Jump to content

VSJ

Members
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VSJ's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Conversation Starter

Recent Badges

1

Reputation

  1. Selve det å søke om å ta inn komponenter var enkelt, fikk en excel fil av politet jeg måtte fylle ut. Jeg søkte kun om hylser m/tennhetter og tennhetter. Fikk beskjed om at behandlingstiden var lik som ved våpensøknad, poitidistriket jeg tilhører vil det si 25-28 uker...... Jeg har bestilt ladeboka på italiensk hos Ricaricamunizio. Blir spennende, håper at det går an å forstå den. Blir nok mye Google translate.
  2. Noen som har handlet fra Ballistic Products den siste tiden. Fikk beskjed om at de ikke sender til utlandet eller Jetcarrier. Skulle betale for en bestilling men fikk ikke betalt så jeg kontaktet de.
  3. Takk for svar. Fint om noen kunne gi råd om hvilken forladninger jeg bør velge til formålet B&P, Gulandi, Cheddite etc. Har noen erfaring med denne italienske lade manualen, er den forståelig for de som ikke kan italiensk?
  4. Hei Skal forsøke å lade haglepatroner med vismut (blanding vismut/tinn) og wolfram (TSS, tungsten) og håper noen som har erfaring kan gi råd om hvilke komponenter (spesifikasjoner) som anbefales. Har planer om å kjøpe noe av dette i Italia. Trenger informasjon om valg av tomhylser 12/70 og 12/76, wads, tennhetter, fyllstoff (buffer) evt. andre komponenter som er nødvendige til dette formålet. Har bestilt ladepresse fra USA og både vismut og wolfram er på vei. Har også bestilt ett par bøker om ladning av hagle, siden disse bøkene er amerikanske er det sannsynlig å tro at det er mest amerikanske komponenter som er beskrevet. Kommer til å forsøke å lade stålhagl først slik at jeg lærer meg pressa, litt rimeligere å øve seg med dette..... Fint om noen også har informasjon om komponenter til dette. Angående tomhylser: Hvilken forskjell utgjør T1 i forhold til T5, har dette innvirkning på trykk?
  5. O.M.H: Når har du planlagt å dra inn til Hansbu? Kan være interesert i å dele på transport, vi er 2 personer.
  6. Federal hylsene veier 179,7 - 183,6 grs Norma hylsene veier 167,8 - 168,9 grs
  7. Bilde av hylsene fra dagens testskyting
  8. Takker for alle innspill. Må si meg enig i at hylsen var utsatt for overtrykk, men er ikke sikker på hva som forårsaket overtrykket. Ved testladningen la jeg mye vekt på Barnes sin ladedata for 165 grs TTSX/TSX, her er max lading 48,5 grs Hodgdon CFE 223. Vet fra tidligere at ladningene Barnes foreslår kan være vel hissige. Har også tenkt på at Federal forniklende hylser kan ha bidratt. Hylsene jeg brukte var helpresset. Var på banen i dag og skjøt nye testlandinger og kronograferte. Byttet ut hylsene; jeg brukte Norma engangskutte hylser som var halspresset, ellers var alt likt som testskytingen på onsdag. Samtidig kronogrferte jeg fabrikk ammo. Ladet opp til 46,0 grs, merket ingen problemer med denne ladningen i dag. Uansett velger jeg å høre på erfarende ladere som sier at som hjemmelader skal jeg ta utgangspunkt i at det var en overlading, og ikke forsøke å finne produksjonsfeil etc. Test: Fabrikk ammo: 823 m/s 43,0 grs CFE 223: 741 m/s 44,0 grs CFE 223: 764 m/s 45,0 grs CFE 223: 782 m/s 46,0 grs CFE 223: 807 m/s
  9. Alle 3 ladinginene var 46,0 - 46,1 grs, veide alle ladningene.
  10. Var og skjøt testladinger på banen i går. Hadde ladet Federal Trophy Bonded Tip 165 grs for 308 Win. Da jeg skulle teste ladning med 46 grs Hodgdon CFE 223 var alt som normalt med de 2 første skuddene. Ved 3. skudd merket jeg gass i ansiktet. Så på hylsen og så at det var stort hull i tennhetten. Det var ikke tegn til overtrykk på noen av skuddene. Har noen hørt eller sett dette før? Ønsker gjerne svar om noen vet om dette skyldes feilprodusert tennhette, overlading eller mulig feil ved isettelse av tennhette. Håper bildet hjelper. Info: Våpen: Tikka 308 T3x 51 cm løp Kule: Federal Trophy Bonded Tip 165 grs Tennhette: Federal 210 Krutt: 46 grs Hodgdon CFE 223 Hylse: Federal (forniklet, skutt 1 gang tidligere) COL: 71,0 mm Friflukt: 3,6 mm
×
×
  • Create New...