Jump to content

Stat 0

Members
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

About Stat 0

  • Birthday July 14

Recent Profile Visitors

353 profile views

Stat 0's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Collaborator

Recent Badges

45

Reputation

  1. Det er jeg uenig i, det er nok av folk som konkurrerer i IPSC mini-rifle med en 10/22. Senest på vestlandsmesterskapet så jeg nok med folk som brukte 10/22. en S&W MP 15-22 er nok en alt i alt bedre rifle, men da kan man jo kjøpe det som reserve våpen eventuelt og bare bruke 10-22 til kos. Nå er det jo heller ikke krav til aktivitet spesifikt på det våpenet du har, så lenge du har aktivitet innen DSSN sitt forbund så er det godkjent. Altså har du en konkurranse på IPSC pistol per femte år så kan du beholde rifla slik jeg leser regelverket. Jeg er selvsagt helt enig i at det er noe fullstendig tull hele det såkalla halv-auto forbudet, som i realiteten ikke er et forbud men heller en slags oppmykning av regelverket på sportsvåpen, men heller en instramming på jaktvåpen. Med lange magasiner må du jo på ingen måte lirke de ut...? Jeg har et 25 skudds magasin kjøpt før forbudet og det er bare å dra ta rett ut på lik linje med et MP5 magasin. Er utløseren for kort installerer du en lengre en. Jeg har også bytta ut sluttestykke stopperen slik at man kan slippe sluttstykket frem ved å dra ladearmen et hakk bak og deretter vil stoppern hoppe ned og sluttstykke gli frem, litt som på en pistol ved tomt/fult magasin.
  2. Den kan vel i teorien brukes til ordinær generisk skyting, og med tanke på at det er såpass lite aktivitet det er snakk om bør det være langt innenfor. Edit: misforstod
  3. Usikker på om jeg forstår spørsmålet her egentlig? Om man skal registrere en 10-22 til dynamisk så er vel planen å faktisk bruke den til nettopp det? Hva er poenget med å eie en rifle om man ikke skal bruke den? Personlig er min 10-22 allerede registrert på DSSN Mini-rifle så mangler kun magasiner, og det kommer på plass om noen mnd. Koser meg såpass med skytesport og dynamisk at det å investere noen hundrelapper i mag holdere til Ruger 10-22 magasiner ikke er noe pes. Men det er meg.
  4. Ja det er forsåvidt sant, men det jo såpass få stevner som skal til. Det er snakk om hele et stevne per femte år... Magasiner får man jo også vervet ved å drive dynamisk i andre divisjoner i.e production pistol, open, eller andre rifle divisjoner også.
  5. Hylsteret står montert på en Safariland QLS mid ride så det er ikke et dropleg system /lårhylster nei. Pistolen kommer i riktig høyde ifl reglene til dynamisk men har dog en festestropp som går rundt låret. Var på Kongsberg Open lv 3 idag og fikk dispensasjon fra Range Master til å bruke hylsteret når jeg kunne vise tjenestebevis, men fikk kommentarer fra to forskjellige RO'er (den ene var den samme RO'en som på level 2 stevne jeg snakka om så jeg ser bort fra vedkommende) om at dette ikke var innanfor før jeg sa at jeg allerede hadde fått dispensasjon. Virker nesten som om det er fullstendig motstridende forståelser av regelverket, noen sier "ja du kan få lov siden du er aktivt tjenestegjørende" mens andre blånekter på at det er innenfor med mindre man stiller i full uniform med rigg, utlevert våpen og ammo.
  6. Enig, men jeg orka ikke krangle på det. Tenker jeg kan heller ta kontakt med MD/RM ved et større stevne å si ifra neste gang. Skal på Kongsvinger Open så kan jo bli artig å se hvordan det går der. Flere må gjerne slenge seg på med meninger!
