står ok til. Slipper kula og reven går ned. Så opp, så ned, bortover atlega. Lar den få ett til i det den ligger rett foran meg på 50 m. Ei tispe på ca. 5 kg. Fikk 1. skuddet antakelig inn i bog skrått forfra og kula har ekspandert voldsomt. Det hadde nok holdt med ett skudd, men greit å få skikkelig ned.

Nr. 14. Bilde og vekt i morra. :D

Link to comment
Share on other sites

Grattis med reven Jaffa!

Så sporene til både deg og reven din nå i kveld, det var ikke lange holdet nei. Godt å bli kvitt skabbreven.

 

Guffen og jeg satt oss ut kl 20.30 ikveld, og kl 21.05 kom det en halt rev på åte. 10 minutter senere var den død. Var ikke så rart den haltet for høyre bakben var borte fra kneleddet. Har nok gått sånn en stund for det hadde grodd ny pels rundt knokkelen i leddet. Stakkars mikkel, men nå er det ihvertfall slutt på lidelsene dens. Hannrev på 5.6 kg

 

Galaxy sitter ute nå....

 

 

 

Biggen

Link to comment
Share on other sites

Kva slags kule brukar de til rev i kaliber 308w og 30-06 ?Eg har ikkje spesiell reverifle og tenker å nøye meg med storviltriflene mine. Ser at Mork brukar 110grs Hornady V-max .Fellingen var sikkert effektiv ,men utgangsholet på bildet tyder ikkje på at det skinnet var brukande . Skal eg jakte rev så vil eg ta vare på skinnet om mulig. Ellers har eg sett at Sierra også har ei 110grs HP varminter og Speer 125grs TNT. Er desse kulene egna viss ein vil ta vare på skinnet? Eg forstår jo at drepeeffekten er veldig bra sjølv med litt dårlig treff. Eller kan eg like godt klare meg med ei vanlig mjuk blyspisskule egentlig berekna for storvilt?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

biggen og guffen :D Godt at dere fikk has på den, hørte om det fra galaxy :)

 

Virker som det er rimelig bra med trafikk på åtet nå... faen vi må få lage kølappsystem jeg var helt vrak i går etter å ha døgna... siste gang når jeg var russ og det er lenge siden det (selv om jeg har jukserussedress ja, magnus88 :mrgreen: )

Link to comment
Share on other sites

Fjelljakt nå i kveld. Raser opp nå når jeg har fått minstejenta i seng. Må kle meg godt. Såg en del spor onsdag da jeg kjørte opp et rådyr. Skal kjøre scooteren helt inn til bua. Forrige gang gikk jeg litt, og det ble feil.

Blir maks 4-5 timers postering.

Link to comment
Share on other sites

rev skjøt mann

http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/ ... 575519.ece" target="_blank" target="_blank

Sannheten er vel det at mannen var så full at han selv skjøt seg i foten. Å for ikke å bli avslørt,diktet han opp denne historien :mrgreen:

Hvordan kan det ha seg et reven skyter han i foten når han skal slå den med kolben? Da ville det vell være mer naturlig at han ble skutt i hodet..å han hadde jo tydeligvis 2 skudd. Hvorfor ikke bruke det andre på reven,istede for å prøve å slå den ihjæl??

Jeg bare tenker...

Link to comment
Share on other sites

biggen og guffen :D Godt at dere fikk has på den, hørte om det fra galaxy :)

 

Virker som det er rimelig bra med trafikk på åtet nå... faen vi må få lage kølappsystem jeg var helt vrak i går etter å ha døgna... siste gang når jeg var russ og det er lenge siden det (selv om jeg har jukserussedress ja, magnus88 :mrgreen: )

 

Ja det er greit å bli kvitt sånne! Var mye spor¨å se så det er tydelig at det er mye aktivitet for tida. Galaxy skøyt jo en til i kveld. Kikket litt på skabbreven din. Den var ikke så ille angrepet ennå, men det ville selvfølgelig bare blitt verre. Greit å få tatt det ved rota. Håper ikke det er flere sånne, men det er vel kun ønsketenkning. Skabb hos rev er vel en "naturlig" ting som skjer når det blir for mye av den, så vi får stå på fremover og se om vi kan bidra til å redusere bestanden litt :D

Link to comment
Share on other sites

Da blei det to da.,... to hanner på 6,3 og 6,7 kg

 

første sto på åtet da vi kom ca 21.30.... den ble min... :twisted:

neste kom 00,40 og den fikk aleks ... 8)

 

 

4 rev på 3 netter... 16 tot stykker på dagen etter første revefallet i glugga...

 

det må jeg si meg fornøyd med... enda 3 mnd igjen uten avbrytelse av påska...

Link to comment
Share on other sites

Ironien spillte meg et puss i går kveld. Satt til kl. 23 på fjellet. En del vind og snøføyk, så det ble ikke sett rev. Da jeg skulle parkere scooteren hjemme, kjørte jeg atlega nedom huset og låven. Kikket nedpå åta samtidig, og hva annet enn en rev stod og kikket forundret opp på meg. Jeg kjørte bort til huset og gikk raskt inn. Såg ikke reven mer.

