Jump to content

FredrikW

Members
 • Content Count

  347
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

FredrikW last won the day on October 11 2017

FredrikW had the most liked content!

Community Reputation

113 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

1,059 profile views
 1. Nei, du trenger ikke krympe. 105 gr SWC dytta helt ned i hylsa får mer enn bra nok kulehold. Men hylsekanten må brettes inn slik at patronen kamrer problemfritt, hvis du har litt "trompet" etter kulesetting.
 2. Ingen erfaring med enkeltskuddsrifle, men jeg har da skutt noen tusen 44 Special i bøylerifle. Det er super trening; lite smell, null rekyl og god presisjon!
 3. Dette utsagnet var rett og slett så provoserende at jeg ikke orket å lese artikkelen! Har man overhode ikke peiling er det faenmeg bedre å holde kjeft! Håper ikke resten av SV stiller seg bak å omtale lovlydige norske borgere som "uønskede hender". WTF?
 4. Jeg er høyrehendt og venstredominant. Gjør det slik: Pistol - har begge øynene åpne, og sikter med det dominante (venstre) Rifle - har begge øynene åpne, og sikter med høyre øye (åpne sikter, rødpunkt og kikkert) Hagle - skyter høyrehendt, og lukker venstre øye (ellers treffer jeg ikke noe) Dette funker greit for meg, men noen veldig god hagleskytter blir jeg aldri. Da måtte jeg nok ha trent på å skyte links.
 5. Jeg har brukt denne Lee-dia i mange år uten å oppleve slike problemer (308, , 38/357, 44, 45 Colt/ACP, 454++). Dia står i en Co-Ax, så det kan ha noe med saken å gjøre. Co-Ax'en har jo på en måte "flytende" hylseholder, som i alle fall i teorien skal sentrere hylsa lettere på vei inn i dia. Dunker ut alle hetter i Co-Ax'en før tromling, for å slippe guff og møkk i Dillon-pressa. MEN: Fikk for en stund siden tak i 3000 engangsskutte 44 Magnum-hylser fra Fiocchi. På en del av disse (2-3 prosent) ble det bom stopp pga. flammehull som ikke var i nærheten av sentrert i hettelomma. Man kunne lett se med det blotte øye at hullet satt ut mot siden i hettelomma. Kom meg gjennom alle tre tusen hylser, og fikk kastet de som hadde skjevest plassert flammehull, men fortsatt er det mange igjen som ikke er bra. Hylsene er tiltenkt SWS, og da blir det fort en del lading. Tror jeg skal teste den Mighty-saken, så takk for tips! Jeg dunker ut hetter på samme måte som han gjør i starten av denne videoen. Går super-fort når man har en bøtte under pressa:
 6. Hehe, da jeg først så denne artikkelen var det ingen kommentarer. Sjekka igjen etter en times tid; shitstorm...
 7. Tror dessverre du vil slite med å finne noen som vil sende dette over dammen. Men hvis du skal, eller kjenner noen som skal, en tur til Stockholm, så ser det ut som om Stjernelund Custom har dette settet. Det siste jeg har hørt er at ikke de heller sender til Norge lenger. KIDD MAGAZINE RELEASE LEVERS
 8. Trenger ikke søke. Bare sende Brownells kopi av våpenkort og id. Så kommer det eget våpenkort på løpet etter en stund.
 9. Har ikke bruk for rettrekker med middels presisjon. I alle fall ikke om jeg må betale for det. Men jeg har bruk for penga jeg har lagt ut for Mini'en, når tiden for innlevering kommer....
 10. Har nok testet det meste i den rifla. Noe sprer som hagle, slik som CCI og Federal på bildene, mens mye samler rundt 25-30mm på 50 meter. Forcen er den eneste ammoen jeg får til å gå så bra som ned i 15mm samlinger i denne 10/22'en. Til gjengjeld går Eley Force alltid bra. Nypusset løp, upusset løp, rett etter annen ammo, kaldt vær, varmt vær osv spiller ingen rolle. Går alltid bra (dvs 10/22-bra!).
