Jump to content

MrIce

Members
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MrIce's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Gjør du det meste av arbeidet selv eller blir det mat for børsemaker? Når man handler brukte våpen av eldre årgang slik som dette, er det ikke litt risky mtp tilstand og prestasjoner av rifleløpene? Har selv brukt timer på egen og andre siter - svenske sådan - men havner alltid på " faen om æ tør" ....legger man 30-40k på et våpen vil man ikke både se, snuse, kjenne og klemme litt på den? Eller har Krieghoff, Blaser, Merkel etc gjennomsnittlig høy kvalitet så det sjelden blir en issue man ikke kan fixe?
  2. Joda, her er du egentlig ved kjernen i mine (halvdumme) spørsmål. Er vant til å skyte på gong med Sakoen på lengre hold. Men har som sagt aldri holdt et kombivåpen i mine hender før. Og dermed vil man gjerne få avdekket de ulike fordeler / bakdeler og begrensninger i praktisk bruk av et slikt våpen. Ser heller ikke for meg jaktsituasjoner der dette blir relevant, men det er greit å ha i bakhodet. Toppjakt er likevel prega av ett skudd, gjerne i svinkalde omgivelser. Og hva angår rypejakt med bikkja så er det hagleløpene som blir mest brukt, i allefalll før snøen legger seg. Men hva jeg har lista ut her på Kammeret er følgende foretrekke: Drilling med lodda bunn, R-kaliber ( fortrinnsvis cal 16 / 20 med 7x57 eller lignende ) , sneller løsning med fremre rifleavtrekk, svingmontasje og unngå greenersikring.
  3. @Skaubjønn Er det noen av de to drillingene dine du ikke ville brukt ut til 200 meter? Og hva er årsaken til at du bruker Kriegern på rypa og ikke Merkel`n? Er 6,5 x 57 såpass hissigere på små rypekropper sammenlignet med 7 x 57? Går ut fra du bruker svingmontasjer og dermed samme kikkert vekselsvis på begge våpnene? Og dette funker bra mtp eventuelle endringer i treffpunkt? Når du nevner lodda løpsbunn, er den like sensitiv for varmgang? Om man fyrer av begge haglløpene, er det risikosport å avfyre påfølgendende rifleløp?
  4. Takker og bukker for mange nyttige svar. Har storkost meg med flere kaffekopper og god lesning her.... Siste fundering: Reint generelt, hvor bra er riflepresisjonen i drillingene? Er det store variasjoner mellom de ulike produsentene? Om man skal benytte våpenet til toppjakt ut mot +/- 200 meter, er det kun Merkel, Krieghoff og Blaser som man bør vurdere da? Og i samme runde; er det noen av de typiske R-kalibrene som skiller seg ut hva angår høy presisjon? Noen som har ei klar formening på hvilken kule man burde vurdere for tiuren som sitter på litt avstand?
  5. Her kom det jo mange gode innspill som er verd å fundere over. Noen svar til kommentarene: Vekta - vel, har en idé om 3-4 kg ink montasje og kikkert. Har fra før ei 6,5 x 47L rifle som er brukt på gås og storfugl med 136gr Scenar. Fungerer bra om skuddet sitter bra plassert, men kan også ende opp som totalhavari om vinkelen blir feil. ()Endte om med ett eks av "gåsesandal" strl 46 i fjor som følge av 15 åringen som felte en fugl bakfra. ) Ligger muligens mest an til 6,5 x 55 med helmantel til rypene mtp allerede besittelse av diesett til dette kaliberet. Men går man for dette, kan kal 20 være for lett mtp presisjonen / rekyloppptaket? Børsa blir vel betydelig lettere enn ei cal 12... Noen som har tanker på valg av våpen / merke om vi skal vurdere presisjon ut til 2-300 meter? Er det kun Blaser / Merkel som gjelder eller kan et billigere alternativ som Antonio Zoli kombi duge?
  6. Hei folkens For å gjøre livet enklere er man i løypa for å velge ens første kombi. Å vandre rundt med bikkja i skau og fjell med både hagle og salong er ikke aktuelt. Jeg kommer til å bruke kombien til to ulike jaktformer: 1. Rypejakt med setter`n der man av og til får situasjoner man er best tjent med rifla. 2. Toppjakt med fellinger opp mot ca 200 meter. Jeg har ingen erfaring med kombier tidligere men lader ellers alt selv som brukes til elgjakta. Og da er det store spørsmålet, hvilket kaliber vil passe best til mitt bruk? Vekt er såpass essensielt så jeg sløyfer drilling. Ser derfor for meg ei kombi med kal 16 på hagla. Men rifleløpet er jeg litt usikker på. Myser litt på 5,6 x 50R men ser at utvalget på bruktmarkedet er svært begrensa. Vil 6,5 bli "overkill" på de små fjellrypene ? Ser kriefhoff Ultra har utskiftbare løp så det er muligens ett alternativ. Hva mener folket? Kjør debatt! ( Hva angår kikkert er Kahles k18i på julegavelista...)
  7. MrIce

