Jump to content

Evil84

Members
  • Posts

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Evil84

  1. Jeg har prøvd og fått mindre kulehold i halsen ved pressing for og lage en col måle hylse. Jeg har ikke fått til og endre på kuleholdet med og justere på dien. Verken ved og skru den lengere opp eller ned i selve pressen, eller ved og justere på selve dien, så jeg tror ikke problemet ligger her. Jeg mener og ha lest at noen må slipe ned diameteren på selve føringspinnen (av mangel på annet ord) som støtter halsen innvendig ved pressing for og få presset halsen nok sammen til og få nok hold på kulene. Det er ikke snakk om mye, kun noen få omdreininger omgangen med smergelpapir, mens man presser en hylse mellom hver runde for og sjekke om det er tilstrekkelig.
  2. Spennende post Jeg har ikke mye produktivt og bidra med, men jeg er innom hver dag og følger med på oppdateringer. Kjempe flott at du deler prosjektet med oss
  3. Evil84

    Roadkill

    "Beer roasted cat" noe og erstatte ribba med på juleaften?
  4. Kjempe flott! Tusen takk for en genial instruksjons video
  5. Hvordan er det hvis man etter og ha ervervet seg en rifle ikke deltar aktivt lengere? Mister man da tillatelse til og eie våpenet?
  6. Jeg har hørt og synes det høres fornuftig ut: Pass på og ikke varmskyt løpet når det er nytt, og minst mulig generelt. Med varmt menes at man ikke kan holde rundt løpet med tynne hansker uten at man brenner hånden. Jeg har ingen vitenskapelig dokumentasjon på dette, bare noe jeg har hørt. Stålets egenskaper endres jo ved høye temeraturer. Jeg pusser etter endt skyte økt, og stryker igjennom med en tørr lapp før skyting for og fjerne rest olje.
  7. Konstruktiv kritikk er viktig for vidre utvikling av både fag og sinn, og er viktig for enhver og ta til seg. Den konstruktive kritikken kan gis på uendelig mange forskjellige måter. Måten den blir gitt på her, gir meg et inntrykk av at Grevling1 har fått sin kone knullet av TS. Dette er ikke det man kaller K.kritikk, men heller nedrakking.
  8. Meget pent våpen! Godt jobbet!
  9. Takk for svar. Så med andre ord er dette ikke en konkret regel, men en regel åpen for forskjellige tolkninger. For meg er ordet frittstående enkelt og greit et pistogrep som ikke er fast i kolben, og man med enkelhet og uten og modifisere på produktet kan fjerne kolben men beholde pistolgrepet på hagla. Men dere har nokk rett i at det vil være en fordel og få dette spesifikt godkjent og skriftelig på papir.
  10. Nei, det er ikke lov å ha en slik kolbe på en halvautomat. Ok, kan du forklare hvordan du kommer til den konklusjonen?
  11. Litt sent men men. Jeg har selv bestilt 2 kolber med pistolgrep til min Supernova. Den ene med fast kolbe, den andre justerbar. Hele greia er at kolben ikke skal kunne demonteres slik at du sitter igjen med kun pistolgrepet. Les. Frittstående pistolgrep. Den faste kolben min må jeg sage av hvis jeg vil få pistolgrepet fritt, den justerbare krever at aluminiums stanga for justering av lengde står iskrudd for at pistolgrepet skal sitte på plass, så begge er lovlige fordi jeg må selv ødelegge/endre fysisk på konstruksjonen for og få frittliggende pistolgrep. Til skeptikkerene: prøv og skyt med pistolgrep på hagle/rifle. Det et en hel verden av forskjell kontra tradisjonelle kolber. Mine pistolgreps våpen har tørket gliset av mange (spessielt eldre) konservative jegere, som etter og ha fått holdt våpene sier ting som, "dette virker veldig stødig og behagelig og holde" og "hagla kommer perfekt til skulder og siktepunkt er der med engang jeg får kinnet ned" er sikkert en grunn til at GRS skjeftene har vokst såpass mye i popularitet de siste årene.
  12. Evil84

