Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

Ble to revevalper på meg i går, satt med musepipen som jeg hadde så god effekt med for et par dager siden i en 10 minutters tid. Ingenting skjedde, bortsett fra ei rågeit som tuslet rundt uten å ta notis av hverken lyd eller jeger. Gikk så over til Psyco Tweety, da kom nr. 1 som et prosjektil! Tror den ble litt mistenksom på et eller annet (bulvanen eller meg), gikk litt rundt uten å vite helt hva den skulle gjøre. Men som sist: Ga et kort bjeff, reven snur seg med bredsiden til, pang. :arrow:

 

Har skjønt at det ofte kan være flere i følge, og ganske riktig, etter et minutts lokk kommer kameraten for å sjekke fuglelåtene. Den lurte fælt på hva nr. 1 gjorde der på bakken. Ble et lungeskudd (tror jeg, lyst blod), og uheldigvis var det tett krattskog like ved som den smatt inn i, uten at jeg fant den i halvmørket (etterhvert tussmørke). :shock: Noen som har tips til hvor de legger seg?

 

Har nå tatt 3 rever på samme posten på to dager (nyslått grasseng). Har vært der mange ganger tidligere uten å ha sett snurten av noe som helst, så "nyslått grasseng" er nok et godt tips! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

En ny kanon pipa från Verminator Tvisted Syco heter den o den är mycket lättare o blåsa i än Verminator Syco Tweety membranet fastnar inte när det kommer losk i som med Verminator Syco Tweety inte för att jag har haft problem med det men jag vet folk som har det så ännu en kanon pipa från Verminator löp o köp :D

 

http://s219.photobucket.com/albums/cc25 ... V00673.mp4

 

Mvh.

Link to comment
Share on other sites

var på ei lita lokkeøkt nå i kveld.det var hørt revehvalper der for 2 dager siden....men,som før kom det da ingen mikkel...jeg regner meg selv,som en over middels god revejeger (åte),men lokkejakta får jeg ikke til.men lokker inn det meste annet drit,som er av liten interesse...i dag kom en vandrefalk nokså nær.

brukte psykoen og nordic crying bird...

Link to comment
Share on other sites

Grunneiger hadde sett enda en rev på samme plass.

Lokka inn denne lille tispevalpen, sikkert søstera til den forrige.

Kom på lokk, men kom bak oss, så jeg måtte da vi gikk rundt haugen vi satt ved, så så vi den trave over ett jorde.

Litt rask smyging og jeg fikk inn ett skudd skrått bakfra på 108 m hold :)

 

Hadde så smått begynt å utvikle skabb denne også...

 

DSC00015.jpg

Link to comment
Share on other sites

I går datt den 7. reven. Lagde meg en tenterfield whisle slik Thomas Varney bruker( han austalierneren i filmen lokkejakt på rev bruker). Lett å lage, lett å bruke. Reven kom etter 5-6 min lokking og da pesa den skikkelig så den hadde nok løpt et stykke. Syns nok at lyden er litt rar i Tenterfielden, men Thomas Varney har skutt jævli mye rev på den så måtte bare teste. Lyden bærer veldig mye lenger enn de fuglepipene jeg har brukt til nå, og reven i går var en stor hanvalp, så tenterfielden tar nok hele spektret fra ung til gammel rev vil jeg tro. Moro å prøve no nytt.

Link to comment
Share on other sites

Rev nummer 11 for sommeren på lokk her om dagen. Min første voksne for sommeren. Kom på den tyske rådyrfløyta, laga killinglyder. Hørt flere som har fått inn rev under bukkejakta på både den tyske rådyrfløyta og på buttoloen, så de fløytene er uten tvil greit å ha i sortimentet også for de som kun lokker rev.

Link to comment
Share on other sites

Hanrev på ca 6,5kg. Var på vei hjemm fra innskyting av nytt kikkertsikte da jeg så denne forlate et jorde.

IMG_0289.jpg

Lokket med noen "Sørgelige" kaninskrik.

 

Siktet er forøvrig en Weaver Superslam 3-15x50. Her får du mildot retikkel i første plan (perfekt til seljakt) til ca 7000kr. God optikk og bunnsolide klikk. Er meget fornøyd med denne :)

IMG_0292.jpg

Link to comment
Share on other sites

Første rev som fersk revejeger. Tok tre turer før skuddsjansen kom.

 

revejakt01.jpg

 

Skutt på 35m med lånt(dårlig råd da) .308 Winchester XSP2.

Lokket inn med museskrik. Kom løpende ut av skogen og ut på nyslått gressåker etter fem minutters lokking.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Fint å få skutt en rev i ny og ne selv om man ikke har tid til å jakte.

