Bugsen Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Skar opp siste biten av Parmaskinken jeg kjøpte under sykkelVM i Varese i 2008. Den er like god nå, kvalitet lønner seg selv om det koster litt. Hva kjøper kammerfolket når de er ute å reiser?. Selv går det i skinke, pølser, ost og lokal honning. Alkohol, lokale spesialiteter og Skotsk kildevann. Mvh Knut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Askeladd Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Kildevann, lokale spesialiteter til kjøkkenet, krydder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barskekarsten Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Lokale spesialiteter som kan spises eller drikkes opp kjøper jeg. Om en starter å kjøpe nips har du fort fylt opp hele huset med drit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boganis Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 I fjor tok jeg med meg amarone, parmesan, prosciutto - dulce e crudo, pepperoncino, og pecorino romano (den beste osten til caccio e pepe - spør du meg) fra et Romabesøk. Jeg tok med lokale viner, salsicce, lokale oster, tartuffo og parmaskinke fra en reise til Riva del Garda i Trentino. Fra ferie på Kreta tok jeg med loukaniko, lokale oster samt kefalotyri-ost (det gjør jeg førøvrig hver gang jeg kommer hjem fra arbeidsreiser til Athen også. Saganaki er en favoritt!). Må inrømme at jeg sjelden tar med meg mat på returen ved reiser fra land utenfra europa. Jeg kjenner for dårlig til hva som er spesialitetene, hvor jeg skal kjøpe dem, og varene kan få problemer med holdbarheten. Det eneste jeg kjøpte med hjem fra f.eks. Macao i forfjor var noen esker av en slags søtsak laget av ingefær/sitron. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metzgar Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 Perikum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boganis Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 ? Jeg tror da norske apoteker selger tørket perikum? Svaneapoteket i Oslo gjorde i det minste det for noen år siden (hmm, sist gang jeg kjøpte perikum begynner vel å bli 15 år siden). Nå for tiden plukker jeg perikum til snapskrydringen selv. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metzgar Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 En del av gammelkara hjemme kalte alkohol for perikum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boganis Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 En del av gammelkara hjemme kalte alkohol for perikum! Ja, kanskje ikke så rart. Som nevnt lager jeg snaps krydret med perikum selv, så det kan vel være at gamlekara for noen generasjoner siden krydret spriten med perikum der du bor óg. Ulf Lundell synger at han gjør det samme i "Jag trivs bäst i öppna landskap", i Sverige kalles den for Johannesört. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metzgar Posted January 8, 2010 Share Posted January 8, 2010 For å være litt seriøs, så må jeg si at jeg er litt svak for eksklusiv skotsk maltwishky når jeg er innom taxfreen! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynvingen Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Spennende kryddere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urogallus Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 God cognac og rødvin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
20mm cannon Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Kuler! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Har en forkjærlighet for å bare gå i lokale matbutikker og kjøpe det som de lokale spiser, foretrekker alltid å bo i leilighet fremfor hotellrom, så jeg kan lage f.eks lunch på rommet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krone Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Parfyme til kona! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mortens Posted January 16, 2010 Share Posted January 16, 2010 Dyr Congac til meg og parfyme til dama, og "leiker/klær" til jentongen! Av og til nåke ubrukli friluts ting fra korea! Men det er sjeldent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rammstein85 Posted January 17, 2010 Share Posted January 17, 2010 De gangene jeg har vært i utlandet (svinesund) så har det blitt matvarer og litt stasj på sigmaskin! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lynvingen Posted January 21, 2010 Share Posted January 21, 2010 Macdonalds mat! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.