Jump to content

REVEJAKTA 09/10


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mork: Sant nok. Men, personlig synes jeg det er greit å la stokken hvile i hånden, som igjen hviler på anlegg. (med mindre det er snakk om tofot/skytestav/sekk)

siden vi er ganske så "off topic" nå så hiver jeg meg på :twisted:

hva blir egentlig forskjellen på a legge ann rett mot stokken eller å bruke tofot? etter min mening skulle da det bli samme sak.?. tofoten er jo festet direkte i stokken...

Link to comment
Share on other sites

Der datt sesongens 34 rev (kl 03):mrgreen:

den løp ca 50 meter etter et helmantelskudd i lungen med 22-250, noe jeg ble storførnøyd med siden loco var med og fikk spora opp sin 2 rev:D

blodet hadde spruta ca 50 cm til siden og landa på snyen, da ble loco litt forvirra og sleit litt med og besteme seg for om han skulle følge de helt ferske sporene eller blodet :lol:

kan laste opp bilde mulig imårgen :)

Link to comment
Share on other sites

@kimjorgen

åkey...tenkt kansje du mente at det ville påvirke treffpunktet....

 

det kan påvirke treffpunktet vesentlig i mange børser det:) om 2foten står på hard eller mykt underlag fikk stor påvirkning i min tikka t3 i 22-250.. Samme blir det jo om man legger 2-foten på hardt underlag og kolben mykt i handa og i tileg holder den lit nede da når rekylen kommer:)

på min tikka fikk jeg også 2-3 cm forsjel til høyre og venstre med og uten 2fot :shock:

forstå det den som vil.. Har skapa meg en teori om vibrasjoner. Men vet rett og slett ikke..

Link to comment
Share on other sites

Som Primer nevnte i sitt innlegg lengre opp i tråden er vi vel en smule off topic nå, men jeg hiver meg på jeg og.

 

Grunnen til at en kan oppleve treffpunktforskjell og ikke minst gruppestørrelsen om en har hånda mellom underlag og framstokk kontra ikke - evt skyter med tofot på hardt/bløtt underlag, som nevnt før i denne tråden, er at spretten/vibrasjonene i rifla i avfyringsekvensen forandrer seg.

 

Har selv ei rifle som går som ei ræv i benk, men liggende med reim og med ørlite støtte fra eks en patronboks...........åååååååå går som en strek.

 

Hvordan en holder i rifla dvs om en presser stokken hardt inn i skulderen kontra ikke, kan også påvirke treffpunkt og gruppestørrelse. De fleste vet nok dette, men ikke alle er klar over hvor stor innvirkning på riflas gruppestørrelse/treffpunkt over nevnte kan ha.

 

Må egentlig bare prøves, for å finne ut hva rifla liker.

Muligens en noe søkt sammenlikning, men rifler og damer er ganske like i så måte.

Noen liker hardhent behandling og andre øøååå...... :oops:

Nei dette stokket seg helt gitt - det jeg vil fram til er at en rett og slett må prøve seg litt fram for å finne ut hva rifla liker av underlag og press, for å si det slik

Link to comment
Share on other sites

Dere får kikke på blinkene.... Jeg siktet nettopp på en hannrev på 7,4 kg. Nr. 8 denne sesongen. Ikke gjennomskudd med 40 grs. v-max. Fikk skuddet litt skrått inn forfra. Mulig kula hadde mye masse å jobbe med. Det hørtes ut som ei bra suppe inni reven.....

Åtehold 112 m.

Brno Fox i .222 rem.

Link to comment
Share on other sites

Da falt det nettopp en stor han rev på 8,5kg. Satt ca en time. Mye hyling og spetakkel inne i skogen før den viste seg på åpent lende.

GetAttachment.jpg

Ikke tid til å skrive så mye annet en at nå skal jeg bytte til Howa`n en stund. Det tok nesten 2 sekunder fra jeg dro i avtrekkeren til det smalt. Lykken var at jeg holdt siktepunktet hele tiden, og reven sto og spiste. Dette er ren sløvhet fra undertegnede, og cz`n har fått lide av slapt vedligehold den siste tiden. Tregheten ligger i avtreksmekanismen, men har ikke fått sjekket om det er frost eller rust som er problemet. Børsa har vært lagret i kalt og uisolert lokale i lang tid, uten noe særlig stell. Tror foresten mest på fukt og frost, siden den har fått noen gode doser med olje på mekanisme nå og da.

