Hedmarkingen Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Herover var iallefall dotsup'n hjemmebrent halvblanda med blod i fra nyskutt vilt.. Jeg lurer da på hva som var og er vanlig andre steder i landet ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
espeng Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 dotsup bør unngås da man ofte skal håntere våpen i etter fall også. Men man bør ha en god cognac av edel type i sekken, ihvertfall ved elgjakt slik at hundeføreren får en påskjønnlese. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prasmus Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Hos oss venter vi med dottsupen til jaktslutt samme dag. Da er det samling på slaktplassen med BRENNsterk bloody mary. (Vodka, tomatjuice og masse tabasco. Pluss pepper). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Det beste er å ta dotsupen i hytta etter dagens økt, det gjør iallfall vi! Unntaket er hvis våpenet ikke er med ut i skauen, og det er siste økta på dagen, da kan det være godt med en liten en mens losen går. Men det er sjelden vi praktiserer det. Hos oss er ikke dotsup en spesiell dram, men som oftest en konjakk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAH Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Hva med en Uttaker?? Altså når bikkja tar ut dyret(fortrinnsvis haren), for ikke å nevne en Gjenntaker som er når bikkja tar ut igjen etter tap. Også har du jo den gamle regelen om at man ikke skulle putte patroner i hagla før den 5. kaffedoktoren var ferdig, først da kunne man skyte haren. Om man traff Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted September 21, 2009 Share Posted September 21, 2009 Veit ikkje heilt om dette kan sammenlignast, så får ha meg unnskylt dersom dette blir feil. Men her er det kun tradisjon med slaktedram. Denne kan i grunn være kva som helst, men av sterkere sort drikke, som regel ein god Cognac eller Wiskey.. Dette skjer under slaktinga av dyret, og som regel litt utover dei seinere nattetimer.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aslehaus Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Viktig med uttaker, for at dyret skal komme paa beina. Dotsup etter felling er enda viktigere. Feire dyr og skytter er en god jakttradisjon. Ikke snakk om fyll, kun en eller to skarpe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 Enig med aslehaus. Tradisjoner er viktig å holde på. Hos oss er det vanlig med utdrager. Det en en dram når man slipper bikkja, for at den skal ta ut. Dotsup er også viktig. Også her kun en dram. Jeg har aldri sett at noen har håndtert våpen dårligere av en eller to små skarpe. Det blir brukt forskjellige ting, men av det sterke slaget. Cognac, Whiskey er vel gjengangere. De has med på en dertil egnet lerke, og serveres enten direkte fra lerka, eller i små drammeglass i stål. Dette gjelder på harejakt. Slaktedram hos oss er på storviltjakt, og foregår på kvelden under slaktinga. Det kan bli fler enn en sup.... Det serveres det samme brennevinet, forøvrig. Om man tenker på feiring i større forstand, må det vente til kvelden. Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 ØYH! Dagl: Du kom vel sannsynligvis rett fra masseslakting da du skrev innlegget Det heter uttager - utdrager er noe annet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dagl Posted September 22, 2009 Share Posted September 22, 2009 ØYH! Dagl:Du kom vel sannsynligvis rett fra masseslakting da du skrev innlegget Det heter uttager - utdrager er noe annet Tja, ser hvor du vil. Ser også at det kan missforstås. Men, i mine kretser blir det faktisk kalt utdrager...... Kjært barn har mange navn.... Mvh Dagl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted September 23, 2009 Share Posted September 23, 2009 Det har du fullstendig rett i. Man kan kalle det hva fankern en vil så lenge det smaker bra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.