Jump to content

arg

Members
  • Posts

    84
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

156 profile views

arg's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • One Year In
  • Collaborator
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • One Month Later

Recent Badges

22

Reputation

  1. Det tror jeg ikke noe på. Det er mange som påberoper seg nødrett men da skal skadene/ulempene du har avverget være større enn den risikoen du utsatte deg selv og og andre for ved å fyllekjøre. Det er den garantert ikke når kompisen din allerede var på sykehus og var tatt hånd om.
  2. Litt på siden av det tråden handler om men, nå er det nesten 40 uker behandlingstid på søknader i øst. Inkludert karantenetid så nærmer det seg 3 år for å få behandlet søknad om rifle. Har det noe for seg å søke f.eks 30 uker før tiden for å slippe å vente så lenge? Noen som har erfaring med dette?
  3. Jeg skal i hvertfall spesifisere det klart og tydelig når min tid kommer.
  4. Det skjønner jeg, men hvordan våpenkontorene vil tolke aktivitetskravet blir spennende å se.
  5. Nå er vel ikke lenger DSSN noen ”part” i denne prosessen lenger i og med med at det ikke lenger skal være med noe skriv fra klubbene så vil det kanskje komme litt ulik praksis fra de forskjellige kontorene om hva som faktisk er kravet? (om L1 holder eller man må ha L2)
  6. Ikke vet jeg noe om grunner til det ene eller andre, men kan det være slik at det skal henge litt høyt å få kjøpe rifle, at man må vise at man er en aktiv skytter og reiser rundt og konkurrerer og ikke holder seg ”hjemme” og arrangerer 10 L1 på hjemmebane for å få erverstillatelse? Er man redd for om det blir for ”lett” å få rifle at man risikerer innstramming fra myndighetene?
  7. "Det er en karantenetid på 24 mnd etter bestått godkjenningskurs” fra DSSN.no
  8. Da er kanskje spørsmålet, defineres L1 som et stevne alle kan melde seg på?
  9. Kravet står i våpenkompendiet pkt 3.2 https://www.politiet.no/globalassets/tjenester-admin/vapen/retningslinjer-for-behandling-av-saker-etter-vapenlova.pdf
  10. L1 er vel bare klubbstevne. Det skal være åpne stevner så derfor L2 og opp om jeg har forstått rett. Det var tidligere et krav om minst to L3. Men dette gjelder ikke lenger.
  11. Som ny er det to års karantene fra kursdato. I den perioden må man ha 10 L2 stevner eller høyere og 10 organiserte treninger.
  12. Det har jeg erfart ja. Det går veldig fort å trekke og få siktebilde, men så fort man begynner å skulle trekke av også så blir det veldig rotete.
  13. Takk og takk Det kjenner jeg så det skal jeg fikse. Men, bør man ikke ha noe som tennstiften slår i mot når man klikker? Eller bruke bare disse ved magbytte uten avtrekk?
  14. Noen forslag til dette? Har noen i plast nå, men de begynner å bli tynnslitte.
  15. Tenker du her på ; Magasin i pistol men ikke skudd i kammeret slik man må trekke-racke-være på skiva på 2sek? Start med pistolen på skiva her også?
×
×
  • Create New...