Jump to content

Mårfangst 09/10


olla94

Recommended Posts

  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja da satt den endelig :) Dro en liten tur til hytta i dag bare for å sjekke feller. Har 6 stk plassert rundt omkring. Hadde sett på nesten alle fellene da jeg kom til den rett ved hytta, der hang det en STOR mår :mrgreen: i åtesaksa mi. vekt 1,767kg

96907_s.jpg

 

Her er et bilde med hunnmåren jeg tok på begynnelsen av sesongen den veide 1,2kg. Man ser forkjell på dem

96908_s.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jaja, idag måtte jeg ta inn de to Connibearfellene jeg har hatt ute denne sesongen. Det har holdt til et mårpar i området fellene har stått, men uflaks og mangel på erfaring har gjort at de har sluppet unna gang på gang. Første gangen måren burde vært i fella hadde ekornet kommet først. Måren spiste opp ekornet som hang dødt i CB'n. Andre gang Klarte måren å komme seg rundt fella ved hjelp av noen trær i umiddelbar nærhet - den hoppet fra tre til tre og havnet bak fella slik at den kunne spise opp godsakene og deretter forsvinne. Tredje gangen hadde granbarstengselet over fella rast ned, og måren hadde deretter hoppet over. Synd at de slapp unna, men det har vært spennende med feller ute, og jeg føler jeg har lært endel :) Åtet har vært vrakhonning og skogsfuglhoder.

 

Måtte forøvrig ta ned fellene fordi jeg starter på rekruttskolen kommende tirsdag..

Link to comment
Share on other sites

Ble en til her også :mrgreen: en hann på 76 cm og 1,6 kilo. er oppe i 3 stk nå å det er mye spor i området enda så satser på enda flere. dagens mår satt i ei syningfelle egnet med honning og fiken. synes at fella traff jævli dårlig! øra stakk ut av fella når jeg kom fram å det synes jeg ikke så noe fint ut. flere som har erfaring med det eller? etter min mening burde fella hatt lenger mellomrom mellom slagjern og utløser. kommer bilder etter hvert :)

Link to comment
Share on other sites

Grattis til alle mårfangster så langt på nyåret!

 

Slik er fellene mine montert, på festebrakett skrudd fast til tresleggen.

dekker til sidene med kraftig granbar, slik at kun inngangen er åpen. Bruker skråstokk opp til fella, slik at en middels mår kan nå åtet når den står på bakbeina på skråstokken. Har 15 slike sett ute. Gikk dessverre batteritom (for kaldt for bat 34- :? ) på mobilen når jeg skulle ta bilde av skråstokken.

Har dessverre ikke blitt noen på nyåret, mårene er nok svært passiv nå i kulda ( ned mot 40 blå..) Men når det blir arbeidstemp for måren igjen, er den nok sulten og lettlurt :wink:

Vil nok også tro at noe av ungmåren har fryst ihjel i denne kuldeperioden sjøl om de for det meste har dokket.

 

Kommer til å ta med skikkelig kamera neste gang, håpløs bildekvalitet!

 

564836.jpeg

 

564838.jpeg

 

564865.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Jeg skal bestille noen feller fra USA, men er relativt fersk i gamet, og lurer på om jeg bør velge 160 eller 220 feller?

Snakker med andre ord om conibear feller, tiltenkt mårfangst.

 

Jeg har akkurat bestilt 160 Belisle-feller fra www.nwtrappers.com.

 

Kom frem til dette etter å ha hatt akkurat samme spørsmål som deg, og kikket litt i trådene om fellefangst her inne :D

Link to comment
Share on other sites

Åte på utløser er ikke spesielt lurt på conibear. Marginene kan fort bli små. Den til foxfood kreperte nok raskt, men det var ganske så nært seigpining! Hvis ei felle med åteutøser treffer så langt framme ville jeg har justert den. Jeg har tatt mår i både haugenfelle og aasbøfelle med åteutløser. Da har slaget truffet der jeg vil ha det, i nakke/bakhode. Viktig på disse fellene er at åte ikke blir for stort eller er festa for langt framme, da vil slaget fort treffe feil.

 

Fine de kassene du beskriver der allround. En variant kan være å ha luke i bakkant og spor for fella inn derfra.

 

Oppdatert fangstliste for alle mår, ikke bare de med bilde ligger litt nede på side 1 i tråden. 71 stk til nå. Lista er ikke rangert etter antall, har bare ført på etterhvert.

Link to comment
Share on other sites

det som kan gjerast med åte på utløseren på cb feller er, å bøye bakover utløseren, sette fella med utløseren oppover trestamma og dekke til med granbar på toppen, så du tvinger måren til å ta åta nedenfra. Da vil nok fella treffe der den skal.

 

Knutis: Teller ikkje den siste måren min da? :wink:

Link to comment
Share on other sites

Tok turen for å sjekke mårfella i dag, har bare satt ut ei synningfelle til nå i år.

Den står på goplassen som jeg tok to mår i fjord :D

Grunnet at vi ikke har snø her så har jeg ikke fått sporet mår, for å finne nye "go" plasser for å sette ut flere feller.

 

Da jeg nermet meg fella fikk jeg se en fin mår som hang der :D

Måren som viste seg å være en hanmår veide 1418gram den største måre jeg har fanga.

Tror dette var en voksen mår :D

I fella hadde jeg honning, fiken og løk som åte.

 

545496.jpeg

Ser litt bedre ut nå.

