Jump to content

Tråden for PETIT BASSET


Ranger

Recommended Posts

  • Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Grattis Hoffvoff ingen tvil om at petit er greie bruks hunder.

 

Har hatt med oss to Petitèr i Sverige et par dager og det har funket bra.

Resultat til nå Lørdag 21.11.2009 er 8 loser 4 rådyr for en ung hund på 17mnd. :shock:

Mor til valpen har også vært med ,men desverre litt skadet,etter 2 timer i los måtte vi koble når skaden hadde gått opp :cry:

 

Hilsen ses i sande

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer til alle som har gjort det bra på prøver og utstillinger :) . Her i huset er det fullt kjør om dagen. Tvillinger på 6 mnd, Otto som nettopp rundet 2 år, og en katt på samme alder :) . Har desverre ikke fått gått noen prøver med Otto enda. Tiden går så altfor fort :( Jobb hele uken, bleier og grøt på ettermiddager og kvelder. Ja hverdagen ble plutselig snudd litt på hue da vi fikk 2 nye familiemedlemmer :)

Prøver å snike meg unna 2-3 ganger i uka, så litt losing har det nå blitt i høst :) . Skjøt et kje i starten av jakta etter en fin los, men ellers har det stort sett blitt trening. Er ikke så mye rådyr i terrenget for tiden, så jeg sparer litt på de slik at han har noe å jage på :).

 

Var litt spent på hvordan Otto ville takkle det med småunger i hus, men det har gått over all forventning. Han har blitt veldig glad i de 2 små, og jeg tror de skal ha mye glede av hverandre fremover :).

 

Slenger med et par bilder av Otto sammen med ungene, så satser jeg på at det skal bli tid til litt prøver etterhvert

 

Otto & Hannah

DiverseNovember09316.jpg

 

Otto & Martin

DiverseNovember09025.jpg

Link to comment
Share on other sites

59 sider...! Det vert for mykje å lesa gjennom. :(

 

Har lenge tenkt på ein petit. Har forstått at opprinneleg var bassetane hundar med relativt KORTE drevtider. Men har også høyrt at jaktprøvane med krav til lenger lostid har delvis "øydelagt" denne eigenskapen. Slik at bassetane no pga avl har fått LENGER drevtid.

 

Finst det framleis linjer og oppdrettarar med KORT drevtid...?

Link to comment
Share on other sites

Hei eies, 59 sider er ganske mye ja :mrgreen: Populære bikkjer med dedikerte eiere, vettu! :wink:

 

Drevprøvetidene er, som du kanskje vet, som følger:

 

Hare : 3. premie 20 minutter, 2. premie 30 minutter, 1. premie 45 minutter.

Rådyr: 3. premie 30 minutter, 2. premie 45 minutter, 1. premie 60 minutter.

 

Du kan feks gå alternativt 2x45 minutter på rådyr for å få 1. premie. Prøvetid er minimum 3 timer, max 4 timer.

 

45-60 minutter er det tidsleiet man anser passende for bassetrasene for å ha en "nisje" i forhold til feks drever og beagle, derfor er drevtidene deretter. Vil man ha kortere drevtider på prøver så må man vel over på alpinsk dachsbrache og slikt.

 

Som du selv er inne på, petiten jager lett lengre enn dette, men det er ofte hva du velger å forme bikkja til sjøl.

Link to comment
Share on other sites

Ok.

 

Poenget mitt var at i "litteraturen" så hadde basset-rasane kortare drevtid (gjennomsnittleg) enn td beagle og drever. I dei ofte små hjortevalda på Vestlandet skulle dette vera ein fordel. Ikkje alltid populært når drevet går over i naboterrenget...

 

Men jaktprøvane "pressar" ofte drevtida opp, viss du vil ha premiering på hunden din. :cry::cry::cry:

 

Dachbracke er absolutt interresant, men populasjonen er vel enno for liten til å seia noko om korleis hundane fungerer.

 

Ikkje minst som hjortehund i små vald ville eg tru bassetane var ideelle, VISS ein klarar å halda drevtida nede (- og jaktlysta oppe)

 

Som Ranger skriv er dette ein eigenskap som hundeførar også styrer. Men likevel vil eg velja blant kennellar som er kjent for HØG JAKTLYST + KORTARE DREVTID :!:

Link to comment
Share on other sites

Må bare legge ut noen bilder fra to dagers vellykket jakt med petit Basset Griffon Vendeen Cita.

Jeg var som vanlig ute i øyriket og etter to dager med dømming ble jeg og en kompis igjen to dager for å jakte.

Thyra var etter at hun var borte oppi fjellet så preget av den turen at hun fikk hviledager.

