Jump to content

piren16

Members
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by piren16

  1. Hva var problemet med bare å møtes å SKYTE? Det er da ingen forbud mot å møtes på banen å bare skyte, helst hver dag? Og for all del, regler kan man lage etter behov og skyte når man vil. Har holdt på i over 30 år med uapproberte stevner. Men "problemet", de seriøse skytterne, De Kongelig Norske Seriøse Skyttere, kommer bare til approberte stevner og skyter om premiepenger. De er interessert i POENG ikke skytevåpen og skytebaner. De kunne like gjerne ha drevet med kappgang eller 5000m om ikke fysikken hadde satt bom for det......
  2. 11 år etterpå har jeg fått inn en TOZ 17 med 2 magasin. Driver å skyter inn, men det står v erdens verste drittkikkert på den, i en helt sær sidemontasje. Kikkerten er kanskje grei nok den til småviltjakt, men det er treffpunktjusteringen. Finnes det noen som veit åssen russerne tenker, når de lager skala på en slik kikkert? Åssen stiller man høyre-venstre, åssen stiller man opp-ned og hva i all verden betyr tallene, det er fra 1 til 1o på begge, men 10 HVA? Er det rubler, Verst (gammel russisk måleenhet) eller er det noe helt annet?
  3. Er det noen som har peiling på ladedata for Vit. 3n33? Har dukket op en par gamle kruttbokser... Minnes det sto data for slike gamle krutt i Ladeboken 1. utgave.....
  4. Dersom det er våpen av stor affeksjonsverdi, stor samlerverdi, eller rett og slett historisk veldig interessant, anbefales IKKE å levere inn, politiet bryr seg lite om slike argumenter, viser tidligere praksis. Ingen ting tyder på at noe er forandret der.
  5. piren16