545499.jpeg

Denne måren er fanga i fjord på samme sted :D

 

Ser ut til at jeg om sider har greid å knekke koden med å legge ut bilder igjenn :D:D:D

565570.jpeg

Her kommer bilder av måren jeg tok i år :D

565586.jpeg

565593.jpeg

Link to comment
Share on other sites

grattis til alle som har fått mår. artig å følge med på tråden. for min del ble det ikke noe mer fangst før jul, men satser på å spenne ei eller to feller til torsdag. har trua nå som det blir litt mildere. noen som har erfaringer med to feller tett inntil hverandre for å lure vrang mår? har også et spørsmål angående frakten ved bestilling av feller fra nwtrappers. jeg bestilte 4 cb 120 + 1/4 dye og da kom frakten på 50$. er dette normal pris på frakt?

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Tok å rangerte alle fangstene eg....

 

Robsor – 11

Allroundjeger - 11

Koppangshannen - 4

Young hunter – 4

fjerten – 3

mikkel – 3

jegerak - 3

Suomen Pystykorva - 3

kowboy - 2

mork - 2

h11te - 2

fangstguten – 2

Bragisen95 - 2

kania - 1

Olla94 - 1

foxfood - 1

knutis - 1

abc - 1

chewinggum - 1

oddharald - 1

østerdølen - 1

kompis - 1

hunter aja - 1

nox - 1

svartlin - 1

Kvernland - 1

Roy - 1

Mårfanten - 1

Ripp 90 - 1

Grimm - 1

hønsehauk - 1

Frontier - 1

Foxfood - 1

Link to comment
Share on other sites

LEI MEG....

Var å så til mår fellene mine i kveld. kom til en felle der måren hadde gått i men den hadde reist med hele fella.(cb 120) fella var festet i en grankvist som var ca en tomme tykk med en ståltråd,.kvisten var knekt å fella borte. sporet måren ca 50 meter der hadde den funnet et hul i ei steinrøys å gått inn der. har liggi å gravd i 1,5 time nå uten å finne verken mår eller felle :oops :cry::cry:

 

 

Noen som vil bytte 5 cb 120 med andre feller så send meg en pm..

Link to comment
Share on other sites

Utrolig kjedelig når slikt skjer. Hvilken type conibear var det? Sannsynligvis et feilslag, med mindre fella var gammal og skral. Opplevde nesten det samme for noen år siden med en 160. Det var da jeg oppdaget viktigheten av å justere utløser. Dette var på barmark, men bikkja fant igjen min mår 100m unna.

 

 

Sjekka fellene mine i kveld. Ingen fangst og skuffende lite spor i terrenget. Fellene står lavt i terrenget, har en mistanke om at måren holder til høyere oppe der tempen er høyere. Kjørte litt videre oppover og rusla inn en skogsbilvei der. Tipper 8-10 grader mildere! Der var det 3 mårspor i en overgang mellom to hogstfelt. Plasserte ei Aasbøfelle der. La ut et nytt luktestoff, sugar babe, ved flere av fellene.

Link to comment
Share on other sites

Fella er nesten ny. var enten av typen rbg eller bridger. Har tatt ned resten av cb fellene. disse skal ikke opp igjen i min skog. Har fanget flere mårer i bmi 120 på samme måten, aldri slått feil- har byttet ut disse for de begynte å bli slappe. men de drepte iallefall måren på stedet.

Link to comment
Share on other sites

Ikke gi opp håpet Reven, sånt kan skje oss alle. Drit kjedelig når det skjer, men jeg mener at også fangst som skyting under jakt kan også ende feil.

Ingen grunn til panikk, en kompis av meg har tatt mår i Syningfella som ikke var dau...! Sjekk grundig dine cb-feller og få dem ut i skauen igjen. PS: Fest dem skikkelig og kontroller avtrekket !! :wink:

Link to comment
Share on other sites

RGB er den runde typen?

Har en bridger 160 liggende. Denne har mye kortere utløserpinner enn de andre conibearfellene mine. Har slutta å bruke den ettersom jeg ser det som sannsynlig at mår kommer for langt inn i fella før den utløses. Vet ikke om 120 fella har samme svakheten. Fjærene virker greie nok, tror de skal over på en 120 felle hvor fjærene er for svake.

 

Stå på videre reven! Selv om slikt skjer en sjelden gang tror jeg fangst jevnt over er mer humant enn jakt. Det blir bare så veldig synlig når noe går galt under fellefangst. En mår, eller ei rype for den del, som får noen hagl i seg kan dø en pinefull død uten at noen merker det.

Link to comment
Share on other sites

Er nok mulig at slaget hadde truffet bedre vist jeg hadde brukt kasse men måren går lettere i uten for mye remedier rundt,

Det som ergrer meg mest er nok det at denne måren er en gammel mår som har lurt meg i mange år å når den først bestemmer seg for å ofre livet sitt for meg så skjer slikt :x:x

 

 

 

Knutis.. da er d Sleepy creek jeg har.

Link to comment
Share on other sites

Fikk ett innfall idag og handlet 4 syninge feller etter at en kompis drev og hogde i skogen. Da han drev og skulel felle ei gran kom det pilande ned en svær mår ned stammen av treet han skulle felle.

 

Over til spørsmålet. Hvordan gjøre disse klare uten die? de skal ut i morgen uansett. Mener jeg har lest noe om kaustiksoda en eller annen plass i tråden her. eller bare koke de i vann. Og ser de har noe anis pulver på butikken. Koker dere det samme nmed honningen eller strør dere bare noe pulver sammen med det. tråden begynner å bli lang nå. Så var letter å spørre kjapt :oops:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har 4 mår som ikke er kommet med på lista. Må jo bidra til å overstige fjordårets totalfangst :)

 

Har riktignok ikke noen fotobeviser her på tråden, men kan jo muligens få til noe etter hvert...om jeg får det til :roll:

 

Skitt fangst videre. Væromslag = god fangst 8)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...