Da var det en reseveløsning med Cita. hun ble sluppet litt utpå dagen mandag og jeg gikk ut av bilen og skulle gå til et område for å slippe henne. Da plutselig kommer det en hare ned fra en haug og piler inn i en tett skog. Jeg melder fra på radioen til kompisen at jeg står på strengen og at han må ta bilen og omgruppere.Han tar bilen og kjører lengre inn i terrenget. der finner han en post på nedsiden av veien på den andre siden av skogen.Jeg slipper Cita og hun tar foten raskt og det blir uttak etter 4 minutt. Losen går så i en halvtime og den passerer veien utenfor skuddhold. og den kommer etter en tid ned og over veien 200 meter fra kompisen han ser haren passerer veien og lurer seg nedover veien der han trur haren er . den spretter ut og han feller haren. så kommer Cita over veien og tar opp foten og loser avgårde 30 meter lengre ned og vi ser losharen forvinner inn i skogen.så poster vi på nytt og losharen ender opp en 20 meter over veien der jeg står.den blir da felt og Cita kommer inn på fallet :lol::lol: ca 60 minutt lostid med noen korte tap ved gjerder etc.

Vi slipper Cita i et nytt terreng og det resulterer i 45 minutt los på sannsynligvis rådyr. Men det kunne også være hare.Det var et jævla beskrik i begynnelsen.

Neste dag slipp i et annet område det er ei spesiell halvøy og der var det los etter to minutt.Kort fortalt loset Cita i ca en time og vi felte 3 harer for henne.

Vi slapp på nytt en annen plass og hun søkte av en ås og tar igjen ut en hare som hun loser på i 60 minutt før vi feller det vi tror er losharen men etter skuddet kommer losharen forbi og drar ut i et nytt område og losen varer i 75 minutt før Cita legger av og kommer inn på baksporet.

 

 

 

normal_to_harer_skutt_for_cita.JPG

 

 

Cita_med_3_harer.JPG

Link to comment
Share on other sites

Hei folkens !

 

Har i høst stiftet mitt første bekjentskap med PBGV. Etter meget tilfeldige omstendigheter, fikk jeg tilbud om å låne en voksen hanhund. Jeg tok velvillig imot tilbudet, men uten noen som helst erfaring med rasen, så hadde jeg ikke rare forventningene. De ble heller ikke større da jeg fikk se dette ullnøstet på fire bein, så det var med skepsis jeg tok den med ut på vårt første drev. :?

 

Dere som kjenner rasen blir nok ikke overrasket over at jeg var solgt fra første øyeblikk. Etter noen minutters søk, dro det ut i en spennende los, med et mål jeg ble mildt sagt forundret over. Hvem skulle tro at denne lille krabaten hadde såpass til stemmeprakt ? Det tok ikke mange dager før jeg begynte å sondere terrenget for valper :wink:

 

Jeg har fått låne denne hunden over flere perioder i høst, og vi har vel passert 10 skutte dyr for han nå. Det tar sjelden mer enn 10 minutter før det blir uttak, og han har alle de flotte egenskapene en PBGV skal ha, som jeg etterhvert har lest om og opplevd selv.

 

Men ting skjer fort når jeg bestemmer meg; nå på tirsdag kunne jeg kjøre over grensa og hente min egen første Petit :mrgreen:

Så nå har jeg et nydelig lite nurk på 8 uker tuslende i stua, og jeg har vel aldri hatt en mer avslappet valp i hus. Så det allerede hos oppdretteren, at mens de andre valpene fortsatte å herje, kunne hun tusle borti buret og slappe av litt. Hun lå stort sett og sov uten ett kny de fleste av de 65 milene hjem. Må si jeg er meget spent på fortsettelsen, og de fleste kjenner vel til følelsen av å "nesten ikke kunne vente".....

 

Så jeg fant ut at jeg nå måtte melde meg inn i forumet her, slik at jeg kan få litt tips og råd underveis. Har i flere år drevet med stående fuglehund, men er helt uten erfaringer med denne typen hund.

 

Det store håpet har fått navnet Idolens Tumme Lisa. Foreldre er Idolens Brenda Starr og J SVCH Hunter Slaska Gwara.

 

Skal prøve å laste opp noen bilder når jeg får satt meg inn i det opplegget.

 

Mvh Knut

Link to comment
Share on other sites

Velkommen til forumet Knut

Gratulere Knut! Du kommer helt sikkert ikke til å angre ;)

 

Sist jeg var hos veterinæren på Stjørdal kom en dame bort til meg og ville klappe min PBGV. Hun skulle hente en valp på andre siden av grensa... :roll:

 

Hunden min er nå 6mnd og har hatt sin første lille los.. du har mye å glede deg til :D

Har du hatt hund før?

