Jump to content

bjornbra

Members
  • Posts

    207
  • Joined

  • Last visited

bjornbra's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har en BAN som er 2,5år. Denne bikkja bruker jeg primært til jakt på hjort på vestlandet, hvor områdene er store. Der fungerer han fint og kommer hjem på baksporet etter gode, lange loser (kanskje henger han på litt lenge her og). Hjemme er det små terreng og ganske høy vilttetthet p.t. I går når jeg slapp bikkja opplevde jeg det samme som jeg gjorde i fjor mot slutten av året. Han tar raskt ut dyr (rådyr) og jager som et uvær i det jeg oppfatter som FOR lenge. Han holdt på i over to timer uten å vise antydning å komme tilbake på baksporet. Ikke hadde han los den siste tiden heller, for jeg holdt et øye med han og lyttet på skogen uten å høre noe. Hva skjer med min BAN og hva kan jeg gjøre? Er det slik at når jeg har primærjakta i store områder, så blir det vanskelig å få han til å slippe og komme hjem i mine hjemlige, små terreng?
  2. Jeg bor innerst i et jordbrukslandskap, inn mot skogen. Det er mye trekk om morgenen av duer som skal fra skog og til åkre lengre ut. Over hos meg er det derfor en ren transportetappe og jeg får ikke duene ned. Hvor målbevisste er duene? Hvis jeg hadde sådd erteåker noen år på rad, ville jeg kunne etablert et nytt "interesseområde" for duene i område og fått de til å komme til meg?
  3. Nå ble jeg enda mer forvirret .. På denne siden står det jo at det er oppskyting i ferien og: http://www.rjff.no/index.php?option=com ... &Itemid=98
  4. Viser til følgende oversikt over skyting på Fellemyra i år: http://raelingen.skytterlag.no/jegerinfo.htm Er det eller er det ikke skyting nå fremover (17, 24 og 31 juli)? Ikke lett å skjønne utifra lista..
  5. Jeg hjelper naboen med å bli kvitt en grevling som holder på å etablere seg i kjelleren hans. Jeg bruker en felle (levende fangst). Dersom jeg får fanget den, hvor langt unna må jeg kjøre grevlingen for at den ikke skal komme tilbake?
  6. I natt våknet jeg av to grevlinger som løp utpå jordet. Det så ut til at den ene jagde den andre og den jagede skrek noe voldsomt. Hørtes ut som den daua. Hva var dette? Revirhevd?
  7. Han er ihvertfall friskmeldt av veterinær, men han haltet en del etter to dager med mye jaging. Dette håper og tror jeg kommer av at han er utrent og at det ble en overbelastning - og ikke andre mer alvorlige årsaker. Uansett så skal han får jage sånn passe mye denne høsten og så vil 2012 gå med på ytterligere opptrening av fysikk slik at neste høst vil han være rustet for enda mer jaging.
  8. Da var første hjortefall et faktum for Melvin, en flott 11-tagger måtte bite i mosen etter et bra jag med stålos i flere minutter og jaging i li. Jeg har lastet opp en video hvor han jager ei rådyrgeit med killing, men den ble litt dårlig og noe lav lyd. Spennende allikevel for noen (skru opp lyden!):
  9. Artig tråd. Selv er jeg helt fersk med drivende hund og har en BAN som er halvannet år. Han ble sluppet for første gang på søndag, på rådyr. Resultatet ble en lang los på 2 timer og 15 minutter, ca 15 kilometer, med gj.snittlig drevhastighet på 6 km/t. Rådyret turet fint rundt i sirkel rundt uttaket og var aldri lengre enn 5-600 meter fra uttaket.
  10. Takk. Jeg har ventet med å slippe han på rådyra, inntil vi var "ferdige" med blodsporprøvene. Så belønningen etter siste prøve ble å få jage. Og OM han jagde.. Slapp han på et rådyr utafor her og han jagde i 2 timer og 15 minutter, totalt 15 km. Rådyra turet fint rundt, så de dro aldri ut. Var aldri lengre unna enn 5-600 meter. Men jeg er litt bekymret for om han blir en jaktidiot ... Synes to timers los var litt vel lenge for en ung, uerfaren langøre..
  11. Får du virkelig hundesporene inn da? Det gjør ikke jeg. Kun "Gjeldende spor". Men jeg har funnet ut hvordan man gjør dette. Man kobler til GPS'n, åpner MapSource og går til Fil->Åpne. Deretter blar du deg frem på GPS'n hvor sporet ligger som en GPX-fil under en eller annen katalog (husker ikke riktig nøyaktig hvor, men det er lett forståelig). Vips, så kommer sporet opp. Et tips først, må være å gå inn på Sporhåndterer på GPS'n og hente ut sporet fra DC40'n, slik at GPS'n har det reelle sporet, for jeg tror ikke den er oppdatert hvis bikkja og GPS'n har mistet kontakt iløpet av jaget.
  12. Akkurat dette hadde jeg tenkt å spørre om også. Var ute og testa Astro'n for første gang i går og finner ikke ut hvordan hundens spor kan hentes inn på PC'en...! Noen tips?
  13. Yess, da var tre blodsporprøver gjennomført og resultatet ble 1prHP, 1pr og 1prHP, senest i går. Da er det bare å vente til fylte to år, for å få championatet, skulle jeg tro!
  14. Takk for svar, da har jeg lært noe nytt i dag og .. Jeg som trodde at når man snakket om "bevegelig blodsporprøve" så snakket man om samme type prøve!
  15. Hei, jeg er ny med jagende bikkje, så jeg er ikke kjent med blodsporprøver. Jeg deltok på en ordinær blodsporprøve i Lier for noen uker siden. Det gikk så flott (1pr HP) at jeg ble anbefalt å ta noen prøver til i høst, for evt å få viltsporchampionat, som visstnok er 3x1pr. I dag gikk jeg en ny prøve, denne gangen en beveglig prøve. Men denne gangen fikk jeg et litt annerledes kritikkskjema, med "godkjent" som premiering. Hva kan jeg bruke denne til? Skulle den egentlig vært gradert (1,2,3,0)? Jeg fikk også et registreringsskjema for ettersøkshund, som jo er bra, for jeg har jo tenkt å få han godkjent. Men det hadde vært moro med et championat og..!
×
×
  • Create New...