Jump to content

Dotsup og litt tradisjoner rundt dette..


Hedmarkingen

Recommended Posts

Det beste er å ta dotsupen i hytta etter dagens økt, det gjør iallfall vi! Unntaket er hvis våpenet ikke er med ut i skauen, og det er siste økta på dagen, da kan det være godt med en liten en mens losen går. :D Men det er sjelden vi praktiserer det.

 

Hos oss er ikke dotsup en spesiell dram, men som oftest en konjakk.

Link to comment
Share on other sites

Hva med en Uttaker?? Altså når bikkja tar ut dyret(fortrinnsvis haren), for ikke å nevne en Gjenntaker som er når bikkja tar ut igjen etter tap. Også har du jo den gamle regelen om at man ikke skulle putte patroner i hagla før den 5. kaffedoktoren var ferdig, først da kunne man skyte haren. Om man traff :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Veit ikkje heilt om dette kan sammenlignast, så får ha meg unnskylt dersom dette blir feil. Men her er det kun tradisjon med slaktedram. Denne kan i grunn være kva som helst, men av sterkere sort drikke, som regel ein god Cognac eller Wiskey.. Dette skjer under slaktinga av dyret, og som regel litt utover dei seinere nattetimer..

Link to comment
Share on other sites

Enig med aslehaus. Tradisjoner er viktig å holde på. Hos oss er det vanlig med utdrager. Det en en dram når man slipper bikkja, for at den skal ta ut. Dotsup er også viktig. Også her kun en dram. Jeg har aldri sett at noen har håndtert våpen dårligere av en eller to små skarpe. Det blir brukt forskjellige ting, men av det sterke slaget. Cognac, Whiskey er vel gjengangere. De has med på en dertil egnet lerke, og serveres enten direkte fra lerka, eller i små drammeglass i stål. Dette gjelder på harejakt.

 

Slaktedram hos oss er på storviltjakt, og foregår på kvelden under slaktinga. Det kan bli fler enn en sup.... Det serveres det samme brennevinet, forøvrig.

 

Om man tenker på feiring i større forstand, må det vente til kvelden.

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

ØYH! Dagl:

Du kom vel sannsynligvis rett fra masseslakting da du skrev innlegget :lol: Det heter uttager - utdrager er noe annet :mrgreen:

 

Tja, ser hvor du vil. Ser også at det kan missforstås. Men, i mine kretser blir det faktisk kalt utdrager...... Kjært barn har mange navn.... 8)

 

Mvh Dagl

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...