Jump to content

22 lr på lirype?


johals

Recommended Posts

Det står ordrett i villmarksboka:

 

"Det er tillatt å bruke en salongrifle i kaliber .22 til jakt på viltarter opp til hares størrelse, men ikke på hare eller skogsfugl. Du kan altså ikke bruke dette kaliberet på lirypa, men på fjellrypa er det lov".

 

Det er helt fakta at dette står i lars' villmarksboka!

Tro meg!

Link to comment
Share on other sites

trouth

fisk eller sannhet? :wink: Lars Monsen snakker vel like mye truth som (med)trout...

 

Rype er ikke skogsfugl annet enn unntaksvis og .22LR er meget effektivt på rype. "Klask!", og så rører de ikke på seg. Men vind kan være en begrensning

 

 

K

Link to comment
Share on other sites

Det er ikkje gjort endringer i lovverket som har noko med rypa å gjere, den har aldri vært ein skogsfugl, og den har aldri vært over hares størrelse. Så rypa har nok aldri vært i grenseland med .22 LR. Så det er rett å slett ein glipp eller trykkfeil i denne sammenheng.

 

Edit : Etter å ha brukt et par minutter på litt søk, så må eg kome med ein liten tilståelse. Rypa er i kategorien Skogshønsfamilien, som består av Rype, Jerpe, Orrfugl og storfugl. Så veit dykk det, til ettertid. :oops:

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Det skal etter sigende være lov å skyte orrfugle, etter bedømming av størrelsen, og samme med andefugler. Men storfugl og gås skal vel være ulovlig, iallefall større gjess som overstiger hares størrelse. Kor inviduelt denne grensa går, har vel væt diskutert frem og tilbake i andre tråder her inne.

Link to comment
Share on other sites

Men er 22 lr lovlig til orrfugl?

 

Ja!

 

Etter en del diskusjon på diverse forum rundt temaet sendte jeg en mail til direktoratet. Svaret var ja, ettersom den er mindre enn hare. Forvirringen rundt teamet kommer nok av at det tidligere var et eget krav til anslagsenergi på orrfugl og storfugl selv om ordlyden mindre enn hare osv var den samme. Så regelen var den samme som før, men det var plutselig lov til å skyte orrfugl med salong.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...