    303 British

    Fikk tak i en Lee Enfield. Noen som veit av ammo til saken? Helst helmantel
  6. Det er nok (som vanlig) skytteren
  7. 9x18 Ultra er temmelig sjelden. Den var sjelden i utgangspunktet, fordi både våpna (H&K???) og kaliberet skulle reserveres vest-tysk politi. Ammoen kom ikke ut på markedet før etter at det viste seg at vest-tysk politi ikke aksepterte dette kaliberet. De sto da ovenfor trussel og kidnappinger fra røde brigrader, anarkister og andre "hyggelige folk" som hadde gjort det enkelt: de nedkjempet tysk politi med 7,65 Waltere PP og PPK, med Broning Hi-power og 13 skudds magasin. Så da ble spesialkaliberet lagt på hylla, noen av pistolene ble solgt på åpent marked (samlere og forretninger i Norge har i sommer forsøkt å selge verdiløst våpen det ikke er mulig å få kjøpt ammusjon til, og vanskelig å lage hylser til, for fantasiprioser) Til dette tyske politiprosjektet ble det laget noen få tusen skudd, som stort sett gikke med i forsøkene. enkeltpatroner sirkulerer blant samlere, men med dagens regelverk, med krav om demontering ved frakt over landegrenser o.l. er det markedet en vits også. En demontert samlerpatron blir aldri orginal igjen!
  8. 9x18 Makarov kan neppe kalles uvanlig eller sjelden, de er laget i millionvis av eksemplarer og brukes fortsatt i store deler av verden. Uvanlig i denne forbindelse er et lokalt nord-europeisk fenomen.
  9. Jeg ser det g¨r alltid an å stable på beina argumenter for å ta pengene fra folk
  10. Du kan da ikke bare STJELE kjøpesummen! Han returnerer våpnet, gjerne mot postioppkrav, slik at alle står tilbake på startpunktet, men selvsagt begge har tapt penger på porto m.m. Slik blir det med dårlige forhåndsavtaler. Selg aldri så billig at du angrer deg om noen selger vidre med fortjeneste.
  11. Annonseteksten. "Plombert revolver 38 Plombert revolver albion 38 mk1 fra 1943. Siste produksjons år.og nr lik. Sveist I tønne og I bakant av løp.kan klikkes med.selges til høystbydende eller byttes I annet plombert våpen.eller noe annet gøy Tilstand Brukt
  12. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=280021785 Var en som hadde en albion revolver til salgs, plombert i tønne og løp, fritt salg uten noen attest eller papirarbeid i det hele tatt
  13. Kommer virusvarsel her, når man trykker på lenka
  14. Oh.my.G. sikter var en generell kommentar. Dersom noen ser en belgisk HP med oppslagbart (karabinsikte) og stille SP om etter montering, så kan de ingen ting om krigspistoler. Pistolen er fin den, jeg har en finere. Jeg kjøpte min for 2500. Men belgisk krigsprodusert uten mye slitasje er verdt mere enn min, allikevel. Du får i norske kr omtrent det du antydet i amerikanske dollar........ (åsså var dette oppstyltede lissom-offisielle Kammer-språket da :"støttes også av.... OMG, er han eller noen andre her en slags overdommere i skal vi danse? Han har en mening, du har en mening, jeg har en mening, foran valgurnen teller vi akkurat en stemme hver. Pistolen se bra ut, men er ikke verdt noen ting om den er like slitt som en tyskbrukt HP jeg hadde for over 20 år siden, den var slitt og upålitelig, en pistol som ikke smeller HVER gang er helt verdiløs, jeg solgte min svinebillig til en som bare skulle ha den i samlig pga alle ørnene)
  15. For oss som skyter slikt, så foregår det som regel ifbm militærhistorisk, eller med 22 karabiner, de er jo enkle å få. Men det ryktes at Våpen-Søylen tar inn Ruger PPC i 9mm (delbar) i høst, og at alle medlemmer i NSF nå får erverv, fordi NSF har omdefinert alle klubber til å være sportskytterlag, benevnelsen pistolkubb feks, er bare i navnet, vi hadde oppe på siste årsmøte og slutter opp om dette, men beholder navnet. Da er det rifle, hagle og pistol og revolver. Og der kan det jo lages mye moro. Eneste "aber" er at banen er stengt for hagleskyting, men det finnes jo massevis av lerduebaner, og det er håp så lenge det er bly i luften.
  16. Der var det en ja! Mulig jeg husker feil, men tror det var et litt annet prosjekt. Men det hadde vært artig med en slik, så liberale vi har blitt her i landet mtp dempere. For jeg husker det var snakk om dette i Våpenjournalen for LENGE siden, og da var det jo nesten slik at man måtte søke om ervervstill. på demper, med garantert avslag! Jeg hadde klart meg uten demper jeg, bruker alltid hørselvern allikevel på banen.