 11. Fant noen bilder fra ammo-testing med 10/22 Target på 50 meter innendørsbane. Bildene viser at det er stor forskjell på ammo. 10 skudds serier, bortsett fra seriene med Eley Force og Sport som er hhv 50 og 25 skudd, siden det er litt mer moro å skyte med ammo som treffer der man sikter, enn med "hagle-ammo". Har fulgt alle kunstens regler med 15-20 skudd mellom ammobytte osv. Med Eley Force skyter denne rifla ti-skudds 15mm samlinger på 50 meter. Har prøvd med Tenex. Det gir dårligere samlinger. 20-25mm. Skjønnerjegikkenoeav.... Hvis de skulle slutte å produsere Eley Force selger jeg saken. Ganske teit å ha en rifle som kun funker tilfredsstillende med én type ammo... 10/22'en som kun liker Eley Force. Vortex 3-12x42 kikkert:
 12. Da har jeg fått testet presisjonen med takedown-løpet fra Tactical Solutions. Det ble ikke så super-mye bedre enn med originalløpet, men samlingene krympet med rundt 5mm på 50 meter. TacSol-løpet skyter dog mye bedre med billigammo (CCI Std) enn hva originalløpet presterer. Med Eley Force og Sport fikk jeg til 10 skudds samlinger på 20mm på 50 meter med 4-16X kikkert. Grei nok presisjon for trost og skjære på det holdet. Ulempen med det nye løpet er vekt. Rifla blir rett og slett så lett at det er temmelig utfordrende å skyte bra, selv med skikkelig anlegg. Satt inn et 800 gram avtrekk fra Hornet Custom. Det hjalp en del. Testet også endring av treffpunkt med lyddemper og etter deling av rifla, men da hadde jeg kun rødpunkt og 1-4X kikkert, så presisjonen på 50 meter ble ikke like god som ved presisjonstestingen med 16X kikkert. Men jeg fant da ut at treffpunkt er omtrent uforandret etter deling. Skjøt 5 skudds serier hvor jeg delte og skrudde sammen rifla mellom hver serie. Blinken til høyre er skutt med rødpunkt. 15 skudd hvor rifla ble delt og skrudd sammen 3 ganger. Serien til venstre er skutt med Leupold 1-4x20 kikkert. 25 skudd med deling/montering etter hvert 5. skudd. Den innerste ringen i blinkene er 1,5" (38mm). Blinken i midten er 8 skudd med rødpunkt og demper. Treffpunkt flytter seg som man ser en del når demperen blir satt på. Det er bilder av takedownen min litt lenger opp, men slik ser den ut med pipa fra Tactical Solutions: Småting jeg har funnet ut: Med det tunge originale løpet flytter treffpunkt seg 4-5 cm oppover hvis man bruker tofot eller har anlegg mot forstokken. Det skjer ikke med TacSol-løpet. Sannsynligvis fordi dette løpet er så lett at det ikke siger nedover slik som det tunge og lange originalløpet. Dette er jo en fordel. Hvis man skrur sammen takedown-rifla og begynner å skyte vil man ofte oppleve at de 3-4 første skuddene flyr litt i hytt og pine. Samlingen går gjerne fra normalen på 20mm til 40-50mm. For å unngå dette må man dra sluttstykket helt bak og slippe det frem 4-5 ganger etter at man har skrudd sammen rifla. Da samler den så å si likt etter deling/montering. Virker som om pipa må bankes i posisjon før skyting. Er ganske fornøyd med TacSol-pipa nå etter rundt tusen skudd med diverse testing. Men er den verdt alle penga, sett i forhold til originalpipa? Veeeeel.....
 13. Jeg har glemt å sende kopi av id og våpenkort ved kulebestilling fra Brownells, og da har etterlysning kommet på mail etter noen dager.
 14. Jeg hadde en picatinny-skinne på en 455 for en del år siden, og to kikkerter med Leupold QRW. En kikkert til hvert løp. Mener å huske at montasjen hadde innlagt MOA. Kjøpte den fra Opticsplanet, eller hva det nå heter. Funka helt fint.
×
×
 • Create New...