Jump to content

Lokking av rev.


Malle

Recommended Posts

nå begynner det og ligne noe!hadde meg en lokkerunde nå på morgentimene.startet med samme resultat som før med noen kråker som kom og lagde litt leven da jeg blåste i tweetyen på første plassen jeg lokket og 0 rev.

på andre plassen jeg lokket,satt jeg i ca 10-15 min å blåste i tweetyen,og plutselig begynte reven og bjeffe noe så jævlig ca 150-200 m unna meg!dette pågikk i 15 minutter.reven var bakom en haug,og jeg forventet at den skulle komme fram.men det gjore den altså ikke....

noen andre som har opplevd liknende?

kan det være jeg som endelig har lokket til meg en rev,eller var det bare tilfeldig at den plutselig kom og oppførte seg slik?

ble ikke klok på denne oppførselen....men hjertet var oppi halsen,og adrenalinet på topp.dette var spennende!

måtte bare ha hadd like god erfaring med lokkjakt,som åtejakt!!! :D

Link to comment
Share on other sites

det funka jo det...men det var ikke fugleskrik det der... :lol:

 

Det er vel noe hare skrik greier :D men etter alle video på youtube så kan hare skrik være så mangt... er forskjellig fra fløyte til fløyte. Men bare reven kommer så er det egentlig ikke så viktig :D

Link to comment
Share on other sites

Vi må ut igjen en tur til uka, Stian. Nye ferske revespor ved jordet der du allerede har skutt to.. :)

Ellers var det jammen nære på at jeg fikk en i dag selv. Før jeg parkerte bilen fikk jeg sett reven tusle i jordekanten ca tre hundre meter unna. Slo opp kamuflasjeteltet og rigget meg til med kamera og greier. Reven kom etter 20 min lokking. Fikk den såvidt det var på film, men dessverre ikke for skudd. Jaja, bare å prøve igjen seinere det. :)

Link to comment
Share on other sites

Jakt og fangst er ikke tillatt i tiden fra og med 24. desember til og med 31. desember og ikke på langfredag, påskeaften og første påskedag

 

Det er dårli jort, arh!

Kjedeli me denne fredinga, det er jo bare vis du kristen det har noe si, men men vi får jo fri 8)

Hadde vore så greit å brukt desse dagane til å lokke tili på morran, men det går jo ikke :evil:

Får vel bare prøve å lokke i skumringa i dag, se om det kommer inn rev men uten våpen.

Link to comment
Share on other sites

Bjeffingen tror jeg er en territoriell ting. Den hører haren skrike, men tør altså ikke gå inn for å se. Om reven hadde avslørt deg så hadde den ikke gått og bjeffet, den hadde stukket uten en lyd. Reven er usikker og bjeffer for å få et eventuellt svar fra en rival. Når den ikke får det så beveger den seg mer og mer vekk..

 

Mye regn her. har ikke vært jaktbart på lang tid. Men så får vi til gjengjeld meget gode forhold når snøen forsvinner og regnet etterhvert gir seg.

 

Flott video stian og anders. Skal driste meg til å gi dere et tips slik at videoene deres blir enda bedre. Film mer! Film ifra dere kommer og til det eventuellt smeller. Flere nærscener av lokkeren. Om disse er klippet fra flere jaktturer (med ca samme lysforhold) så merker ingen dette. Topp film!

Link to comment
Share on other sites

Var ute en tur i går morrest før jeg dro på jobb. Fikk inn to rever samtidig på lokk.

Hadde med Steyr Scout som forpost ca 200m inn i "lokket", bak en stor kolle. Etter ca 10min ble en uforberett Steyr Scout overrasket av to reven nesten like etter hverandre. Den førset ble skeptisk i det Steyr måtte justere skytestilling, og trakk seg vekk. Rev nr2 fulgte etter.

Undertegnede så ikke noe til revene, men holdt på å få en stor hauk mitt i fleisen. Den stoppet knapt en meter fra en vettskremt lokkejeger, som bare så vidt klaret å holde igjen sitt eget angst-skrik :shock::lol: . Fy Fa.. de kommer brått på, og dette er ikke første gangen.... Er flere som har hatt slike opplevelser? Her er det veldig mye rov-fuggel. Da vi avsluttet sirklet det en stor havørn over hodet mitt.

