Jump to content

espeng

Members
  • Posts

    86
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by espeng

  1. jeg er ikke sikker men den er ikke spesielt kort, tror ikke den ble kappet mye når demper ble satt på, og den kastet også før demperen kom på.
  2. ja gjør det og kulehulla ser helt runde og normale ut
  3. 30.06 ikke sikker på modell tror det er en lite(laminate), fra 2009
  4. Jeg er borti en Tikka T3 som setter typisk 4 skudd i 10ern på 100 m, men det 5 skuddet treffer i 3,4,5 ned til venstre eller under. Dette skjer ikke hver serie men forholdsvis ofte. Noen som har vært borti dette eller har en eller annen forklaring på dette. Det skjer både med og uten demper.
  5. espeng

    8x57is vs 8x57js?

    ja, er det samme bare litt bokstavforvirring.
  6. Amatør: Hvor står det at du må ha jegerprøve for å være med på opplæringsjakt?
  7. Akkurat gått til anskaffelse av R8i 8x57. Skal brukes til nærstrid, hundefører og ettersøk. Tenker derfor 250 grs woodleigh er ei brabkule til formålet. Har lest alt jeg har funnet på nett av relevant ladedata, her er det mye rart. Har forsøksladd to skudd med 46 grs n150 dette ga 665 ms. Uten trykktegn på hyllsene. Noen som har synspunkter på en slik lading, er kruttet for raskt? Er kanskje n160 mer egna i såfall hvilken lading? 50 grs?
  8. Og jeg har opplevd dette med MEGA og lar aldri denne være med på jakt i 6,5 men er kanonfornøyd med oryx. Vanskelig å bli klok på kulevalg.
  9. Det er snakk om en 200 str, løpet er tatt ut så utdrager slipper ja.
  10. Har noen tips til fjerning av skudd som sitter bom fast i kammer. Har prøvd å banke ut med pussestokk, dyttet barened kula. Har prøvd med hammer og alustang, med nedfryst løp og varmt vann på løpet. Er tom for ideer?
  11. espeng

    Kkc

    Fikk levert ny kkc stokk til sauer 200 min, denne manglet kolbekammen. Leverandøren har tydeligvis lånt fra esken. Lurer derfor på om noen kan si hva som skal våre med. Var med kolbekappe med skrue og 2 mellomlegg. 1 skjefteskrue bak m 2 skiver. Og ett undersbeslag i plast. Skulle det vært med mer?
  12. espeng

    vekt sauer 200

    Noen som vet vekta på låsekasseenhetn og magsin på sauer 200 s Espeng
  13. VEt ikke om det ernoe hjelp, men de første kulene jeg kjøpte i oryx var til forveksling lik vulcan men med litt grunnere hull. Den neste runden jeg kjøpt oryx var hullet nesten tettet med bly og mantelkanten noe mer rufsete. så oryxkule har forandret utsenende noe siden starten. , Espeng
  14. da er jeg mer enig i slitasjetesten ja, stor forskjell på v-max og a-max har brukt a-max 140 grs mye til feltskyting og baneskyting i mye vind, kjempekule etter mitt skjønn.
  15. er ikke sikkert vedlikeholdsansvarlig for skivene er like glad i v-max til baneskyting.
  16. Snart klar for mitt første NM regner med stor suksess, i morrofakor. Har kun deltatt i ett stevne før, men helt klart noe av det artigste programmet jeg har skutt. Lykke til til dere andre deltakere som det er altfor få av!! Espeng
  17. med fare for off-tpoic Hvorfor har mange land i europa og ellers i verden generelt forbud mot demper?
  18. som alltid ønsker jeg meg den nyeste Pondus boka( den får jeg nemlig) eller så er dat altfor dyre ting erller ting jeg må kjøpe sellv som står på lista, som ladeutstyr kikkert etc. Har en godkjent våpensøknad på ei konkuransehagle liggende så det mulig nissen er snill i år!
  19. har forsøkt en god del forskjellige midler for å få opp farten på bl.a. stang og felthurtigskyting. Har kommet frem til at det ikke er noen stor forskjell på div smøremidler som maxiglide super 1 motorolje, salisyltalg etc. bortsett fra når det er kaldt. Når det er kaldt synes jeg det som regel er like greit med ett tørrpusset sluttstykke, fingrene går så tregt alikevel. Etter mange forsøk har jeg kommet frem til at det viktigse er at alt er rent og nysmurt med en tynn tynn film og ikke hva slags smøring som er brukt. Espeng
  20. Blandt annet de norske lønningene er med på å flå oss, men det gjelder stort sett bare når vi skal kjøpe ikke når vi får utbetalt.
  21. hvis ikke det er motorfremtrekk på gummibåndene på skivene må gummibånd trekkes , som hovedregel,etter det er skutt grovkaliber på skivene. hvis det skal skytes finkaliber. Hvis ikke er sjansen for feilanvisning stor.
  22. ser ut til at avstander er rettet nå.
×
×
  • Create New...