    Shot show 2014

    Mye pent og se her. Likte denne 22 lr saken, mon tro om man kan få en slik til Norge? http://www.gunsholstersandgear.com/2014 ... 22-rifles/ Edit - glemte og poste linken
  13. Takker for svar Vekten høres bra ut. Hvis man kan lande den på ca 6 kg med demper og kikkert ville det ha hvert perfekt for min del.
  14. Takk for svar, det hørtes egentlig ganske så fornuftig ut slik som du sier det. Vet du vekten på oppsettet ditt?
  15. Har lenge sikklet på en XLR evolution stokk og har nå endelig besluttet og ta steget og tappe sparekonto for og få meg et slikt oppsett i .223 rem med tilbehør. Rifla vil bli brukt til småvilt og "langhold" opp til 300-400 m. Så langt alt vel, planer og drømmer er ikke så vanskelig og komme opp med, men jeg er ingen ekspert på det våpentekniske og trenger litt hjelp. Jeg hadde tenkt og sette en Tikka t3 eller en Remington i stokken, men var egentlig ikke så lysten på og kjøpe et helt våpen for så og hvive halvparten av det. Jeg har kikket litt på løp hos rafdal våpen og lurer på følgende: XLR lages for og passe spesifike modeller som feks Tikka t3 og div Remington modeller. Da er det vel låsekassen som må passe i stokken siden pipen er frittliggende? Jeg har ikke byttet annet enn kolben på Supernovaen min, så jeg har ingen erfaring med bytte av hele stokker på rifler. Hvor får man kjøpt låsekasser og sluttstykker til Remington og Tikka? Jeg har søkt og søkt men finner ikke dette til salgs noen steder. Men tenker at dette må jo være mulig siden custom løp er flittig brukt rundtomkring, og alle disse løpene settes vel ikke i custom kasser? Jeg liker utseende på rette løp, som ikke snevrer inn etter kassa. Hva er betegnelsen på dette? Så dette med kamring. Dette kan vel ikke bety variasjon i kamrets diameter? Jeg ser for meg man kan velge og få litt mere lengde før man står i bommene for bruk av større/lengere kuler? Om noen orker og bruke sin tid på og forklare dette til en uvitende nybegynner vil jeg være deg/dere uendelig takknemmelig.
  16. Konge bok! Leverte inn særemnet mitt i Norsk før jul som omhandlet denne boken Jeg har da også sprengt noen hjemmelagede bomber og fyrverkeri i mitt liv ( tidligere vel og merke, da jeg er blitt så gammel og redd for fingre og øyne) og kan ikke huske at dette gav meg særlig lyst og bruke mine våpen på en uvettig og farlig måte. Avogtil må jeg tråkke litt ekstra på gassen for og rekke jobb etter og ha kommet hjem fra skole og fått middag i barna mine, jeg VET at dette IKKE er låv men det er ikke ensbetydende med at jeg kommer til og utføre en terroraksjon eller skyte naboen når han freser snø inn på min eiendom.
  17. Hehe jeg leste mailen imorrest og gikk inn for og se etter noen røverkjøp, men kan ikke se at de har noe tilbud. Jeg satt en stund og funderte over dette og konkluderte med at det sikkert bare er en lur måte og lure folk til og kjøpe i den tro at det er tilbuds varer
  18. Evil84

