Jump to content

Hk

Members
 • Content Count

  99
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Litt, og litt til NROF. Butikkens utstyr i hine hårde dager. En liten grepsstopper gjør underverker. 😂
 2. Nja.. Ikke like rolig. Suomien er jo tilnærmet «luftputedempet» i sluttstykkegangen. Thompsonen har jo også sin sjarm, selvsagt! Burde innført egne klasser til denslags. Forøvrig veldig enkelt å se om det har blitt brukt Suomi når man plukker tomhylser, for de ender opp med en karakteristisk Suomibulk.
 3. Men akk så presis og stødig.. Med ei god pipe, riktig shimset, så skal man lete lenge etter en like presis åpen bolt SMG.
 4. Det er mulig å få .22 halvauto til å funke tilnærmet 100%, men de krever mye puss. Hvis man polerer alt av glideflater godt, og kamrer de litt romslig, så skal det litt til før de stopper. Magasinene er ofte problemet, men nå finnes det flere gode .22 magasiner på markedet. En lyddemper hjelper gjerne på funksjoneringen også. 😊
 5. Di Ar i 9mm er og blir en kilen konstruksjon, men ingen umulighet å få til. Driftssikkerheten har vært de største utfordringene, da disse gjerne blir litt sære i kosten.. Plundret en del med en slik en for et tiår siden, og når den først gikk, så var den flott å skyte med. Den ville kun ha hjemmeladninger med tunge kuler, og en frisk dose drivstoff bak. Personlig, så foretrekker jeg Di pistolkaliber Ar i 40/45. Gir litt bedre rekylimpuls, og større funksjoneringsvindu. Straight blowback Ar9 mangler nok masse/vekt i bolten (nesten uavhengig av ekstra vekter/tunge buffere) til å trives med +P(+), og det er fort å få hylseseparasjon/utblåsninger. Det er ikke særlig trivelig, egentlig.
 6. Gammel tråd, men dette fortjente et svar.. En 7.5 tommers Ar, med dassrullbremsen til JP, står faktisk dønn stille i smellen. En kan legge kolben inntil nesetippen og trekke av, om så er ønskelig.. En slik rigg er langt «kvikkere» i bruk enn hvilken som helst topptunet 10.25/11.5/14.5/16/20 tommers sak. Det er rett og slett fordi bremsen får så mye gass/trykk å jobbe med. Men, en slik variant medfører oftere vedlikehold. Gasstuber/blokker eroderes hull i etter relativt kort tid, og gassringene må byttes oftere. Som Balle Klorin var inne på, så er det greit å holde kjeften igjen når man trekker av med slikt, samt doble hørselvern. Det er ikke redskap for sarte sjeler.. Og ja, jeg har testet noen hundre AR varianter.. 😉
 7. En regulering av magasiner vil kun påvirke de lovlydige, da det markedet de egentlig ønsker å ramme allerede har bunkret opp med denslags varer, i påvente av prisstigningen som vil følge. Det blir sannsynligvis god business for enkelte aktører..
 8. Håndverkere fant ymse automatvåpen i en kjeller på Akershus festning, under gulvbordene. Det er utrolig hva som kan dukke opp når en skal til å bygge om gamle bygninger. Her i området, så trillet det Mills Mk2’er utover gulvet da det ble revet et plassbygget skap på et soverom..
 9. Etter å ha jobbet litt sammen med Vågslid i hine hårde dager, så forventer jeg generelt lite sannhet fra den kanten.
 10. Jeg er rimelig sikker på at du ikke finner så mange andre foreninger, som baserer seg på våpeninteresse, som har gjort stort for å motarbeide problemet i praksis heller, bortsett fra muligens litt symbolsk kontroll av papirer her og der. «Don’t ask, don’t tell» virker ofte til å være praksisen, iallfall innad i de forskjellige miljøene. Uten å nevne noen spesifikke grener innen våpeninteressen, så vil jeg påstå at det sannsynligvis finnes like mye grums andre steder. Når det gjelder monopolet nvs har hatt, så er jeg enig! Men dette er jo staten tildels skyld i, også..
 11. At enkelte medlemmer i nvs kan ha vært borti våpen som flyter rundt i de grå samlermiljøene, er vel ikke så unaturlig. De fleste med en viss våpeninteresse har sannsynligvis vært borti illegale våpen ved et eller annet tidspunkt, uavhengig av hvilke medlemskort en måtte ha i lommeboken. Det kan være alt fra f.eks. umerkede uzi’er og opphora Ar15 i ymse kaliber, til gamle Baikal enløpere med litt kort pipe.
 12. Selvsagt! Men, det vil sannsynligvis fortsatt være til samfunnets beste om flest mulig av disse kommer inn i rullene, uavhengig av opphavet.
 13. På prøveamnestiet ble det vel innregistrert enkelte automatvåpen, hvis ikke hukommelsen min spiller meg et puss. Hvis de hadde videreført den praksisen til hovedamnestiene, så ville nok antallet av denslags blitt betraktelig mindre på det grå markedet.
 14. De gikk jo godt unna de, både salgsmessig og på andre måter.. 🤭
 15. Det begynner vel å bli ei lita stund siden, ja.. Kravene ble vel forøvrig også tolket litt «forskjellig» rundt omkring opp i mellom, den gang verden ikke var like farlig.
×
×
 • Create New...