    Sakoklubben

    Ladies and gents... Noen som har litt å fortelle om Sako Finnbear med AIII kassen? Har fått mulighet til å kjøpe ei i 6,5 x 55 for en rimelig penge. Har kun sett bilder av damen så man vil gjerne ha litt feedback fra de av dere som har erfaring med Finnbear. Ser at sluttstykket går svært langt bak så det kan se ut som om kassen kan være tilpasset langt større kuler enn 6,5...(?) Noe annet man bør være obs på..?
  8. MrIce

    Vortex Razor Gen II

    Nei du har helt rett, Aannerud. Men jeg har vel vært litt upresis i vendingene. Årsaken til at jeg har vurdert Gen II kikkerten er muligheten for å kunne fyre 6,5 kulene ut til lengre hold dersom man skulle bli frista til den slags aktiviter. Men primærbruken blir til jakt opp mpt ca 300 meter. Myser nu litt på Leicas Magnus 2,4 - 16 som har fått svært mye skryt for skumringsjakt, men har ikke LR egenskapene.
  9. MrIce

    Vortex Razor Gen II

    De fleste kikkertene gjør jobben i dagslys, ja. Men ikke i skumringa. Poenget mitt er at jeg vil ha en svært lyssterk kikkert som gir gode bilder når dagslyset er borte. Ikke et typisk langholdsrør til 1000 meters gonger. Her snakker vi om å ligge på åpne marker i skumringa og finne viltet når sola ikke står i zenit...
  10. MrIce

    Vortex Razor Gen II

    Takker og bukker for tilbakemeldinger. Tikka`n blir nok brukt mest til jakt på semi-lange hold - ca 2-300 meter i skumringa så da blir det lysegenskaper som blir høyest prioritert på denne riggen.
  11. MrIce

    Vortex Razor Gen II

    Takker for svar, KnuteriK. Hørtes bra ut det der. Har en Razor 5-20 som jeg satte på Sako`n 75/ .375 h&h, men har ikke fått bruke den i skumringa. Er ment som "post-børse" på dagtid. Så står det en PST 1-4 / 24 på hundeførerbørsa ( Sako Black Bear i 9,3). Den har imponert stort til sitt bruk på dagtid og korte hold. Men T3 X´n og Berserk blir til lengre hold og dårligere lys. Så da er gode skumringsegenskaper avgjørende. Vekta er ikke relevant til denne riggen. Er det 50 eller 56 åpning du har?
  12. Hei folkens Er det noen som har formening om hvorvidt Vortex Razor Gen II kan hamle opp med Kahles, Zeiss og Svaro hva angår faktisk lysstyrke og kvalitet mtp skumringsegenskaper...? Har bestilt ei T3x Varmint i 6,5 x55 som skal dyttes ned i en Berserk stokk. Herligheta skal brukes på rådyr og revefanden på litt lengre hold. Tips ang kikkert mottas med største ærbødighet.
×
×
  • Create New...