Dette skal aldri gjenta seg igjen :oops:

 

Grattulerer til dere andre reveskyttere. Stå på vidre.

 

Mvh "Sofus"

Link to comment
Share on other sites

begynner å ha et håp om at det kan bli min første rev inatt!:D

var revespor på flere plasser jeg kunne ha skutt !:o:D

så håper viirkelig på klaff inatt!:D

men! hviis reven hører deg, løper den liksom med eeen gang? kan jo såklart variere, men er det liksom sannsynelig at du rekker et trygt rifleskudd?

 

takker for svar med bilder foresten!:)

men hva skjer oom du nå treffer 2-3 cm "uttafor denne snusboksen"? dør den ganske fort alikevell, eller er det "helt bom" alts stygg skadeskyting, jakter med 22 wmr med winchester jhp foresten, på 50-70 meter.

spør bare sånn for å lære! å vil være trygg på at det funker!:)

Link to comment
Share on other sites

jeg har brukt og bruker fortsatt Fusion og Lapua Mega på reven, denne ammunisjon egner seg ikke for den som vil ha pelsen etterpå, lite inngangshull og stort utgangshull, på størrelse med en håndball, virker som om at så lenge en treffer i "kroppen" ig så er det finito.

 

men du sier at du bruker 22wmr, har ikke prøvd dette selv men vet flere her inne bruker det kaliberet...er kulen helmantel? isåfall ambefales dette ikke da det selv med gode treff kan bli ettersøk, ikke opplevd dette selv men har lest en del om på det her på forumet.

 

Lykke til :wink:

Link to comment
Share on other sites

Har demontert avtreksmekanismen på cz`n. Hehe :mrgreen: Den så ut som en istapp hele dritt`n :lol::roll: .

 

Årsak: En kombinasjon av lite lur jeger og kraftig væromslag. For noen dager siden låste jeg inn rifla på låven etter en tur i regnet. Ikke så lenge etterpå slo været om, og tempraturen datt ned til -12 denne kvelden i følge temratur loggeren min. Og kalt har det vært frem til i dag.

Alt dette med været visste jeg, men enda "ringte det ingen bjeller". Kjedelig men viktig erfaring. Gjør ikke det samme igjen.

 

men hva skjer oom du nå treffer 2-3 cm "uttafor denne snusboksen"? dør den ganske fort alikevell, eller er det "helt bom" alts stygg skadeskyting, jakter med 22 wmr med winchester jhp foresten, på 50-70 meter.

spør bare sånn for å lære! å vil være trygg på at det funker!:)

 

Med dette kalibret bør du etterstrebe så gode skudd som mulig. Feilmarginen er straks mindre her, enn med større og hissigere "skyts". Med en god kikkert og skyteavstand mellom 50-70m burde det ikke være noe problem. Vær tolmodig og ikke stress når mikkel åpenbarer seg. Du har som regel bedre tid en man tror. Sett deg til slik at du er skyteklar med så få bevegelser som mulig.

Lykke til med jakta :wink: .

Link to comment
Share on other sites

takk for svar! :)

skjøt noen skudd på to forskjellige steder jeg tror jeg kan få sjangse, satte bare opp noen skiver der like godt, å testa, traff med den ammunisjonen ca. 1-3 cm ifra midten, men akkurat hvor skal jeg sikte på reven, ca. midt på reven i høyde like bak fram foten? (om den står med siden til)

eller skal jeg holde litt lengre nede liksom eller? :)

Link to comment
Share on other sites

la foresten ut 3 kråkefugler på hver av de to stedene, bare for at reven skal bli nysgjerrig eller noe når han kommer nære nok, om det ikke funker greit til åte da, altså, jeg regner med og kunne få reven inn der uansett, men la de der så det kanskje skulle bli litt bedre, er det no vits?

Link to comment
Share on other sites

treffer du mer enn 10 cm bak bogen med det kalibret må du regne med vommskudd og mest SANSYNELIG ettersøk.

hadde jeg vært deg,med såppas svakt kaliber som 22mag er,så hadde jeg nok gått for å knuse bogfjøla på reven,slik at du får mest mulig grus av bein i maskinrommet på reven.(det vil også hemme den,slik at den ikke får sette opp noe fart,hvis den ikke tipper om med det samme)..evt at du er en så dyktig skytter,og kan plinge reven i knotten...men det sikreste er å sikte rett over framfoten,midt i revekroppen....

