Jump to content

BearBeer

Members
  • Posts

    444
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BearBeer

  1. Red FR skrev (5 timer siden):

    Og siden det er takedown kan jeg legge igjen riflen, godt tildekket, hvis det er troll på forumet, og ta med forskjeftet.

    Hvis det er troll i skogen så er det best å ta med bakskjeftet eller pipa. Disse riflene virker nemlig uten forskjefte. 
     

     

  2. Polardego skrev (14 timer siden):

    Nordland, Troms og Finnmark skal være en feriekolloni for gjengen innenfor Ring 3. Må ikke forstyrres av at lokalbefolkningen bruker(ikke misbruker) naturen. Samme gjeng som vil begrense motorferdsel for den nordlige delen av landet vil selv kunne herje fritt med båter på andre siden av landet. 

    Håper det gjorde deg godt å skrive litt gørr om folka innafor Ring 3!

    Hovedvekten av utvalget består av  primærnæring og politikere fra Nord-Trøndelag og nordover. Det er vel én eller to som virker innafor Ring 3.

  3. @Skrueråmuttere Det er sikkert en god løsning det også. 

     

    Kjenner skogeiere som gjerne verner, men helst ikke gratis. Skogeierforbundene er for mer penger til frivillig vern: https://skog.no/ber-om-1-milliard-kroner-til-frivillig-vern/

     

    Ellers blander jo det offentlige seg inn hele tida, blant annet med sponsing av skogsbilveier. Har ikke hørt mange skogeiere som klager på det.

     

    Tok vist feil lenger oppe, her var det direkte kobling mellom profittmål og penger til en ordning. Målet helliggjør tydeligvis middelet. 

  4. Jegermeistern skrev (6 timer siden):

    Hvorfor "mest mulig avkastning", forresten? Jo, fordi finansministeren nylig gikk ut, og lovet 30 milliarder kroner til kommunalt vedlikehold av forfalne Jahve-hus. Og de pengene må jo tas noen steds fra - i dette tilfellet fra "Kirken" sjøl!


    Hvis man leser regjeringens eierskapspolitikk så er høyes mulig avkastning målet for det meste av selskap. Det gjelder også de delene av sektorpolitiske selskap som er «i konkurranse med andre». Inntekter til statskassa er nok ikke hovedbegrunnelsen. 

    Jeg tror Senterpartiet gjerne ser at skogen selges til lokale skogeiere, så kan de subsidieres for å hugge. 

     

    Skogvern er faktisk et område hvor mye kan løses med penger, blant kan man styre offentlig skogeierskap etter andre mål en profitt og man kan kompensere skogeiere som forsaker inntekt ved å verne skog. 
     

     

  5. Jeg har inntrykk av at ettersøk driftes som en slags forsikringsordning mange steder. Har i alle fall fått gode avtaler til overraskende lav pris. Det at mange betaler uten å behøve ettersøk dekker kanskje kostnadene for de som er uheldige og gjør at mange forventer lave priser?

  6. Politiet skriver selv at: «Når du frakter våpenet må det være tømt for ammunisjon og dekket til.

    Hvis du må forlate våpenet uten tilsyn må du ta med en vesentlig del av våpenet slik at det ikke vil fungere. Det samme gjelder for våpen du har i bil.»

     

    https://www.politiet.no/tjenester/vapen/lover-og-regler-om-vapen/#slik-oppbevarer-du-skytevaapen-og-ammunisjon
     

    Har du våpen og ammunisjon i to forskjellige lommer så skal det altså være helt greit. Som @Razorback også antyder. 

  7. @20mm cannonDet kan de ikke, men dette er vel en del av avveiningene man gjør i rettssystemet (og helsevesenet) hele tida. Den enkeltes frihet opp mot samfunnets behov for trygghet. Ingen enkle svar på de spørsmålene du stiller. Selv om retten i denne saken for denne mannen, brukte den begrunnelsen, så betyr ikke det at det kan overføres til alle andre folk og saker. 

     

    Ellers er jeg helt enig med @Chiefen.v-2 i at reglene og praksisen for å nekte våpentillatelse uklar og uholdbar. Fremstår som dobbelt straff i mange tilfeller. 

    • Like 2
  8. Perjoto skrev (55 minutter siden):

     

    Er det bedre å anmelde/sikte/dømme en gang for mye eller en gang for lite? 🙄

     

    Det er jo tre ganske forskjellige saker du her slår sammen. Klarer du selv å svare ja eller nei på spørsmålet? Fra meg er det klart nei på det siste. 
     

    På de to andre så må man vel noen ganger anmelde og sikte selv om man ikke er helt sikker. Dermed må man også akseptere at uskyldige blir anmeldt og siktet. Har du forslag til alternative prosesser?

  9. Til dere som etterlyser læring så tipper og håper jeg at Tollvesenet er mest opptatt av å stoppe strømmen av ulovlige kniver. Enkelte feiltrinn er pølser i slaktetida og det finnes prosesser for å klage og korrigere. Det er jo godt beskrevet i denne tråden. Tollvesenet ønsker sikkert også å bruke minst mulig tid på sånne prosesser. 

    • Like 2
  10. @Sølvrev ser ut til at din metode (uten regning?) og min metode med regning gir relativt like utfall😊 Jeg har 308 og Svemko uten kapping. Tror den demper 34 på første skudd, men der kan jeg huske feil. Smeller 222/223 mer eller mindre enn de tre store mon tro. 

    • Like 1
  11. @Palmer antar du vil du ha demper for å unngå hørselstap på jakt uten hørselvern.
     

    Jeg vet ikke hvor mye lyd man kan forvente av en 222/223. På 308 har jeg hørt 165 dB. Da har jeg tenkt at demperen må dempe over 30 dB fra første skudd. Så er det vist fare for hørselstap uansett og noen sier at det er tull å regne på den måten. 

  12. Biltema har også helt ok og lette termoser.
     

    Generelt: Jo mer volum jo lengre holder de på varmen. Varmetapet går raskere jo høyere temperatur, dermed blir kopptemperaturen i praksis fort den samme gitt at termosen er ok. Forvarming av termos har liten praktisk effekt. 

  13. Politiet har vel ikke sagt at omtalte gjerningsperson i NRK-linken i første post er uskyldig i lovbrudd. 
    Skal man unnlate å påtale mindre alvorlige lovbrudd fordi det finne værre lovbrudd? Jeg skjønner ikke helt logikken. Tror det ville ført galt av sted. 
     

    Her er en internasjonal sammenligning av rettssystem: https://www.oecd-ilibrary.org/sites/4c72add3-en/index.html?itemId=/content/component/4c72add3-en

     

    (Ellers enig i at Norge langt fra er perfekt noe EMD dommer viser)

     

    Ellers tenker jeg at folk som ikke klarer å plassere rifla i et futteral under transport ikke har så mye å klage på. 

    • Like 1
  14. Amatør nevner at Swarowski har noe varmekabelgreier. Enkelte jakt ponchoer har egen isolerende flapp for å legge over kikkertsikte (sitte med rifla på tvers i fanget). Jeg har lurt på om en håndvarmer festet til kikkerten og litt isolasjon kan være en løsning. Har aldri prøvd det, men å holde kikkerten varmere enn omgivelsene skal holde duggen borte. 

×
×
  • Create New...