  7. Var nylig å deltok på et Level 2 stevne, med mitt Safariland 6354DO hylster som tilfeldigvis har multicamo wrap. Utenom dette gikk jeg i sivilt. Er en forholdsvis ny dynamisk skytter, så tok et kjapt søk i IPSC regelverket rundt dette med kamo før stevnet, der det står som skrevet: "The use of camouflage or other similar types of military or police garments other than by competitors who are law enforcement or military personnel is discouraged. The Match Director will be the final authority in respect of what garments must not be worn by competitors" og "Competitors deemed by the Match Director to be active law enforcement officers or military personnel may be entitled to use their duty holster and allied equipment. However, the Range Master will remain the final authority in respect of the safety and suitability of using such equipment at IPSC matches" Etter å ha kommet litt over halvveis i matchen uten noen kommentar fra RO i min squad, så fikk jeg til kommentar fra en annen RO enn den min squad fulgte med beskjed at det var strengt forbudt med alle typer kamo på IPSC stevner. Min tolkning av regelverket er dog at det er "discouraged" og ikke "prohibited". Selv er jeg yrkesmilitær og jobber i Forsvaret, men RO mente fremdeles at det var et blankett forbud mot alle slags former for kamo med mindre man gikk i full uniform med utlevert våpen og ammo. (Dette til tråss for at en annen deltaker på stevnet hadde jakt-kamo jakke, men putt putt). Det var selvsagt ingen krise for min del da jeg hadde en 'liten' anelse om at noen kom til å klage så jeg bytta enkelt til et annet safariland hylster uten camo. Så vil gjerne bare høre litt fra dere her i forumet, er dere enige om at det er total blankettforbud mot alle typer kamuflasje på matcher til tross for å faktisk være tjenestegjørende med gyldig tjenestebevis man kan framvise til RO/RM/MD? Da tenker jeg kun på bruk av et hylster eller en caps med kamo, ikke full mix-match av uniformseffekter. Må man virkelig gå i full uniform for å bruke 'effekter' som kan ha et militært opphav eller bruke materiell som man har utlevert og bruker på jobb? Min tolkning av det jeg har lest enn så lenge er vel at så lenge man har tjenestebevis, så bør man kunne bruke effekter i seg selv (i.e hylster som man har fått av jobb) uten å nødvendigvis gå i full uniform? Tanker :-)?
  8. Du steike, dette ble det resultater av. Helt enig, den plastikken ødelegger hele rifla, nå ser det faktisk ut som en AKM variant, med unntak av flammedemperen så er du i mål! Dog dumt om ikke Zenitco deler vil passe fint overens. Uansett, kjempeflott rifle. Denne får du nok mye oppmerksomhet av på skytebanen!
  9. Fikk aldri svar fra mitt lokale våpenkontor via epost, selv etter to-tre purringer så endte opp med å sende alt via papir med søknad etc etc. Da gikk det igjennom.
  10. Litt gammel tråd, men river litt liv i den da jeg har begynt å kikke litt på SAR M1 i 7.62x39 (ukurant kaliber i disse tider, I know) Vet du tilfeldigvis hvilke deler som passer fra AKM/74/47 på en SAR-M1? Forsøkt å søke litt, men SAR M1 finnes vist ikke i USA, de har en egen variant. Tenker standard AKM kompensator/brems samt pistolgrep, forkjefte, kolbe? Ideen er å kjøpe inn en SAR M1 i kombinasjon med 'surplus' originalt Sovjet AKM kolbe/pistolgrep/forkjefte/brems og magasiner i bakelite om det passer på SAR M1. Og ha et separat sett med det samme fra Zenitco slik at samme rifla kan brukes nogetlunde i sport sammenheng men og fylle et ønske om en oldschool ala 1970 AKM.
  11. Tja, man får vel ikke en så fin boltrifle for 10-15k? (brukt) Sikret min TROY PAR 223 for 15k med magasiner, og vil tørre å påstå at det er en ålreit deal. Mange som har litt "hat" for TROY PAR og diverse rettrekker/pumpe AR type rifler, men de har sitt bruksområde som ikke kan dekkes av boltrifler. Man vil generelt ha mulighet til høyere skuddtakt, det er lettere å få tak i løse magasiner/"høykapasitets" magasiner, de kommer stort sett med picatinny rails ferdig for sikte, og ikke minst er de god trening frem til man har egen AR/HK/AK i hus slik at dersom det går noen år mellom feks fgtj og nytt våpen er i hus så er man ikke fullstendig rusten på magasinbytte, sikring og generell bruk av våpenet. Og de kan brukes konkurransedyktig på stevner i DSSN Manual Action, noe boltrifler mulig vil slite med. Og de er ålreit å kjøpe til jakt, for deretter å omregistrere til feks DSSN Manual Action når man har oppnåd 6 mnd medlemskap og 10 treninger/konkurranser.