IMG_0297.jpg

Jeg og kona holdt på å male i stua, da "Steyr Scout" ringte oppe fra en høyde/kolle, å sa at han nettopp hadde sett en rev nær den gamle åteplassen min. Jeg forlot kona med børsa på ryggen. Løp det jeg orket, for så å krype langs jordet det siste stykket til jeg kom i posisjon. Hadde god oversikt, men reven var ikke lengre å se. Så jeg prøvde med musepip. Å jo da. Langt "der borte" så jeg reven komme ut av skogen. Den haltet veldig. Og etter 10m fra skogkanten ville den ikke komme lengre. Den stoppen å ble bare stående å stirre. Avstand ble målt, siktet ble "justert" og skuddet gikk.

IMG_0298.jpg

Inn hodet og ut i lysken. Cal 308. 150grs Nosler E-tip.

Det viste seg at reven hadde en brukket bakfot. Mulig påkjørsel.

Link to comment
Share on other sites

Både muspip og buttolo (rådyr-lyder) fungerer vel best når reven er nære. Jeg pleier å starte med muspip som er fastmontert på børsa (blir ikke så mye å legge fra seg når reven kommer byksende). Har man holdt på 15 minutter burde det vel være tilstrekkelig for å få lokket ut de nærmeste.

 

Da kan du gå over til:

Fløyter med angstskrik fra fugl/hare som har vesentlig lengre rekkevidde, her kan man nå rev flere kilometer unna.

Link to comment
Share on other sites

Lat som du er en stresset mus, og trykk i vei! :D En pause etter hvert minutt er vel greit for å konsentrere seg litt om speiding etter rev etc, men kanskje ikke noe fasitsvar.

 

Pee Wee har jeg ikke, men sjekk Flex's videoer for å få noen gode tips til hvordan du lager lyder (søk på forumet)

Link to comment
Share on other sites

Noen sett den siste lokkefilmen til Clausen?? Er den noe tess? Gidder ikke se på ørten revefellinger hvis det ikke er noe å lære. Noen DVD'r som er informative og lærerike jeg burde kjøpe?

Mulig det står tildligere i tråden, men gidder ikke bla igjennom 1500 innlegg, så hvis noen kunne svart kjapt hadde det vært flott :wink:

Link to comment
Share on other sites

Gikk til innkjøp av Nordic Predator i dag.

Må se om jeg kan komme meg ut i skogen en dag og teste den litt ut da jeg ikke har brukt revelokk tidligere..

 

Er det noen som har noen gode tips å komme med i forhold til hvor hardt man må blåse, hvilken av de 3 punktene som fungere best og eventuelt ventetid m.m tas svar imot med takk..

Link to comment
Share on other sites

Logget meg inn på tråden nå - og har ikke ønske om å lese alle sidene :? .

 

Jeg lokket på råbukk med buttol`en - og fikk flere rever på hold.

 

Til slutt - fant t.o.m. jeg ut - at jeg ikke lyktes med lokkingen.

 

Dvs. på bukk :wink:

 

Og det endte med en rev :?

Link to comment
Share on other sites

Noen sett den siste lokkefilmen til Clausen?? Er den noe tess? Gidder ikke se på ørten revefellinger hvis det ikke er noe å lære. Noen DVD'r som er informative og lærerike jeg burde kjøpe?

 

Eg fikk tak i filmen til mikael tham ( Lockjakt på räv ).

synes den er veldiggrei når det gjelder informasjon om hvordan man skal lokke og hvilke lokker som funker.

Den har verfall det meste av informasjon å komme med som du trenger for å starte med lokkjakt.

Link to comment
Share on other sites

ahh.... sesongens første på lokk falt i helgen! :D Varminator PT er herved min nye favoritt-fløyte. Første gang jeg har fått respons på "sommer-rev". Har kjørt en god del hareskrik, men det har til nå bare fungert på vinteren for meg.

 

En forholdsvis stor ungrev som kom fort på fugleskrik, noe mistenksom, men ikke lettskremt.

 

I går fant jeg et aktivt hi, så planene for kvelden er lagt!

Link to comment
Share on other sites

...og Psycho Tweety'en forsterker sin posisjon som min apselutte favorittfløyte!!!

Æ rauk på en lærebok-situasjon ikveld, som førte til sesongens 6. rev, den andre på lokk! VPT har gitt 100% uttelling på de siste to forsøkene.... sehr fohrnögd! :D Blei ei ganske stor tispe, regner med det var årsmodell, men synes den var noe stor sammenliknet med de andre jeg har skutt i år.

 

Lokket på en post der jeg hadde observert en rev for to dager siden, da jeg var på "fri-fra-jobben-pga-planlegging-i-barnehagen"-tur med min datter. Hun satt i bæremeisen og sa voff-off!

