Jump to content

HKper

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HKper's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • One Year In
  • One Month Later
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

4

Reputation

  1. Denne dukka opp, 7,62x 63 med grønn kulespiss, produsert 42. Remington Arms & co. Hva betyr grønn kulespiss ? Eneste US 7,62x63 jeg har med nesten lik hylsebunn som franske har.
  2. Denne dukka opp, 7,62x 63 med grønn kulespiss, produsert 42. Remington Arms & co. Hva betyr grønn kulespiss ? Eneste US 7,62x63 jeg har med nesten lik hylsebunn som franske har.
  3. Etter jeg la ut foto av 3 forskjellige 9mm patroner, med lure spørsmål verdi av patronene. Jeg viste med meget stor sansynlighet at få vise hva den turkis/lyseblå patronen var for noe. Var for å sjekke hvem dere var, 71 tause og 3 imøtekommende. Min mail til administratorene i september, med spørsmål om hvordan bli medlem er enda ikke besvart. Vel, etter litt tasting med 2 hyggelige medlemmer, satt jeg og plundret på hvor alle de gjeve patronen var. Siste stedet som ble endevendt var, trekassen innerst i kottet. Jeg ålte meg ut, og tømte kista. I bunn godt kamuflert, lå godbitene. Nå er spørsmålet, hvorfor samlet jeg på 9mm. Har glemt ut hvor mange jeg hadde, spesielt eldre patroner. 9mm er et hav av patroner og fasinerende. Og da kommer spørsmålet, skal jeg samle eller avslutte å samle. Hmm. Legger ut noen som er forlengst forsøkt å ikke samle på . Fra venstre : 7x65R, Fransk ( Reduit Traceuse EL. LRAC de 89mm. Fransk FN 40, 2stk Dansk/Greenland Hunting 11,6x40R, 44Rem Mag, 44-40 win, 9mm German Flam Thrower Igniter 9,9x22 SAA 5090, 380 Auto (med hulspiss kule) 38 S&w. Foto nr 2 er av minste patron jeg har og største patron jeg har pr i dag. 4mm Practice ( eikenøtt bunnstempling) og Norsk 37x94 Hotchkiss øvelsepatron. Jeg har alltid hatt en forkjærlighet til patron hylsenes barndom og kommer nok til å .....hmmm.
  4. Legger ved foto av B-patron og div panser.
  5. Mulig det var en B-patron som ble skrevet om. En patron med sort tupp på prosjektilet. Oppservasjons patron for å bedømme avstander.
  6. Godt skrevet Vaquero. Jeg har lest litt om en finsk skarpskyttet, som ansees å være en av de beste skarpskytterene . Han overlevde da han ble såret, treff i ansiktet. Å ligge så nær fienden, gjærne i ingenmannsland gjør noe med sinnet til slike soldater. Skitne triks i slike exstremt situasjoner er nok en realitet. Jeg hadde i min samling B-Patroner av forskjellig fabrikat. Vil tro at slike patroner med liten sprengladning kan ha vært fristene for en skarpskytter.
  7. Takk for saklig tilbakemelding. Mulig flere her inne har i sin tid kjøpt patroner av meg da jeg begynte å selge ut fra samlingen min. Jeg vil selvsagt ikke legge ut mitt navn åpent på et forum, ei heller andres navn. La ut 2 godbiter som ansees å være skjeldne. Hadde ikke forventet å få prisliste åpner på nettet. Mer en pm. Og pm kom, etter en hyggelig telefonsamtale ble vi enige Tok meg flere mnd å finne ut hvordan bli medlem her på forumet, som nål i en høystake. Før jeg la ut de 3 patronen og håpet jeg klarte å komme i kontakt med medlemmer som kunne guide med inn som medlem. Først etter innlegget ble postet, kom innmelding skjema frem. Så tålmodighet er lønnsomt. Send meg gjerne en pm. Å selge ammo på finn gjør jeg ikke, alternativ destruere eller putte alt i skipskista dytte det lengst inni kottet.
  8. Takk for respons. Mulig jeg vet mer enn jeg skriver. Intensjonen er jeg har mer 9 mm som jeg ønsker å selge. Har fått responsen jeg ønsket. Håper å bidra med mer 9 mm. Da jeg er ny på forum og ser om det er respons, på at nye medlemmer legger ut patroner. Jeg skrev for å få oppmerksomheten.. Har vært medlem av SARA mista interessen. Spreke mc og biler har jeg i over 40 år vært eier av, å me alderen så selger jeg ikke før jeg kjøper nytt. Jeg prater om HD og Corvetter. Sorry, jeg har eid slike godbiter i over 40 år. som er seriøs. Tok dere 2 uker å svare på innlegget, etter jeg la ut mer info om svensk turkis prosjektil/kule.
  9. Den svenske patronen. Forsøks”patron” er antagelig ikke helt nøyaktig. Det ble laget prosjektiler med ulike farger i forbindelse med utviklingen av den svenske løspatronen m/39, bl.a. dette turkise. Flere av disse forsøksprosjektilene i ulike farger har kommet ut blant samlere, som igjen har satt dem i hylser. Så rette benevnelsen" et forsøksprosjektil" som er satt i en hylse i ettertid. Den er skjelden. Min info er fra redaktøren i medlemsbladet til SARA. Min intensjon var å se om noen så syn på patronsamlingen min
  10. Google har hjulpet meg med rettskrivingen. Makarov skal det stå i overskriften
  11. Verdi på disse patronene ? Fra venstre : Russisk 9×18 er uvanlig, den i midten 9×18 vet jeg lite om og den svenske 9×19 er skjelden. Interessent min for samling har vært borte i mange år.
  12. HKper

    Verdi HK 770

    Hei det noen her i dette forum som ennå er på let etter HK770 308. Jeg vurderer å selge min da jeg har sluttet å jakt for over 15 år siden. Finner ikke ut hvordan jeg kan registrere meg på dette forumet. Mvh HKper
×
×
  • Create New...