 

Forresten. Har selv lokket inn rev på samme plassen, med samme fløyte få dager etter å ha blitt oppdaget. Lagde bare litt andre nyanser på lokkinge. Skal prøve samme området igjen en gang i neste uke, så får vi se hva det blir til.

 

Grattulerer til de som har lykktes :D

Link to comment
Share on other sites

Lokket inn en hauk jeg også, men fikk den nok ikke så nærme som deg.

Den var på vei rett imot men kastet til siden 15-20m foran meg.

Ville prøvd med fugleskrik i steden vis du har brukt hare, eller ommvendt.

Jeg har lokket inn ca 10-15 rever nå med primært fuglskrik.

Link to comment
Share on other sites

Sofus.

 

Har også hatt ørn som kom seilende over meg når jeg har sittet og lokket. Den lurte vel fælt på hvilken luring det var som satt under et tre og laget lyd :? . To ganger har det skjedd at Ørnulf har kommet og sjekket hva det var for noe. Så er det skjærene da. De har laget et voldsomt spetatakkel noen ganger når jeg har lokket.

Link to comment
Share on other sites

 

Flott video stian og anders. Skal driste meg til å gi dere et tips slik at videoene deres blir enda bedre. Film mer! Film ifra dere kommer og til det eventuellt smeller. Flere nærscener av lokkeren. Om disse er klippet fra flere jaktturer (med ca samme lysforhold) så merker ingen dette. Topp film!

 

Takk for det! Filmen er allerede klippet endel, men skal prøve å filme enda mer. :) Problemet er bare at med disse HD-kameraene blir antall MB og GB fort sinnsykt høyt.. Også må det mer trening til merker jeg for å få fin flyt over filmingen. Her er også litt av problemet at jeg ikke har skikkelig videohode på stativet tror jeg.

 

Den delen av filmen der reven kommer mot oss var egentlig mye lenger. Men ustabil zooming og risting gjorde at jeg klippet ned. Blir vel bedre med trening! :) Takk for tips!

Link to comment
Share on other sites

på onsdag lyktes det endelig for min del også :D:D har vert noen turer ute å lokket, fått inn noen ganger, men har ikke sett dem selv. den ene gangen hørte jeg den løp avsted når jeg pakket sammen :? en annen gang så bommet en kompis på en som kom etter ca 20 min.. Når jeg var ute da, så brukte jeg pee wee'en.. men etter lokkekurset til Ulf Lindroth på løten, så måtte jeg bestille noen nye fløyter 8)

 

jeg var hos min kjære og hennes familie nede i ryfylket, hadde ikke spesielle planer om jakt, men børsa va da med. på onsdagskvelden så får jeg en telefon fra en av innbyggerne der å lurte på om jeg ville bli med ut en tur, noe jeg ikke klarte å si nei til :lol:

vi satte oss først ved et jorde det var blitt sett rev i løpet av helga.. etter 15-20 min, uten å ha sett noe, så følte jeg at jeg hadde gjort mitt på det stedet, så da flyttet vi opp til et annet sted. Svigerfar er midt i dyrking av en gammel myrtarm, så det er et stort og bart område ca 100X400m. jeg satte meg midt på og begynnte å lokke etter kompisen min innerst i dalen/myra var kommet på plass.. tok ikke lang tid før jeg mista håpet pga vind i alle rettninger :cry: men var snart mørkt og dette var siste stede vi hadde tid til, så jeg lot vind være vind å fortsatte å lokke. etter ca 15 min så tenkte jeg "to-tre strofer til, så er det kveld" ikke tenkt tanken en gang, så står det noe brunrødt midt på den åpne sletta.. hvor den kom fra får gudene vite. men da var det bare å stikte å trekke av. reven gikk rett ned å ble liggende! da var det helt på sin plass med et stort gledesbrøl :D ENDELIG!! min første rev på lokk! å uten tvil, ikke siste!

bilder ble tatt med kameraet til fruen da mitt er def.. så bilder kommer forhåpentligvis :wink:

fløyta som ble brukt var hovedsaklig red river bandit, men litt innslag av både musepip og cirticall standar..

våpen, 223 browning A-bolt med CPX1. (for de som har fulgt litt med, så fikk jeg en ny børse.. og denne treffer :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Takk for et godt innlegg, enig i det du sier der.