 

*edit*

Var innom hjemmesiden din og det ser ut som du har litt erfaring fra før ja :D

Link to comment
Share on other sites

Hei Knut, hjertelig velkommen te forumet og tråden her! :D Hadd det vel litt på samme måten som dæ, første gangen æ va med en pbgv i skogen for en del år tebake. Om ikke sjokk og forundring, så iallfall en stor opplevelse! Æ har dermed valp etter den tispa, en unghund som tegne bra. Det har blitt et helt miljø for petit her i Rana, vi e flere kompisa som har satsa på rasen, og ikke blitt skuffa. :D

 

Her må du bare spør og græv ja, blant landets mest kompetente folk på rasen e innom her (æ e bare en lærling sjøl). Gratulere med valp, har sett offspring fra Idolens i aksjon, og det funke krute godt! Det finnes nån i Verdal.

 

Hilsen ex-stjørdaling :wink:

 

Og så skal jeg prøve å styre unna dialekt heretter :oops:

Link to comment
Share on other sites

Joda jeg har jo litt erfaring med hund fra før. Har jo faktisk hilst på din Casper også når jeg og Willy hadde aversjons-dresssur i sommer. Men jeg registrerte ikke at det var en Petit før i høst når jeg leste her inne på forumet og skjønte hvem du var :oops:

 

Joda, jeg har hilst på både Doffen og Pondus. Ble kjent med Anita under et instruktør-kurs i sommer, så hun var den første jeg kontaktet da jeg begynte å lete valp. Da var "mitt" kull akkurat født hos Martina, så da var jeg snar med å bestille og var så heldig å få førstevalg. Har jo også vært så heldig å få hilse på begge de to første av rasen Grand BGV i skandinavia, og jeg må jo bare si at de er rå :twisted:

 

Det eneste problemet nå, er å ha tålmodighet til "å skynde seg langsomt..." :roll:

Link to comment
Share on other sites

Ja Odin er go'guten jeg har lånt tidligere, og nå skal jeg ha han fram til jul :mrgreen: Kennelnavnet er vel Vidsjåens, han er 8 år og har vel jaga siden han var snaut året gammel, så han har bra rutine.

 

Ja, jeg jakter bl.a. på Skatval ja. Var andre hårrålosen utpå her i høst, men det var nok samme karen idag, som sist. Ellers var det veldig bra med hare på Skatval før, men enkelte, som ikke skal nevnes med navn, nærmest utryddet dem i sin tid. Det samme med rådyr og skogsfugl, men rådyr er det jo alltid her, og gledelig nok har jeg sett en del skogsfugl både ifjor og i år.

 

Ellers er fruen på Norsk Vinner-utstillinga på Lillestrøm i helga, og kunne rapportere om mange flotte Petit'er der nede også :D

Link to comment
Share on other sites

Ares har ikke vært ute på et par uker nå, så i dag var det på tide å ta med bikkja til skogs. Startet ut sent, med slipp ca kl 12, i et terreng rett oppafor husene her som kun brukes til trening.

 

Ikke mye snø, et par-tre cm, men nok til at hvitharene har trukket ned fra toppene og nedi lia. :D

Etter en halvtimes søk kom et saftig uttak med beskrik (duverden som disse petitene bæljer når det tar laust :lol: ). Jeg gikk opp mot losstrengen for å forsikre meg om losdyrets art (er en del elg oppi her), og da passerte haren og losen meg på ti meter. :D

 

Ares fikk gå i 75 minutter før jeg kalte han inn, fant ut at han skal spares litt til flere økter denne uka. Og drøye timen er i grunnen en passe lostid, ikke vits i å stimulere han til så lange jag. :wink: Det holdt hardt med innkallinga, for på vei ned til meg løp han seg på en ny hare 2-300 meter oppi skogen og det bæljet avgårde igjen, men jeg bæljet høyere og han kom inn. :lol:

 

normal_DSC01750.JPG

Losen gikk i skogen opp mot brattlia øverst i bildet. Her er Ares ennå ute i søk på den sparsomme snøen.

Link to comment
Share on other sites

Uff, nå begynner jeg vel å bite negler igjen snart... :mrgreen: Ares skal delta på drevprøve i Trøndelag til helga, og det kan bli himmel eller helvete, kan man si... :roll:

 

Han har ikke vært så innmari mye ute og løpt i høst, i forhold til i fjor, men denne uka har han litt oppkjøring på hare, så får vi se. :D han takker jo ikke nei til rådyr heller, og det er vel mest av det der nede.

 

Ut i morra igjen, tredje dag denne uka fra og med søndag, og nå laver det ned sporsnø! :D

 

Mandag gikk han 3,5 time ut i søk før han fant en hare, så sta er han iallfall! :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...