  17. Jeg mener å huske fra enten <Vapentidningan eller Våpenjournalen at det visstnok fantes Mauser eller belgiske FN-rifler som var offisielle våpen, muligens politvåpen et eller annet sted i Latin-amerika, som hadde fått byttet løp til kaliber 45, og endret magasin / patronstyring slik at de kunne skyte 45 ACP ut fra Colt 1911 magasin. Tenkt brukt som riot-controll sikkert i en av bananstatene, eller kanskje av gorillaene på Haiti for alt jeg vet. Det slår meg at noe slikt kunne vært moro, nå når det skytes med PPC karabiner i feltløyper her og der....... Det går an med bolt også og halvauto er det vel bare å skyte en hvit pinn etter?
  18. Han har FÅTT statsborgerskap, det kan seff trekkes tilbake. 55 stater står klare med en "grunnlov" som sier de har plikt til å ta imot "forfulgte". Iran, Pakistan osv osv pick and choose.
  19. Finnes et fransk firma på nett som har ladeverktøy, hylser og kuler til Nagant. Vet ikke om de eksporterer når det er krig i Europa.
  20. Det er en fyr som selger en Nagant på Finn nå, som annonserer med og viser bilder av 32 S&W mded ett lag vanlig TAPE, og sier at det går helt fint å skyte med dette.. Jeg har tidligere hatt Nagant, og har faktisk skutt litt 32 S&W i uapprobert feltstevne, slutta ganske kjapt menge hyslser sprakk, uten at revolveren så ut til å ta skade av det, men det ble et helvitt å få ut hylsene.. Swiss Ordinanza 7,5 mm kan skytes, det er vel fremdeles å få i Sveits. Hør med Kjell Inge Røkke om han vil sette opp en liten eksportforretning!
  21. Amerikanske priser kan du bare glemme, de går for under 1/10 her. Jeg har en Inglis, canadisk produsert HP, prudusert juni-aug 1945, nylig kjøpt og rregistrert for 2500. Den er som ny. Samlere er på jakt etter tyskproduserte med ørner og for all del ikke skift sikter til stillbare, moderne da er de ikke salgbare i samlermarkedet...... Når du ser på amerikanske priser, MÅ du eksportere via firma i dagens verden og det er svinedyrt, pluss en masse arbeid. Storsamlere med våpenforretning, som feks Hanemyr på Rena, som stadig selger slikt BILLIG på Finn.no, kjøper opp dødsbo og betaler typisk noen hundrelapper for slike saker, som slett ikke er sjeldne. Si nei til destruksjon, meld deg inn i pistolklubb iog gi varsel om dette. Våpenkontoret SKAL gi deg tid til å fikse dette, med tanke på affeksjonsverdi og arv. Jeg ga bort en S&W Victiory-revolver til min sønn som forskudd på arv, og fylte ut papirene for ham. Han er skytter med papirene i orden. Det gikk helt greit, plutselig fikk jeg melding om at papirene var i orden, papirer kom til meg (giul-lappen) og papirer kom til min sønn (blålappen) MED utfylt våpenkort, og dermed var det bare å svippe nedover med pistolen, og dett var dett. Problemet er ikke å få tillatelse til å SELGE, problemet er å få tillatelse til å kjøpe, det tar tid i dag. OM du gir den beskjed om at du har en kjøper med pairene i orden så går det så det suser, det er bare arvinger uten medlemsskap i klubb som får problemer. Med den nye forskriften er jo disse "4-våpen" reglene og "erstatningsvåpen" reglene i praksis borte også, så dette skal gå helt finte det, om du ikke har med våpenkontoret from Hell å gjøre. Men ved arv og affeksjonsverdi SKAL våpenkontoret gi tid, gjør de ikke det er det bare å kontakte adviokat, levere inn våpnet til oppbevaring der, og gjøre hjemmeleksa. Det koster litt, men tilfredsstillelsen ved å slå øvrigheta er da verd noen kroner?
  22. Jo jo, kjent sak blant samlere i gamle dager, som hadde anledning til å skyte med våpna en gang eller to i året, at MP40 var upålitelig, det har mest med magasinene å gjøre og spesielt hvis de var ladet til topps, Det er vanskelig å lade et slikt magasin med 30 - 32 skudd uten at du har en lader, og om man knoter uten, kan det bli litt "uorden" nedover i rekkene, og forstoppelse. Man skal skyte ganske mye med et slikt våpen, dersom man ikke har opplæring av noen som kan og vet, før man oppdaget dette og mye mer før man finner ut av det. Uansett ser jeg ingen formildende omstendigheter for gjerningsmannen og bakmennene, maksimal straff, og utvising IMHO.
  23. Ikke glem 1.skuddet med demper og sentertent ammo! Det går garantert ut. Smeller gjør det og pga oksygenet som ligger inne i dempern. Vi må få til tilførsel av CO2 for å fylle dempern før førsteskuddet. Skulle gå greit det nå, Erna la jo en god del milliarder på bordet for å få til CO2-innsamling.
×
×
  • Create New...