Jump to content

piren16

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

90 profile views

piren16's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

 • Reacting Well Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

 1. Enfield SMLE, Enfield P14, Enfield P17, Carcano m. 38, MAS 36, Mannlicher er eksempler på interessante modeller. Det finnes papirer (om kort tid, bare våpenkontoret finner ut av det, har ventet en stund så...) Det skal skytes med dem, og eventuell ammo i kaliber som passer er interessant det også, nesten uansett alder.
 2. Vi må vel bare akseptere at pandemihåndteringen har spist ressurser fra alle deler av politiets virksomhet.
 3. Jepp fikk på militærpistol men foreløpig ikke på grov revolver, på SP til kontoret prioriterer de nå å behandle søknader som har hopet seg opp og avventer våpenkortene. Som følge av pandemikaos her og migranter og illegale innvandrere ble ervervs behandling overført til Bodø, muligens i 2020 men er nå tilbake til Trondheim. Etter telefonhenvendelse fikk jeg endret kaliber på en søknad til spesialfelt, til en minipistol jeh har funnet og kjøpt, raskt og ubyråkratisk. damen i telefonen var hyggelig også!
 4. 12 februar til 24 juni, Trøndelag, det gjaldt pistoler, 3 stykk. 4,5 mnd blir rundt 18 uker. Snakka med dem for ei uke siden - har søkt flere våpen (garderoben er jo utvida), jeg etterlyste våpenkortet for nr 2 av 3. Svaret var litt oppmuntrende for jaktfolket : "vi har så mye å gjøre, det er så mange søknader, og vi prioriterer å få behandlet jaktsøknader. Våpenkort lar vi vente, du har jo "blålappen" den GJELDER som våpenkort" trøsta damen. Noen av dem har erfaring og vett i hodet!
 5. Det er vel egentlig ikke noe problem. Jeg lar i allefall ikke våpen i 100K kronersklassen ligge framme og slenge.....
 6. Jeg har et boksmagasin til en slik liggende - et eller annet sted. Om jeg ikke ga det vekk når jeg flytta da.
 7. Det besvarer ikke spørsmålet. Det henvises til andtre regelverk, og når man forsøker å spørre åssen man kommer i gang er svaret du må gå et kurs. Hvor vanskelig skal det være å komme i gang i utkantene av Norge? det er ikke bare å sette seg i blilen og kjøre 15 minutter til naboen. Det var en gang en kar som fikk beskjed om å gjøre 267 km for å komme på trening, i stedet for å la ham starte opp og få med seg kompisene i bygda og lage noe selv. Ikke rart det ikke finnes spor av rekruttering. Vi trenger enkle bruksanvisninger og DIY forklaringer på hvordan man skal komme i gang, det burde ikke være akkurat rakett-teknologi.
 8. Jeg ville ha søkt for 3. gang med solid teknisk informasjon som vedlegg
 9. Bakstokken kan ikke taes av, den må skjæres av gjennom metall. der har vært ulivlig våpenendring i 20 år.
 10. Dessverre behandler visst våpenkontoret i Tromsø nå alle våpensøknader levert inn nord for Oppdal. Og behandlingstiden har de klart å få opp til 5,5 mnd me ei ekstra uke på utsending av brev.
 11. Hmmm de hadde vel bare googla Buckmark og ikke satt seg inn i hva det er. Vanskelig å finne skulderhylster for denne 22 rifla da! Pedersens Våpenlager har dem i allefall for salg https://www.pvas.no/produkter/vaapen/salongrifle/browning-buck-mark-rifle/sa-22lr
 12. Noen som veit status på denne rifla i forhold til nyeste våpenforskrift? Synes å huske at det var noen skriv om tommelgrep og magasin i skjefte, men det har kanskje dødd ut nå?
 13. Hvor finnes regelverket for PPC1500? Og siden dette er noen år gammelt, er det fortsatt noen aktivitet? jeg synes å minnes at det var tilløp til aktivitet i en annen ny grein for knappe 20 år siden....
 14. Okei ny plan, jeg skal selge alt lovlig og kjøpe meg en haug for pengene. Der skal jeg gravlegges i en Båtgrav, med alle usalgbare våpen jeg måte ha. da er jeg sikret evig liv om en 5 - 600 år, når dagens småtteri og idioti er glemt, eller når våpeninteressen og våpenlovene er snudd på hodet igjen - etter krigen.
×
×
 • Create New...