Jump to content

BetaCam

Members
  • Posts

    73
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BetaCam

  1. http://m.finn.no/bap/webstore/ad.html?f ... s=63168153
  2. Var innom den lokale våpen/ammunisjonspusheren i dag for å plukke opp et par pakker med American Eagle til gåsejakta. Fikk hakeslepp over prisen, som var 340 kroner for 40 patroner FMJ 55 gr, altså 8,50 per stykk. Skulle egentlig kjøpe en 140-skudds pakning med Sellier & Bellot, men den var utsolgt. Sjekket for ordens skyld prisnivået, som lå på 6,50 per skudd, altså 910 kroner for en pakke..! Gjorde for ordens skyld et Google-søk på samme type ammo fra Winge Våpen og Jaktdepotet, og kom fram til at min lokale helt selger ammo til blodpriser
  3. Stuttfeiten. Midway har et avtrekk til Howaen som er satt ned fra 1500 til 1000 bols. Spørsmålet er om dette er to-punkts avtrekk.. venter på svar fra folka. Scarr.. skal sjekke med Jaktdepotet. Takk, begge to
  4. Det tror ikke det var den jeg tenkte på. HACT er uansett noe jeg ikke kjente til. Men den er ikke mulig å oppdrive som monteringssett.
  5. Har en .223 Howa 1500. Ønsker å montere inn 2-punkts avtrekk i våpenet. For et par år siden hørte jeg om at denne typen utstyr kan bestilles fra USA, men husker ikke hvilket merke det dreide seg om. Har googla høyt og lavt men finner ingen info om dette. Noen som vet?
  6. http://www.dirnat.no/multimedia/48820/H ... 2-2017.pdf
  7. BetaCam

    Howa klubben!

    Howa 1500SS .223, A-Tec,. Hatt den i fire år. Går veldig godt med S & B ammo.
  8. Har sett nærmere på Pentaflex laserpatron, et verktøy som angivelig erstatter standard innskyting med rifle. Noen som har erfaringer å vise til? http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90& ... &startrow=
  9. Godt at noen tar til vett. http://www.vol.no/nyheter/article460712.ece
  10. Disse har et rimelig bra utvalg av lykter til relativt greie priser. http://www.dealextreme.com/
  11. Nåja. I beg to differ, if ever so slightly Men siden gåsa ofte skytes mens det er relativt varmt i været, krever dette at man følger godt med og er litt påpasselig. Det skal lite til før ei gås blir sur og uspiselig og lukter kadaver hvis det er tjue grader varmt i været. Og tjue grader en stund før man får hengt slaktet kjølig gir god effekt på summen av døgngrader Hva mener du om henging med eller uten involler Sako?
  12. Ingen tvil. Dette er en av de merkeligste debattene jeg har lest her inne. Høy underholdningsfaktor
  13. Kunne vært veldig interessant å teste ut. Hadde ikke vært meg i mot å ligge på lur med slike flokker i anmarsj
  14. BetaCam