    Riflesekk

    Her tenker jeg vektforskjellen sier noe om kvalitet. Man kan sikkert få en sekk laget av silke som veier 50 g, men holdbart deretter Og hva mener du vektforskjellen sier om kvaliteten? Her tenker jeg som så: Jeg har og har hatt mange forskjellige sekker oppgjennom årene i alle slags varianter og forskjellige merker. Jeg bærer tungt, og laster sekkene fulle uansett om det er til en halvdags rypejakt eller en 3 dagers telttur med familien. Det som har vist seg gang på gang er at de lette sekkene med tynt stoff slites hull i, rakner i sømmer osv. Beste sekken jeg noen gang har hvert i besittelse av er Eberlestock Gunslinger 2. Denne har jeg hatt i 2 år og den har fått seriøst med juling. Det er ikke anntydning til slitasje på sekken. Jeg sier ikke at alt annet er dritt og Voss har jeg ingen erfaring med, men til mitt og mange andres hardhendte bruk er ikke "gramjeger" sekker det optimale.
  19. Evil84

    Riflesekk

    Her tenker jeg vektforskjellen sier noe om kvalitet. Man kan sikkert få en sekk laget av silke som veier 50 g, men holdbart deretter
  20. Som nevnt over, kjøp noe du vet du får tak i deler til. Surt og måtte kassere hele ATV'n fordi den er utgått av produksjon i feks Kina og man ikke får tak i deler
  21. Hva trener du hunden til, og hva skal den brukes til når den er ferdig trent? Hvis jakt, hvor vil da fokuset ditt være når det ikke er mer og trene på med hunden? Og gå til anskaffelse av en jakt hund også trene den opp til jakt for så og si at fokuset ikke er på jakt blir litt dumt. Jeg sier ikke at alle med hund overhøster, men at en solid gjenganger er at de som overhøster jakter med hund. Det er ikke til og stikke under en stol at jeg ikke er serlig begeistret for jakt med hund. Jeg har også husdyr, så vet at man kan virkelig elske disse skapningene og de setter positive spor i livet. Men er de et nødvendig verktøy i dagens jakt sammenheng? Trenger man og jakte med hund for og finne fugl? Gode turkammerater kan de godt være, men kan ikke den turen være uten børsa på ryggen? Jeg er en ivrig fjell/tur gåer i Troms, og har sett veldig lite ryper i år. Fra første til siste jakt dag er fjellene og liene fulle av jegere med hund som skyter alt de ser her, og ja det ødelegger mye for de av oss som søker den spenningen jakta kan framstille. En hagle vs. rype er vel i utgangspunktet feigt nok, slenger man på masse ekstra på vår side av "kampen" som feks hund, blir det for meg bare nedslakting. Den dagen buejakt blir velkommen, blir børsa liggende hjemme.
  22. Hvorfor blir du provosert av at folk jakte med hund?? Har det noe med den her saken å gjøre? Så lenge folk holder seg til kvotene må de gjerne bruke hund. Men det er ingen hemmelighet at de som jakter med hund har en fordel, og når denne fordelen brukes sammen med intensjonen om og skyte så mange ryper som overhodet mulig på kortest mulig tid, DA provoserer det meg. Jeg nevner hund, fordi alle jegerne jeg kjenner som er slike "overhøstere" bruker hund. Og vi vet vel alle at det er mange av disse blodtørstige jegerne. Som sakt, i vårt århundre handler det om opplevelsen og spenningen; vi har mat i overflod, og trenger ikke og jakte for og overleve.
  23. Helt enig. Lite provoserer meg mer en folk som jakter rype med hund, og fyller fryseboksen til seg selv og i flere tilfeller naboen sin også. Vi har ingen behov for og jakte og skyte rype idag annet enn opplevelsen rundt dette. Er det for lite mat med 2 -3 ryper pr dag, så er det fullt mulig for de flest jegerne og suplementere fra Rema 1000.
  24. Bra forklart, det hadde jeg ikke tenkt på i det hele og det store Takker og bukker
  25. her har jeg enten ordlakt meg veldig feil, eller så har du en dårlig dag. Ingenting av det jeg har skrevet var ment provoserende eller "sånn er det!" De eksemplene jeg har brukt var ikke ment for og bortforklare et treffavik fra en tiltet rifle, Men for og forklare hva jeg tenker og hvorfor jeg ikke skjønner.
×
×
  • Create New...