Jump to content

FredrikW

Members
 • Content Count

  384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FredrikW last won the day on October 11 2017

FredrikW had the most liked content!

Community Reputation

129 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,130 profile views
 1. Pipa har feil diameter. 17 HMR har kulediameter .172" eller 4,4 mm. Luftgevær i .177 har kulediameter 4,5 mm. Uansett er kvaliteten til pipa i et luftgevær neppe i stand til å håndtere en mantlet kule i .17 HMR hastighet. Eller trykk.
 2. Jeg kontrollveide for moro skyld 20 stk. Hornady XTP 147 grains kuler nå, og fikk da 146,8 - 147,2 grains. XTP er jo betraktelig dyrere kuler enn WCBF, så dette syntes jeg var bra!
 3. Jeg har begge. Brukes på .223 Rem ogh .22LR. Merker ingen forskjell på dempingen, og ender derfor alltid opp med å bruke MD35, siden den er litt lettere og ser litt mindre dum ut der frempå tuten... MD45 er jo veldig tykk i forhold til lengden, slik at det ser litt rart ut. Kjøkkenvekta sier at det skiller 73 gram mellom de to.
 4. Det er det kun reven som vet. Rever er noen luringer. Og noen ganger ikke så lure. Jeg har skutt et tresifret antall Mikkel, og det eneste jeg kan si med bombastisk sikkerhet er at hønsegård (med høns) er det eneste ett hundre prosent sikre lokkemiddel. Slår aldri feil. Er det en Mikkel på gang i området vil hønsene lokke ut luringen. I alle fall i Telemark. Har flere titalls ganger skremt bort reven med nys og host, knitring med Stratos-papir, banning når sikringen har frosset fast, huskatta går til angrep på reven akkurat når jeg skal skyte osv, men reven er stort sett alltid tilbake etter et kvarter eller to for å sjekke ut hønsegården. Uimotståelig, virker det som.... Jeg pleier å kline litt leverpostei eller kattemat oppetter stabbursbeina. Alt etter hva jeg har i hus. 9 av 10 rever har blitt skutt fra kjøkkenvinduet på 40-50 meters hold, slikkende på Stabburet Leverpostei som jeg har klint på stabburet. Det er jo litt funny, da! Revejakt og vanskelighetsgrad varierer ekstremt fra sted til sted. Noen steder kommer Mikkel inn på kjøkkenet midt på dagen når han lukter mat, mens andre steder i landet er revejakt en vitenskap i lukt og list for å få Mikkel på skuddhold.
 5. ..vedder ikke imot.... Nei! Kast!
 6. Her må jeg arrestere deg: Les Baer har 1.5 inch warranty på 50 yards 😉
 7. Hvis du vil bli god til å skyte, så er det vanskelig å komme dit uten mengdetrening med .22lr.
 8. FredrikW

  Reservevåpen

  Ikke for å være kranglete, men jeg vil nå påstå at det å skyte 10 stevner på en måned, kun for å erverve reservevåpen, ikke kan kalles noe annet enn "taktisk søking"😉
 9. Hmmm, misunnelig🙂 Ruger BH i 41 Magnum er ikke noe man ser på banen hver dag! Regner med kula er 210 grains, ikke 110.
 10. FredrikW

  Reservevåpen

  For å erverve mer enn fire håndvåpen kreves det deltagelse i minimum 4 klubbkonkurranser det siste året, og i tillegg minst 2-3 oppmøter på banen pr mnd. Er dette i orden kan du til NSF's programmer erverve våpen til: Fin - Grov - Revolver - Militær - Spesialpistol - Spesialrevolver - Magnum 1 - Magnum 2 Å svare på spørsmålet ditt er det kun den som behandler søknaden som kan gjøre. Dessverre kan du få avslag på søknad om 45ACP til militær, siden du har 9mm pistol fra før av som kan brukes til militær. Da klager du og argumenterer med at 9mm pistolen er tilpasset Grov og har 1000 gram avtrekk. I militær må avtrekket være minst 1360 gram. Den klagen skal gå gjennom. Søk og se hva som skjer.
 11. FredrikW

  1911-tråden

  Jeg har hatt to Les Baer. Den jeg har nå er en 6 tommer i 9mm, og den mater ikke tomhylser. Har ikke polert rampa, så kanskje burde jeg prøve det. Bare for moro skyld. Hadde tidligere en Premier II i 45ACP. Den matet tomhylser. Mange trodde ikke det var sant, før de fikk se det selv 🙂
 12. Edit: Svarte på et innlegg som ble slettet.
 13. FredrikW

  1911-tråden

  Vet ikke med Kimber, men Les Baer er så bra som det kan få blitt rett fra produsenten. Kan egentlig ikke se for meg hvordan en plain 70-serie 1911 kan bli så mye bedre enn hva Les Baer leverer. Alle Les Baer leveres med 3,5 - 4,0 pund avtrekk som standard, så det eneste man eventuelt kan trenge å få gjort er å lette avtrekket for å komme litt nærmere 1360. Hvis man bestiller pistolen gjennom norsk importør kan man spesifisere ønsket avtrekksvekt rett fra fabrikken.
 14. Aha! Så med "bæring" menes "på kroppen". Det gir i så fall litt mer mening. Men uansett fremstår det som noe idiotisk hvis det er slik at man under jakt kan gå med ladd rifle, men må ha kniven i sekken. I Norge gjelder jo knivforbudet også kniv i sekken, hvis man ikke har aktverdig grunn osv. Mens i skogen har man aktverdig grunn fordi man er ......i skogen.
 15. Hæ?!? Er det virkelig slik? Da begynner jo faktisk ting å bli virkelig kokos! Hva med jakt? Det blir upraktisk å gjøre opp et rådyr uten kniv.
×
×
 • Create New...