 

Kl. 0640 i dag tidlig peip det iherdig i varsleren. Jeg tusler opp på loftet i t-shirt og joggebukse. Kontrast til fjelljakta med tre lag ull og thermodress.

Nedpå åta stod det en liten revetass og grov seg ned til rådyret. Satt og sikta på den, men fikk det for meg at denne reven skulle få leve litt til. Så jeg tok håndkikkerten og fulgte med på dens gjøremål i stedet. Den forsvant og dukket opp på den andre åta. Skeptisk til scooterspora.

 

Denne tassen skal få grave opp større hull nedpå åtene før jeg tar den ut. Om det blir i helga eller uti uka får vi se på. :D

 

Legger ved et bilde av tispa jeg skjøt torsdagskvelden. 5,2 kg.

IMGn_0345.jpg

Link to comment
Share on other sites

Rev nr 7,8 og 9 datt i løpet av 45 min i gårkveld :D den første var ei tispe med skabb. De to andre hanner, den ene med skabb. Brukte kombien i .222rem og 35grs v-max. På ikke altfor lange hold er den veldig brukbar. Får .223rem snart, blir vel bedre med ei rein rifle egentlig :)

Link to comment
Share on other sites

Var en tur i glugga i går kveld men satt ikke mer en fire timer.

Satt meg ut 18.30 ti minutt etter kom første reven men den jogga bare forbi oppi skogen bak åta så det va ikke rå å få skutt på den. 19.10 kom andre reven stoppa opp på 80m men breisia til og fikk ei 20grs berger klaskende i seg.

Så var det rolig til 20.50 da kom den tredje og begynte å spise på åta, det skulle den ikka ha gjort :twisted:

Kom en fjerde ti minutt etter på men fikk ikke skutt på den.

Men begynner å bli bra fart i revene no så blir vel fler turer snart.

4046c.jpg

nr.8 og 9

Link to comment
Share on other sites

IMAG0063.jpg

 

Ble en hannrev fra glugga i natt. Gikk ut å satte meg kl 23.30, hadde stor tro på rev i natt da det har vært bra med aktivitet. Kl 02:32 så jeg en skygge og der var den. Pang rett ned i smellet , med 40gra v-max. Denne karen var 6,52 kg. Har akkurat vært ute å sjekket mårfeller. Gikk litt rundt i skogen for å se etter mårspor da jeg kom til en plass hvor det var et hull ned i bakken og utenfor det så var det piss og hartrokket med revespor. Plutselig så kom en rev som en pil opp fra et hull litt lengre bort, ca 3 m, den stoppet på 10 meter og så på meg som stod der helt ubevæpnet. Gikk tilbake til hytta og hentet rifla for å prøve å gå på helt ferske spor. Fulgte dem ganske langt for så å se at sporene forsvant ned i et hull men oppdaget ferske spor ovenfor hullet så jeg regnet med at den bare hadde vært nedom en snartur, og der luktet det rev, skabbrev, for den jeg så hadde skabb og er en av de jeg har hatt på åta i det siste. Fulgte så sporene videre noen hundre meter for så se at de forsvant inn i et hull i et berg og der var det ingen ferske spor ut så jeg antok at reven var inne der. Avsluttet jakta og tenkte på at nå skulle man ha hatt en liten hund å sluppet inn. Har trolig funnet et revir for det var utrolig mye spor og pisse merker i området. Lurer på om reven kan ha flere hi i et revirområde? Noen som har peiling på det? Merkelig dette, har skutt bare hannrever på åta her, hvor er damene??

Link to comment
Share on other sites

Her jeg jakter med åte har jeg tatt ut mye skabbrev. Har ikke tallet i hodet med de fleste av de jeg har skutt her har hatt skabb. Skal se på oversikten over skutt rev når jeg kommer fra hytta. Nå har jeg oppdaget enda en ja, skal gjøre det jeg kan for å få tatt den ut. Jeg kunne tydelig se at halen, i hvert fall, var veldig angrepet. Den kommer nok når den blir mer syk, da blir de mindre forsiktig. Jeg har skutt skabbrev her på høylys dag i solskinn.

Link to comment
Share on other sites

Ikke tvil om at rev med skabb er mindre forsiktig en frisk rev, men har skutt flere friske rever på høylys dag på åta i solskinn, så reven er gennerelt uforutsigbar. Lenge siden her var noe særlig med skabb i området mitt, (Midt Helgeland) men for ca 7-8 år siden var det et bra utbrudd!!

Link to comment
Share on other sites

Skabbrev skal helst brennes. Det beste er å dynke reven i diesel og så tenne på. Diesel holder seg lengre enn bensin. Det går også å grave den ned, men da må den graves så dypt at du er helt sikker på at den ikke blir gravd opp av noe andre dyr. Legg tunge steiner oppå dyret.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...