Link to comment
Share on other sites

tipper det vil si midt på kroppen rett opp ifra baksiden på framfoten?

eller bare rett opp ifra midten på foten liksom?

sorry at jeg maser så veldig hehe, vil bare ikke ha skadeskyting det første jeg gjør på rev liksom, ikke så gøy midt på natta heller det liksom.. så takker for svar:)

Link to comment
Share on other sites

sikt midt på reven like bak framfoten, hvis den står med bredsiden til. Fra andre vinkler må du tenke på at du skal treffe de samme vitale organene som om du skyter med bredsiden til, hvis du skjønner hva jeg mener. Ellers er jo hode og ryggraden jamt med at reven detter i smellen, hvis det er korte hold.... eller sleivskudd.....

Link to comment
Share on other sites

Støtter den - På forbeinet, ikke bak og midt i kroppen. Det fungerer hver gang. Tilstreb rett sideskudd.

Mikkel må stå dønn rolig. Om den ikke gjør det, er trikset en ørliten plystretone. Mikkel slår på håndbrekket momentant, i 2 - 3 sekunder.

 

De kråkefuglene du legger ut nickwalter, er det lurt å forankre på et eller annet slags vis, ellers kan du oppleve at mikkel bare snapper til seg en i forbifarten og forsvinner.

 

Lykke til med revejakta.

Link to comment
Share on other sites

kimjorgen: da kan jeg fortelle deg at jeg var aabsolutt våken nok på jegerprøvekursene, og kan fortelle deg at på jegerprøvekursene jeg var på ble det ikke sagt akkuratt hvor treffområdet på en rev var osv, men derimot er det at jeg fulgte med grunnen til at jeg vil være sikker! :)

og så skal det jo sies at det var akkuratt som jeg trodde med treffområdet, bare at jeg trodde det var nooe større, men måtte bare si dette liksom, ikke no problem at du sa det hehe :)

 

men dette blir kaaldt!

sitte ute uten å lage lyd i 15- 20 minus i noen timer hehe!

 

flere som skal ut?

Link to comment
Share on other sites

nickwalter: Treffpunktet på rev er nokså likt som på alt annet vilt (på bakken). Hadde du vært våken under jegerprøven hadde du vist dette :D

 

Da jeg tok jegerprøven(10år siden) ble det aldrig gått nærmere inn på hvor de vitale "treffsonene" på "allt" vilt er.... mulig jeg sov...eller kansje det er noe som er endret på nå?

Link to comment
Share on other sites

Var ute og lokket litt på rev i mårrest men fikk ikke inn noen. Da jeg var på vei hjem gikk jeg på noen ferske revspor så jeg fulgte dem et stykke og fant da hiet til reven :P Det ligger midt ute på ei eng ca. 20m fra skogkanten. Det som var rart var at det var kun en inngang :?

30u4xg9.jpg34ganp1.jpg

Tenkte jeg skulle gå ut kl. 03.00 og poste på hiet med rifle til klokken 09:00 og se om jeg fikk skutt reven ;)

Link to comment
Share on other sites

det ble ikke noe rev på meg inatt, satt ute bare til kl halv 4 ble liksom en smuule kaldt!

men "heeldigvis" hehe så har det ikke vært rev der jeg kunne skutt inatt, kaanskje det har vært en på endre siden av huset hehe.

menemen, da har jeg ialle fall saget opp 4 nøtteskrike og 2 skjur, siden jeg ble annbefalt det igår, og så har jeg lagt det i en haug, så det ikke er to steder, da kan jeg til nøds skyte innenifra, litt varmere der.

og så har jeg kuttet ned litt saker og ting så det blir helt åpent ned dit :)

Link to comment
Share on other sites

jepp på 30 meter, fikk han v-mac rett i siden. fan assa :shock: dette er grunden til at jeg ikke har skrevet om tidligere felte rever i denne tråden. Dere er så jævla pirkete og tror fan ikke de andre vet va de holder på med..

va skulle du frem til? at jeg har løsna skudd mot rev når jeg ikke viste vor skuddet jikk? er du dom eller? :shock:

jeg jakter stadig rundt skytebanen og jeg pleier stadig og skyte på minste selvanviser før jeg lokker på rev en annen plass.

dette jør meg til en sikker jeger. og jeg kjenner børsa og kikkerten min godt.

 

men fan assa. sletter innlegget mitt så holder dere kjeft, så skal pinadø jeg gjøre det samme :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...