  12. Ja det var nytt. Må være ærlig å si at etter min egen mening er det å omfatte alle menige inn i NROF som fullverdige medlemmer kanskje litt bredt men det er vel naturlig på en måte da en stor andel av dagens menige soldater i fgtj har direkte søkt seg eller ønsket seg til tjeneste, og mange som genuint har lyst får avslag på ønsket om fgtj. Ikke minst er det positivt for skytesporten at vi blir flere og ikke færre. Uansett så kan trådstarter da potensielt melde seg inn i NROF om dette stemmer ja. Man går absolutt ikke ut på dato ved 45 år, vi som jobber i Forsvaret aktivt står jo på T-35/T-60 kontrakter, så hadde vel vært litt unaturlig om man mistet mulighetene sine til å drive skyting i NROF før kontrakten i Forsvaret potensielt gikk ut. 44 år er vel øvre aldersgrense i HV for menige, 55 for spesialister/befal/offiserer. Som @Torf skriver er det samme lovkravene til halvauto ja, men NROF stiller ikke noe krav til matchpoeng/level 3 stevne slik som DSSN gjør slik jeg forstår det. Så er vel på sett og vis noe lettere å verve halvauto igjennom NROF, særlig om man kan melde seg inn som menig. Det store hinderet i NROF har vel vært det gamle kravet om tidl ansettelse som befal/offiser/spesialist. Nå som de tar inn menige ser jeg for meg at langt flere vil gå den veien istedet for DSSN. Ang reservist så har jeg stjålet denne definisjonen fra regjeringen.no. Forøvrig kan man melde seg som aktivt reservist i NROF. Hva er en reservist? Reservister er tjenestepliktig personell som har sitt primære virke utenfor Forsvaret i fredstid, men som skal kunne bekle stillinger i Forsvarets styrkestruktur ved krise og krig. Reservistene er personell som Forsvaret i fredstid normalt ikke har behov for å disponere for å utføre Forsvarets oppgaver, men som det vil kunne være behov for på det tidspunktet en krise oppstår. Forsvarets styrkestruktur består allerede av om lag 50 000 reservister, hvorav om lag 40 000 i HV. De 10 000 andre fordeler seg over hele Forsvaret, og flest er i Hæren. Reservistordningen gjør det mulig å skaffe til veie og utnytte den samlede personellkapasitet og kompetanse i Norge som er nødvendig for å løse Forsvarets oppgaver i fred, krise og krig. Reservister kan også benyttes mer fleksibelt, som å dekke midlertidig behov nasjonalt, men også i internasjonale staber og internasjonale operasjoner.
  13. Kan godt hende jeg tar feil selv om jeg er medlem i NROF selv, men slik jeg leser reglementet er det kun tidligere ansatte i Forsvaret (offiserer, spesialister, befal og vervede, OR2 - OF9) som kan få ordinært medlemskap i NROF. Det å ha vært/er menig i førstegangstjeneste er ikke i seg selv noe grunnlag for medlemskap i NROF. Man kan derimot søke seg som støttemedlem om man er 21+. Dog uskker på om det gir samme muligheter mtp verv av våpen som ordinære medlemmer.
  14. Siden det er så få andre medlemmer i DSSN klubber som hiver seg på her så får jeg heller slå til på Hokksund og undersøke litt om det finnes andre klubber som er ålreit å ha sidemedlemskap i for tilgang til bane etc.
  15. Går fint an å miste interessen eller ikke ha tid et år og to. Man har tråss alt intet mindre enn hele FEM ÅR på seg til å reise på en enkelt trening eller konkurranse. Om man først har brukt to år med treninger, konkurranser, reiser (inklusive level 3 stevne i DSSN) osv for å få den halvauto rifla kan man likså greit ta den med på banen en gang per femte år Mener man får varsel i god tid i forkant fra Politiet dersom de mangler resultatlister e.l.
×
×
  • Create New...