Jump to content

Olsenm

Members
  • Posts

    353
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Olsenm last won the day on January 13 2023

Olsenm had the most liked content!

Recent Profile Visitors

365 profile views

Olsenm's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Very Popular Rare
  • One Year In
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

103

Reputation

  1. Olsenm

    Rifle for elg.

    @Torf ja, er nesten så jeg vurderer å legge inn søknad bare for å kjøpe den. Har til og med liggende en kikkert som hadde gjort seg fint på den. Eneste problemet er at jeg allerede har en howa i 6,5x55 og ikke jakter elg. Kanskje jeg skal begynne, så har jeg en grunn for å kjøpe den.
  2. Olsenm

    Rifle for elg.

    Mitt inntrykk er at howa/vanguard er bedre ut av boksen, enn rem700. Jeg syns avtrekket på howaen er helt fint, man får kjøpt fjærsett om man ikke syns det blir lett nok. Men jeg ser ikke poenget i super lett avtrekk på elgrifle. Vanguarden har bedre stokk enn howen. Men rem700 er lettvint med deler, og alle børsemakere er godt kjent med de. Er du typen som ikke er interessert i å gjøre noe annet enn å smelle på kikkert å skyte, så ville jeg gått for vanguarden. Liker du å fikle med børsa, bytte deler og skyter så mye at løpsbytte er aktuelt er livet lettere med rem700.
  3. Olsenm

    Rifle for elg.

    @Finitohttps://www.xxl.no/weatherby-vanguard-s2-synth-30-06-rifle-svart/p/1081412_1_Style Tror ikke den prisen er det de opererer med til vanlig, var igjen bare et par stk på lager i noen få butikker i landet, så tror den prisen bare var for lagertømming. Kan alltids prøve å ta en spansk en, å høre om du kan forhåndsbestille. Ellers er jaggu dette billig også. https://www.xxl.no/weatherby-vanguard-s2-30-06-back-country-rifle-svart/p/1092422_1_Style
  4. Okei, da forstår jeg. Spørs om det ikke havner en lapp på tavla i skytterhuset om spleiselag på en sånn en. Er den kompatibel med app på flere telefoner, eller knytter den seg mot en bruker?
  5. Var veldig heldig og fikk låne en av en ålreit kar på banen her om dagen. Men i seriene imellom de skudda jeg skulle kronografere, så skjøt jeg med 22lr med demper. Den plukket ikke opp de skuddene, er det fordi det er for stor forskjell i hastigheten?
  6. Okei, det gir jo mening. Syns det var mye hastighets variasjon, første skuddet var høyest på alle trinnene i stigen. Men burde det ikke da stort sett være høydespredning? Får se om noen har 200 grain med litt raskere krutt å låne meg før jeg kjøper en hel dunk.
  7. Okei, da går jeg for å teste raskere krutt. Men noen som kan forklare hvorfor det fungerer bedre? Er jo litt interessant
  8. Har max col 83.5, så kula sitter jo veldig langt unna bommene, vet ikke hvor mye påvirkning det kan ha. Kula må jo gå ganske langt fra den forlater hylsa før den tar i bommene.
  9. Har ikke noe dessverre, men får eventuelt prøve senere hvis jeg får tak i noe. Samler godt med 130gr DL. Hva er grunnen til at raskere krutt er bedre til lette kuler? Fikk veldig god hastighet, 1009ms max i 54cm pipe. Er det mulig at kula er "overstabilisert"? Har 1:8 stigning. Trodde overstabilitet var en myte.
  10. Drar opp igjen denne. Får elendig samling med 95gr v-max, har skutt stige idag fra 46-49 grain med n550 og col 70mm. Fikk fart som samvarte veldig bra med simuleringene, fikk ingen trykktegn. Men alle samlet elendig, ca på 10 centimeter. Dro hjem og ladet opp 3 nye patroner på 48 grain med col 73mm, samler fortsatt elendig. Er det noe annet som kan prøves for å få den til å samle innenfor 30-50mm? Har litt URP igjen i skapet, men den er vel såpass lik n550 at det skal vel mye til for at det skal være store forskjellen? Må jeg bare akseptere at den ikke vil gå i pipa mi kanskje. Skyter forsåvidt også howa 1500, sånn som trådstarter. Skal måle hvor langt ifra riflingen jeg faktisk er senere.
  11. Kanskje jeg skulle investert i det. Hva med å ta ut blæra på tispa naboen skjøt i går kveld, og spre rundt åtet?
  12. Er det noen som har gode tips for hvordan man kan lure en revirhevdende hannrev? Jeg og naboen har begge åter, vi bor 500m unna hverandre i luftlinje. Han har regelmessig aktivitet på åtet sitt, jeg har ingen reveaktivitet. Jeg har revespor i skogkanten rundt jordet åtet ligger på, så vet reven er der. Eneste forskjellen på åtene er lyset, han har en ledbar og jeg bruker 1000metring med omformer og skumringsrele. Har både mår og grevling på mitt åte, men reven vil absolutt ikke. Tror det i stor grad er samme reven pga fælene er større enn de andre vi ser.
  13. Er denne stående stillingen, som er typisk for konkurranse skyting jeg er mest vant til selv. Men bruker dere den også på jakt eller jaktfelt? Løpende elg? Jeg har prøvd en skytestilling som er nærmere den jeg bruker med hagla, men da blir det fort vanskelig å holde i ro.
  14. Har ikke prøvd på gjess, men jeg syns mobil og høytaler er genialt. Får tilgang på masse lokkelyder som er sånn som de skal være. Det sagt så er det aldri feil å ha ei fløyte du mestrer, mye enklere å ta med seg i lomma.
×
×
  • Create New...