Det funker hvis man vet hvor reven ligger og posisjonerer seg deretter, men ren blindlokking er det ikke helt tiden for akkurat nå. Jeg sitter jeg og håper på en mildværsperiode nå, slik at vi får et fint skarelag og en uke eller 2 med fine forhold før løpetiden setter inn for fullt. Da skal det være godt mulig å få god suksess tror jeg, har jo vært -20 i flere uker nå, og det er ingen tvil om at det brenner opp det meste av fettlagrene med en sånn kuldeperiode. Enda en fordel er jo at pelsen blir veldig fin :D

Har en bestilling fra fntpost.com på et par fløyter nå :mrgreen:

(1) Verminator Syco Tweety Predator Mouth Call - $10.95

 

(1) Primos Mouse Squeeze Squeaker Hand Call - $7.95

 

(1) Randy Anderson (Primos) Cat Nip Mouth Call - $12.95

 

(1) Tally-Ho Predator Mouth Call - Clear - $6.95

 

(1) Dan Thompson Weems Replica Predator Mouth Calls - Cottontail Distress - $15.95

 

Må jo være forberedt på høysesongen 8)

 

Sigurd2verud.

Hva kostet det i frakt på detta :?: Måtte du betale moms/toll på detta :?: Ringte di for å gi pris på frakt :?: (skal bestille noe selv der ifra)

Link to comment
Share on other sites

Bestill, men for guds skyld ikke klag!! Du har sikkert sett tråden hvor de vurderer å kutte ut ordrer fra norge pga mye sutring og klaging fra Norge :shock: Det tar 2 uker, men pakka kommer fram den.

 

Når det gjelder frakt, så betalte jeg $10, og det var alt :shock::shock:8)

Kom under tollgrensa på 200kr tror jeg.

Link to comment
Share on other sites

Har bestilt derifra mange ganger og så sant pakka er liten nok så ligger den plutselig i postkassa. Ca 8 dager har mine 2 siste bestillinger tatt. Så hvis du vil ha fløytene til sesongslutten, så ville jeg mye heller bestilt fra storfangst.no. De fleste beskjente har hatt sine pakker på 2-3 dager..

 

Det klør i lokkefingrene nå! Skitt jakt alle sammen i sesongslutten!

Link to comment
Share on other sites

slutter ikke sesongen 15 april?

 

joda, det stemmer det :( hehe

 

 

Har bestilt derifra mange ganger og så sant pakka er liten nok så ligger den plutselig i postkassa. Ca 8 dager har mine 2 siste bestillinger tatt. Så hvis du vil ha fløytene til sesongslutten, så ville jeg mye heller bestilt fra storfangst.no. De fleste beskjente har hatt sine pakker på 2-3 dager..

 

Det klør i lokkefingrene nå! Skitt jakt alle sammen i sesongslutten!

 

Regner ikke med at jeg får brukt di i år,men 8dager måtte vært supert :mrgreen: men di virker vel til neste år også :roll::mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Mikkelrev:

 

Om du har lagret bildet i Galleriet på Kammeret før du la det inn i teksten, så må du klikke bildet opp i full størrelse på Galleriet før du går på bildets egenskaper og kopierer urlen inn i tagene i teksten. Klikker du på egenskaper når bildet er i liten versjon i listen over bilder i Galleriet og limer inn den urlen mellom tagene, så blir det et lite bilde.

 

Fin rev! :)

Link to comment
Share on other sites

Tok lokkeutstyret, vinterkamoen og Tikkaen med meg i skogen igår kveld. Lokka først inn en stor rev, etter ca. 20 minutter, men den ble skeptisk til en scooter (ulovlig kjøring) og stakk.

 

Jeg flytta meg pga scooteren. Satte meg ved kanten av ei myr med vinden skrått inn bakfra (veldig lite vind og klarvær). Etter ca. 7 minutter med lokking (PeeWee) kommer det en mindre rev inn, skrått bakfra, altså med vinden. Snur meg forsiktig og setter tofoten ned i skara, klemmer én gang på mouse squeeker'n og reven stopper. Treffer midt forfra, reven tar en baklengs salto og ligger steindau.

 

Rev.jpg?t=1270534472

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Grattis!

 

Jeg begynner bli rimelig frustrert her.. Ting funker rett og slett ikke!

