Jump to content

Mårfangst 09/10


olla94

Recommended Posts

Ikke noe i fellene eller båsen i dag heller :evil: men en dag snur lykken, en kammerat fikk sin første i dag alltid morro med den første man fanger.

 

Båsen er vel fortsatt ikke tillatt til mår. Vet at du er klar over det, men det er uheldig at den omtales som fangstredskap til mår når den ikke er tillatt. Ut fra det du skriver lenger oppe virker det også som om (reve)båsen ikke blir sett til hver dag, går ut fra at den blir det, men nevner det slik at andre ikke skal tro det er ok å se til bås på samme måte som man ser til drepende feller.

 

Grattis med mår pang! Men som allroundjeger skriver bør du gjøre noe med ene settet ditt. Slik det står nå er det faktisk ulovlig å bruke. Feller som ikke er utsyrt med inngangstunnel skal stå minst 1,5m over bakken.

 

Revejeger1971: jeg må si jeg misunner deg det fangstterrenget! Tipper det sitter noen snart!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Siden jeg har blitt arrestert ett par ganger tidligere så vil jeg ha greie på hvor i lovverket det står at cb-feller ikke er lovlige på bakken !? Det er med andre ord uetisk å lage slike sett på bakken UTEN å stenge av for all annet vilt. Regner med at vi driver selektiv mårfangst folkens, ikke labb og snutefangst etter større rovdyr :wink:

Sikker på at dette ordner seg :)

Link to comment
Share on other sites

Cb på bakken er selvsagt lovlige, men må bygges inn. (går ut fra at det var det du mente Bjørn)

 

 

Forskrift om jakt, felling og fangst fra 2008. Kap. 9. §32:

 

Mink- og mårfeller som plasseres på marknivå bør bygges inn i større kasser,

truter og lignende som sikrer at kun minken/måren kan passere, eller de må

påsettes inngangstunnel som sikrer at fellen bare kan utløses av mink eller mår.

Inngangstunnelen må være minst 30 cm lang. Andre større dyr, hund eller katt skal

ikke kunne utløse fellen. Åpningen/ inngangstunnelen for minkfeller skal ikke være

større enn 70 mm i diameter. For mårfeller skal inngangsåpningen ikke være større

enn 90 mm i diameter. Settes mårfellen lavere enn 1.5 meter over bakken skal den

påsettes inngangstunnel med samme diameter.

Link to comment
Share on other sites

Vil bare si til deg knutis og alle andre båsen er ikke tiltenk fanging av mår ,hva du mener med den ikke blir sett til hver dag vet ikke jeg,men jeg sjekker den hver dag, men skal ikke skrive mer om den her, grunnen til jeg skrev var når jeg først skulle skrive om mårefangsten tok jeg med båsen i samme slengen skal ikke gjenta seg.

Link to comment
Share on other sites

Her var det jeg hadde i tankene:

 

"Kommer nok i fellene snart,skal sjekke mine i morra like spendene hver gang, spesielt båsen den sitter der i morra."

 

Kan misforstås dit hen at båsen ikke sjekkes hver dag.

 

Som jeg skrev så regnet jeg med at den ble sjekket hver dag, men hadde vært litt synd om noen misforsto. Ta gjerne med båsomtale når du skriver om en sjekkerunde, men ta helst med at det er revebås det dreier seg om. Egentlig burde vi vel hatt en egen revefangsttråd også. Fangst drukner litt i all skytinga i revejaktråden.

Link to comment
Share on other sites

Var en tur i dag og sjekket feller. Ikke noe fangst, men hadde gjort en STOR bommert :? sist jeg hadde vært og spent opp åtesaksa igjenn, så hadde jeg glemt å ta av den ene sikkringa :x sefølgelig hadde måren vært på besøk og spist opp åte. Så får bare prøve på nytt.

Prøver med bekkørett som åte.

97786_s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer alle dere som har fått mår denne helga også :)

 

Jeg syntes kammeret er unikt, vi kan legge ut fotos, spørre, erfare og konkludere sammen. Det er ingen annen plass jeg får så mye glede av informasjonen enn her inne. Syntes også at det er flott at vi sammen kan komme frem til løsninger, eller kan bidra med hjelp ut ifra egne erfaringer.

Jeg mener også at fangstfolk er "rundere" i kantene enn andre når det gjelder fornuftige råd/tips, jeg er ihvertfall en av dem. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Åasbø fella som det prates litt om er det den som ser ut somen V med slagbøyle og åte krok. Åpen felle. Hvor åta blitr hengt fast i åtekroken? LAget i tre med metall på siden sli kat fella ike klapper sammen. OG det var førsøk en liten periode med hardplast?

 

Hvis det er den så har jeg jaggu fått tak i 2 flonk nye :mrgreen:.

