jaktlykke Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Sist helg var jeg i Dale i Sunnfjord på "hjortedrøs" og fikk bl.a med meg grov- og finpartering av hjort "live". Det ene kjøttstykket hadde fryktelig lyst til å bli med meg hjem til Sveio, og her kommer en liten tilstandsrapport på hvorfor jeg nå sitter her totalt stinn i magen og bare oier meg av vellyst (ja det handler om mat altså). Her er kjøttet på vei til å bli finpartert. Jeg husker selvsagt ikke navnet, men det er altså fra ribbe/rygg det er tatt. Kjøttet blir svisset på alle sider på relativt sterk varme for å lukke de groveste porene. Salt og pepper kommer på når det er godt brunet. Slik ser det ut når det er ferdig brunet. Dette kan du med fordel gjøre tidlig på dagen og la det ligge og slappe av under et håndkle mens du selv er ute og koser deg i skog og mark eller sitter og ser på skiskyting på TV Dette er det som skal bli sausen. Basis er rødvinspulver og rømme. Oppi der skal vi ha hvitløk, sjalottløk, vanlig løk, dijon sennep, en skvett rødvin, purreløk og sukkerkulør. Slik som dette altså når alt er hakket opp. Rømme og rødvinspulver røres sammen i kjelen. All løken er oppi... ser litt blekt ut foreløpig ja... men bare vent! Sennepen, en skvett vin og sukkerkulør er kommet til - nå får dette stå og småputre i 30-40 minutter. Potetene og sjalottløken deles opp i båter, rapsolje og allround grillolje sammen med diverse krydder eltes sammen og også dette er slikt som kan gjøres flere timer på forhånd. Kjøttet skal nå settes inn i steikeovnen med en god klatt smør på toppen og stå og godgjøre seg ca 25 minutter på 200 grader. Det er obligatorisk å hvile seg etter å ha blitt steikt ja - 15-20 minutters ro og resultatet er perfekt! Viltgrønnsaker hører selvsagt til. Nå kan måltidet nytes i lange drag... Og i glasset er det en Montecillo Reserva 2003. Bon apetit!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Federal86 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Det så jo bare helt nydelig ut. Nå ble jeg virkelig sulten hmmmmmmmmmmmmmmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Dette så helt nydelig ut! også skrevet på denne tiden av døgnet da.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Jøss... Det var jaggu noe til nattmat det... Blir bare elgfrikase på bordet her i dag... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferieguru Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Det heter franskskåren carré. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Steike ta, det der såg nydelig ut.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 Nå ble jeg sulten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordlandsdrevern Posted December 13, 2009 Share Posted December 13, 2009 De som sulter må slutte å klage, for de veit ikke hvor vondt det er å være skikkelig stappmett! ...og det hatt jeg nok blitt med fri tilgang til et sånt herremåltid!!! Takk for at du delte opplevelsen fra felt til tallerken! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetaCam Posted December 16, 2009 Share Posted December 16, 2009 En glimrende fortelling i tekst og bilder. Godt å se at noen har vett å bruke indirekte blitzlys når man fotograferer mat. Sausvarianten din er notert. Takk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Nåh, alle bildene bortsett fra ett, er tatt med direkte blitzlys da! *pirke-pirke* Nydelig presentert Helga-Mari, jeg ble skammelig sugen på noe godt her ja.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poacher Posted December 17, 2009 Share Posted December 17, 2009 Jeg er helt sikker på at dette smakte godt, og den vinen toppet sikkert dette måltidet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted December 17, 2009 Author Share Posted December 17, 2009 Mmmm - jeg er pinadø mett enda! Og Poacher; vinen var et supert valg til maten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poacher Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Dette kan du med fordel gjøre tidlig på dagen og la det ligge og slappe av under et håndkle mens du selv er ute og koser deg i skog og mark eller sitter og ser på skiskyting på TV Tjaa... Nå skjønner vel kammerfolket, hvem det var som satt å så på skiskyting Hmm... Jeg er heldig! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Ja du veit å holde på hemmeigheiter, syns det var et eller anna på Kammertreffet i Bergen, men klarte ikkje plassere det, gratulerer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaktlykke Posted July 13, 2010 Author Share Posted July 13, 2010 ... og beviset for at jeg er brukandes på kjøkkenet må jo være at Poacher`n liker sausen - han HATER nemlig rømme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted July 13, 2010 Share Posted July 13, 2010 Hehe, ja den retten din her såg mildt sagt lekker ut, og ikkje minst veldig kreativ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.