Jump to content

ErlingElev

Members
 • Posts

  192
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by ErlingElev

 1. § 2-5.Krav til løyve for erverv av våpenmagasin med stor patronkapasitet Den som vil erverve eller ha lause våpenmagasin til løyvepliktige skytevåpen med større patronkapasitet enn, fem for haglevåpen, 10 for rifler eller 20 for pistolar, må ha løyve etter § 4-4 andre og tredje ledd, § 4-12 andre ledd, § 5-6, § 5-8 eller § 5-9 i denne forskrifta eller våpenlova § 10. Kravet til løyve etter første ledd gjeld ikkje for personar som driv næringsverksemd etter våpenlova § 23. Jeg synes det er litt uklart her.
 2. Er 25-skudds magasin til 22lr fortsatt lovlig?
 3. Nå ser det ut til at Finn Classic 612 er historie. https://www.marocchiguns.com/historical-series/
 4. Jeg har hatt en leupold 6,5-20x40 på toppjaktbørsa. Det er en meget smekker sak med tommerør. Helt greit fornøyd, og virkelig verdt prisen. Tror jeg ga 1800, og solgte noen år etter for 3000. Nå har jeg en Zeiss victory 5-15x42. Den er helt rå. Jeg ga 7500 for den, og den er verdt hver krone. Har overhodet ikke behov for lysprikk da optikken er fantastisk klar. På samme børsa, en Sako Vixen har jeg også en Zeiss victory 1,5-6x42. Det gjør at jeg bruker samme børse på rådyr og fuglejakt. J
 5. Lanber gikk konkurs for 4-5 år siden. Jeg har en 2086. Fungerer greit den, men ejektorene kan kile leirduepatronene.
 6. 105G sliter jeg med å få tre skudd i klistrelappen med Sako Vixen. I begge Valmet 212 kombi så henger 2 av 3 skudd sammen. Bare prøvd N201.
 7. På ungdomsskolen måtte vi lage smellene selv. Det mest potente vi lagde var 308 tomhylse med fosfor (som vi da trodde var svovel) fra fyrstikker og superlim for å feste kula. Dette ble lagt på et lite stativ av ståltråd med telys til oppvarming. Tomhylsa gikk igjennom veggen til hundehuset til kompisen. 22mm plank.
 8. ErlingElev

  Stempel

  Den der var fet. Har du link ?
 9. Jeg ble frelst av Lenox blader for 6 år siden da jeg pusset opp huset. Har de til baufila og bajonettsaga. Den største forskjellen på bladene fra Lenox og Dewalt var egentlig på bladene for tre med spiker, men også bladene for stål mener jeg at Lenox er betydelig bedre. Jeg er faktisk på første bladet ennå, så de 5-pakningene varer nok min levetid. Tromas har Lenox
 10. Kjøpte sånne hos Rogne våpen for et par måneder siden. 1360kr
 11. ErlingElev

  223 vs 22-250

  Skyter man inn en 223 på 200m, så faller den ca 30mm fra 100m
 12. Blaser er eid av Luke & Ortmeier gruppe, Zeiss er eid av Carl Zeiss-stiftelsen. Blaser har fantastiske produkter, og de vet å ta seg betalt både for kvalitet og merkevare. Merkevarebygging eller branding er veldig kjent i forbrukerindustrien. Se på hvor mange av kvalitetsmerkene som enten leier ut sin egen kvalitetslogo til en mindre profilert produsent i en annen varegruppe, eller kjøper leieproduksjon produsert med egen logo. Denne produsenten er ikke primærkonkurrenten for varen. Det kan oppnås meget store marginer med et relativt billig produsert produkt med kvalitetslogo.
 13. Evt regnet med at våpendeler uansett var utelukket fra Merika. Første posten leste jeg, men svaret mitt hadde lite med den å gjøre
 14. Jeg har selvfølgelig ikke kjøpt våpendeler. Kun ladeutstyr og rekvisita.
 15. Jeg har i flere år brukt https://www.midsouthshooterssupply.com/ og sender over dammen med jetcarrier. Ikke like stort utvalg som de største, men man slipper en dollarkurs på 20.
 16. Jeg vet ikke helt om du knuser drømmer eller om jeg ble lurt i utgangspunktet. Jeg tviler på at det blir noen 612 i skapet mitt. Ser på Marocchi at de kaller den 612 New. Har de kommet med en ny utgave av 612, eller har det stått der noen år?
 17. Kanskje det er 412 som er min neste? Oppgradere fra 70-tallet til 80-tallet. Jeg som nesten hadde gledet meg til en 612. Jegermeistern. Noe du vil framsnakke Zolien med?
 18. Spett? Er det at den er tung, eller er tyngdepunktet ikke optimalt? Begge 212ene mine har et skjefte som passer meg 100%. Den ene 412en jeg har prøvd følte jeg satt ennå bedre i oppkastet. Hvordan føles et velbalansert våpen ut?
 19. Det er garderobeplassen som er mye av grunnen til at jeg ser etter et systemvåpen.
 20. Ikke 412, men 212. 212 har et snevert kaliberutvalg og er fra 70-tallet. Hadde jeg har 2 stk 412, så tviler jeg på at jeg startet denne tråden. Litt av planen er å kvitte meg med begge kombiene og hagla for å få litt bedre plass i garderoben. Et moderne brekkvåpen med flere løpssett lokker. Olesøn, kunne tenkt meg fler løpssett til 212ene, men får jeg ryddet litt plass i garderoben/skapet så blir det nok en rifle til. Noe jeg ikke har. Kanskje 338 winchester. Det får bli en annen tråd.
 21. Trodde egentlig var noe jeg ikke så. Jeg har ikke bestemt budsjett ennå, og jeg har det helt greit med en Lanber 2077 (tror jeg) og 2 stk 212 med 4 løp. Jeg leter egentlig etter noe for å få havesyken til å melde seg. Noe jævli fornuftig kanskje, men det må ikke nødvendigvis være billig.
 22. Der var det en til. Nok en produsent som ikke gjør så veldig mye for å gi kundene sine info om produktet sitt.
 23. Utlandet er helt klart et marked som er interessant. Per nå er jeg i researchfasen, og prøver å finne ut av produsenter og konsepter. Skaubjørn, jeg ser ikke helt fordelen med den annonsen kontra nykjøp hos norsk forhandler. Kunne godt tenkt meg drilling, men bruksområdet er 2-4000 hagleskudd på leirduer per år, og noen få hundre jakt/test-skudd. Ikke så veldig mye. Drilling med løse choker i kaliber 12 er vel heller ikke så lett å oppdrive. Til nå har jeg funnet følgende produsenter som tilbyr kombi + hagle. -Finn Classic -Sabatti -Merkel -Heym -Baikal -Zoli -Brno, men er usikker på om de fortsatt produseres. Noen som vet om fler?
×
×
 • Create New...