Jump to content

FredrikW

Members
 • Content count

  222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FredrikW last won the day on October 11 2017

FredrikW had the most liked content!

Community Reputation

58 Excellent

About FredrikW

Recent Profile Visitors

755 profile views
 1. FredrikW

  Tips til ny pistol for bruk i militærfelt

  Som nhd skriver, så kan det fort bli noen runder til børsemaker med 1911 før man blir fornøyd. Og det bør være en børsemaker med 1911-erfaring. Ingen justeringsskruer, dessverre. 1911-avtrekk er litt..... vitenskap. Man må ha god forståelse av hvordan saken fungerer før man begynner å file og polere. Forøvrig enig med Rausheim ang. Sig P210. Litt mer spennende enn GT, og topp rett ut av eska, i motsetning til det meste av 1911 på markedet.
 2. FredrikW

  Tips til ny pistol for bruk i militærfelt

  Hva med en 1911? Tenker da Les Baer i 9mm. De fåes med både 5" og 6" pipe.
 3. FredrikW

  Ruger SBH i Finn-annonse etterlyses

  Det var snodig! Jakt og Fiskeboden har en SBH til salgs, men ikke den riktige: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=116756654&fks=116756654 Denne vil jeg ikke ha, for den har portet løp. Ellers ser den veldig bra ut.
 4. FredrikW

  Ruger SBH i Finn-annonse etterlyses

  Tror ikke det var Jaktdepotet. Men er ikke sikker, så jeg får sjekke med dem. Finn-koden/linken var: https://www.finn.no/lookup.html?finnkode=110436398 Takk for svar!
 5. FredrikW

  Ruger SBH i Finn-annonse etterlyses

  Prøver meg med et innlegg her, i tilfelle noen husker denne. Jeg lagret for noen måneder siden en Finn-annonse hvor en Ruger Super Blackhawk var til salgs. Annonsen gikk i "Utgått" etter en stund, og ble forsøkt lagt ut igjen 4.juni. Da ble den (av ukjent årsak) merket "Avvist". Revolveren var lagt ut for salg av en eller annen våpenbutikk/børsemaker, problemet er bare at jeg ikke husker hvilken. Skulle gjerne vært i kontakt med annonsør i tilfelle revolveren fortsatt er til salgs, nå som jeg har en godkjent kjøpetillatelse på .44 Magnum i skuffen. Annonsen er nå borte, men jeg lagret annonsebildet før den forsvant. Kanskje noen husker annonsen og hvem som hadde denne, når de ser bildet av revolveren. Den har jo et litt spesielt skjefte:
 6. FredrikW

  Romerike våpenkontor avviklet.

  Romerike må jo ha vært blant landets beste. Hvor skal dere sende søknadene deres heretter?
 7. FredrikW

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Er litt enig i dét. Det bør holde med NJFF og NSF. De er i alle fall knusktørre nok til at NRA-sammenlikningen vil komme til kort...
 8. FredrikW

  Avstander ved jakt i Norge

  Litt tradisjon og mye tro, tenker jeg. Mange (de fleste) jegere har vokst opp med dette mantraet at man ikke skal skyte på dyr som er i bevegelse eller for langt unna. Så da er det for de fleste bare slik, uten at man egentlig verken har noe særlig kunnskap om saken eller erfaring med den slags. Litt mer kunnskap har det nok blitt ute i massene etter at internettet gjorde sitt inntog i de tusen hjem, på både godt og ondt. Skadeskyting fordi dyret beveger seg i siste sekund kan jo skje uansett avstand. Til og med på dyr som har hodet ned og er opptatt med sitt. Dyr gjør mye rart. Men sånn generelt er nok det å skyte på dyr med hodet ned et veldig godt råd. Har selv satt et perfekt vomskudd på en elgku på bare 40-50 meter. Kua sto i bratt terreng og knaska på noe buskas, med hodet ned, og gjorde et plutselig byks oppover kun et lite millisekund før skuddet gikk. Tilsynelatende helt uten å ta sats på forhånd. Sto helt avslappet, og skvatt plutselig oppover. Selv om holdet var kort gikk det hele så fort at det var helt utenfor en vanlig manns reaksjonstid å stanse et allerede påbegynt avtrekk. På toppen av det hele begynte jeg i forbauselsen over hva som akkurat hadde skjedd å fomle som en tulling etter ladearmen som ikke var der, fordi jeg den sesongen hadde bytta ut boltrifla med en Bar Battue. Og kanskje trent litt lite... Skudd nummer to satt der det skulle etter hva de på naboposten sa at var maks 2 sekunder, men de to sekundene føltes veeeeldig lange for meg.
 9. FredrikW

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  OK? Enda flere rifler på lista over hva som må leveres inn. Hvor kommer denne informasjonen fra?
 10. FredrikW

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Med tanke på muligheten for fremtidige innstramninger (i verste fall à la UK-modellen som Thor skisserer over), så er det i alle fall viktig å kjempe for at vi får full kompensasjon for alt som ev. må leveres til destruksjon i denne omgang. Med nykjøpt leilighet og lån på 2 mill., forestående flytting, nødvendige innkjøp av nye møbler, hvitevarer etc, så har jeg i disse dager ikke en gang råd til å erstatte minien med en annen rifle, hvis minien må leveres inn og jeg får null i erstatning. Og det er jo litt..... surt. Håper ikke du forlater tråden Hassel! Du er tross alt en av de viktigere bidragsyterne / infokildene her. Vi andre sutrer jo mest😑 Men det er også litt grunn til å sutre da, syntes jeg.
 11. FredrikW

  Behandlingstid på våpensøknad

  Fikk tilbake søknad fra våpenkontoret i Oslo i dag. Ble sendt inn 24. april. Så nå går det rundt én måned kjappere enn i vinter. Oslo-kontoret har nå fått telefontid og greier. Ikke verst! Mandag, tirsdag og torsdag kl.0900-1100 og 1130-1430.
 12. FredrikW

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Eller kanskje får mediedekningen av LS motsatt effekt i fremtiden, når alt av halvautorifler og håndvåpen er forbudt og inndratt: "Se hvor raskt og presist man kan skyte med en slik høykapasitetsflerskuddsmagasinboltrifle! Tenk hvor stort skadepptensiale en slik har. Ingen trenger noe annet en luftgevær til sportsskyting!". Og så sitter vi der med en .177 Gamo og en enkeltskudds trostehagle. Jeg ville ikke blitt overrasket. Hvor går grensa for stort skadepotensiale? Og trenger egentlig noen å drive med sportsskyting overhode! Ikke en gang skiskyting har noen stor nytteverdi som ikke kjapt kan byttes ut med noe annet.
 13. FredrikW

  X-esse Short som spesielpistol

  Det er helt innafor og helt vanlig å gjøre☺️
 14. FredrikW

  Fantastisk tilbud på trofe - elefant..!

  Sikkert dumt spørsmål fra en som aldri har skutt noe større en en medium til large elgokse, men jeg må jo spørre: Hvor plasserer man kula på et sånt beist? Uansett hvilket elefantkaliber man velger blir jo kula veldig liten i forhold til dyret. Hodeskudd?
 15. FredrikW

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Plombering eller dynamisk; ikke interessert. Tvinger myndighetene meg til å levere inn en sak jeg har betalt borti tjue laken for, da skal jeg ha igjen penga. Får vi ikke igjen penga denne gangen er en viktig grense flyttet. Hva blir da det neste vi "eier", som plutselig må avhendes..?
×