Jump to content

bardp

Members
  • Posts

    3,464
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    15

Everything posted by bardp

  1. Bare og kjøre den gjennom et hjemebrentsapparat så blir den både klar og sterk.
  2. bardp

    Bytte ut Zeiss

    Nei ikke noe større. Har bar sett i et par stykker og de var vel omentrent som forventet.
  3. bardp

    Bytte ut Zeiss

    Er jo en billig slik her. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=221400977 Men har du prøvd å se gjennom en slik og sammenlignet med den du har?
  4. bardp

    300 BLK Erfaringer

    Blir det kritisk med NC32C for deg har jeg en 1/2 kilos boks som jeg kun har tatt krutt til 5 stk 300 BLK fra det vil si det mangler vel 2g. Så langt ser det ut til at N120 fungerer like bra som NC32C i 300 BLK.
  5. Nei dette er blitt lit av et vepsebol. Ser vel ut som det tryggeste er og ikke frakte våpen men ATV. For vel 20 år siden fikk eldste jentungen min seg moped. Da kjørte hun nesten daglig til skytebanen med Saueren i futteral på ryggen. Hørte aldri noe om at ikke det var lov. I dag hadde vel både hun og børsa havnet bak lås og slå om de hadde tatt seg en tur ut på veien med børas på ryggen. Men nå er det vel ikke alt som foregår i skogen som er helt heldig heller. Jeg har da sett folk som bedriver ren elgjakt fra ATV og bil.
  6. bardp

    Tikkaklubben

    Voldsomt så nøye det var med hylsene. Jeg lader 223 med gratis engangsskutte hylser fra forsvaret og får kjempe bra presisjon med disse.
  7. Varierer vel mye her. Jeg skyter slik stående på jakt om jeg har god tid. Fordi det er den stående stillingen jeg skyter suverent best i. Men er det et hurtig skudd på kort hold blir et nokk med mer strak arm.
  8. bardp

    Tikkaklubben

    Vi tro du kommer unna med langt under halve prisen om du selger den du har nå og kjøper en ny.
  9. Her er det vel ikke noen fasit. Veldig begrenset hvor mye støtte en kan få fra reima i stående skyting. Noen bruker den for og binde opp arme en støtter våpenet med, andre bruker den for og få noe mer press i skuldra. Her må du nesten bare prøve deg frem å se hva som fungerer for deg.
  10. NC96M har jo passert kr 1000,- pr kg. Så ikke bare tennhetter som har blitt dyrt. Da er det jo fint med luftgevær som verken trenger tennhette eller krutt.
  11. Ja det er mulig det. Men brukte nå en zeiss 8x25 før og nå synes jeg den er helt ubrukelig. For meg fungerer nå min Swarovski 8x30 fantastisk mye bedre. zeiss 8x25 har jeg nå gitt bort til jentungen så nå får hun slite med den. Jeg skal nå for øvrig kjøpe meg ny kikkert da jeg vil ha en med avstandsmåler som er mindre og lettere en den Leica Geovid 10x42 R som jeg har nå. Og da blir det en Swarovski EL Range 10x32. Så etter vært kommer det nokk både en Swarovski 8x30 og en Leica Geovid 10x42 R til salgs fra meg.
  12. https://urmakerkaroliussen.no/sv/products/swarovski-cl-companion-8x30-b-gronn
  13. Ja noe skjer med årene jeg får heller ikke lengre til og bruke 8x25. Men Swarovski 8x30 går fint.
  14. En kjenning har en riktig dyr og flott jaktrifle med "treningsløp i 6,5x55" som han betalte nesten 25k for. Dette kjøpte han for og kunne trene med billigere ammo en den dyre jaktammoen han vanligvis bruker i 300 Win mag. Etter at jeg sa til han at han nå brukte 8-9 kr i løp for vært treningsskudd har han ikke vært på banen.
  15. En trenger jo ikke nødvendigvis en tykk og tung pipe for og få god presisjon. Jeg ble veldig overrasket over hva min S&L Tactical med aluminiumskasse presterer med en 15mm 6,5x55 pipe på 56 cm. 5 skudds grupper på 100m med 10-12mm samling er ikke noe problem. Ulempen er jo at den blir fort varm og må ha pause men til jakt spiller ikke det noen rolle.
  16. Så lenge stokken går inn i løpet er vel størrelsen OK. Egentlig er det vel best og bruke en stokk som ikke er så veldig mye tynnere en løpet. Jeg pusse nå alt fra 22LR til 8X57 med samme stokkene. Eneste jeg har egen stokk for er 17 HMR.
  17. Jeg har nå tørket støvet av min gamle feinwerkbau 300. Den er fremdeles utmerket og trene med. Blir så bra så. Og syre og klage hjelper ikke.
  18. Det tar du nå fint ut i DFS sin kulebanekalkulator. Har prøvd Sierra 100 gr rekruttammo men 810 m/s utgangshastig, og i lite vind går den forbausende bra selv på 300m. Lengre en det har jeg aldri testet men den ammoen.
  19. Har sett i de fleste av disse. Det de har tilfelles er at de er for lyssvake. Den minste og letteste kikkerten jeg i det hele tatt har funnet brukbar er Swarovski 8x30.
  20. Ikke noe problem. Du stenger bare av når du har fått inn det trykket du vil ha.
  21. Har skutt gås og kråker med 223 funker fint det. Mye bedre en 17 HMR og da særlig om en bruker for eksempel 69gr match kuler. Men blåser det mye og holdene blir lange er jo en god feltpatron i 6,5x55 enda bedre.
  22. Ja den er fin til mye men lite egna til langhold.
  23. Det er jo bare og melde deg inn i skytterlaget og ta noen treninger med lagsvåpen så kan du jo søke og få kjøpetillatelse på rifle. Hva du bedrev for flere år siden har jo ingen betydning i denne sammenheng.
  24. Du slipper nå og få så mye dritt i kammeret og mekanismen. Men det går da helt fint uten også.
×
×
  • Create New...