Jump to content

Olebom

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Olebom's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter
  • First Post

Recent Badges

0

Reputation

  1. Tror bardp har rett i at denne dien må ha blit modefisert, når du ikke får necket halsen selv uten exspander er det nok bare å få bestilt en ny, men burde jeg da heller bstilt en neck siser. ned tanke på neste lade runde.
  2. Har prøvd alt dere her nenver, fikk et tips om å dreie ned dien 2mm slik at patronen da ville gå litt leger opp nå ladebolten pesser opp under dien. Men ja kjempemekelig. Alternativet er å få lånt en annen die i 6,5 å prøve om det er noe forskjell. Er det ingen som har hatt dette problemet? ser at jeg har nekket helt ned til skulder men skulle sikker prest litt til. Har pusset ned ekspander noen tiere men det hjalp lite, har også presset uten ekspander men kula like går lett ned til overgang hals/skulder. Er det forskjellige dier i 6,5x55 i forhold til krag/mauser.....Noen år gammelt dette lade utstyret.
  3. Lurer på hva som er galt når dien ikke nekker halsen. Har prøvd å pusse av utskyverstang etter tips fra dere men fremdeles like løs. Kulen går helt ned til kragen før den møter motstand. Hender det at dier er feil produsert. Å ja har FL 81 så det skulle i prinsippet være rett.Har merket halsen og ser at den lager merke i tusj stripen, men for lite til at kulen møter motstand når den settes i. Har prøv det meste, trenger tips. Er det flere måter å gjøre dette på..?
  4. Har kjøpt en pakke med disse (Nosler ABLR 6.5mm 142 grains) og tenker at det skal være jaktammo for i år. Noen meninger om ladedata i Vihtavuori Krutt N160 eller må jeg finne noe annet å putte i patrona.
  5. Her var mangen gode tips, skjønner at alt ikke høgd i stein når det gjelder ladedata og lading. Får lese gjennom det dere skiver å prøve meg frem. spennede er det i vertfal for en nybegynner.
  6. Hvordan måler du på enkelt vis den lengden i kammere (minus friflukt)
  7. Målte en nostler akkubond satte likt med den atså 73mm..
  8. Ja en del soting på patron, har ikke kronograf så jeg får legge noen grain til og se om det bedre seg. Synes jeg la meg høyt jeg jeg med 42gr. Blir litt usikker når det står maks 43,6gr men skal prøve 43,5 for så å se. Takker for svar.
  9. Da har jeg ladet mine første patoner og prøveskutt. 5 med 41grain og 3 med 42grain 130 ELD. 41 grain samlet bedre en 42grain, mye lyd selv med lyddemper samt at denne satt seg fast. En del soting på patroner men ingen synlige skader på patroner. skal prøve å lade litt lavere 38,5 grain se om den roer seg litt. Fluene skyldes pitte litt stress..:) Ca 90m
  10. Problemet er at tilgangen til krutt er spasommelig. Så det ble det han hadde. Har ikke spurt om jakt og fiskelaget har til salgs. Vi får ta det litt etter vert, har det meste nå men kanskje en digital kruttvek kunne ha vert ok. Hadde også litt problemer med isetting av tenhetter da de ikke gikk langt nok inn, la litt ektra vekt på armen så ordnet det seg, blir rimelig spennede å prøve de føste egne produserte patroner.
  11. Den e go.. får bare begynne pent.
  12. Takker for svar, men hvor kommer løpslengden inn, rekner med den har en del å si. 45cm løp ?
  13. Litt fesk her i denne ladeverden, mitt spøsmå er hvor jeg finner ladedata for Hornady ELD match 6,5 130gr sammen med vihtavuori N160 (anbefalt) har selfølgelig leitet på sidene for denne kulen og krutte uten resultat. Browning X-bolt S.L. Black E.B. 6,5x55 45cm løp...............
×
×
  • Create New...