Jeg gikk inn til posten ganske vidt, med svak vind inn fra høyre. God oversikt, men også meget gode muligeter til skjul. Helt på slutten av skytelyset. La meg bak en liten forhøyning, med en busk umiddelbart på min venstre side, fri sikt rett fram mot der jeg hadde observert reven tidligere.

Starter lokkinga med VPT med "fuglelyd". Etter ca 40 sekunder kjenner jeg at vinden er sterkere fra høyre enn jeg først beregnet, og jeg er ukomfortabel med busken til venstre for meg som sperret min utsikt ned i vinden. Velger å flytte meg 4-5 meter til andre siden av busken (selv om jeg vet at reven ikke "nødvendigvis" går ned i vind ved fuglelyd). I det jeg runder busken ser jeg en hale som suser avgårde bak den samme forhøyningen jeg selv ligger på! Reven var på vei rett inn og var bare noen få meter fra meg! Den springer sikksakk vekk fra meg, rett tilbake fra det holdet den antakeligvis kom fra. Reven hadde nok kommet så langt ned i vind at jeg ikke hadde sett den pga busken som sperret sikten, akkurat slik jeg etterhvert fryktet. Jeg kjører et par bjeff, reven stopper på ca 50 meter i perfekt profil, og jeg avleverer et tilnærmet perfekt sideskudd! Den ruser ut noen få meter, men ligger raskt flat i lyngen!

 

Rushet med å felle en "lokke-rev" er fortsatt ENORMT mye høyere enn ved sporing/postering!!!

Kongeopplegg! Så enormt glad for at jeg satte meg inn i "fuglelyder" også, i stedet for å fortsette og bare prøve hareskrik på sommeren! Har hatt VPT'en lenge, men liksom ikke kommet igang med den før for en ukes tid siden.

 

Sesongen er ennå ung! :shock:

Link to comment
Share on other sites

Etter ett par filmer og denne tråden fikk jeg innspirasjon til å prøve denne jaktformen. Lokket inn og skutt noen rev før med musepip (bare laget lyd med munnen) men da har jeg observert dem først.

 

Har lagt inn bestilling på tysk musepip og fuglefløyte samt skytestokk fra storfangst, så ser fram til å prøve :D

Link to comment
Share on other sites

Jo forterer en kommer ut på nyslåtte jorder, jo bedre. Er ikke jordet nyslått, ville jeg prøvd tidlig på morgenen eller på kvelden.

 

For min del kun blitt 3 rever i år. Pluss en bom :( Men denne uka skal favorittjordet mitt slåes;) Er lov å være optimist da!

Link to comment
Share on other sites

http://www.varmintal.com/bird-squeaker.mp3

 

hvordan synes dere lokkeeksperter at denne lyder?er den realistisk?tenker å prøve å få den ned på cd...

 

Er definitivt ingen lokkeekspert men synes lyden er veldig lik på den lyden trost lager hvis de har rovfugl eller rovdyr med reiret sitt. Pleier alltid smyge med innpå hvis jeg hører denne lyden i skogen og ender som regel med at jeg ser en eller annen predator.

Lokkeeffekten på lyden tør jeg ikke uttale meg om....

Link to comment
Share on other sites

Heisann. Har akkurat kjøpt en slik http://brunst.mystore.no/ds_product_info.php?cPath=38&products_id=229 . er vistnok musepip den etterligner, noen som vet hvor jeg kan finne instruksjoner til hvordan jeg bruker den? Tenker på hvilken lyd jeg skal spille på den.

'

Er det mest effektivt å lokke ca 30sekunder med 2-3min opphold imellom?

Hvor ofte forflytter man seg? Og kan man lokke hvor som helst, ikke bare på jorder?

Der jeg kommer fra finnes det ikke rev, så har aldri jaktet den heller.

Link to comment
Share on other sites

Som jag skrev i övrigt så har jag köpt lite grejer som jag var tvungen o testa i kväll :D

Jag åkte till åkern som ligger i skogen en fin liten glänta satte mig högt upp o drog två combos av dom två fågelljuden i Verminator Twisted Syco o bam så hoppar räven ut från björksly längst ner nästan av fältet o den trasskar i rask takt i mot mig o vipps så stanna den o vädra o pang så låg den 6e räven på plats för i år :D

 

www?ShowFileℑ=1285352491.jpg

 

 

Mvh.

Link to comment
Share on other sites

Rolige lokke-days? :)

 

Spørsmål: Noen som har lykkes i områder med "kronisk" skygge? Har lyst til å teste et ganske stort område (ca 1x5 km), som er et bratt, steinet flåg ned mot sjøen, men det er aldri sol på dagtid i et slikt vendt terreng. Tro om mikkel frekventerer er slikt terreng?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...