Var ute med en kamerat i går og tok 4 stands, den første kl 05 ca. Da var det enda mørkt. Er ganske greit med rev i alle områdene jeg lokka i, men jeg har lokka der tidligere i vinter. Det kom ikke en dritt i går... brukte PC-1, syco tweety og tenterfield. Eneste vi så, var en rev som jakta mus på et jorde. Når vi kom bort dit, sto bonden på gården vi måtte kjøre inn på, og lurte fælt på hva som sto på :lol: Måtte jo forklare at vi jaktet for naboen hans, og skulle lokke en rev over på naboens side, men bonden sa vi bare skulle skyte på hans side og.. Dette var 07:30 om morran :mrgreen:

Anyways, reven merket all aktiviteten og trakk ned i skogen før vi kom i posisjon. Og den ville ikke komme på sycon gitt.. Var nok for støkka.

 

Vinden var så og si perfekt på alle postene, vi var godt kamuflert, jeg lokka riktig, det var tjukk skare som bar meg hvertfall, områdene vi jakta i har bra med rev, og er veldig oversiktlige med store jorder og ravinedaler i mellom.

Skal prøve posteringsjakt med muspipen i kveld, lokkjakta gir rett og slett dårlig uttelling om dagen... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ting er litt annerledes i virkligheten enn på film. Dette er helt normalt.. Plutselig så snur det og reven kommer fra alle kanter. Det er det som gjør det så spennende med jakt. Man vet aldri hvordan viltet reagerer.. Har gått 10 dager i skauen hvor alt har letta på 100m. Ei uke etterpå letta det meste på haglehold og vi fikk 2-3 fugl hver dag.. Dette er gøy.. Man blir aldri klok på dyr..

Link to comment
Share on other sites

Ute alt for tidlig idag, møtte Bjørn allerede 0500, så det ble litt venting på post før det ble skikkelig skytelys. Men i dag var det verdt å krype ut av bingen tidlig. Etter 5 min m Syco Tweety på første posten gikk jeg over til Red River, og 2 minutter senere fikk jeg se en rev helt oppe mot skogkanten over 200 m unna. Fikk den i kikkerten, mens jeg lokka forsiktig, men den snudde seg litt og gikk et par skritt inn mot skogen. Lokka litt mer intenst, og etter å ha stått og vurdert saken 10-20 sekunder tok reven sats og kom rett ned mot oss over jordet.

 

Jeg begynte å bli rimelig sikker på at den skulle få vinden av oss. og antagelsene stemte, plutselig var det bråstopp bak noen kvister i bunn av jordet, og så dro den på skrå oppover jordet ifra oss. Jeg prøvde å stoppe den ved å lokke, og utrolig nok stoppa den på ca 170-180 m. Et kjapt skudd, og reven tok flere saltoer. Jeg så det ble litt lavt, men fikk gitt den en til, og da ble det en kjapp spurt før reven ble liggende rolig.

 

Hannrev på 7,6 kg. Fløyter Syco Tweety Og Red River Bandit.

Link to comment
Share on other sites

Jeg begynner bli rimelig frustrert her.. Ting funker rett og slett ikke!

 

Er i samma dillema, for det f.... ikke te :|

Starta tili i dag, kjørte opp på mopeden når det var mørkt... kom opp lysna det, lokka å lokka å lokka, nei der va det ingen rev.

Gjekk videre til neste post, lokka å lokka å lokka. Skifta plass igjen å satt å blåste.

IKKE EN JÆ... DRIT!!!

Saksa som står i området, der kommer han bare på besøk... Går ikke i saksa.

Grunneigeren møster lamm/sauer i lemminga, graver dem lit ner i ein steinhau.

Der har reven starta å grave nå, bruker god tid til å grave seg ner.

Men er det glugge der? nei :evil:

 

Har lokka in rev tildligere i år (uten våpen selfølgeli).

Sett rev som stod blink (uten våpen selfølgeli) og stirra stykt på meg når eg sjekka fellene.

EG KLIKKE SNART :shock:

 

Er veldi, veldi mye rev i område. Grunneigeren er lit redd får at det ska bli bøle som tar lamma.

Tatt 3 rever i område denne sesongen, men det ser ikke ut til å vise på bestanden.

Bare ei helg igjen eg kan lokke tili på morran, håper inderli det gjir resultat :cry:

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg har skutt rev med den. Funker bare på veldig kort hold, hadde litt flaks egentlig siden en rev hadde tatt dagleie 200m unna..

 

Hrmpf, Det regner her nå :x

Får nå se om jeg gidder i kveld, om det slutter å regne kanskje. Godt å høre at noen har samme erfaringer om dagen, mårfanten :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...