    Whisky

    Mine personlige preferanser er i utgangspunktet Dalwhinnie og Bowmore, og holder meg for det meste til røyk- og torvsmak fra våre skotske venner. Men, i vinter tok jeg med min bedre halvdel til Dublin, hvor et besøk på Jameson var en selvfølgelighet like sikkert som pubturen på kveldene. Denne produsenten er definitivt ikke blant mine favoritter. I lobbyen fristet de imidlertid med smaksprøver av sine eldste whiskyer, blant annet Middleton. Smaken av dette produktet var aldeles himmelsk! Jeg kjøpte selvsagt et eksemplar på stedet for knappe tusenlappen. (pris på polet er 1600,-). Anbefales på det sterkeste. Gjør du som meg og nyter disse fantastiske dråpene et par ganger i året, holder flaska leeenge
  15. Hiver meg med på denne ytterst underholdende tråden med en historie fra gåsejakta 2008. Jeg var på tur fra hytta til butikken en av de siste dagene i august, en kjøretur på 3-4 kilometer. Dette var på morningen, i et nydelig sollys. Rifla lå i baksetet, men var naturlig nok ikke ladd. Jeg hadde akkurat kjørt over en bakketopp, da hele "landskapet foran meg lettet" og satte kursen utover sjøen. En flokk, jeg vil anslå på mellom 100 og 200 grågås, satt og beitet i gresset rundt veien og fikk god fart på vingene da bilen min kom susende. Det hele skjedde så raskt at bilens front på nærmeste var 5-10 meter unna bakerste fugl i den nå høylytte, kaklende flokken. Med kun rifle i bilen var skudd mot flyvende gås utenkelig. Selv om jeg hadde hatt hagle ville jeg neppe rukket å lade og sette skudd før avstanden ble for stor. Men, jeg la merke til at én fugl hadde tatt motsatt retning, altså innover landskapet, og sprang over lyngen vekk fra meg. Skadeskutt fugl! Jeg bråbremsa og hoppa ut. Med en spurt selv doping- og 100meterskongen Ben Johnson kunne misunt meg, sprang jeg som en gal etter gåsa og tok den igjen etter et halvt minutts jaging. Da jeg var helt innpå, snudde fuglen seg mot meg og freste som en katt, før den forsøkte å springe motsatt vei. Det var nå en smal sak å ta et godt tak rundt halsen, og deretter svinge den rundt for å knekke nakken. I tilfeller der fuglen ikke er "dødskutt", pleier jeg å gjøre disse bevegelsene tre ganger. I dette tilfellet var det en lys levende (dog vingeskutt) gås vi snakket om, så jeg snurret for sikkerhets skyld fuglen rundt to-tre ganger ekstra. Plutselig fór fuglen ut av hendene mine, og jeg sto igjen med ett stykk gåsehode og dagens største hakeslepp. Resten av fuglen slo seg til ro i lyngen fem meter unna, stein dau. Grotesk? Definitivt. Men jeg tror jeg forhindret en lengre pine for denne gåsa, som ved nærmere undersøkelser hadde fått ett hagletreff i den ene vingen. Utvilsomt det merkeligste jeg noensinne har opplevd under "jakta".
  16. Sædgåsa er på rødlista og er derfor fredet.
  17. I Vest-Finnmark kan man jakte gås, heldigvis
  18. Har googlet meg firkanta i øynene i jakten på pappskiver/blinker med helfigur av gås. Jaktfall hadde ikke slikt inne, og de pleier å være velutstyrt. Noen som vet hvor man kan få kjøpt slikt, gjerne i utlandet?
  19. De siste årene, i disse tider og årene som kommer. Grunnen til jaktforbudet i Øst-Finnmark skyldes i all hovedsak dverggåsas trekkruter, som går østover fra Porsanger og inn i Russland før den suser sørover mot overvintring i Hellas. Naturforvalterne i nasjonen vår tar ikke sjansen på at jegerne klarer å skille mellom jaktbar grågås og dverggåsa. Et fornuftig valg, men selvsagt svært frustrerende for bl.a. en av posterne i denne tråden.
  20. Anbefaler Opticron's kikkerter, som har kommet veldig bra ut i tester. Ved bestilling fra England, kommer du dessuten ned i halv pris på utstyret. Husk å be selgerne trekke fra VAT (engelsk moms) før de sender til Norge.
  21. Har aldri ladet selv, men bruker selv "ferdigrulla" S & B 55 grains med stor suksess. Går veldig bra i Howa'en. Samme ammo kom ut som best av FMJ-variantene i en test utført av bladet "Jakt" i 2009. 17 mm spredning på 3-skuddserier på 100 meter. Kan jo nevne at både Norma og Lapuas langt dyrere 55 gr. FMJ hadde 25 mms spredning.
  22. Godt valg Har selv skutt mye 223 Sellier & Bellot med stort hell. 17-19 mm spredning, 5 skudd på 100 meter. Rimelig og presis ammo som går godt i Howa'en.
  23. Jeg har Howa'en (223) og er svært fornøyd. Presisjon for småpenger Les tester her: http://www.klikk.no/produkthjemmesider/ ... 290933.ece og her http://www.shootingtimes.co.uk/guns/rif ... eview.html
  24. Howa 1500 Varmint er et rimelig og presist verktøy som har kommet godt ut i mange tester. Har selv 223-modellen og er svært fornøyd.
×
×
  • Create New...