Link to comment
Share on other sites

Det står bilde både av Haugenfella og Aasbøfella i felleguid-tråden Jamt :wink: Aasbøfella har ikke vært i salg på noen år pga sykdom hos gründer. Jeg veit ikke om han noen gang vil produsere flere slike feller !? Moro hvis noen andre vil begynne produksjonen av aasbøfeller, det er et marked for det...

Link to comment
Share on other sites

Flere år siden jeg har hatt ute feller, men etter mye lesing i tråden her måtte jeg i gang igjen :)

Conibearfellene ble hentet fram men de så gamle og medtatte ut, så bestilte en haugenfelle og lukstoff mår nr 4 fra fangstutstyr.

 

Lot den ligge ei uke sammen med noe slakteavfall som skulle på reveåta, og hang den oppi dag. Honning som åte, var nye mårspor fra en skikkelig rugg der jeg satt den opp så blir spennende og se om den henger der neste gang.....

Link to comment
Share on other sites

Fikk endelig rotet meg til å sette ut noen mårfeller i helga sammen med en kamerat, bedre sent enn aldri :wink:

Vi kjøpte inn noen syningfeller fra Leif.B, ble litt overrasket over at det var plassert en "knivegg" i bunnen av hullet.

Denne "kniveggen" kombinert med kraften i slagjernet må jo halshugge måren totalt?

Regner med at han lager fellene sine helt identisk, noen som har erfart noe rundt disse fellene - blir måren halshugget :roll:

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til dere som har tatt mår!

 

Skal ut å røkte fellene i kveld. Var nesten tomt for luktestoff, så spedde ut det lille som var igjen med andre godsaker. Grei måte å drøye ut bruken av dyre luktestoffer :mrgreen:

 

Laga det hele i et syltetøyglass med en liten rest av aprikossylteteøy

-tilsatte så en god del flytende, gjæra honning som base i blandingen.

-en liten rest av luktestoffet Sabel oil

-et fedd pressa hvitløk

-5 dråper anisolje

-3 dråper lavendelolje

 

Til slutt gjevna jeg det hele med Maizena-gjevning slik at blandingen ble mer tykkflytende og holdbar.

 

Da gjennstår det bare å se om mixturen virker :D

Link to comment
Share on other sites

hei, har brukt honning i vinter til åte i fellene. har fådt 1 mår på dette, men føler jeg er litt avhengi av mildvær. Siden det følgelig er 20- i dagene tenkte jeg på å bytte til noe med mere lukt i frosten.

 

Noen forslag? Har litt lyst å prøve løk..

 

På forrhånd takk

Link to comment
Share on other sites

Hvilken felle bruker du gudfar95 ?

 

Åtet kan være tæret opp av vær og vind ! Tørket inn til noe måren ikke kan lukte eller vil ha. - Dette gjelder særlig hvis det brukes vokskaker eller vanlig honning. Honning som har noe vann i seg fryser meget hurtig.

 

Husk også at måren alltid velger den letteste veien for å skaffe seg mat, særlig på vinterdagene. Dette er energisparende for dyret. Hvis fellesettet ditt er lite tillgjengelig for måren så kasserer den fella. Hunnmår er som kjent mindre ivrig til å klatre på stokk (pålesett) enn hannmår.

 

Måren kan også kassere fella di hvis den kjenner lukter i/rundt fella som den ikke liker. Tobakk, snus, urin, eksos etc er noe dritt.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Var ute i fellene i går og resultatet var som før, null. Fant derimot et helt fersk mår tråkk, så jeg flyttet et av kassene med Conibear nærmere og monterte en Conibear i et rotvelt like ved tråkket. Nå har jeg iallefall trua.

Jeg har liksom hatt som mål å lage grapse sammen et åte selv, og i går bestod det av honning, sjokade, rosiner, vaniljedråper og aniskrydder. Hadde også med en annen variant bestående av romkrem, svisker, anisfrø og vaniljedråper. Alt dette toppen med rå løk.

Nå har jeg imidlertidig bestilt lokkemiddel (sable oil og nr 4). BLir moro å se om det skjer noe når dette kommer på fellene.

Link to comment
Share on other sites

Eg bruker ein conibear magnum 160 på skråstokk med ei sjære til åte har også klint på ein del honning.

Eg har også ei syningsfelle for mår som eg har hengt 1 m over bakken eg har ei maiskule og ein klut med honning som åte.

eg var og satt påhonningen i dag :D det som også kan vere er att den finner mat frå før av det er ganske lite snø her :wink:

 

Kansje eg burde prøve lenger oppe til fjels 8) .

Link to comment
Share on other sites

Hvis det er lite snø ville jeg lada fellene på bakken ! Finn deg en stuppe/grov rot og grav ett høl ved røttene. Spenn så opp ei conibearfelle som du låser med tverrstokker gjennom fjærene. Steng så inngangen slik at du kun får mår i dette settet og ikke noe annet.(cubbysett)

 

Ps: ikke noe poeng å "jage" måren opp i ett tre eller en stokk hvis det er lite snø. dette kan fort gjøre fiasko om til suksess. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...