Jump to content

FredrikW

Members
 • Content Count

  359
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FredrikW last won the day on October 11 2017

FredrikW had the most liked content!

Community Reputation

117 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,089 profile views
 1. Å skyte treskudds 25mm samlinger på 100 meter med en M77 hadde jeg vært strålende fornøyd med! Tanken bak disse riflene er vel mer å levere en relativt billig men driftssikker rifle som tåler røff bruk, enn at man skal ligge og plinge gong eller tyne samlinger på ørten hundre meter. Jeg har en Ruger Gunsite Scout i 308. Har slått meg helt til ro med at samlinger på rundt 30mm er hva jeg kan forvente av denne rifla. Edit: Kule rifler er de nå uansett, disse Rugerne😊
 2. Hvordan ser hylsa fra dette kammeret ut? Noen rare merker / utbulinger? Hvis det er en liten skade / ujevnhet i kammeret, som hylsa "flyter" inn i ved 357-trykk, vil den kunne bli tung å få ut igjen.
 3. Walther PP til kr.300 000,- https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=158797630
 4. Det er stort sett grei presisjon i 10/22'er av nyere årgang. Men som det skrives over kan de være litt kresne på ammunisjon. Jeg har en 10/22 Target som kun går skikkelig bra med Eley Force. Med "skikkelig bra" mener jeg til 10/22 å være! Tror jeg har lagt ut bilder av noen samlinger tidligere i tråden. Angående den ATI-stokken, så ser den fryktelig leketøy-plastic ut i virkeligheten. Det samme med den til Mini-14. Har aldri eid en selv, men sett disse flere ganger i aksjon på banen.
 5. Takk, takk @Vaquero Da fikk jeg svar på det jeg spurte om, og i tillegg en liten bonus-innføring i våpen- og ammunisjonshistorie rundt Stevens High Power 425!
 6. Dette er jo temmelig spesielt. Har aldri sett en slik før: Stevens High Power 425 Neppe noe man ser igjen på Finn sånn helt med det første. Dere som nerder med patroner: 30-30 Remington var ny for meg. Fant den heller ikke i "Cartridges of the World". Er denne identisk med .30 Remington?
 7. Har opplevd elg som både er superoppmerksom og skvetten, og omtrent helt uredd. I samme terreng. Ikke godt å si hvorfor. Ellers er vel det meste alt sagt. Hvis det er sektorer med mulighet for lange hold, måler jeg alltid avstander med en gang. Det jeg er mest nervøs for av alt er selvsagt skadeskyting... Pakk sekken i den rekkefølgen ting skal ut.
 8. Det er min første tanke også, men så er jo sannheten at hvis du rister noen i dette landet, så risikerer du at resten av skapet ryker. Uavhengig av hvor "bad guy" fyren måtte være....
 9. Har sagt det før. Sier det igjen. Dette kan vi etter hvert høre her hjemme.
 10. Helt uaktuelt for min del også. Hvordan får man sjekket at en ukjent person har gyldig våpenkort? Er vel kun politiet som kan svare på det. Man kan fint ha våpenkort på våpen man ikke lenger eier.
 11. Det var mye fine bilder! Sånt inspirerer! Jeg har skutt en del .44 Russian i en 1956-modell Ruger Blackhawk Flattop i .44 Magnum. 6,5" løp. Lyman 429421 med 3,5 grains N320 bak, og COL på 35,3 mm. Dette gir også kula et bra hopp frem til bommene, men dette var i alle fall ikke noe problem i forhold til presisjonen. For den var topp! Kronograferte ikke, så jeg aner ikke noe om fart, men tabellen tilsier rundt 650 fps. Rekyl omtrent fraværende, og det sier nærmest bare POFF! i stedet for BANG! MEN: Etter 500 skudd med .44 Russian i en .44 Magnum sylinder er det et h*lvete å få kamrene rene nok til at en magnum-patron kamrer uten motstand. Må sette bronsebørsten i drillen, og kjøre på lav fart...
 12. Nei, du trenger ikke krympe. 105 gr SWC dytta helt ned i hylsa får mer enn bra nok kulehold. Men hylsekanten må brettes inn slik at patronen kamrer problemfritt, hvis du har litt "trompet" etter kulesetting.
 13. Ingen erfaring med enkeltskuddsrifle, men jeg har da skutt noen tusen 44 Special i bøylerifle. Det er super trening; lite smell, null rekyl og god presisjon!
×
×
 • Create New...